Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, 

εκανα χτες το Ε1 δηλωση και ξεχασα να να δηλωσω κατι εργοσιμα αξιας 2.500 ευρω. 

Ξερετε αν γινεται να κανω τροποποιηση΄? η πρεπει να παω εφορια ?

Ευχαριστω 

Δημοσ.

Για να μην ανοιξω αλλο θεμα τα ιατρικα εξοδα πρεπει να ειναι σε καποιο ποσοστο του εισοδηματος για να μειωσουν τον φορο εισοδηματος ? Παλια νομιζω επερεπε να ειναι τουλαχιστον το 10% του εισοδηματος.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, 

εκανα χτες το Ε1 δηλωση και ξεχασα να να δηλωσω κατι εργοσιμα αξιας 2.500 ευρω. 

Ξερετε αν γινεται να κανω τροποποιηση΄? η πρεπει να παω εφορια ?

Ευχαριστω 

Ναι θα κανεις οταν θα τις ανοιξει το taxis.

Για να μην ανοιξω αλλο θεμα τα ιατρικα εξοδα πρεπει να ειναι σε καποιο ποσοστο του εισοδηματος για να μειωσουν τον φορο εισοδηματος ? Παλια νομιζω επερεπε να ειναι τουλαχιστον το 10% του εισοδηματος.

Πρεπει να ειναι 5% του εισοδηματος ωστε να παρεις 10% εκπτωση σε περιπτωση που θα υπαρχει φορος να πληρωσετε.

• Like 1
Δημοσ.

Και κατι αλλο

Παραχωρώ δωρεάν σε παιδί μου ένα διαμέρισμα και το γράφει στο Ε1 με την ένδειξη δωρεάν παραχώρηση.
Εγώ στο Ε2 με ίδιο χαρακτηρισμό
Πρέπει να γράψω και κάποιο ποσό;
Έπρεπε να έχει δηλωθεί στα μισθώματα στο taxis;
Ευχαριστώ

Δημοσ.

για σπίτι μέχρι 200 μέτρα στο παιδί δεν έχει μισθωτήριο, μισθωτήριο με το ελάχιστο τεκμαρτό ποσό κάνεις για δωρεάν παραχώρηση επαγγελματικής στέγης

• Like 1
Δημοσ.

για σπίτι μέχρι 200 μέτρα στο παιδί δεν έχει μισθωτήριο, μισθωτήριο με το ελάχιστο τεκμαρτό ποσό κάνεις για δωρεάν παραχώρηση επαγγελματικής στέγης

Ευχαριστω.

93τμ ειναι οποτε απλα το δηλωνω χωρις εισοδημα στο Ε2 .Μαλιστα η παροχη ΔΕΗ ειναι στο ονομα της κορης μου .

Ουσιατικα ειναι υπο ανακινηση το σπιτι και δεν κατοικειται αλλα εχει καποιες εκατονταδες κιλοβατωρες καταναλωση οποτε η βεβαιωση του ΔΕΔΔΗΕ αν ζητηθει θα τις αναφερει και δεν μπορω να το δηλωσω κενο.

Δημοσ.

Πρεπει να ειναι 5% του εισοδηματος ωστε να παρεις 10% εκπτωση σε περιπτωση που θα υπαρχει φορος να πληρωσετε.

Όχι, όπως επίσης δεν έχει νόημα και αν δεν υπάρχει φόρος

Μακαρι να μην υπηρχε φορος . Καπου 6900 και καπου 600 αλληλεγγυης παρακρατηθεις και θα προκυψει και εισοδηματος λογω ενοικιων.

Με ιδια σχεδον δεδομενα περυσι 1800 φορος εισοδηματος

Δημοσ.

Το παιδι στο ε1 του θα γραψει στον πινακα 5 σαν κυρια κατοικια . 

τσεκαρει τον κωδικο 203 . και βαζει το σπιτι οπως ηταν περυσι στου πατερα.

δηλαδη τετραγωνικα ιδια , στον κωδικο 231 θα μπει  0 , και 213  θα μπει 100 και στον 215 θα μπει λογικα το 12 (μηνες)

Ο πατερας οταν θα παει να κανει το ε1 , θα βαλει οτι το παραχωρει στον γιο του στο ε2 , στο ποσο λογικα θα μπει 0 . αφου θα βαλει στην λιστα το δωρεαν παραχωρηση.

Νομιζω οτι το σπιτι δεν το βαζει στον πινακα 5 οπως ο γιος  και αν το  ειχε προηγουμενο ετος πανω του (που ειναι λογικο) θα το βγαλει

Στην ουσια το κανεις ωστε ο γιος να παρει ενα μερος τεκμηριων πανω του καθως ειναι ακομα μεσα στο αφορολογητο ποσο.

• Like 1
Δημοσ.

Το παιδι στο ε1 του θα γραψει στον πινακα 5 σαν κυρια κατοικια . 

τσεκαρει τον κωδικο 203 . και βαζει το σπιτι οπως ηταν περυσι στου πατερα.

δηλαδη τετραγωνικα ιδια , στον κωδικο 231 θα μπει  0 , και 213  θα μπει 100 και στον 215 θα μπει λογικα το 12 (μηνες)

Ο πατερας οταν θα παει να κανει το ε1 , θα βαλει οτι το παραχωρει στον γιο του στο ε2 , στο ποσο λογικα θα μπει 0 . αφου θα βαλει στην λιστα το δωρεαν παραχωρηση.

Νομιζω οτι το σπιτι δεν το βαζει στον πινακα 5 οπως ο γιος  και αν το  ειχε προηγουμενο ετος πανω του (που ειναι λογικο) θα το βγαλει

Στην ουσια το κανεις ωστε ο γιος να παρει ενα μερος τεκμηριων πανω του καθως ειναι ακομα μεσα στο αφορολογητο ποσο.

Σε ευχαριστω.Ετσι το εχω κανει και εχω κανει αποθηκευση.Κορη ειναι !!!

Δημοσ.

Σε ευχαριστω.Ετσι το εχω κανει και εχω κανει αποθηκευση.Κορη ειναι !!!

Κοιτα εγω τα λεω ετσι οπως τα σκεφτομαι , καλυτερα να παρεις και μια δευτερη αποψη απο κανεναν πιο "μεγαλο" και εμπειρο λογιστη

Εγω στο γραφειο εκανα μονο ετσι την δικη μου για να παρω το τεκμηριο απ τον πατερα μου .

Την δικη του ακομα δεν την εκανα καθως δεν ειμαι 100% σιγουρος και περιμενω κανεναν αλλον να ερθει για βοηθεια  :-D  :-D

Υ.Γ 

Το προβλημα με μενα ειναι δεν ξερω τι αναλωση να του βαζω καθως καθε χρονια εχει αναδρομικα ποσα και ερχεται νεος φορος συνεχεια.

Και φοβαμαι οτι εαν τωρα παω στην ΔΟΥ πχ δηλωση του 2016 ή 2015 , και δουν αναλωση θα με ζητανε γιατι εβαλα αναλωση και πως εβγαλα αυτον τον αριθμο και βαριεμαι μονο στην ιδεα να κανω οτι μου ζητανε. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...