Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με την αγορα ηλεκτρικου ποδηλατου.

Τι να προσεξω και τι να προτιμησω.

καταρχην ειμαι 1.93 85 κιλα οποτε δεν θα ηθελα να παω σε καποιο σπαστο(αν κ θα μου αρεσε για να το βαζω ανετα κ στο αμαξι)λογω του οτι εχουν ολα πολυ μικρες μπαταριες σε χωρητικοτητα Ah.

Εχω δει 3 που μου αρεσουν τα οποια ειναι:

http://hummerbikes.gr/index.php?route=product/product&path=69&product_id=104

http://hummerbikes.gr/index.php?route=product/product&path=68&product_id=121

Στο 2ο με μπαταρια 15ah βγαινει +250€

Και αλλο ενα απο gatsouli που δεν το εχει στο site το οποιο ειναι ποδηλατο πολης με χαρακτηριστικα 250w και μπαταρια 13ah.

Αυτο απο gatsouli ειναι το μονο που δεν παει μονο ηλεκτρικα, αλλα θελει να κανεις πεταλι συνεχεια.

Εχετε εσεις κατι αλλο να προτεινετε?ειτε απο Ελλαδα ειτε απο εξωτερικο δεν με πειραζει μηπως βρω κατι πιο οικονομικο γτ τα 1200 μου φαινονται παρα πολλα...

Ακομα και κιτ μετατροπης γτ εχω ενα ideal megisto 4 χρονων και θα το σκεφτομουν να το εκανα ηλεκτρικο.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Φίλε μου καλησπέρα. Πέραν των ηλεκτρικών να κοιτάξεις την μετατροπή . Παίρνεις πχ ένα μεταχειρισμένο με 150 ρίχνεις αλλά 800 - 900 και του βάζεις ένα μοτέρ πχ 500 watt και πετάς. Τώρα το μοτέρ μπορείς να το βάλεις μπρος ή πίσω αλλά να προτιμήσεις μεσαίας τριβής!!! Οπότε με 1000€ έχεις κάτι για τα κιλά σου και το ύψος σου. Σπαστά και μικρά ΔΕΝ είναι για τους ελληνικούς δρόμους. Εγώ έχω και κανονικό και ηλεκτρικό bicycles4u Elysee 250 watt , 91 κιλά αυτονομία 25 χλμ μια χαρά αλλά θέλει και το πέταλο του. Από άνεση όμως .... Πολύ μέτρια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα και καλη βδομαδα!Σε ευχαριστω για την απαντηση και τις πληροφοριες.

Ναι η μετατροπη ισχυει οτι ψιλο αξιζει αλλα σκεψου οτι με 1200 παιρνω καινουριο ετοιμο ηλεκτρικο με 350watt και 13ah μπαταρια.

Καλυτερα δεν ειναι ετσι?να εχεις και εγγυση για ολα?

Απλα ηθελα αν γινεται να αποφυγω τα 1000€ συν...

Να σε ρωτησω, με το ηλεκτρικο με τα 250watt,με πολυ χαλαρο πεταλι ποση ταχυτητα εχεις?

Γτ εγω με το ideal σε ευθεια επιπεδο μονος μου πανω απο 25 δυσκολευομαι πολυ.εκτος και αν εχεις βοηθητικο ανεμο και λιγο κατηφοριτσα τοτε παω 30-33.

Δημοσ.

Το ηλεκτρικό έχει όριο ταχύτητας περίπου 20. Με πετάλι πας πιο γρήγορα βέβαια αλλά το μοτέρ δεν πάει πιο γρήγορα ακόμα και αν είσαι ευθεία. Εγώ στην ανηφόρα κάνω και το πεταλ μου αλλά ας πούμε ότι το μοτέρ ρούφα τον κόπο της υψομετρικής διαφοράς. Χωρίς δίπλωμα νομίζω ότι μπορείς μέχρι 250 watt. Με μετατροπή βάζεις ένα 500 αρι μεσαίας , χάνεις τους 3 δίσκους αλλά έχεις μεγαλύτερη άνεση. Κατά την γνώμη μου δεν έχει σημασία η τελική αλλά η δυνατότητα στην ανηφόρα για να κυκλοφορείς άνετα χωρίς να ιδρώνεις!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια φιλε μου.

Μαλλον θα παρω custom ηλεκτρικο οποτε περα απο τον σκελετο εγω θα επιλεξω μπαταρια και μοτερ.

Μαλλον θα βαλω 350watt και 13ah μπαταρια.

Ιδωμεν...

Καλημερα :-)

Δημοσ.

Αν χρειάζεσαι το ηλεκτρικό ποδήλατο για μία συγκεκριμένη δουλειά ή μετακίνηση που θα είναι μέσα στα όρια της αυτονομίας του τότε έχει κάποιο νόημα να προχωρήσεις στην αγορά.

Αν το θες απλά κ μόνο για αναψυχή τότε θα πετάξεις τα λεφτά σου τσάμπα.

Με το ποσό που θα δώσεις για ηλεκτρικό πάρε καλύτερα ένα κανονικό ποδήλατο που θα είναι ελαφρύτερο κ θα μπορείς να πηγαίνεις άνετα παντού.

Το ηλεκτρικό θα σε βοηθήσει μεν στις ανηφόρες αλλά μόλις πέσει η μπαταρία θα πρέπει να κουβαλήσεις και τα επιπλέον (πολλά) κιλά της.

Δημοσ.

Η υποθεση ηλεκτρικο ποδηλατο είναι καθαρα προσωπικη.

Πχ Μπορει καποιος να το θελει για αναψυχη στην ευθεια

Μπορει καποιος να το θελει αντι μηχανης να πηγαινει κάθε μερα στην δουλεια του η οποια μπορει να είναι 5-6 χλμ

Μπορει καποιος να είναι 65 κιλα η 105 κιλα

Μπορει να μενει στο βουνο η στην πεδιαδα

κλπ κλπ

Ένα ένα σιγουρο παντως: Αν καποιος το θελει για καθημερινη χρηση με ολιγη η αρκετη ανηφορα οπωσδήποτε να παρει δυνατο μοτερ και μπαταρια. Επισης  μπορει να εχει και μια ανταλλακτικη παντα μαζι του.

Το βαρος είναι ένα προβληματακι αλλα όχι τοσο σημαντικο.

Ολο το ηλεκτρικο το δικο μου είναι 19 κιλα με την μπαταρια (bicycles4u Elysee) και το μοτερ 250 watt. To παιρνω καθημερινα και παω από καλλιθεα ζωγραφου και παω μια χαρα (με ολιγη γυμναστικη - χωρις να ιδρωνω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...