Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 338
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

, αν δηλώσεις νοίκι πρέπει να δικαιολογήσεις με το εισόδημά σου το τεκμήριο του σπιτιού αλλιώς πληρώνεις φόρο

αν δηλωσεις δοσεις στεγαστικου που δεν δικαιολογουνται από το εισοδημα σου, παλι πληρωνεις φορο?

Δημοσ.

ναι, η αποπληρωμή δανείων είναι τεκμήριο, προστίθεται το ποσό πάνω στα υπόλοιπα (διαβίωση, σπίτι, αυτοκίνητο) και αν δε το δικαιολογείς πληρώνεις

όταν δεν ίσχυε το πόθεν έσχες της πρώτης κατοικίας μπορεί κάποιος να είχε μαύρο χρήμα και να έπαιρνε σπίτι και όλα καλά αλλά αν ήσουν κάποιος που πήρε δάνειο το αποπλήρωνε κανονικά έμεινε άνεργος και τον βοηθούσε κάποιος δικός του να το αποπληρώσει είχε θέμα με το τεκμήριο 

αυτό είναι αδικία 

• Like 1
Δημοσ.

ναι, η αποπληρωμή δανείων είναι τεκμήριο, προστίθεται το ποσό πάνω στα υπόλοιπα (διαβίωση, σπίτι, αυτοκίνητο) και αν δε το δικαιολογείς πληρώνεις

Aυτο είναι στη κριση του εφορα ή βγαινει αυτοματα?

Δημοσ.

αυτόματα, ο μόνος τρόπος να μη σου βγει φόρος είναι να μην το δηλώσεις (με δική σου ευθύνη, γιατί η εφορία έχει ηλεκτρονική ενημέρωση από τη τράπεζα όπως θα έχεις διαπιστώσει, με λίγα λόγια δεν είναι σωστό να κάνεις κάτι τέτοιο και ας μπορείς ) 

• Like 1
Δημοσ.

αυτόματα, ο μόνος τρόπος να μη σου βγει είναι να μην το δηλώσεις (με δική σου ευθύνη, γιατί η εφορία έχει ηλεκτρονική ενημέρωση από τη τράπεζα όπως θα έχεις διαπιστώσει ) 

Και πως εξηγεις οτι δεν συμβαινει στη περιπτωση μου? τα τελευταια χρονια εχω περισσοτερα τεκμήρια απ ότι εισοδημα και οχι μονο δε πληρωνω φορο αλλα παιρνω και επιστροφη.

Όπως ελεγα τις προαλλες αν θυμασαι  στο άλλο θρεντ, φετος δηλωνω εισοδημα 3500ε, εχω αντικειμενικα 12000, και παιρνω επιστροφη 500ε...

Μηπως αυτο που λες ισχυει μονο για ορισμενες κατηγοριες φορολογουμενων?

Δημοσ.

δεν έχω εικόνα της δήλωσής σου να σου πω με σιγουριά, αλλά μιλώντας θεωρητικά και προσπαθώντας να μυρίσω τα νύχια μου υποθέτω ότι για να έχεις επιστροφή προφανώς είχες κάποιες κρατήσεις (ή κάποια προκαταβολή φόρου ίσως? ) αλλιώς επιστροφή δεν υφίσταται 

αν οι κρατήσεις σου ήταν υπερβολικά μεγάλες (παραπάνω από ότι χρειαζόταν) τότε είναι λογικό η διαφορά να σου επιστραφεί 

εν ολίγοις κάποιος έχει πληρώσει φόρο για σένα (στον έχει παρακρατήσει), ή είχες πληρώσει εσύ φόρο κάποιο κάποια στιγμή (περίπτωση προκαταβολής) για αυτό δεν πληρώνεις τώρα και επειδή σου παρακράτησε αρκετό σου επιστρέφεται ο υπόλοιπος

αυτά τα λεφτά από κάποιον έχουν πληρωθεί κάποια στιγμή δεν προκύπτουν από το μηδέν , δεν υπάρχει επιστροφή χωρίς να έχει αποδοθεί φόρος, αλλά αν κάποιος δε ξέρει πού/πώς/πότε έχει αποδοθεί αυτός ο φόρος και γιατί δεν μπορεί έτσι απλά να εξηγήσει για ποιο λόγο έχεις επιστροφή 

το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει ήδη μπει στα ταμεία του κράτους ή έχει βεβαιωθεί κάπου για αυτό και επιστρέφεται

Δημοσ.

Eννοειται ότι υπαρχει φορος, αυτον ακριβως θα παρω πισω αυτουσιο. Για εισοδημα του 301 μιλαω.

Αλλα τι γινεται με τα αντικειμενικα τεκμήρια που είναι 4πλασια, που ειναι ο φορος που λες γιαυτα?

Δημοσ.

ρε συ δεν μπορώ να σου πω νούμερα για κάτι που δεν έχω όλα τα δεδομένα μπροστά μου, μπορεί να έκανες ανάλωση, μπορεί να είχες δώσει προκαταβολή φόρου, μπορεί τα τεκμήρια σου να μην είναι 12, μπορεί να έχεις παιδιά και να έχεις μεγαλύτερο αφορολόγητο από τους υπόλοιπους, μπορεί να πούλησες κάτι και το εισόδημά σου να είναι παραπάνω.. δεν ξέρω

αυτό που ξέρω και έχω χιλιοδεί είναι ότι όποιος δεν δικαιολογεί τα δάνειά του με τίποτα πληρώνει

• Like 2
Δημοσ.

ρε συ δεν μπορώ να σου πω νούμερα για κάτι που δεν έχω όλα τα δεδομένα μπροστά μου, μπορεί να έκανες ανάλωση, μπορεί να είχες δώσει προκαταβολή φόρου, μπορεί τα τεκμήρια σου να μην είναι 12, μπορεί να έχεις παιδιά και να έχεις μεγαλύτερο αφορολόγητο από τους υπόλοιπους.. δεν ξέρω

Mα σου τα λεω εγω τα δεδομενα, εξαλλου είναι πολυ απλα.

Ουτε αναλωση εκανα, ουτε προκαταβολη εδωσα, ουτε παιδια εχω.

Τα τεκμηρια είναι οντως 12 διοτι τοσα βγαζει το προγραμμα υπολογισμου φορου.

(εργενης, σπιτι, στεγαστικο)

Προφανως αυτό που λες δεν ειναι για ολους τους φορολογουμενους αλλα για συγκρεκριμενες ομαδες.

Ιδιο αφορολογητο με ολους εχω, αναφέρεται κι αυτό στο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Μια απορια, εχω μπει στην εφαρμογή που κανεις την φορολογικη δηλωση. Ο λογιστης μου λεει οτι την οριστικοποιησε και θα μου στειλει το εκκαθαριστικό που ναι χρεωστικο. Ελα που οταν μπαινω μου λεει δεν εχει υποβλιθει δηλωση, λέτε να εκανε τοση μεγαλη πατάτα που να με μπερδεψε με τον αδερφο μου, αλλα δεν νομιζω, γιατι με το ονομα μου με φωναζε

Ετσι ειναι

https://cdn.pcsteps.gr/wp-content/uploads/2015/06/Φορολογική-Δήλωση-Φόρου-Εισοδήματος-2016-μέσω-Internet-με-το-TAXISnet-06.png περιπου

Δημοσ.

Μια απορια, εχω μπει στην εφαρμογή που κανεις την φορολογικη δηλωση. Ο λογιστης μου λεει οτι την οριστικοποιησε και θα μου στειλει το εκκαθαριστικό που ναι χρεωστικο. Ελα που οταν μπαινω μου λεει δεν εχει υποβλιθει δηλωση, λέτε να εκανε τοση μεγαλη πατάτα που να με μπερδεψε με τον αδερφο μου, αλλα δεν νομιζω, γιατι με το ονομα μου με φωναζε

Ετσι ειναι

https://cdn.pcsteps.gr/wp-content/uploads/2015/06/Φορολογική-Δήλωση-Φόρου-Εισοδήματος-2016-μέσω-Internet-με-το-TAXISnet-06.png περιπου

Σου πουλάει πρόλογο. Δεν την υπέβαλλε.

Μπορει να δει πριν την οριστικη υποβολη για περιορισμενο αριθμο δοκιμων το τυχον χρεωτικο ή πιστωτικο υπολοιπο ακομα και να το τυπωσει .

• Like 1
Δημοσ.

Σου πουλάει πρόλογο. Δεν την υπέβαλλε.

Θελει να περάσει απ το γραφειο να του αφησει ενα πορτοκαλί. αυτο λεει...
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...