THD Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Γειά σας. Θελω εδω και καιρό να μάθω κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Από ότι διάβασα, η python είναι αρκετά απλη. Αρχικά σκεφτόμουν java, γιατί θα ήθελα να φτιάξω καμία εφαρμογή για android. Αλλά είδα είναι πιο δύσκολη. Σχετικά με το τι γνώσεις έχω μέχρι τώρα, φετος, ένας καθηγητής στο σχολείο παρεδιδε μαθήματα στην C, γράφτηκα, αλλά επειδή είναι και διδακτορας σε πανεπιστήμιο, δεν περπατησε πολύ το όλο θέμα, γιατί δεν είχε πολύ χρόνο. Έτσι, ξέρω κάποια πολύ πολύ βασικά πράγματα για την C. Κάποια πράγματα από το λεξιλόγιο, και κάποιους κανόνες. Αλλά γενικά πάρα πολύ λίγα. Αυτή είναι και η μόνη μου επαφή με τον προγραμματισμό, αλλά θέλω σίγουρα να ασχοληθώ. Ποια γλώσσα προτείνετε εσείς, και αν ξέρετε και κανέναν οδηγό στα ελληνικά, ακόμα καλύτερα. Όχι ότι έχω θέμα με τα αγγλικά, απλά, αλλιώς είναι στην μητρική σου γλώσσα. Ευχαριστώ!
GReaperEx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Αφού έχεις ήδη εμπειρία με τη C, σου προτείνω να συνεχίσεις με αυτή τη γλώσσα. Ορίστε ένα βικιβιβλίο που έχω γράψει εγώ για τη C. Καθηγητής δεν είμαι, αλλά τα άρθρα περιέχουν χρήσιμες και σωστές πληροφορίες. Αν θες κάτι περισσότερο, πάμε σε αγγλικές ιστοσελίδες όπως το cprogramming, που έχει ένα σωρό tutorials και φόρουμ( message board το λέει ) όπου μπορείς να κάνεις ερωτήσεις και συζητήσεις. Βέβαια μπορείς να κάνεις και το δικό σου ψάξιμο στον Γούγλη για "c tutorial" κτλ. Θα σου βγάλει 10000άδες αποτελέσματα, υπάρχει πολύ υλικό στο ίντερνετ για αυτή τη γλώσσα.
THD Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Αφού έχεις ήδη εμπειρία με τη C, σου προτείνω να συνεχίσεις με αυτή τη γλώσσα. Ορίστε ένα βικιβιβλίο που έχω γράψει εγώ για τη C. Καθηγητής δεν είμαι, αλλά τα άρθρα περιέχουν χρήσιμες και σωστές πληροφορίες. Αν θες κάτι περισσότερο, πάμε σε αγγλικές ιστοσελίδες όπως το cprogramming, που έχει ένα σωρό tutorials και φόρουμ( message board το λέει ) όπου μπορείς να κάνεις ερωτήσεις και συζητήσεις. Βέβαια μπορείς να κάνεις και το δικό σου ψάξιμο στον Γούγλη για "c tutorial" κτλ. Θα σου βγάλει 10000άδες αποτελέσματα, υπάρχει πολύ υλικό στο ίντερνετ για αυτή τη γλώσσα. Κοίτα, ψιλοαπογοητευτικα με την C, εγω αρχικα ήθελα Java, αλλά λέω γλώσσα να ναι και ότι να ναι, να μπω λίγο στο νόημα. Σε ευχαριστώ πάντως για τους οδηγούς, θα τους δω σίγουρα, και θα δω τι θα κανω
solarpower Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Να γιατί χρειάζεσαι βιβλίο, να σε πάει αυτό όπου θέλει, και όχι να "κοιτάς" από δω και από εκεί σελίδες και διάφορα στυλ που κουράζουν. Στο τέλος κάνοντας όλα τα παραδείγματα, μπαίνεις στο νόημα. 1
THD Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Να γιατί χρειάζεσαι βιβλίο, να σε πάει αυτό όπου θέλει, και όχι να "κοιτάς" από δω και από εκεί σελίδες και διάφορα στυλ που κουράζουν. Στο τέλος κάνοντας όλα τα παραδείγματα, μπαίνεις στο νόημα.Ναι, τώρα που διαβάζω το βικιβιβλίο, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα συνεχίσω με διάβασμα στην C, και κάποια στιγμή θα επανέλθω. Μια ερώτηση, σε C δεν μπορείς να γράψεις τίποτα για mobile πλατφόρμα, έτσι; Ααα, και το arduino, C δεν χρησιμοποιεί;
GReaperEx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 σε C δεν μπορείς να γράψεις τίποτα για mobile πλατφόρμα, έτσι; Ααα, και το arduino, C δεν χρησιμοποιεί; Θεωρητικά μπορείς να γράψεις C για οποιοδήποτε σύστημα, αλλά δυστυχώς νομίζω ότι δεν υπάρχουν εργαλεία για mobile. Το arduino έχει φτιάξει μια δικιά του γλώσσα που μοιάζει όμως πάρα πολύ με τη C.
THD Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Θεωρητικά μπορείς να γράψεις C για οποιοδήποτε σύστημα, αλλά δυστυχώς νομίζω ότι δεν υπάρχουν εργαλεία για mobile. Το arduino έχει φτιάξει μια δικιά του γλώσσα που μοιάζει όμως πάρα πολύ με τη C.Χμμ, οκ, ευχαριστώ πολύ.
tony_paper2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Γειά σας. Θελω εδω και καιρό να μάθω κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Από ότι διάβασα, η python είναι αρκετά απλη. Αρχικά σκεφτόμουν java, γιατί θα ήθελα να φτιάξω καμία εφαρμογή για android. Αλλά είδα είναι πιο δύσκολη. Σχετικά με το τι γνώσεις έχω μέχρι τώρα, φετος, ένας καθηγητής στο σχολείο παρεδιδε μαθήματα στην C, γράφτηκα, αλλά επειδή είναι και διδακτορας σε πανεπιστήμιο, δεν περπατησε πολύ το όλο θέμα, γιατί δεν είχε πολύ χρόνο. Έτσι, ξέρω κάποια πολύ πολύ βασικά πράγματα για την C. Κάποια πράγματα από το λεξιλόγιο, και κάποιους κανόνες. Αλλά γενικά πάρα πολύ λίγα. Αυτή είναι και η μόνη μου επαφή με τον προγραμματισμό, αλλά θέλω σίγουρα να ασχοληθώ. Ποια γλώσσα προτείνετε εσείς, και αν ξέρετε και κανέναν οδηγό στα ελληνικά, ακόμα καλύτερα. Όχι ότι έχω θέμα με τα αγγλικά, απλά, αλλιώς είναι στην μητρική σου γλώσσα. Ευχαριστώ! --Δωρεάν μαθήματα C --Δες επίσης σχετικά μαθήματα.: Αφού έχεις ήδη εμπειρία με τη C, σου προτείνω να συνεχίσεις με αυτή τη γλώσσα. Ορίστε ένα βικιβιβλίο που έχω γράψει εγώ για τη C. Καθηγητής δεν είμαι, αλλά τα άρθρα περιέχουν χρήσιμες και σωστές πληροφορίες. Αν θες κάτι περισσότερο, πάμε σε αγγλικές ιστοσελίδες όπως το cprogramming, που έχει ένα σωρό tutorials και φόρουμ( message board το λέει ) όπου μπορείς να κάνεις ερωτήσεις και συζητήσεις. Βέβαια μπορείς να κάνεις και το δικό σου ψάξιμο στον Γούγλη για "c tutorial" κτλ. Θα σου βγάλει 10000άδες αποτελέσματα, υπάρχει πολύ υλικό στο ίντερνετ για αυτή τη γλώσσα. Ευχαριστώ για τα μαθήματα, τα παρακολουθώ παράλληλα με τον παραπάνω σύνδεσμο. Ερώτηση.: Υπάρχει περίπτωση να καλύψεις απορίες;
GReaperEx Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Ερώτηση.: Υπάρχει περίπτωση να καλύψεις απορίες; Εννοείς κάτι σαν FAQ, όπου θα απαντούσα σε συχνές απορίες? Θα μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι απορίες...
tony_paper2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Εννοείς κάτι σαν FAQ, όπου θα απαντούσα σε συχνές απορίες? Θα μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι απορίες... Σ' ευχαριστώ! Ναι, κάπως έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα