NemeSis1990 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Αγορασα για το μαγαζι μου πος απο ΕΤΕ. 0,5% μεχρι 10 ευρω συναλαγη, πανω απο 10 ευρο ειναι 0.9%. Ο κοσμος ζηταει να πληρωσει με καρτα και δεν γινεται να λες καθε μερα οχι σε 5 ατομα. Αυτα τα μεγαλα ποσοστα προμηθειας που τα βρικατε εσεις?
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Τις ανακεφαλαιποιήσαμε γιατί γουστάρουμε να είναι κρατικές και γιατί μας αρέσει να διορίζουμε δικούς μας σε αυτές που θα δίνουν εύκολα δάνεια σε άλλους δικούς μας. Η Ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας σε δύο γραμμές Greek economy and Banking system in a nutshell By Thresh Spamming PhD. Αγορασα για το μαγαζι μου πος απο ΕΤΕ. 0,5% μεχρι 10 ευρω συναλαγη, πανω απο 10 ευρο ειναι 0.9%. Ο κοσμος ζηταει να πληρωσει με καρτα και δεν γινεται να λες καθε μερα οχι σε 5 ατομα. Αυτα τα μεγαλα ποσοστα προμηθειας που τα βρικατε εσεις? Ή απλά πουλάς το γνωστό παραμύθι το προιόν κοστίζει 10 ευρώ + ΦΠΑ κ τέλος συναλλαγής POS. Αν δε θέλει υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά παρακάτω.
NemeSis1990 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ερώτηση για τους γνώστες του πος: αν στην ταβέρνα ο λογαριασμός είναι 67 ευρώ και θέλω να δώσω πουρμπουάρ 3 ευρώ τότε τι πρέπει να γίνει? Να πληρώσω 67 ευρώ με κάρτα στο πος δηλαδή όσα και η απόδειξη και τα υπόλοιπα 3 τι γίνεται? Κόβεται αποδείξη με μηδενικό ΦΠΑ? Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω χωριστά τα 3 ευρώ στο πος χωρίς να κοπεί καμία απόδειξη?
elvisjedi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ερώτηση για τους γνώστες του πος: αν στην ταβέρνα ο λογαριασμός είναι 67 ευρώ και θέλω να δώσω πουρμπουάρ 3 ευρώ τότε τι πρέπει να γίνει? Να πληρώσω 67 ευρώ με κάρτα στο πος δηλαδή όσα και η απόδειξη και τα υπόλοιπα 3 τι γίνεται? Κόβεται αποδείξη με μηδενικό ΦΠΑ? Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω χωριστά τα 3 ευρώ στο πος χωρίς να κοπεί καμία απόδειξη? μπουρμπουαρ απο pos..... σοβαρα τωρα?? αντε και να υποθεσουμε οτι εχει προβλψει ο νομος κατι τετοιο...πίστευεις οτι αυτο το ποσο θα παει ποτε στους σερβιτορους?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 POS το ποσό της απόδειξης και μετρητά το tip. Αν δεν έχεις δεν γίνεται αλλιώς στην Ελλάδα. 1
patrickdrd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 μμμ, ωραιο θεμα ανοιξε ο φιλος, 1) μου θυμισε οταν ειχα παει εξωτερικο για λογαριασμο εταιρειας οπου φυσικα μας πληρωναν οτι φαμε κι οτι πιουμε (εκτος της διαμονης), αρκει να φερουμε πισω τις αντιστοιχες αποδειξεις για να παρουμε τα χρηματα, παμε λοιπον με συναδελφο σε σουπερ ουαου κυριλατο εστιατοριο και στο τελος μου λεει ξηλωσου και 10% για το tip (γιατι ως γνωστον στο εξωτερικο το tip ειναι αναλογο του λογαριασμου), ωπα ρωταω και πως θα το δικαιολογησουμε αυτο; και μου λεει δεν το δικαιολογουμε, απλα λεμε ευχαριστω για το δειπνο και το tip το πληρωνουμε απ την τσεπη μας, δεν γινεται διαφορετικα 2) προχθες πηγα για κουρεμα και ειδα οτι ειχαν βαλει καρτα, τον τελευταιο καιρο εχουν καλους κομμωτες και αφηνω και tip και αναρωτιουμουν: ας υποθεσουμε οτι δεν εχω φραγκο πανω μου και θελω να πληρωσω και να αφησω tip, τι γινεται σ αυτη την περιπτωση; του λεω κρατηστε το κουρεμα συν το tip απ την καρτα;
paylidis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Έχω πληρώσει πολλές φορές σε εστιατόρια με Pos που έβαζες και το tip (σε άφηνε να διαλέξεις default ποσό ή να βάλεις όσα θέλεις). Στην Ελλάδα. Τώρα αν τα παίρνει εν τελεί ο ιδιοκτήτης ή οι σερβιτόροι δε ξέρω. Στην απόδειξη πάντως τα διαχώριζε πχ 67 γεύμα 3 φιλοδώρημα
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Στην απόδειξη πάντως τα διαχώριζε πχ 67 γεύμα 3 φιλοδώρημα Στην αποδειξη που εγραφε τα 3 ευρω φιλοδωρημα ειχε και ΦΠΑ? 1
paylidis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Στην απόδειξη της κάρτας τα έγραφε. Στου μαγαζιού δε φαινόταν. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Εδω ειναι το προβλημα. Αρα η απόδειξη του καταστηματος εγραφε 70 ευρω και φορολογηθηκε για το tip? Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λογιστικός τροπος να δικαιολογηθεί βεβαια απλως δεν τον ξερω.
patrickdrd Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 κάνα τηλέφωνο για καταγγελίες που θα βρούμε; εδώ που παραθερίζω δύο ψιλικατζίδικο κι ένα περίπτερο, κανένας κάρτα, και ατμ μόνο εθνική, ότι να'ναι, πως θα πάρουμε τσιγάρα; μάλιστα οι ψιλικατζήδες έβαλαν και στην πόρτα δεν έχουμε pos, γι'αυτό αν έχει κανένας τηλέφωνο να δώσει
SnapShot Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 να καπνίσεις τα δάκτυλά σου σε τσούζει να τραβήξεις από άλλη τράπεζα πλην την δικιά σου που έχεις λογαριασμό, για να μην πληρώσεις προμήθεια. Τον ψιλικατζή που βγάζει 13 λεπτά το πακέτο να μην τον τσούξει η προμήθεια των τραπεζών ανά συναλλαγή, το χαράτσι συντήρησης pos; 2
patrickdrd Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 δεν με νοιάζει αν τον τσούζει, ας τα βρει με την κυβέρνηση ή ας το κλείσει, εφόσον έγινε υποχρεωτικό για όλους οφείλει να τηρήσει το νόμο, πως θα γίνει δλδ; αλλά ξέχασα, Ελλάδα, μπουρδέλο, ο καθένας γράφει στα τέτοια του τους νόμους και κάνει ότι θέλει
GeorgeHellas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 δεν με νοιάζει αν τον τσούζει, ας τα βρει με την κυβέρνηση ή ας το κλείσει, εφόσον έγινε υποχρεωτικό για όλους οφείλει να τηρήσει το νόμο, πως θα γίνει δλδ; αλλά ξέχασα, Ελλάδα, μπουρδέλο, ο καθένας γράφει στα τέτοια του τους νόμους και κάνει ότι θέλειΤα περίπτερα έχουν εξαιρεθεί από την εγκατάσταση pos, ακριβώς λόγω του πολύ μικρού περιθωρίου κέρδους. Αλλά φυσικά Ελληναρας ειμαι, τα κράζω όλα και όλους ακόμα και ας μην έχω ιδέα για μερικά πράγματα. Το παραπάνω δεν πάει κάπου συγκεκριμένα αλλά γενικά στην πλειοψηφία μας. Και ο εαυτός μου μέσα.
patrickdrd Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 ωραία, τα ψιλικατζίδικα; κάνα τηλ έχει να πάρουμε; δεν ποσταρα για να πιάσουμε ψιλή κουβεντούλα, δεν με ενδιαφέρει, κάνα τηλ αν έχει κανένας να ποστάρει, ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα