Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1, αυτο που χρειαζεσαι, πρωτα απο ολα, ειναι 1-2 κλικ πανω στον επεξεργαστη, χωρις να αλλαξεις τπτ αλλο. καλη ψυκτρα εχεις... θα κερδισεις αρκετα απο τα 3.9- 4.0ghz.      

2. αν αλλαξεις καρτα γραφικων και πας σε μεγαλυτερη, στη θεση σου θα αλλαζα και το τροφοδοτικο...! Αν τσιτωσεις το μηχανημα την 400αρα+ W, την φτανει ευκολα...!!!  θελει λιγο προσοχη στην επιλογη της καρτας ωστε να MHN χρειαστει αλλαγη τροφοδοτικου. 

Μωρε 1-2 κλικ να τα κανω στον επεξεργαστη αλλα δε ξερω πως να το κανω (τι τιμες να δωσω κτλ). Καρτα γραφικων προς το παρον τελικα δε θα αλλαξω.

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μωρε 1-2 κλικ να τα κανω στον επεξεργαστη αλλα δε ξερω πως να το κανω (τι τιμες να δωσω κτλ). Καρτα γραφικων προς το παρον τελικα δε θα αλλαξω.

υπαρχει ολοκληρο θεμα με OC στον 8320......->  http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

πολυ περιληπτικα, μπαινεις στο BIOS της μητρικης, βρισκεις τον Multiplier και τον ανεβαζεις 1-2-3....... κλικ (παει ανα 0,5, οποτε πολ/ζεις επι 200 που ειναι το FSB και βρισκεις την συχνοτητα που πιανεις. δλδ 200 x 17.5 =3500mhz αυτη ειναι η μαμα συχνοτητα. αν εσυ ανεβασεις στο 18 - 19, θα γινει 200 χ 18 = 3600 ή 200 χ19 = 3800 κ.ο.κ ).

πιο αναλυτικα θα τα διαβασεις στο θεμα....! 

• Like 1
Δημοσ.

υπαρχει ολοκληρο θεμα με OC στον 8320......->  http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

πολυ περιληπτικα, μπαινεις στο BIOS της μητρικης, βρισκεις τον Multiplier και τον ανεβαζεις 1-2-3....... κλικ (παει ανα 0,5, οποτε πολ/ζεις επι 200 που ειναι το FSB και βρισκεις την συχνοτητα που πιανεις. δλδ 200 x 17.5 =3500mhz αυτη ειναι η μαμα συχνοτητα. αν εσυ ανεβασεις στο 18 - 19, θα γινει 200 χ 18 = 3600 ή 200 χ19 = 3800 κ.ο.κ ).

πιο αναλυτικα θα τα διαβασεις στο θεμα....! 

Μπηκα να διαβασω και ειναι βουνο για μενα τον ασχετο.Να κανω αυτο που λες με απλα λογια; Θα ειμαι ενταξει η να βαλω μετα προγραμμα να δω κατι αλλο;

Δημοσ.

Μπηκα να διαβασω και ειναι βουνο για μενα τον ασχετο.Να κανω αυτο που λες με απλα λογια; Θα ειμαι ενταξει η να βαλω μετα προγραμμα να δω κατι αλλο;

Μην κάνεις τίποτα βιαστικά. αν δεν έχεις την όρεξη μην ασχοληθείς καθόλου καλύτερα. 

Δημοσ.

Μην κάνεις τίποτα βιαστικά. αν δεν έχεις την όρεξη μην ασχοληθείς καθόλου καλύτερα. 

Μωρε ορεξη εχω αλλα δε ξερω τη τυφλα μου.Μονο στο bios ξερω να μπω...Απο κει και περα που παω,τι παταω να αλλαξω αβυσος... Και εαν αξιζει ο κοπος και δω καποια διαφορα με αυτον τον επεξεργαστη βεβαια μετα. Εδω που τα λεμε και απ οτι εχω διαβασει ειναι πολυ καλος σαν επεξεργαστης.

Δημοσ.

Μωρε ορεξη εχω αλλα δε ξερω τη τυφλα μου.Μονο στο bios ξερω να μπω...Απο κει και περα που παω,τι παταω να αλλαξω αβυσος... Και εαν αξιζει ο κοπος και δω καποια διαφορα με αυτον τον επεξεργαστη βεβαια μετα. Εδω που τα λεμε και απ οτι εχω διαβασει ειναι πολυ καλος σαν επεξεργαστης.

αν εχεις UEFI BIOS , το BIOS με τα γραφικα δλδ, ειναι ακομα πιο ευκολο.  ειναι σαν να δουλευεις WINDOWS.  

αν θες βοηθεια πες μου..! 

η δικη μου εχει κλασικο BIOS και οχι UEFI. οποτε ειναι λιγο διαφορετικο να σε καθοδηγησω.  αλλα μην μασας, ψαξε βρες αυτο που σου ειπα, και ανεβασε το στο χ19.  και επειτα βλεπεις..!   (και μην ξεχασεις...Save πριν βγεις απο Bios..!)

θα το δουλεψεις ετσι λιγες μερες, να δεις σταθεροτητα και θερμοκρασιες. οπου λογικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.  και επειτα το ανεβαζεις και λιγο ακομη....μεχρι να κανει τρελες...!    

αλλα κι εκει να το αφησεις, μια χαρα ωφελημενος θα εισαι. εμενα παει χωρις ψαξιματα μεχρι  χ21.  στα 4.0ghz ειναι πιο σπιρτοζικο το ολο συστημα...! 

αν θελεις ο,τιδηποτε,ειτε πες το εδω, ειτε στειλε και π.μ....!  στη διαθεση σου. 

EDIT  κοιτα αυτο το βιντεακι στο  1,20"    ΑΝ εχεις UEFI BIOS.  

δες και αυτο θα σε βοηθησει.........

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα.Εχω  UEFI BIOS οποτε να βρω ενα βιντεακι με overclock κατω απο το 4.0 ghz; Να μην βαλω κατι παραπανω και καψω τιποτα;

Δημοσ.

δεν χρειαζεται κανενα "ειδικο" βιντεακι. 

απο αυτα που σου εβαλα, κοιτα που πας για να αυξησεις τον πολλαπλασιαστη ΜΟΝΟ και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο.  

αν καταφερεις να καψεις κατι,  τραβα να παιξεις ΤΖΟΚΕΡ θα πιασεις σιγουρα το TZAK POT...!!!!!!  

μην φοβασαι.   αν κανεις κατι λαθος, απλως δεν θα ανοιξει το πισι.  θα κανεις ενα Clear CMOS, θα επανελθουν οι εργοστασιακες ρυθμισεις και θα ξανανοιξει κανονικα. 

εχουν πολλες δικλειδες ασφαλειας τα συγχρονα πισι, ωστε να ΜΗΝ μπορει ενας που δεν γνωριζει,  να καψει κατι..!!  

αλλωστε εσυ δεν θα πειραξεις πολλα πραγματα. ΜΟΝΟ το MULTI (=πολλαπλασιαστης).   και δεν θα το ανεβασεις στο θεο, αλλα μονο 2-3 κλικ..!  να παει 3,9- 4 ghz..! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν χρειαζεται κανενα "ειδικο" βιντεακι. 

απο αυτα που σου εβαλα, κοιτα που πας για να αυξησεις τον πολλαπλασιαστη ΜΟΝΟ και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο.  

αν καταφερεις να καψεις κατι,  τραβα να παιξεις ΤΖΟΚΕΡ θα πιασεις σιγουρα το TZAK POT...!!!!!!  

μην φοβασαι.   αν κανεις κατι λαθος, απλως δεν θα ανοιξει το πισι.  θα κανεις ενα Clear CMOS, θα επανελθουν οι εργοστασιακες ρυθμισεις και θα ξανανοιξει κανονικα. 

εχουν πολλες δικλειδες ασφαλειας τα συγχρονα πισι, ωστε να ΜΗΝ μπορει ενας που δεν γνωριζει,  να καψει κατι..!!  

αλλωστε εσυ δεν θα πειραξεις πολλα πραγματα. ΜΟΝΟ το MULTI (=πολλαπλασιαστης).   και δεν θα το ανεβασεις στο θεο, αλλα μονο 2-3 κλικ..!  να παει 3,9- 4 ghz..! 

Λοιπον φιλε μου εκανα ακριβως οτι εδειχνε ο τύπος (τιμες,disable,enable αλλαγες...) στο τελευταιο βιντεακι που μου εδωσες και το πηγα στα 4.1ghz Να το κατεβασω λες καλυτερα η να το αφησω ως εχει να δουμε την συμπεριφορα; Εαν χρειαζεται να κατεβασω τιμες ποιο αλλαζω ομως;

53d3f74987.png

53f8f626dc.jpg

544bd5f7fb.png

Επεξ/σία από giorgos1966
  • Like 2
Δημοσ.

ωραιος.. .αστο εκει, κοιτα αν ειναι σταθερος, δουλεψε τον λιγες μερες, ζορισε τον και λιγο, ελεγξε θερμοκρασιες και βλεπεις.....!!  

αλλα καλο θα ειναι να ΜΗΝ εχεις κανεις Disable το CoolnQuiet.  αυτο που ανεβοκατεβαζει την συχνοτητα, ωστε να ΜΗΝ λειτουργει ο επεξεργαστης συνεχως στα 4.1ghz.  

θα προτιμουσα να βαλεις το Multi στο X20  (=4,0ghz)  και να εχεις ενεργοποιημενο το CnQ..! 

δεν υπαρχει λογος να λειτουργει μονιμα στα 4.1...!

• Like 2
Δημοσ.

ωραιος.. .αστο εκει, κοιτα αν ειναι σταθερος, δουλεψε τον λιγες μερες, ζορισε τον και λιγο, ελεγξε θερμοκρασιες και βλεπεις.....!!  

αλλα καλο θα ειναι να ΜΗΝ εχεις κανεις Disable το CoolnQuiet.  αυτο που ανεβοκατεβαζει την συχνοτητα, ωστε να ΜΗΝ λειτουργει ο επεξεργαστης συνεχως στα 4.1ghz.  

θα προτιμουσα να βαλεις το Multi στο X20  (=4,0ghz)  και να εχεις ενεργοποιημενο το CnQ..! 

δεν υπαρχει λογος να λειτουργει μονιμα στα 4.1...!

Eνταξει φιλε θα το κανω οπως λες.Ευχαριστω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...