Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κανω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου που εχω αγορασμενο απο το 2010 κατα κυριο λογο στην γραφικων και μπορει στις ram. Τα χαρακτηριστικα του pc ειναι τα εξης:

Case : Link.png Site: coolermaster storm scout
Psu : Link.png Site: CorsairVX 550W PSU
Mobo : Link.png Site: AsusP6TD Deluxe
Cpu : Link.png Site: Intelcore i7-920 2.66 Ghz
Ram : Link.png Site: Corsair3 x 2 GB DDR3 kit
Gpu : Εδω υπαρχει ενα θεματακι.. Στην παραγγελια που ειχα κανει τοτε ειχα αγορασει καρτα της Link.png Site: ATIRadeon HD 5770 1GB . Κατα καιρους που την εψαχνα στο ιντερνετ λογο κ φορματ που εκανα κλπ ειδα οτι ειχε διαφορετικο ανεμιστηρα απο κατω αλλα το προσπερναγα διοτι δεν ειχα θεμα με drivers και ελεγα θα κοιταω καμια λαθος εκδοση.. Τωρα ομως λογω της αναβαθμισης που θελω να κανω τα εχω ψαξει αρκετα (η αναβαθμιση που σκεφτομαι ειναι crossfire με μια ακομα 5770 που ειχε ενας φιλος) για το αν γινεται κλπ και ειδα οτι αυτος ο ανεμιστηρας ειναι της Link.png Site: ATI Radeon HD 5750 1GB και επισης εχουν ιδια διαταξη οι συνδεσεις πισω στα λαμαρινακια. Το θεμα ειναι οτι πανω της η γραφικων μου εχει αυτοκολλητακι που αναφερει οτι ειναι η 5770!! Τωρα δεν ξερω αν με κοροιδεψε το πλαισιο που ειχα στησει τοτε το pc ή αν η amd κοροιδεψε το πλαισιο κ κατα σειρα εμενα αθελα του..
HDD : sata 500GB 7200 rpm 3.5"

H αναβαθμιση που σκεφτομαι να κανω ειναι να βαλω αλλη μια gpu σε διαταξη crossfire. Αν υποθεσουμε οτι εχω την 5770, η δευτερη που θα βαλω ειναι μια Radeon HD 5770 Sapphire Vapor-X Edition. Πρωτον θελω να μου πειτε αν αυτες οι δυο θα λειτουργησουν οντως μεταξυ τους οπως ειδα σε sites επειδη για crossfire θελει μονο να εχουν ιδια αρχιτεκτονικη αν καταλαβα καλα. Δευτερον αν τελικα εχω την 5750, αν θα δουλεψει το crossfire με την 5770 ή οχι και τι προτεινετε για εναλλακτικη. Τριτον αν θα εχω καποιο θεμα εφοσον δουλεψει το crossfire με το τροφοδοτικο και το ποσα watt θα καταναλωνει το pc σε full load (το εψαξα λιγο μονος μου και το full load πoυ προκυπτει ειναι γυρω στα 400W. Τεταρτον για να βαλω εξτρα ram τι προτεινετε να βγαλω το tripple chanell kit και να βαλω κατευθειαν ενα κιτ 8 / 16 gb ram ή να συνδυασω τα 3χ2gb μαζι με καποιο αλλο kit στις αλλες 3 υποδοχες της μητρικης μου? θα τις διαβαζει? 

ΥΓ : Για να σας γλυτωσω απο λιγο χρονο ψαξιματος, ΝΑΙ η μητρικη μου υποστηριζει SLI / Crossfire, ΝΑΙ παιρνει μεχρι 24 Gb ram , ΝΑΙ εχω crossfire bridge για να συνδεσω τις γραφικων, ΝΑΙ απο οτι ειδα στο site της ΑΜD η 5770 γινετε crossfire. Οπως καταλαβατε προκειται για αναβαθμιση με μικρο budget για ενα κ μοναδικο λογο να παιζω το PlayerUnknown's Battlegrounds sta low χωρις να περιμενω να κανει render τα κτιρια 2 λεπτα.. Παραθετω και μερικες φωτο απο το ψαξιμο για τα watt καθως και απο την γραφικων μου. Ευχαριστω για την υπομονη και βοηθεια σας!

post-444223-0-21789600-1494772323_thumb.jpg

post-444223-0-71201800-1494772326_thumb.jpg

post-444223-0-88415700-1494772334_thumb.png

post-444223-0-40670100-1494772338_thumb.png

Δημοσ.

-https://www.youtube.com/watch?v=CpNYpwoSfVg

το game δεν ειναι playable me 5770.

Αυτος στο video εχει πολυ καλυτερο cpu και 12 gb ram και εχει 8 fps.

Προσωπικα σε συμβουλευω να μην κανεις sli me αυτην την καρτα. Εχει πολυ λιγη μνημη και δεν κυκλοφορουν drivers καινουργοι.

(με sli πιστευω θα ειναι ακομα χειροτερο θα εχεις τραγικο frametime).

Αν θες λοιπον να διασκεδασεις με το game και οχι να σε ''διασκεδασει'' αυτο, μαζεψε 140 euro και παρε μια amd rx 460, nvidia 1050 ti να παιζεις στα medium.

Κατι αλλο δεν χρειαζεται update γι αυτο το game.

Δημοσ.

Για το παιχνίδι PlayerUnknown's Battlegrounds βλέπω στις ελάχιστες απαιτήσεις του κάρτες GTX 660, HD 7850 και μνήμη γραφικών 2GB.

Οπότε το πρόβλημά σου δεν είναι μόνο η δύναμη της HD 5770 που έχεις αλλά και το ότι διαθέτει μόνο 1GB μνήμης γραφικών. Γι' αυτό μάλλον κάνει 2 λεπτά render για τα κτίρια.

Το κακό είναι πως και Crossfire να κάνεις δεν αθροίζεται η μνήμη από τις δύο κάρτες αλλά λειτουργούν σαν 1GB!

Αν κοιτάξεις πίνακα κατάταξης στις κάρτες γραφικών μπορείς να δεις οτι παράδειγμα η RX 460 είναι ένα κλικ πάνω από τις κάρτες που αναφέρουν στις ελάχιστες απαιτήσεις. Εννοείται πως διαθέτει 2GB μνήμης ακόμα και 4GB σε κάποιες εκδόσεις της. Το ίδιο και για την GTX 1050 2GB (καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις).

Το υπόλοιπο σύστημά σου είναι εντός των απαιτήσεων (ακόμα και η μνήμη). Αν επιμένεις για την μνήμη ίσως γίνεται προσθήκη διαφορετικής (όχι triple channel kit) και να λειτουργήσει αλλά δεν γνωρίζω κάτι σίγουρα.

Κάτι που δεν ανέφερες είναι ο SSD. Αν όντως δεν έχεις ίσως είναι καλύτερη ιδέα η προσθήκη SSD από την προσθήκη μνήμης!

Δημοσ.

Θελω να κανω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου που εχω αγορασμενο απο το 2010 κατα κυριο λογο στην γραφικων και μπορει στις ram. Τα χαρακτηριστικα του pc ειναι τα εξης:

Case : Link.png Site: coolermaster storm scout

Psu : Link.png Site: CorsairVX 550W PSU

Mobo : Link.png Site: AsusP6TD Deluxe

Cpu : Link.png Site: Intelcore i7-920 2.66 Ghz

Ram : Link.png Site: Corsair3 x 2 GB DDR3 kit

Gpu : Εδω υπαρχει ενα θεματακι.. Στην παραγγελια που ειχα κανει τοτε ειχα αγορασει καρτα της Link.png Site: ATIRadeon HD 5770 1GB . Κατα καιρους που την εψαχνα στο ιντερνετ λογο κ φορματ που εκανα κλπ ειδα οτι ειχε διαφορετικο ανεμιστηρα απο κατω αλλα το προσπερναγα διοτι δεν ειχα θεμα με drivers και ελεγα θα κοιταω καμια λαθος εκδοση.. Τωρα ομως λογω της αναβαθμισης που θελω να κανω τα εχω ψαξει αρκετα (η αναβαθμιση που σκεφτομαι ειναι crossfire με μια ακομα 5770 που ειχε ενας φιλος) για το αν γινεται κλπ και ειδα οτι αυτος ο ανεμιστηρας ειναι της Link.png Site: ATI Radeon HD 5750 1GB και επισης εχουν ιδια διαταξη οι συνδεσεις πισω στα λαμαρινακια. Το θεμα ειναι οτι πανω της η γραφικων μου εχει αυτοκολλητακι που αναφερει οτι ειναι η 5770!! Τωρα δεν ξερω αν με κοροιδεψε το πλαισιο που ειχα στησει τοτε το pc ή αν η amd κοροιδεψε το πλαισιο κ κατα σειρα εμενα αθελα του..

HDD : sata 500GB 7200 rpm 3.5"

Καλησπέρα, για τις μνήμες ότι βρεις φθηνότερο, είτε 3Χ4 είτε 3Χ2+3Χ2 με τις δικιές σου. Πρόσεχε να είναι 1600 με cas8 στα ίδια volt αν πας σε 6Χ2 σύνολο.

Προσωπικά θα πήγαινα σε 3Χ4 για να μην ζορίζω τον imc.

Για gpu, πούλα την 5770, και αγόρασε μια RX460/GTX1050. Με τις δυο 5770 δεν θα κάνεις δουλειά.

Αν έχεις περιέργεια για την gpu σου, βγάλε φωτογραφία τα αυτοκολλητάκια πίσω με τους κωδικούς να σου πούμε.

• Like 3
Δημοσ.

Ό,τι σου πρότειναν ή ακόμα καλύτερα πήγαινε στην RX560 που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και θα πουλιέται γύρω στα 100-120€

Δημοσ.

Μη βαλεις δυο καρτες οπως σου παν.Μιλας κυριως για το PUBG; Παθων και εσυ..Ειναι πολυ απαιτητικο παιχνιδι ακομα και για δυνατο συγχρονο hardware.

Φροντισε αυτα που θα παρεις να μπορεις να τα κρατησεις για επομενο συστημα οσο ειναι δυνατον.

Δημοσ.

@boombastik Να σου πω την αληθεια το παιζω καλυτερα απο αυτον το παιχνιδι + οτι εχω κατεβασει κ αλλο τα γραφικα apo forums που ειδα απο τα config και πιστευα οτι ενα crossfire θα βοηθαγε..
@TopCLR Δεν εχω ssd και δεν με ενδιεφερε παλια να φορτωνω πιο γρηγορα τα game ή τα windows . Τωρα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να βοηθησει εδω..
 Και επισης οσο για την 1050 ti 2gb και τις αντιστοιχες, δεν νομιζω να βοηθαει πολυ καθως εφοσον ξενερωσα με το Pc μου, το περασα στου αδερφου μου που πηρε mid range Pc περυσι kai εχει i5 6500 αν θυμαμαι καλα, 8 gb ddr4 ram kai tin 1050 ti 2gb και το pc ζοριζοταν να παιξει αψεγαδιαστα και ετσι το εβαλα στα low-very low apo ta options του game και επαιζα καλα με καπια μικρολαγκς στην προσγειωση και στο rendering για secs. το game ειναι αρκετα απαιτητικο gia ram k gpu καθως στο task manager deixnei oti katanalwnei 3.5- 4gb ram kai sta 8gb ram htan to 75% load της ραμ. και οσο για multitasking to ξεχνας και με τα 2 pc που εχω. game k skype μονο ανοιχτα

Καλησπέρα, για τις μνήμες ότι βρεις φθηνότερο, είτε 3Χ4 είτε 3Χ2+3Χ2 με τις δικιές σου. Πρόσεχε να είναι 1600 με cas8 στα ίδια volt αν πας σε 6Χ2 σύνολο.

Προσωπικά θα πήγαινα σε 3Χ4 για να μην ζορίζω τον imc.

Για gpu, πούλα την 5770, και αγόρασε μια RX460/GTX1050. Με τις δυο 5770 δεν θα κάνεις δουλειά.

Αν έχεις περιέργεια για την gpu σου, βγάλε φωτογραφία τα αυτοκολλητάκια πίσω με τους κωδικούς να σου πούμε.

την εχω ανεβασει και στο αρχικο ποστ αλλα οριστε αυτο πιστευω να ειναι ο κωδικος που λες..

post-444223-0-68819200-1494805713_thumb.jpg

Δημοσ.

Το είδα αλλά δεν φαινόταν ξεκάθαρα. 5770 είναι λοιπόν, μην σε ανησυχεί.

Μια χαρά δυνατό pc θα έχεις αν βάλεις 12GB ram και μια 1050ti/470/570.

• Like 1
Δημοσ.

@boombastik Να σου πω την αληθεια το παιζω καλυτερα απο αυτον το παιχνιδι + οτι εχω κατεβασει κ αλλο τα γραφικα apo forums που ειδα απο τα config και πιστευα οτι ενα crossfire θα βοηθαγε..

@TopCLR Δεν εχω ssd και δεν με ενδιεφερε παλια να φορτωνω πιο γρηγορα τα game ή τα windows . Τωρα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να βοηθησει εδω..

Και επισης οσο για την 1050 ti 2gb και τις αντιστοιχες, δεν νομιζω να βοηθαει πολυ καθως εφοσον ξενερωσα με το Pc μου, το περασα στου αδερφου μου που πηρε mid range Pc περυσι kai εχει i5 6500 αν θυμαμαι καλα, 8 gb ddr4 ram kai tin 1050 ti 2gb και το pc ζοριζοταν να παιξει αψεγαδιαστα και ετσι το εβαλα στα low-very low apo ta options του game και επαιζα καλα με καπια μικρολαγκς στην προσγειωση και στο rendering για secs. το game ειναι αρκετα απαιτητικο gia ram k gpu καθως στο task manager deixnei oti katanalwnei 3.5- 4gb ram kai sta 8gb ram htan to 75% load της ραμ. και οσο για multitasking to ξεχνας και με τα 2 pc που εχω. game k skype μονο ανοιχτα

την εχω ανεβασει και στο αρχικο ποστ αλλα οριστε αυτο πιστευω να ειναι ο κωδικος που λες..

Εγώ αναφέρθηκα στις ελάχιστες απαιτήσεις του παιχνιδιού (RX 460, GTX 1050). Αν ψάχνεις για καλύτερα γραφικά τότε ψάχνεις (λογικά) κάτι ίσο ή καλύτερο από τις "recommended" απαιτήσεις. Αν ο αδερφός σου είχε καλύτερη γραφικών θα ήταν καλύτερα. Τώρα αν θέλεις να βελτιώσεις το παιχνίδι στο δικό σου σύστημα, το σίγουρο είναι οτι χρειάζεσαι κάρτα γραφικών και ίσως λίγη μνήμη. Αν πάρεις καλή κάρτα (εννοείται κάτι ανώτερο από την 1050ti του αδερφού σου), αν δεν μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε τυχόν νέο σύστημα. Αν πάρεις μνήμη (DDR3) σε περίπτωση αναβάθμισης σε νέο σύστημα (=DDR4) δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Τον SSD δεν τον ανέφερα για βελτίωση του παιχνιδιού αλλά γενικά του συστήματός σου.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι λεει ο topclr απο πανω.Με αλλη καρτα (+ραμ αν βρεις φθηνα) θα δεις βελτιωση αλλα στο συγκεκριμενο παιχνιδι καποια fps dips και stuttering θα τα εχεις με αυτο το hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...