logistoulis Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Το ζηταει το συστημα αμεσα χωρις να κανει εκκαθαριση ή η οικεια εφορια μετα από εντολη μετα την εκκαθαριση ? Μια φορα μου ζητησαν ελεγχο λογω αυξημένων ιατρικων δαπανων (απολυτα δικαιολογημενες) που μετραγαν πολύ τοτε . στο πετάει κατά την εκκαθάριση το μήνυμα που σου λέει πέρασε από τη δου, υποβάλεις οριστικά αλλά εκκαθαριστικό δε βγαίνει μέχρι να πας από κει να δουν τι παίζει ναι με πολλά ιατρικά ή αναπηρίες για τις οποίες δεν έχουν ενημέρωση στα αρχεία τους, ή αναλώσεις που δε δικαιολογούν οι παλιές σου δηλώσεις πας από ΄κει και αφού πας και σε τσεκάρουν γίνεται η εκκαθάριση χειροκίνητα από αυτούς και από κει και πέρα τυπώνεις και εκκαθαριστικό από το σπίτι σου 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 στο πετάει κατά την εκκαθάριση το μήνυμα που σου λέει πέρασε από τη δου, υποβάλεις οριστικά αλλά εκκαθαριστικό δε βγαίνει μέχρι να πας από κει να δουν τι παίζει ναι με πολλά ιατρικά ή αναπηρίες για τις οποίες δεν έχουν ενημέρωση στα αρχεία τους, ή αναλώσεις που δε δικαιολογούν οι παλιές σου δηλώσεις πας από ΄κει και αφού πας και σε τσεκάρουν γίνεται η εκκαθάριση χειροκίνητα από αυτούς και από κει και πέρα τυπώνεις και εκκαθαριστικό από το σπίτι σου Αν θυμαμαι καλα πριν 3-4 χρονια και για 1 ευρω επιστροφη ηθελε ελεγχο από ΔΟΥ . Ειχα παει τον γιο μου για 50-60 ευρω επιστροφη .
Anorymous Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 το κεα ειλίκρινά δεν έχω καταλάβει πώς βλέπει εισοδήματα, μερικές φορές με έχει εκπλήξει.. όσο για το προηγούμενο, υπάρχει περίπτωση να μην εκκαθαριστεί αμέσως, αν το σύστημα σου ζητήσει να προσκομίσεις δικαιολογητικά στη δου Ελα ντε εγώ είμαι δύο χρόνια άνεργος και μου βγάζει εισόδημα απο από το 15 που δουλεύα στην κοινοφελη.
glix Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 καλησπερα, Συντομη ερωτηση. Φιλη μου πηρε διαζυγιο προ μηνων και θελει να κανει δηλωση Ε1. Ειχε παει και ειχε δηλωσει στη εφορια το διαζυγιο με το χαρτι του δικηγορου. Πλεον στις πληροφοριες του gsis εμφανιζεται ως ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ-Η/ΛΥΣΗ ΣΥΜΦ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. Οταν παει ομως να κανει δηλωση Ε1 ζηταει επιβεβαιωση στοιχειων οπου στα στοιχεια υποχρεου εμφανιζεται ακομα ο πρωην αντρας της ενω αυτη εμφανιζεται στα στοιχεια συζυγου. Τι παιζει; Φετος κανεις δηλωση για περσινα εισοδηματα. θα ειναι τελευταια κοινη τους δηλωση
logistoulis Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 όχι δε θα κάνουν μαζί, υπάρχει τρόπος να σβήσει το σύζυγο στην επιβεβαίωση και να κάνει μόνη της με αυτή πρώτο όνομα αφού μπήκε με τους κωδικούς της δε νομίζω καν η σύζυγος ότι μπορεί να υποβάλει από το λογαριασμό της με τον σύζυγο ως πρώτο όνομα και για νορμάλ παντρεμένους να μιλάμε
glix Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 όχι δε θα κάνουν μαζί, υπάρχει τρόπος να σβήσει το σύζυγο στην επιβεβαίωση και να κάνει μόνη της με αυτή πρώτο όνομα αφού μπήκε με τους κωδικούς της δε νομίζω καν η σύζυγος ότι μπορεί να υποβάλει από το λογαριασμό της με τον σύζυγο ως πρώτο όνομα και για νορμάλ παντρεμένους να μιλάμε για το 2ο το εχω δει και εγω , νομιζω δεν γινεται και δεν σε αφηνει καν να μπεις στο ε1. (εφοσον ομως ο συζυγος εχει κανει ηδη επιβεβαιωση στοιχειων και εχει βαλει την συζυγο στο δικο του ε1). Ασχετο αλλα συζυγος που επρεπε να κανει ε3 πρωτα αυτη ,δεν με αφηνε καθως ηθελε απ τον ανδρα πρωτα επιβεβαίωση στοιχειων. και μετα με τους κωδικους της συζυγου δεν μπορουσα να πατησω στο ε1
sheik Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Μια πολύ σύντομη και εύκολη ερώτηση σχετικά με την φορολογική μου. Έχω συνολικό καθαρό εισόδημα 11136 ευρώ. Παρακράτηση φόρου 202 ευρώ μέσα στη χρονιά από τον μισθό. Κάνω την δήλωση και πρίν την υποβάλλω μου λέει ότι το αποτέλεσμα είναι χρεωστικό 344 ευρώ! Είναι η πρώτη φορά που ΜΟΥ βγαίνει χρεωστικό και μου ήρθε λίγο ντουβρουτζας! Είναι σωστό το ποσό; Να σημειώσω ότι η δήλωση μου είναι εντελώς απλή, ούτε ακίνητα ούτε αυτοκίνητα στο όνομα μου έχω, τπτ γενικώς εκτός από το μισθό αυτό. Δηλώνω φιλοξενούμενος (νοίκι πληρώνω κανονικά το μισό απλά δεν είμαι στο συμβόλαιο). Αν φαινόταν ότι πληρώνω νοίκι θα έπαιζε κάποιο ρόλο; Ευχαριστώ προκαταβολικά
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Μια πολύ σύντομη και εύκολη ερώτηση σχετικά με την φορολογική μου. Έχω συνολικό καθαρό εισόδημα 11136 ευρώ. Παρακράτηση φόρου 202 ευρώ μέσα στη χρονιά από τον μισθό. Κάνω την δήλωση και πρίν την υποβάλλω μου λέει ότι το αποτέλεσμα είναι χρεωστικό 344 ευρώ! Είναι η πρώτη φορά που ΜΟΥ βγαίνει χρεωστικό και μου ήρθε λίγο ντουβρουτζας! Είναι σωστό το ποσό; Να σημειώσω ότι η δήλωση μου είναι εντελώς απλή, ούτε ακίνητα ούτε αυτοκίνητα στο όνομα μου έχω, τπτ γενικώς εκτός από το μισθό αυτό. Δηλώνω φιλοξενούμενος (νοίκι πληρώνω κανονικά το μισό απλά δεν είμαι στο συμβόλαιο). Αν φαινόταν ότι πληρώνω νοίκι θα έπαιζε κάποιο ρόλο; Ευχαριστώ προκαταβολικά Δυστυχως ετσι ειναι ...Η κορη μου περυσι με 11500 πηρε...6 ευρω πισω . Φετος με 12500 και παρακατηθεντα 450 ευρω πληρωνει αλλα 350 . Ουτε αυτοκινητο ουτε τιποτα αλλο .
Ather Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Έχω δει περίπτωση στον ιδιωτικό τομέα να κάνουν μικρότερη παρακράτηση φόρου οπότε φαίνεται ο μισθός υψηλότερος. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα γίνεται και σε ένα συνταξιούχο (ΙΚΑ) που γνωρίζω, ίσως να είναι γενικότερο. 1
sheik Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Πέρυσι με εισόδημα περιπου 11780 και παρακράτηση περιπου 480 δεν πλήρωσα τπτ. Φέτος με λιγότερο εισόδημα (κατά 600 ευρώ) και παρακράτηση 202 πληρώνω άλλα 344. Δηλαδή σύνολο 540 φόρος έναντι 480 πέρυσι. Γιατί όμως ο παρακρατηθεντας είναι τόσο μικρότερος φέτος; Καλύτερα να μου το κρατούσαν από το μισθό και να μην το καταλαβαινα παρά έτσι 1
nickmanak Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) http://foros.in.gr http://www.nextech.gr/eFN/NeaInfo.htm Επεξ/σία 27 Μαΐου 2017 από nickmanak
rus Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Μια πολύ σύντομη και εύκολη ερώτηση σχετικά με την φορολογική μου. Έχω συνολικό καθαρό εισόδημα 11136 ευρώ. Παρακράτηση φόρου 202 ευρώ μέσα στη χρονιά από τον μισθό. Κάνω την δήλωση και πρίν την υποβάλλω μου λέει ότι το αποτέλεσμα είναι χρεωστικό 344 ευρώ! Είναι η πρώτη φορά που ΜΟΥ βγαίνει χρεωστικό και μου ήρθε λίγο ντουβρουτζας! Είναι σωστό το ποσό; Να σημειώσω ότι η δήλωση μου είναι εντελώς απλή, ούτε ακίνητα ούτε αυτοκίνητα στο όνομα μου έχω, τπτ γενικώς εκτός από το μισθό αυτό. Δηλώνω φιλοξενούμενος (νοίκι πληρώνω κανονικά το μισό απλά δεν είμαι στο συμβόλαιο). Αν φαινόταν ότι πληρώνω νοίκι θα έπαιζε κάποιο ρόλο; Ευχαριστώ προκαταβολικά Xρησιμοποιησε ένα προγραμμα υπολογισμου φορου, βαλε ότι πληρωνεις νοικι και δες τι σου βγαζει.
modernaire Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Έχω 2-3 απορίες... - Πριν λίγο πήγα να υποβάλω την δήλωση (Ε1) στο taxisnet, και για πρώτη φορά μού βγήκε πιστωτικό το αποτέλεσμα. - Η πρώτη δήλωση που έκανα (αν θυμάμαι καλά) ήταν το 2014. Από τότε τις κάνω μόνος μου, και μέχρι τώρα έβγαιναν μηδενικές, διότι δεν είχα κάποιο εισόδημα ή κάτι άλλο να δηλώσω. - Όταν πρωτοήρθα Αθήνα για σπουδές (το 2012) νοίκιαζα ένα σπίτι με έναν συμφοιτητή για έναν χρόνο, ήταν στα ονόματά μας, αλλά πλήρωναν οι γονείς μας. - Μετά (2013-2016) αφού σπούδαζα και δεν δούλευα, και νοίκι δεν πλήρωνα γιατί έμενα σε μια γκαρσονιέρα μιας θείας μου, δεν είχα τίποτα στο όνομά μου. - Από τον Μάιο του '16 νοικιάζω σπίτι και δουλεύω σε μια εταιρία, οπότε για φέτος δεν είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα. Ερωτήσεις: 1. Δήλωσα το σπίτι στον πίνακα 5, επέλεξα πως είναι μισθωμένη κατοικία, αλλά δεν βρήκα κωδικό ώστε να δηλώσω το συνολικό ποσό που έχω πληρώσει για ενοίκιο το 2016. Υπάρχει κάπου και δεν το βρήκα, ή δεν αναφέρω το ποσό; 2. Λόγω του ότι στο σπίτι που νοίκιαζα με τον συμφοιτητή το 2012-2013, είχα βάλει ΔΕΗ στο όνομά μου, έγινε ένα λάθος και μου χρέωσαν ένα ποσό για χαράτσι, ενώ δεν ήμουν ο ιδιοκτήτης, των 234€ στο δικό μου ΑΦΜ. Με άλλα λόγια χρωστάω στην εφορία αυτά τα χρήματα, εδώ και 2 χρόνια, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2015 που περάστηκαν και έλαβα την ειδοποίηση. Είχα επικοινωνήσει με ΔΕΗ και ΔΟΥ γι' αυτό το λάθος και το τακτοποίησα. Μου 'χαν πει τότε πως μέσα σε λίγες βδομάδες θα έχει αφαιρεθεί το ποσό από το ΑΦΜ μου, κάτι που προφανώς δεν έγινε. Το 2016 ξαναπήγα, ακόμη τίποτα, αλλά είδα ότι περάστηκε σε ένα βιβλίο κ σημειώθηκε ότι είναι να διαγραφεί. 2017 και ακόμη βρίσκεται εκεί το ποσό, με 42€ προσαυξήσεις επειδή δεν έχει πληρωθεί. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής: Σε περίπτωση που υποβάλω την φετινή δήλωση οριστικά, από το ποσό που είναι να πάρω πίσω, θα αφαιρεθούν αυτομάτως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (που ουσιαστικά δεν ανήκουν σε μένα), σωστά; Και αν ναι, τι μπορώ να κάνω γι' αυτό; Ευχαριστώ...
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Έχω 2-3 απορίες... - Πριν λίγο πήγα να υποβάλω την δήλωση (Ε1) στο taxisnet, και για πρώτη φορά μού βγήκε πιστωτικό το αποτέλεσμα. - Η πρώτη δήλωση που έκανα (αν θυμάμαι καλά) ήταν το 2014. Από τότε τις κάνω μόνος μου, και μέχρι τώρα έβγαιναν μηδενικές, διότι δεν είχα κάποιο εισόδημα ή κάτι άλλο να δηλώσω. - Όταν πρωτοήρθα Αθήνα για σπουδές (το 2012) νοίκιαζα ένα σπίτι με έναν συμφοιτητή για έναν χρόνο, ήταν στα ονόματά μας, αλλά πλήρωναν οι γονείς μας. - Μετά (2013-2016) αφού σπούδαζα και δεν δούλευα, και νοίκι δεν πλήρωνα γιατί έμενα σε μια γκαρσονιέρα μιας θείας μου, δεν είχα τίποτα στο όνομά μου. - Από τον Μάιο του '16 νοικιάζω σπίτι και δουλεύω σε μια εταιρία, οπότε για φέτος δεν είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα. Ερωτήσεις: 1. Δήλωσα το σπίτι στον πίνακα 5, επέλεξα πως είναι μισθωμένη κατοικία, αλλά δεν βρήκα κωδικό ώστε να δηλώσω το συνολικό ποσό που έχω πληρώσει για ενοίκιο το 2016. Υπάρχει κάπου και δεν το βρήκα, ή δεν αναφέρω το ποσό; 2. Λόγω του ότι στο σπίτι που νοίκιαζα με τον συμφοιτητή το 2012-2013, είχα βάλει ΔΕΗ στο όνομά μου, έγινε ένα λάθος και μου χρέωσαν ένα ποσό για χαράτσι, ενώ δεν ήμουν ο ιδιοκτήτης, των 234€ στο δικό μου ΑΦΜ. Με άλλα λόγια χρωστάω στην εφορία αυτά τα χρήματα, εδώ και 2 χρόνια, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2015 που περάστηκαν και έλαβα την ειδοποίηση. Είχα επικοινωνήσει με ΔΕΗ και ΔΟΥ γι' αυτό το λάθος και το τακτοποίησα. Μου 'χαν πει τότε πως μέσα σε λίγες βδομάδες θα έχει αφαιρεθεί το ποσό από το ΑΦΜ μου, κάτι που προφανώς δεν έγινε. Το 2016 ξαναπήγα, ακόμη τίποτα, αλλά είδα ότι περάστηκε σε ένα βιβλίο κ σημειώθηκε ότι είναι να διαγραφεί. 2017 και ακόμη βρίσκεται εκεί το ποσό, με 42€ προσαυξήσεις επειδή δεν έχει πληρωθεί. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής: Σε περίπτωση που υποβάλω την φετινή δήλωση οριστικά, από το ποσό που είναι να πάρω πίσω, θα αφαιρεθούν αυτομάτως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (που ουσιαστικά δεν ανήκουν σε μένα), σωστά; Και αν ναι, τι μπορώ να κάνω γι' αυτό; Ευχαριστώ... Το ενοικιο το γραφεις στον πινακα 6 κωδικο 811 και συμπληρωνεις και τους διπλα κωδικούς. Για συμψηφισμο θα πας στην εφορια.Δεν γινεται αυτόματα . Τα 42 ευρω από προσαυξήσεις πρεπει να στα δωσει ο τοτε ιδιοκτητης αφου αφορουν το χαρατσι που είναι δικο του .
logistoulis Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Xρησιμοποιησε ένα προγραμμα υπολογισμου φορου, βαλε ότι πληρωνεις νοικι και δες τι σου βγαζει. το νοίκι που πληρώνει είναι ενημερωτικό δεν παίζει ρόλο (για να διασταυρώνει το εισόδημα που δηλώνει ο ιδιοκτήτης μπαίνει) από τη στιγμή που δηλώνεις φιλοξενία δεν παίρνεις το τεκμήριο του σπιτιού, αν δηλώσεις νοίκι πρέπει να δικαιολογήσεις με το εισόδημά σου το τεκμήριο του σπιτιού αλλιώς πληρώνεις φόρο στη περίπτωση του φίλου από ότι φαίνεται του κράτησαν λίγα οπότε πρέπει να πληρώσει τη διαφορά, θυμίζω ότι το 2016 άλλαξε το αφορολόγητο στη μέση της χρονιάς (ιούνιο συγκεκριμένα) οπότε αυτό μοιραία δημιουργεί θέματα στις κρατήσεις φόρου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα