rus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Αν αργισει να γινει συμψηφισμος θα φαινεται οτι χρωστας με οτι μπορει να σημαινει αυτο . Eνταξει τον ενφια θα τον πληρωνω στο μεταξυ, δε θα τον αφηνω απληρωτο.
modernaire Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μήπως γνωρίζει κανείς μέχρι πότε γίνονται επιστροφές χρημάτων; Αρχικά είχα διαβάσει έως 15/9, μετά κάτι για τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχω λάβει ακόμη τίποτα. Οφειλές δεν έχω, ούτε κάποιο ακίνητο ώστε να έχω θέματα με ΕΝΦΙΑ. Την δήλωση την πέρασα οριστικά 23/6.
rus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Απ οτι εχω καταλαβει κι απ ότι ειπωθηκε εδώ, άλλες επιστροφες ή αυτοματοι συμψηφισμοι δε θα γινουν. Οσοι εχουμε επιστροφη πρεπει να παμε απο τις εφοριες να την διευθετησουμε. Αλλιως δε παιρνουμε φραγκο.
Liverpool89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Επειδη ο λογιστής που χω τωρα, πεταει χαρταετο. Θελω να ψαξω εναν αλλο, να κανω σωστα και οπως πρέπει την φορολογικη φέτος και οχι προκυξει, αρκει να ειναι σωστα ολα. Πρεπει να παω στον προηγούμενο να πάρω κατι; Πχ μου πει ειχε αλλάξει τους κωδικους απο το taxis, χωρις να με ενημερωσει και δεν μπορουσα να μπω. Γιατι ενω νοικιαζω και εχω λογαριασμό ρεύματος στο ονομα μου, με χει με το ετσι θελω, χωρις να με ρωτησει με εβαλε φιλοξενουμενο στο πατρικο. Δεν με νοιαζει αν χανω επιδοματα, κλπ, θελω να μαι σωστος, εφοσον εχω εισοδημα και μπορώ να τα βγάζω περα οικονομικα, ας πάνε σε καποια αλλη οικογενεια που τα χει αναγκη, δεν θελω ομως για βλακεια του λογιστή να πληρωσω κανενα αναδρομικο πρόστιμο.
logistoulis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 γιατί να σου άλλαξε τους κωδικούς; ποιος κάθεται να μπει σε τέτοια διαδικάσια; υποθέτω ότι για να γύρισες το ρεύμα στο όνομά σου θα έγινε το προβλεπόμενο ηλεκτρονικό μισθωτήριο, άρα τα στοιχεία του σπίτιου θα είναι πάνω σε αυτό οπότε χωρίς πολλά πολλά μπορείς να τα βάλεις στο Ε1 θεωρητικά τώρα θα έπρεπε στην περασμένη δήλωση (εφόσον έμενες εκεί και το '16 από ότι καταλαβαίνω) να το έβαζες στο Ε1 σου για να υπολογιστεί και το σχετικό τεκμήριο, το ότι δεν το έβαλες και μπήκες φιλοξενούμενος είναι παρατυπία γιατί θα μπορούσε να σου προκύψει φόρος, από την άλλη το να κάνεις τροποποιητική τώρα θα έχει πρόστιμο.. και αυτό είναι μαλακία οπότε φρόντισε να μπει στη φετινή, φρόντισε επίσης στα στοιχεία σου να αλλάξεις και τη διεύθυνσή σου (αυτό είναι το μόνο πράγμα το οποίο αφορά το μητρώο για το οποίο δεν χρειάζεται να επισκευθείς την εφορία) και από τον παλιό σου λογιστή το μόνο που θες είναι οι κωδικοί σου Αν δεν θες να του ξαναμιλήσεις ποτέ μπορείς να κάνεις νέα αίτηση για κλειδάριθμο και να φτιάξεις μόνος σου νέους κωδικούς. αν θες να αλλάξεις τους κωδικούς σου να μην μπαίνει θα πρέπει να έχεις τον κλειδάριθμό σου. αν δεν τον έχεις εσύ θα τον έχει αυτός (για να σου άλλαξε τους κωδικούς αλλιώς δεν γίνεται) τον κλειδάριθμο μόνο εσύ μπορείς να τον πάρεις από την εφορία (ή με εξουσιοδότηση σου κάποιος άλλος ), οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο προφανώς..
mezger Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Επειδη ο λογιστής που χω τωρα, πεταει χαρταετο. Θελω να ψαξω εναν αλλο, να κανω σωστα και οπως πρέπει την φορολογικη φέτος και οχι προκυξει, αρκει να ειναι σωστα ολα. Πρεπει να παω στον προηγούμενο να πάρω κατι; Πχ μου πει ειχε αλλάξει τους κωδικους απο το taxis, χωρις να με ενημερωσει και δεν μπορουσα να μπω. Γιατι ενω νοικιαζω και εχω λογαριασμό ρεύματος στο ονομα μου, με χει με το ετσι θελω, χωρις να με ρωτησει με εβαλε φιλοξενουμενο στο πατρικο. Δεν με νοιαζει αν χανω επιδοματα, κλπ, θελω να μαι σωστος, εφοσον εχω εισοδημα και μπορώ να τα βγάζω περα οικονομικα, ας πάνε σε καποια αλλη οικογενεια που τα χει αναγκη, δεν θελω ομως για βλακεια του λογιστή να πληρωσω κανενα αναδρομικο πρόστιμο. Θα χρειαστείς μόνο τους κωδικούς taxis (που μετά τους αλλάζεις βέβαια). Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θες/μπορείς να τους πάρεις, κάνεις ξανά εγγραφή, παραλαβή κλειδάριθμου και ενεργοποίηση. Πάντως αξίζει να κάνεις μια ερώτηση για το λόγο που σε έβαλε φιλοξενούμενο. Μπορεί δηλαδή να είχες θέμα με τεκμήρια, και να σε συνέφερε να δηλωθείς έτσι, αν και πάλι δε δικαιολογείται να μην σε ενημερώσει πρώτα. Ο πιό πιθανός λόγος βέβαια είναι η κεκτημένη ταχύτητα, η παρακάτω συζήτηση είναι πολύ συνηθισμένη -Εντάξει η δήλωσή σας, να κάνουμε και για το παιδί? -Ε να κάνουμε, απλή είναι. -Άλλαξε κάτι απο πέρυσι?* -Όχι τα ίδια. -(copy-paste copy-paste) Done (μερικούς μήνες αργότερα) -Ά ξέρεις το παιδί πέρυσι έπιασε δουλειά, μετακόμισε, πούλησε αυτοκίνητο, αγόρασε σπίτι, παντρέυτηκε και έκανε 7 παιδιά. Μήπως έπρεπε να βάλουμε κάτι στη δήλωση? -#$$#%^$%^$^ *Edit: όπου και πάλι ο φταίχτης είναι ο λογιστής που δεν έκανε τις σωστές ερωτήσεις εννοείται Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από mezger
logistoulis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 καλά κάτι τέτοια γίνονται, αν σκάσουν γονείς και σου λένε κάνε του παιδιού όπως ήταν κτλ.. φυσικά και γίνονται τέτοια παρόλα αυτά πριν κάνεις τη δήλωση ατόμου που δεν ξέρει τι παίζει καλό είναι να μπαίνεις στα μισθωτήρια (γιατί μερικές φορές ακόμα και να στο ζωγραφίσουν δεν καταλαβαίνεις τι λένε) ή και στις οφειλές γιατί πολλοί χρωστάνε και δεν έχουν πάρει χαμπάρι μηχανικά πραγματάκια να αποφύγουμε τις κακοτοπιές.. επίσης αν ο άλλος έχει μισθωτήριο στο όνομα του δεν κάνεις από μόνος σου μάλιστα ταλιμπανιές να τον δηλώσεις φιλοξενούμενο ώστε να μην φάει τεκμήρια, ας τα φάει και κόψει το λαιμό του... από το να σε κατηγορήσει ότι δεν έκανες σωστά τη δήλωση 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Με επιφυλλαξη αλλα νομιζω οτι καπου διαβασα τα φιλοξενουμενα μη εξαρτωμενα μελη απο τις φετινες δηλωσεις τα τα γραφουμε και στο Ε2 .
logistoulis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) παράξενο να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το Ε2 αφορά ακίνητα στα οποία δεν μένει μάλιστα ο ιδιοκτήτης.. από την άλλη επειδή τώρα με τα επιδόματα είχαμε παρατράγουδα με άτομα που δήλωναν φιλοξενία σε άτομα που δεν ήθελαν (και καλά ή όντως δεν ήθελαν, γενικά όμως κωμικοτραγική φάση με την επιλογή να δηλώσεις ότι κάποιος δεν είναι φιλοξενούμενος και παράλληλα να τον καταγγείλεις ότι είπε ψέματα στη δήλωσή του.. ) ίσως κάνουν κάτι ώστε να δηλώνει και αυτός που έχει το σπίτι επάνω του ποιον φιλοξενεί για να διασταυρώνεται πέρα από κάθε αμφισβήτηση , θα έχω το νου μου να το δω.. το πιο λογικό πάντως θα ήταν να το έβαζαν στο Ε1, να έχουν έναν πίνακα για εξαρτώμενα και έναν για μη εξαρτώμενα, στο Ε2 μου κάθεται κάπως.. το άλλο το και καλά φεμινιστικό (ή ξερωγω τι διάολο τους ήρθε ) να κάνει η σύζυγος ξεχωριστά από τον σύζυγο.. τι το'θελαν..; θα γελάσει το κατσίκι.. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από logistoulis 1
Liverpool89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Την φωτοτυπία με τον κλειδαριθμο την εχω,παντα δινω αντιγραφα σε οποιον μου τα ζητησει. Πηγα εγω προσωπικα στον λογιστη, μαλιστα με πηρε τηλεφωνο και εκλεισα ραντεβου. Μας ειχε οικογενειακος, ο πατέρας μου φετος εφυγε, γιατι περσυ ξεχασε να συμπληρωσει ενα πεδιο και η γιαγια μου με 90%(δεν θυμαμαι καλα) εχασε ενα επιδομα και δεν παρεδεχτηκε οτι ηταν δικο του λαθος. Εγω οταν πηγα του εξηγησα(ημουν εγω και αυτος, ταχα για να γινουν ολα σωστα) του ειπα την κατατσταση μου, φαινοταν κανονικα οτι πληρώνω νοικι, πως εχω κάνει αποδοχη το ηλεκτρονικό μισθωτηριο, πληρωνω μεσω τραπεζας το νοικι, εχω λογαριασμο ρεύματος στο ονομα μου και ειμαι στο κοινωνικο τιμολογιο. Με έβαλε χωρις να με ρωτησει σαν φιλοξενουμενο στην γιαγια μου, βγηκα απο το κοινωνικο τιμολογιο(το ειχα κανει μονο γιατι ειχε μεγαλο περιθωριο πληρωμης), σε ολη την περιπετεια ενω ολο το χρονο δουλευα με ειπε δικαιουσε το κοινωνικο επιδομα. Πηγα στο κεπ και ο υπαλληλος με ειπε ο λογιστης σου βλεπει φαντασματα.
eidikos33 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 17 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Την φωτοτυπία με τον κλειδαριθμο την εχω,παντα δινω αντιγραφα σε οποιον μου τα ζητησει. Πηγα εγω προσωπικα στον λογιστη, μαλιστα με πηρε τηλεφωνο και εκλεισα ραντεβου. Μας ειχε οικογενειακος, ο πατέρας μου φετος εφυγε, γιατι περσυ ξεχασε να συμπληρωσει ενα πεδιο και η γιαγια μου με 90%(δεν θυμαμαι καλα) εχασε ενα επιδομα και δεν παρεδεχτηκε οτι ηταν δικο του λαθος. Εγω οταν πηγα του εξηγησα(ημουν εγω και αυτος, ταχα για να γινουν ολα σωστα) του ειπα την κατατσταση μου, φαινοταν κανονικα οτι πληρώνω νοικι, πως εχω κάνει αποδοχη το ηλεκτρονικό μισθωτηριο, πληρωνω μεσω τραπεζας το νοικι, εχω λογαριασμο ρεύματος στο ονομα μου και ειμαι στο κοινωνικο τιμολογιο. Με έβαλε χωρις να με ρωτησει σαν φιλοξενουμενο στην γιαγια μου, βγηκα απο το κοινωνικο τιμολογιο(το ειχα κανει μονο γιατι ειχε μεγαλο περιθωριο πληρωμης), σε ολη την περιπετεια ενω ολο το χρονο δουλευα με ειπε δικαιουσε το κοινωνικο επιδομα. Πηγα στο κεπ και ο υπαλληλος με ειπε ο λογιστης σου βλεπει φαντασματα. Ισως να αποκτουσες τεκμηρια ομως,αυτο το σκεφτηκες?
Liverpool89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Ισως να αποκτουσες τεκμηρια ομως,αυτο το σκεφτηκες? Καλυτερα να αποκτησω τεκμηρια και να πληρωσω πχ 100/200€ παρα να μου ερθει κανενα προστιμο μαζεμενο. Και τουλάχιστον επρεπε να με ενημερωσει.
eidikos33 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Καλυτερα να αποκτησω τεκμηρια και να πληρωσω πχ 100/200€ παρα να μου ερθει κανενα προστιμο μαζεμενο. Και τουλάχιστον επρεπε να με ενημερωσει. Συμφωνω σε αυτα που λες 1
rus Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Καλυτερα να αποκτησω τεκμηρια και να πληρωσω πχ 100/200€ παρα να μου ερθει κανενα προστιμο μαζεμενο. Tα τεκμήρια κοστιζουν χιλιαδες ευρω... Ανεργοι ανθρωποι καλουνται να πληρωσουν τρελα λεφτα επειδη τυχαινει να εχουν ένα αμαξι, ένα σπιτι ή ένα στεγαστικο δανειο. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από rus
Liverpool89 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Προτειμω να πληρωσω αυτο που μου αναλογει, παρα μια ζωη να βρισκω την τρυπα στο συστημα για να ξεφευγω και συγχρονος να κλαιγομαι που δεν δικαιουμε φθηνοτερο ρευμα, ή δεν μπορω να δικαιολογισω μια αγορα, επειδη τα προηγουμενα χρονια δηλωνα οτι δεν εχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα