Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησα να κάνω YouTube στον ελεύθερο μου χρόνο. Θα ήθελα αν έχετε λίγα λεπτά να ρίξετε μια ματιά στο κανάλι μου και να μου πείτε τι θα μπορούσα να βελτιώσω και επειδή δεν έχω επαγγελματικο εξοπλισμό, τι θα μπορούσα να πάρω πρώτα. Σκέφτομαι μικρόφωνο για noise cancelling και ένα pc με καλύτερες δυνατότητες editing από αυτό που έχω ήδη.

Το link του καναλιού είναι εδώ: https://www.youtube.com/channel/UC3jBd1ur_GW7CbITLaqBHLQ

Δημοσ.

Λοιπόν στα γρήγορα (δεν παίζω battlefield, είδα λίγο από το τελευταίο σου βίντεο):

edit: sorry, είδα το πρώτο σου βίντεο, όχι το τελευταίο, στο οποίο δεν μιλούσες. Το μικρόφωνό σου είναι ΟΚ, δεν χρειάζεσαι προς το παρόν τέτοιο εξοπλισμό. Μπορείς ίσως να παίξεις με τα audio levels για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα (να μειώσεις την ένταση του μικροφώνου και να αυξήσεις του παιχνιδιού). Σε γενικές γραμμές συνεχίζω να σου προτείνω όσα ανέφερα παρακάτω. Γενικά νομίζω ότι το περιεχόμενό σου θα ταίριαζε περισσότερο σε stream παρά στο youtube. Θα μπορούσες κάλιστα να κάνεις ότι κάνεις στο twitch και στο youtube να ανεβάζεις highlights. Όπως και να έχει, καλή συνέχεια στην προσπάθεια.

1) Δύο τα τεινά για να έχεις ένα πετυχημένο gaming κανάλι, είτε είσαι pro παίκτης ή αν όχι pro τόσο γαμάτος που θα σε παρακολουθήσει κάποιος για να μάθει ή να δει τα κορυφαία plays, είτε προσθέτεις εσύ entertainment στο όλο σύνολο με τον χαρακτήρα σου (μέσω της ομιλίας, π.χ. το να είσαι αστείος, ακόμη και το να βρίζεις σαν κάφρος όπως ο αρχηγός κτλπ). Μια άλλη τελευταία περίπτωση είναι το να παίζεις ιδιαίτερα πράγματα (στο εκάστοτε game) έξω από το meta ή κάτι περίεργο ώστε να έχει ενδιαφέρον. Το να βάλεις μουσική στο background και απλά να παίζεις το κάνει ο καθένας και δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε κάποιον ώστε να σε παρακολουθήσει.

2) Δεν ανεβάζεις ολόκληρα βίντεο από maps/levels/games ή όπως λέγονται στο BF. Είναι βαρετό το να σε βλέπω π.χ. πόση ώρα να περιμένεις να πάρετε το spot (την σημαία τελος πάντων, δεν ξέρω πως λέγεται στο BF) ή να περπατάς άσκοπα στον χάρτη. Προσθέτεις στην ουσία highlights από τα play σου για να μην κουράζει με λίγο editing (πετάς ας πουμε κάνα meme στο ενδιάμεσο, ή κάναν αστείο ήχο αν γίνει κάτι αντίστοιχο) για να κρατάς το ενδιαφέρον. Επίσης το βίντεό σου δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, το πολύ 10λεπτά κατ' εμέ για τέτοιου είδους βίντεο.

Βίντεο τριάντα και σαράντα λεπτών βάζουν άνθρωποι που κάνουν lets plays ή tutorials (πράγμα που δεν αφορά το battlefield αλλά κυρίως single players games με κάποιο campaign κτλπ). Αντίστοιχα ένα ολόκληρο game θα μπορούσες να το ανεβάσεις αν έκανες σχολιασμό, είτε ως commentator είτε και ως παίκτης (αλλά θα πρέπει να μιλάς συνέχεια για το παιχνίδι και την γενική ροή του, το οποίο αντίστοιχα σημαίνει ότι έχεις βαθιά γνώση του παιχνιδιού).

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω ή να σε κράξω ενώ ταυτόχρονα το να σου πώ ότι όλα είναι καλά δεν έχει ουσία. Αν βάλεις συγκεκριμένο στόχο και κάνεις σωστές κινήσεις από την αρχή πιστεύω θα φτάσεις ένα ωραίο επίπεδο σύντομα.

Τέλος μην κοιτάς τεχνικά πράγματα όπως το pc σου και το μικρόφωνο (αν μιλάς ένα καλό μικρόφωνο είναι βασικό βέβαια). Κοίτα για αρχή να βελτιώσεις το περιεχόμενό σου και θα έρθουν και αυτά αργότερα. Δεν θα κάνεις καλύτερο βίντεο γιατί πήρες 8πύρηνο ryzen και το editing τελειώνει στον μισό χρόνο.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι το στυλ που ήθελες να πετύχεις, αλλά για να πάρεις μερικές ιδέες σου προτείνω να δεις τα ακόλουθα κανάλια τα οποία προσωπικά παρακολουθώ (από league of legends, δεν έχει σημασία αν παίζεις LOL, δες λίγο το editing και την ροή του βίντεο):

Kshaway: https://www.youtube.com/user/Kshaway

Δεν μιλάει ποτέ (όπως και εσύ), ολιγόλεπτα βίντεο με ωραία μουσικούλα και editing που δείχνουν αστεία plays από κακούς παίκτες, bugs, ή και out of meta επιλογές.

Imaqtpie: https://www.youtube.com/user/killertoast949

Πρώην pro παίκτης του LOL, ομοίως ολιγόλεπτα βίντεο με highlights και παράλληλο σχολιασμό από τον ίδιο (από stream). Τα βίντεο είναι αρκετά επεξεργασμένα και σε κάποια έχει αστεία memes κτλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ωραία όσα μου είπες αλλά εγώ θα προτιμήσω να πάω προς το στυλ παιχνιδιού και περιεχομένου του OneCheeseMofo (https://www.youtube.com/user/OneCheesyMofo) ή του JackFrags (https://www.youtube.com/user/jackfrags) με σοβαρό content χωρίς βρισιές κτλ, minimal editing και προφανώς όχι memes. Δεν είναι του στυλ μου βασικά. Σκέφτομαι επίσης να κάνω κάποιες σειρές από βίντεο όπως road to max rank ή κάτι παρόμοιο. Το να κάνεις heavy editing και να βγάλεις ένα βίντεο δεν με ενθουσιάζει να πω την αλήθεια. Δεν μου αρέσει. Επισης δεν έχω τον χρόνο να το κάνω γιατί για να βγάλεις ένα βίντεο με highlights πρέπει να παίζεις κάθε μέρα πολλές ώρες και αυτό δεν είναι εφικτό για εμένα. Γιατί κακά τα ψέματα, για να κερδίσεις κόσμο πρέπει να είσαι και συνεπής στα uploads σου.

Το stream το σκέφτηκα αλλά η ταχύτητα του ίντερνετ στην περιοχή μου δεν μου δίνει την δυνατότητα να παίζω Online και να κάνω live stream. Άρα απορρίπτεται αμέσως.

Γενικά με κουβέντες που είχα με φίλους είχαμε διαφορετικές απόψεις άρα καταλαβαίνω ότι είναι καθαρά θέμα γούστου το τι θέλει να δει ο καθένας.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για το χρόνο σου που κάθισες είδες και μου έγραψες.

ΥΓ δεν με στενοχωρεί τίποτα. Ξέρω που θέλω να φτάσω το περιεχόμενο του καναλιού μου και οι απόψεις τρίτων σίγουρα θα βοηθήσουν. Επίσης είναι πολύ νωρίς για να απογοητευτώ. Όλοι αυτοί που βλέπουμε τώρα με 1 και 2 εκατομμύρια subs από κάπου ξεκίνησαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...