Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Αγορά νέου υπολογιστη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα χρειαστώ την βοηθειά σας , ήρθε ο καιρός να αλλάξω τον υπολογιστή μου.

Σταθερο κατά προτίμηση all in one , να κάνω άνοιγμα σε mac ή στα κλασικά windows??

Η κυρία χρήση θα θα είναι web design , επεξεργασία φωτογραφίας και καθημερινή χρηση.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επισκέπτης

Καλησπέρα! Διάβασε κάνε copy paste και συμπλήρωσε το παρακάτω

 

**Βήματα-Οδηγίες: Όταν επιθυμούμε την αγορά νέου υπολογιστή, ανοίγουμε νέο θέμα και ακολουθούμε τα εξής:

1) Στον τίτλο του θέματος αναφέρουμε : ''Αγορά νέου υπολογιστή για...(και λέμε την κύρια/βασική χρήση για την οποία προορίζεται ο υπολογιστής)''. πχ ''Αγορά νέου υπολογιστή για video editting'' ή ''Αγορά νέου υπολογιστή για απλή χρήση internet/ταινιών'' κτλ. Αυτό το κάνουμε για να υπάρχει μια ομοιομορφία στα θέματα και για να ξέρει όποιος θέλει να βοηθήσει περι τίνος πρόκειται, καθώς πολλές φορές οι τίτλοι είναι τελείως απροσδιόριστοι και πολλοί αποφεύγουν να μπουν στον κόπο να κάνουν κλικ στο θέμα και να δουν περισσότερες λεπτομέρειες.

2) Μόλις συμπληρωθεί ο τίτλος περνάμε στο ''ζουμί'', όπου  είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η παρακάτω φόρμα, καθώς περιέχει ερωτήσεις που δίνουν κατάλληλες πληροφορίες για να δωθούν ολοκληρωμένες απαντήσεις από όσους θέλουν να βοηθήσουν. (εδώ μπορούμε πλέον να πούμε και λεπτομέρειες για την χρήση του υπολογιστή)

 

{*Σε περίπτωση που η χρήση είναι καθαρά για gaming τότε εκτός από το άνοιγμα καινούργιου θέματος σύμφωνα με τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να απευθυνθείτε επίσης και σε αυτό το thread: http://www.insomnia....ηυ-για-gaming/}

 

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

 

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

 

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

 

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

 

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

 

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

 

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

 

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

 

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

 

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

 

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

 

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.