Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυκλοφορόντας έξω πραγματικά απελπίζομαι/θυμώνω/αγανακτώ με αυτά που βλέπω, με ανθρώπους, με καταστάσεις, με συμπεριφορές των οποίων εγώ όπως και άλλοι συμπολίτες μου, γινόμαστε μάρτυρας καθημερινά, φοβούμενοι βέβαια να πούμε το οτιδήποτε για την αποφυγή εντάσεων πολλές φορές...

Καθημερινά έχω να αντιμετωπίσω συμπεριφορές που ενώ μπορεί σε κάποιον να φαίνονται ασήμαντες, όμως εγώ τις σκέφτομαι και τις επεξεργάζομαι για λίγο και λέει "μα είναι δυνατόν;!;!;"

παράδεγιμα κατά την έξοδο από το βαγόνι στον ηλεκτρικό, να είναι μαζεμένα 6-7 άτομα μπροστά στην πόρτα και να μη μπορούμε να περάσουμε διοτί δεν φιλοτιμούντε να κουνηθούν, μόνο να μπούνε στο βαγόνι χωρίς να μπορεί να αδειάσει βέβαια απο εκείνη την πλευρά!

ή προχτές, ήταν ένας, καθιστός, με την κοπέλα του, και είχε βάλει το πόδι λυγισμένο στο απέναντι κάθισμα, και του φώναξε ένας κύριος να σηκωθεί ώστε να καθίσει, και το μόνο πρόβλημα του νεαρού ήταν οτι του φώναξε και του είπε να μιλάει καλύτερα (αλλά το κατέβασε μετά απο τον καυγά 30 δευτερολέπτων)

στον δρόμο προς το σχολείο το πρωί, περνώντας απο την κεντρική πλατεία της πόλης,θα υπάρχουν παντού κάτω σπασμένα μπουκάλια μπύρας και κάθε λογής σκουπίδια, απο τσιγάρα έως χαρτιά απο σουβλάκια, τα οποία έχει αφήσει η νεολαία της πόλης και όχι μόνο το προηγούμενο βράδυ.

με ενοχλούν επίσης και τα graffiti και οι "ταγκιές" σε κάθε τοίχο που υπάρχει...και το πιο αστείο ήταν πως πρόσφατα σε συζήτηση, μου είπαν πως είναι καταπιεστικό να λες στον άλλον που μπορεί να βάψει και που όχι...μα καθόλου σεβασμός στη δημόσια περιουσία;; καθόλου καλαισθησία;;

το κυριότερο που με προβληματίζει ιδιαιτέρως επίσης, είναι η συμπεριφορά των μαθητών στο σχολείο μου 0 ενδιαφέρον, -1 σεβασμός, 0 συνείδηση και 0 αίσθημα ευθύνης. η συντρηπτική πλειοψηφία των μαθητών στο σχόλειο μου είναι ακριβώς έτσι, γιατί;; δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο, παρ'όλα αυτά όμως θέλουν απολυτήριο χωρίς να διαβάζουν,ή να είναι ήσυχοι έστω! δε θέλουν απουσίες, δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον τους, και κοιτάνε μόνο να το σκάνε και να πίνουνε καφέ! γιατί έτσι;;;

μήπως εγώ είμαι το πρόβλημα τελικά;

• Like 10
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ναι, εσύ είσαι. Τιποτα απο αυτά που ανεφερες δεν σε επιρρεάζει άμεσα, απλά ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι. 

Σε λίγο θα μας πεις πως σε ενοχλεί ότι η γειτονισσα έχει γκομενο καγκουρα που την φερνει στο σπιτι με παπι :P

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν σε επηρεάζουν άμεσα αυτοί που κάνουν σαν ούγκανοι στο μετρό;

Τα εκατοντάσες σκουπίδια που (παρανόμως) πετάνε στον δρόμο;

Η απόλυτη ασέβια προς τον συνάνθρωπο;

Σε ποια άλλη δυτική και αναπτυγμένη χώρα παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα;

Μια χαρά είναι το παιδί, οι υπόλοιποι Έλληνες που τα κάνουν αυτά είναι οι προβληματικοί.

Δημοσ.

ναι, εσύ είσαι. Τιποτα απο αυτά που ανεφερες δεν σε επιρρεάζει άμεσα, απλά ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι. 

Σε λίγο θα μας πεις πως σε ενοχλεί ότι η γειτονισσα έχει γκομενο καγκουρα που την φερνει στο σπιτι με παπι :P

Αρα αυτο που λες ουσιαστικα ειναι να τα γραφει στα @@ του ολα και να κοιταει τον εαυτο του; Να μην τον νοιαζει η δημοσια περιουσια που ολα τα κτηρια και λοιπα εχουν γινει κωλοχανεια απο τις ταγκιες, που εχει βρωμισει ο τοπος και δεν ενδιαφερεται κανεις που τα μισα αμαξια στον δρομο ειναι χαρακωμενα. Αλλο να μην κοιταει την συμπεριφορα των συμμαθητων του και αλλο να παραμελει το περιβαλλον στο οποιο ζει πιστευω.

• Like 5
Δημοσ.

Μα αυτό δεν είναι ακριβώς το πρόβλημα; πως όλοι αυτοί που προανέφερα, κάνουν ακριβώς αυτό που μου λες εσύ να κάνω : κοιτάνε ΜΟΝΟ τον εαυτό τους και όχι το κοινωνικό σύνολο! δηλαδή έτσι πάει;; ο καθένας να κάνει ότι ΕΚΕΙΝΟΣ θέλει αδιαφορώντας για τους γύρω;;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οπότε δεν πρέπει να θέλουμε να ζούμε σε ένα δυτικό ευρωπαϊκό κράτος επειδή οι έλληνες έχουν πρόβλημα με το σεβασμό προς την κοινωνία αλλά απλώς να καθόμαστε να τους κοιτάμε;

Η "καθαρή συνείδηση" δεν φτάνει όταν ζεις μαζί με άλλα 10 εκατομμύρια.

Δημοσ.

Σε λιγα χρονια θα καταλαβεις οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των συνανθρωπων σου ειναι γιδια.Τοτε θα πρεπει να συμφιλιωθεις με αυτο (οσο γινεται)αλλιως δεν...

• Like 7
Δημοσ.

Ούτε το να μην ασχολείσαι καθόλου με το τι κάνουν οι άλλοι είναι λύση. Οπότε για μένα καλά κάνει και ασχολείται, γιατί με κάτι νοοτροπίες του στυλ "μην ασχολείσαι κοίτα τον εαυτό σου" παρέμεινε η ελληναράδικη γαϊδουρονοοτροπία και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή κανείς δεν ήθελε να κάνει τίποτα. Το σχόλιο περί γκόμενου της γειτόνισσας είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

• Like 6
Δημοσ.

Το μην ασχολεισαι εχει βαση γιατι διαφορετικα θα πρεπει να παιζει φαπες καθημερινα στο δρομο στη δουλεια στο σπιτι με τους γειτονες στη βολτα με τη κοπελα του.Η μεταναστευεις η συμβιβαζεσαι.Ο νεοελλ δεν αλλαζει.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να την κάνω ρε φίλε μου την καθαρή συνείδηση αν είναι η πλειοψηφία των γύρω μου να κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους και να γίνει αυτό που θέλουν εκείνοι, χωρίς να υπολογίζουν τους γύρω τους;

Και στην τελική καλύτερα να προσφέρω γκρίνια παρά όχι μόνο να μην προσφέρω, αλλά να φαίρομαι σαν πίθηκος, διότι που ξέρεις, μπορεί μέσα απο την γκρίνια κάποιος το ίδιο αγανακτισμένος όσο και εγώ να πάρει το μέρος μου και να γίνει κάααποια αλλαγή κάααποτε....

Και τέλος, το να μαζέψω σκουπίδια 1 2 10 1000 φορές δεν είναι λύση. Το ζήτημα είναι να μην φτάνω να πρέπει να μην πετιούνται όπου να'ναι.

Σε λιγα χρονια θα καταλαβεις οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των συνανθρωπων σου ειναι γιδια.Τοτε θα πρεπει να συμφιλιωθεις με αυτο (οσο γινεται)αλλιως δεν...

Δυστυχώς το'χω καταλάβει ήδη...δυστυχώς επίσης δε μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό.

Δημοσ.

Οπότε δεν πρέπει να θέλουμε να ζούμε σε ένα δυτικό ευρωπαϊκό κράτος επειδή οι έλληνες έχουν πρόβλημα με το σεβασμό προς την κοινωνία αλλά απλώς να καθόμαστε να τους κοιτάμε;

Η "καθαρή συνείδηση" δεν φτάνει όταν ζεις μαζί με άλλα 10 εκατομμύρια.

το φαινεσθαι ειναι διαφορετικό από το εισθαι, για να γίνεις δυτικό ευρωπαϊκό κράτος θες πολύ πιο βαθιές τομές στην λειτουργία του κράτους και στην νοοτροπία  της κοινωνίας. Οι διαφορές μας με τα δυτικά κράτη δεν ειναι τόσο επιφανειακές όσο νομίζεις.

πχ. φερανε το σκήνωμα της τάδε αγίας και το υποδεχτηκαν στο αεροδρόμιο με τιμές αρχηγού κράτους, και νομίζεις ότι θα γίνεις ποτέ δυτικό κράτος αν δεν υπάρχουν graffiti; 

Δημοσ.

Δεν ζουμε απομονωμενοι σε σπηλιες αλλα σε κοινωνιες, οποτε η συμπεριφορα των γυρω μας επηρεαζει εμμεσα ή αμεσα. Η αδιαφορια για κοινωνικο γιγνεσθαι, ευθυνεται για ενα μεγαλο τμημα των καθημερινων μας προβληματων. 

Μια χαρα αλλαζει ο νεοελληνας, αρκει να υπαρχει βουληση, ειτε προσωπικη ειτε πολιτικη. 

το φαινεσθαι ειναι διαφορετικό από το εισθαι, για να γίνεις δυτικό ευρωπαϊκό κράτος θες πολύ πιο βαθειές τομές στην λειτουργία του κράτους και στην νοοτροπία  της κοινωνίας. Οι διαφορές μας με τα δυτικά κράτη δεν ειναι τόσο επιφανειακές όσο νομίζεις.

πχ. φερανε το σκήνωμα της τάδε αγίας και το υποδεχτηκαν στο αεροδρόμιο με τιμές αρχηγού κράτους, και νομίζεις ότι θα γίνεις ποτέ δυτικό κράτος αν δεν υπάρχουν graffiti; 

Ναι διαφερουμε, δεν θεωρω ωστοσο οτι φταινε φαινομενα σαν αυτο που περιγραφεις. Διαφερουμε επειδη ακομη δεν εχουμε καταλαβει πως μια κοινωνια/πολιτεια η οποια λειτουργει βασει κανονων ειναι προς οφελος ολων. 

Ακομη  θεωρεις πως καποιος που μιλαει για την κατασταση που επικρατει, γκρινιαζει. Οχι δεν γκρινιαζει, ουτε ασχολειται με τους αλλους, απλα διαμαρτυρεται, διοτι καθημερινα αντιμετωπιζει προβληματικες καταστασεις εξαιτιας καποιων ακοινωνητων.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ζουμε απομονωμενοι σε σπηλιες αλλα σε κοινωνιες, οποτε η συμπεριφορα των γυρω μας επηρεαζει εμμεσα ή αμεσα. Η αδιαφορια για κοινωνικο γιγνεσθαι, ευθυνεται για ενα μεγαλο τμημα των καθημερινων μας προβληματων.

Μια χαρα αλλαζει ο νεοελληνας, αρκει να υπαρχει βουληση, ειτε προσωπικη ειτε πολιτικη.

Επειδη ομως δεν υπαρχει εδω και εκατονταδες χρονια αστο.Η χωρα αυτη λειτουργει στην πουστι@ απο το τι βυσμα εχω για στρατο-δουλεια-νοσηλεια μεχρι και για να βρεις κενο ταφο στο τελος.οποτε οσο Δον Κιχωτης και να θελει να γινει ειναι το συστημα τετοιο που δεν αλλαζει.Εγω μετακομισα πριν ενα χρονο με εγκυο γυναικα γιατι ολο το 24ωρο (χωρις πλακα) γαυγιζε ενα σκυλι διπλα.πηγα με το καλο πηγα με το κακο τπτ.6 κλησεις στο 100 δεν ηρθανε ποτε.Τι αλλαζει ο Ελληνας με δουλευεις τωρα?

Μονο να διαβαζεις τα θεματα εχω μεσα αρκει.Ο αλλος ανοιξε θεμα και ρωταγε αν μπορει να του παρει τα λεφτα που εχει εξω η εφορια!!!!ο τυπος ειχε και δεν πληρωνε.Μπαινουν και διαβαζουν ανθρωποι που δεν εχουν κιολας και δεν σκεφτηκε ποσο προκλητικο ειναι αυτο που ρωταει.Μαλιστα τον ρωτησα αν δεν πληρωνει απο αποψη η παιζει κατι αλλο και μου διεγραψαν το μηνυμα!!

Δημοσ.

Εσύ TS δεν είσαι το πρόβλημα. Είσαι εσύ. Έχεις δικούς σου προβληματισμούς και ανησυχίες που δεν τους μοιράζονται όλοι (ή μερικές φορές έστω και πέντε δέκα άτομα βρε αδερφέ) μαζί σου.

Το μόνο πράγμα που θα σου έλεγα να προσέχεις, μιας και είσαι σε μια ηλικία που είναι εύκολο να το κάνεις, είναι να μην είσαι αχρείαστα judgemental προς ανθρώπους. Παράδειγμα: οι τάδε συμμαθητές που είναι από καφέ σε μπάφο και μετά και τα δυο μαζί, αν το κάνουν αυτό σε βάρος της εξέλιξής τους κάνουν μεγάλη μαλακία. Και θα το πληρώσουν στο μέλλον. Αλλά σε κάτι που εν τέλει είναι προσωπικό, δε σου πέφτει λόγος τι κάνει ο άλλος και γιατί, και δεν είναι σωστό να τον κρίνεις ως άχρηστο γενικά επειδή ειδικά κάνει ο,τι κάνει. Ο καθένας στρώνει το κρεβάτι του και εκεί κοιμάται, δε μπορείς εσύ να φτιάξεις όλο τον κόσμο (ακόμα κι αν ήξερες πώς και σου το ζητούσαν, που δε συμβαίνει κανένα από τα δύο) και το να ζεις καθημερινά εντοπίζοντας τα κακώς κείμενα στη συμπεριφορά άλλων απλά θα σε κάνει δυστυχισμένο και τίποτα περισσότερο.

Φτιάξε εσύ το δικό σου περιβάλλον, αυτό που μπορείς να επηρεάσεις: τη ζωή σου, τον κοινωνικό σου κύκλο, το πού διοχετεύεις τη δύναμή σου, σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, και άσε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

• Like 6
Δημοσ.

Ναι ο νεοελληνας φταιει παλι, ολα αυτα δεν γινονται στα "δυτικα" κρατη, σεβονται ολοι τον συνανθρωπο και οι μαθητες ειναι αγγελουδια.... Οχι αλλη ξενολατρεια σε αυτον τον τοπο, ελεος.

Κατα τα αλλα ts ο γενικος κανονας ειναι να γινεσαι εσυ η αλλαγη που θες να δεις, εσυ να συμπεριφερεσαι οπως θεωρεις εσυ οτι ειναι το σωστο και σε κανει να νιωθεις καλα με αυτο και ασε τους υπολοιπους. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...