Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι αν είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ είσαι στις εξαιρέσεις (αν και αρκετοί άνεργοι δεν ασχολούνται) το ερώτημα μου εμένα είναι αν ο ΟΑΕΔ αφορά το διάστημα που φορολογεισαι γιατί αν του χρόνου που θα κάνεις τη δήλωση και ενδεχομένως εργάζεσαι τότε δε θα είσαι στον ΟΑΕΔ

Και μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν υπήρχε κάποια σύνδεση της εφορίας με το αν κάποιος είναι άνεργος. Ίσως προσθέσουν πεδία όπου να δηλώνεται το αν κάποιος είναι άνεργος ή αν παίρνει ΚΕΑ (γιατί και αυτοί θα εξαιρούνται) η ενδεχομένως υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση

Σωστα οι αποδειξεις χρειαζοντε για την χρηση 2017 και δηλωση του 2018 οποτε λογικα μπορει να υπαρχει διασταυρωση ή κουτακι για κλικαρισμα για ανεργους.

Δημοσ.

Θα πρέπει να το προβλέψουν πως θα το διασταυρώσουν και λογικα η εγγραφή στον ΟΑΕΔ θα πρέπει να αφορά τη χρήση για την οποία φορολογείται κανείς όχι τη στιγμή που κάνει τη δήλωση.

Από αυτό προκύπτουν διάφορες υποπεριπτώσεις όπως τι γίνεται αν είσαι 10 μήνες στο ΟΑΕΔ και τους τελευταίους 2 όχι κτλ.. και αν δε βρουν κάπως να γίνεται ηλεκτρονικά θα πρέπει να πηγαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι στις εφορίες με τα χαρτιά από τον ΟΑΕΔ να βεβαιώσουν ότι ήταν/είναι άνεργοι;

Και αυτά μπορεί να φαίνονται απλά αλλά όπως βλέπεις έχει περάσει τόσος καιρός και δεν έχουν φτιάξει καν την εφαρμογή στο taxis να βλέπεις πού βρίσκεσαι και περιμένουμε μπας και το κάνουν οι τράπεζες. Δεν είμαι βέβαιος αν το ζήτημα με την ανεργία θα το λύσουν εγκαίρως.

Εδώ το ασφαλιστικό άλλαξαν στους ελεύθερους επαγγελματίες και επειδή δεν το έκαναν οργανωμένα αλλά με πασαλειματα τελευταίας στιγμής έπεσαν ένα σωρό παρατάσεις σε διάφορες διαδικασίες που έχουν σχέση με αυτό και ο κόσμος μπερδεύεται.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να το προβλέψουν πως θα το διασταυρώσουν και λογικα η εγγραφή στον ΟΑΕΔ θα πρέπει να αφορά τη χρήση για την οποία φορολογείται κανείς όχι τη στιγμή που κάνει τη δήλωση.

Από αυτό προκύπτουν διάφορες υποπεριπτώσεις όπως τι γίνεται αν είσαι 10 μήνες στο ΟΑΕΔ και τους τελευταίους 2 όχι κτλ.. και αν δε βρουν κάπως να γίνεται ηλεκτρονικά θα πρέπει να πηγαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι στις εφορίες με τα χαρτιά από τον ΟΑΕΔ να βεβαιώσουν ότι ήταν/είναι άνεργοι;

Και αυτά μπορεί να φαίνονται απλά αλλά όπως βλέπεις έχει περάσει τόσος καιρός και δεν έχουν φτιάξει καν την εφαρμογή στο taxis να βλέπεις πού βρίσκεσαι και περιμένουμε μπας και το κάνουν οι τράπεζες. Δεν είμαι βέβαιος αν το ζήτημα με την ανεργία θα το λύσουν εγκαίρως.

Εδώ το ασφαλιστικό άλλαξαν στους ελεύθερους επαγγελματίες και επειδή δεν το έκαναν οργανωμένα αλλά με πασαλειματα τελευταίας στιγμής έπεσαν ένα σωρό παρατάσεις σε διάφορες διαδικασίες που έχουν σχέση με αυτό και ο κόσμος μπερδεύεται.

Δυστυχως τιποτα δεν ειναι απλο εστω και αυτονοητο στην Ελλαδα .Θα μπορουσαν να διασταυρωσουν ηλεκτρονικα και τις υποπεριπτωσεις που σωστα λες.

Δημοσ.

Αν προκυπτει φορος νομιζω μπορεις να κανεις συμπληρωμτικη για περυσι με το ποσο που αναλογει με την βεβαιωση ανα μηνα που πηρες

Απο οτι ξερω τα προνιακα είναι αφορολόγητα

Δημοσ.

Για γραμενους στα μητρωα ανεργιας του ΟΑΕΔ δεν χρειαζοντε αποδειξεις .

Aν αυτοι οι γραμμενοι εχουν εισοδημα?

Δημοσ.

Πηγα σημερα στο λογιστη για την φορολογικη δηλωση.

Τα στοιχεία ειναι τα εξης

Ιανουαριος ως Μάιο επαιρνα επιδομα ανεργίας, ιουνιο ως δεκεμβριος μισθωτος με μισθο 473 ευρω, εχω στην κατοχη μου αμαξι 10ετιας+ 1600κυβικων και απο τον Οκτώβριο του 16 νοικιαζω διαμέρισμα 72τμ 200€ το μηνα. Ασχετα που πληρωνω φορο καπου 62€(αυτο δεν με πολυ απασχολει, αν όντως πρεπει να πληρωσω θα το κανω).

Με βαση ολα αυτα μου είπε δικαιουσε επιδομα αλληλεγγύης, απορρησα πρωτα, εφαγα το χρονο μου στο κεπ,μου εξηγησε ο υπαλληλος πως ο λογιστης κανει λαθος, που ισχυει, αφου δεν πληρω τα κριτήρια.

Μηπως εκτός απο το παραπανω λαθος, πρεπει να το ψαξω κι αλλο.

Δημοσ.

Πρωτον το επιδομα δεν το δικαιουσαι, αλλα δεν βγαινει να πληρωσεις φορο αφου το αυτοκινητο εχει τεκμηριο 3200 κ 3000 που εχεις τεκμηριο διαβιωσης συν το σπιτι περιπου 700 ευρω τεκμηριο για τους μηνες που το εχεις ολα μαζι ειναι 6900 που ειναι κατω απ το αφορολογητο σου για φετος οποτε δεν εχεις φορο καθολου...

Δημοσ.

Το ξερω οτι δεν το δικαιουμε, το επιβεβαιωσα κιολας.

Απλα μου κανει μεγαλη εντυπωση πως μου εβγαλε στην προσωρινη δηλωση, δεν την οριστικοποιησε οτι υπερβαινω τα 8.500€ απο τι ειδα για το 16 και πως πληρωνω φορο.

Μου ειπε ακριβως αυτο που λες, οτι εχω 600€ για το νοικι 3μηνων, Οκτωβρίου,Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Το αμαξι εχει το τεκμήριο που αναφερεις συν το διαβιωσης. Δεν ξερω αν το επιδομα ανεργιας φορολογείται, νομιζω πως οχι.

Εγω το μονο εισοδημα που χα ειναι για τον ιουνιο ως τον Δεκέμβριο 473€ το μηνα ως μισθωτος

Αρα πατατα εκανε

Δημοσ.

Δεύτερη πατατα αποδεικνύεται οτι κανει. Αυριο θα παω απο κει να λυθει το θεμα.

Και μενα πολυ περιεργο μου φανηκε. Γι αυτο ρωτησα κιολας.

Τζαμπα θα εδινα 50€, παλι καλα που του ειπα θα σε πληρωσω οταν οριστικοποιησουμε την δηλωση.

Ολα τα στραβα αυτο τον μηνα

Δημοσ.

Δεύτερη πατατα αποδεικνύεται οτι κανει. Αυριο θα παω απο κει να λυθει το θεμα.

Και μενα πολυ περιεργο μου φανηκε. Γι αυτο ρωτησα κιολας.

Τζαμπα θα εδινα 50€, παλι καλα που του ειπα θα σε πληρωσω οταν οριστικοποιησουμε την δηλωση.

Ολα τα στραβα αυτο τον μηνα

Εχεις εσυ τους κωδικους σου για το taxis ?

Δημοσ.

καλησπερα,
Συντομη ερωτηση. Φιλη μου πηρε διαζυγιο προ μηνων και θελει να κανει δηλωση Ε1. 
Ειχε παει και ειχε δηλωσει στη εφορια το διαζυγιο με το χαρτι του δικηγορου. 
Πλεον στις πληροφοριες του gsis εμφανιζεται ως
ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ-Η/ΛΥΣΗ ΣΥΜΦ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

Οταν παει ομως να κανει δηλωση Ε1 ζηταει επιβεβαιωση στοιχειων οπου στα στοιχεια υποχρεου εμφανιζεται ακομα ο πρωην αντρας της ενω αυτη εμφανιζεται στα στοιχεια συζυγου. Τι παιζει;

Δημοσ.

Αν δεν τους ειχες μπορει να μην στους εδινε και να τρεχεις να βγαλεις καινουργιους . Αλλαξε το pasword καλου κακου .

Κοιτα εγω τα ειχα δωσει περσυ. Οταν τα χρειαστηκα καταλαβα οτι ειχε αλλαξει το κωδικο εισαγωγης, ηθελα να κανω αποδοχη το μισθωτήριο. Δεν ξέρω γιατι τα αλλαξε, οταν τα ζητησα μου τα εστειλε μετα απο μια εβδομαδα.

Εγω αν μπω μπορω να δω τι παιζει.

Δεν μπορω να καταλαβω τι αλχημείες μπορει να κανει.

Εντωμεταξύ μου λεει μαλλον πληρωνεις 62€ φορο, αλλα δεν την οριστικοποιω, μπορει να στο μηδενισω, ουτε που ξερω τι παιζεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...