Fulgore Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Αν εξαιρέσεις αυτά που βλέπαμε από μικροί στα κανάλια και λέγαμε τότε ε σιγά ρε αδερφέ όταν θα γίνουμε ενήλικες ή θα δουλεύουμε αυτά θα έχουν φτιάξει, Ενας μεγαλος κυκλος ειναι το παραπανω γιαυτο και δεν αλλαζει. Οχι δεν προκειται να αλλαξουν ολα δια μαγειας αν περιμενουμε απο τους αλλους να τα κανουν ολα και εμεις να τα παρουμε ετοιμα. Επισης η ολη μου κριτικη δεν εγινε γιατι ο ts εθιξε προβληματισμους λογω ηλικιας για την αγορα εργασιας ή για σπουδες που ειναι πιο σοβαρα θεματα,αλλα γιατι το γενικευσε τελειως με συμπεριφορες που πετυχαινει δεξια και αριστερα στο σχολειο του. Σχολιασμος συμπεριφορων λοιπον δεν ειναι οτι το καλυτερο για να το κουβεντιασεις στο internet ποσο μαλλον σε τεχνολογικο forum οπως το Insomnia. Γιαυτο και η απαντηση που εδωσα μπορει να δειχνει λιγο ψυχρη. Τι δηλαδη παραπανω να πουμε εμεις για τους μαθητες οι οποιοι τα εχουν ολα γραμμενα?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 πχ. φερανε το σκήνωμα της τάδε αγίας και το υποδεχτηκαν στο αεροδρόμιο με τιμές αρχηγού κράτους, και νομίζεις ότι θα γίνεις ποτέ δυτικό κράτος αν δεν υπάρχουν graffiti; "Τιποτα απο αυτά που ανεφερες δεν σε επιρρεάζει άμεσα, απλά ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι. " Καταλαβαίνεις πως πέφτεις κι εσύ στην ίδια "λούπα" που κατακρίνεις ε? Το να μην κάνουμε τίποτα ενώ γνωρίζουμε πως κάτι είναι λάθος, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντίθετα αν ακόμη και στα απλά καθημερινά πράγματα που μας ενοχλούν μιλούσαμε ευγενικά και πολιτισμένα περιγράφοντας το λάθος, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα. Το γίδι ας πούμε που ανοίγει την πόρτα και αδειάζει το τασάκι του αυτοκινήτου στο δρόμο, δεν θα το έκανε συχνά αν την ώρα που τον έβλεπαν 10 άνθρωποι, του την "έλεγαν" 3-4. Αντίστοιχα αυτός που προσπαθεί με κουτοπονηριά να σου πάρει τη σειρά κάπου, κάνοντας τον ...αόρατο. Ή αυτός που "μερακλώνει" στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ όλη η γειτονιά βρίζει από μέσα της, κανείς τελικά δεν του κάνει ούτε μια απλή παρατήρηση. Είναι πολύ "χαζά" τα παραδείγματα που περιγράφω αλλά αν τα αθροίσεις όλα αυτά μέσα με μια τυπική ημέρα, θα τρομάξεις από το πόσα θα μαζευτούν. Κι εγώ πολλές φορές ενώ τα βλέπω, δεν κάνω/λέω τίποτα, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω πως έτσι δεν θα αλλάξει κάτι... 7
palawiaris Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Για πήγαινε στην Σουηδία ή σε προάστιο της Γερμανίας και πες μου πόσα από αυτά θα παρατηρήσεις; Τίποτα φυσικά γιατί εκεί και οι γονείς αλλά κυρίως το εκπαιδευτικό σύστημα βγάζει σωστούς ανθρώπους που ξέρουν να σέβονται την χώρα στην οποία πληρώνουν γαμημένους φόρους για να την κρατάνε καθαρή και οργανωμένη και σέβονται το συνάνθρωπο τους. http://www.nnp.de/lokales/limburg_und_umgebung/Der-Kampf-gegen-den-Dreck-am-Bahnhof;art680,2395004 http://www.ksta.de/region/rhein-erft/bedburg/verschmutzung-in-bedburg-der-neue-bahnhof-verliert-seinen-glanz-2200172 http://www.rp-online.de/nrw/panorama/dreckige-und-kaputte-bahnhoefe-in-der-region-bid-1.3235820 Παλιότερα που αφήναν το κάπνισμα στους σταθμούς τρένων γινόταν Ο ΠΑΝΙΚΟΣ από τα αποτσίγαρα και τα ρέστα από τα ταχυφαγεία. Οι Γερμανοί είναι τρομεροί βρωμιάρηδες και μπίχλες.Απλά το κράτος τους έχει τα λεφτά να επιδιωρθώνει,και η αστυνόμευση είναι μεγαλύτερη.Η Ελλάδα δεν έχει αυτό το προνόμιο. Πάντως τα αεροδρόμιά τους είναι πεντακάθαρα,και αυτό γιατί υπάρχουν πολλά συνεργεία καθαρισμού παντού. 3
logistoulis Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 καλά και σε άλλες χώρες (χωρίς να υπερασπίζομαι τις φλόγες με τιμές αρχηγού κράτους σε καμία περίπτωση, είναι γελοίο) έχουν βασιλιάδες και γαλαζοαίματους που είναι εξίσου καραγκιοζιά 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 "Τιποτα απο αυτά που ανεφερες δεν σε επιρρεάζει άμεσα, απλά ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι. " Καταλαβαίνεις πως πέφτεις κι εσύ στην ίδια "λούπα" που κατακρίνεις ε? Το να μην κάνουμε τίποτα ενώ γνωρίζουμε πως κάτι είναι λάθος, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντίθετα αν ακόμη και στα απλά καθημερινά πράγματα που μας ενοχλούν μιλούσαμε ευγενικά και πολιτισμένα περιγράφοντας το λάθος, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα. Το γίδι ας πούμε που ανοίγει την πόρτα και αδειάζει το τασάκι του αυτοκινήτου στο δρόμο, δεν θα το έκανε συχνά αν την ώρα που τον έβλεπαν 10 άνθρωποι, του την "έλεγαν" 3-4. Αντίστοιχα αυτός που προσπαθεί με κουτοπονηριά να σου πάρει τη σειρά κάπου, κάνοντας τον ...αόρατο. Ή αυτός που "μερακλώνει" στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ όλη η γειτονιά βρίζει από μέσα της, κανείς τελικά δεν του κάνει ούτε μια απλή παρατήρηση. Είναι πολύ "χαζά" τα παραδείγματα που περιγράφω αλλά αν τα αθροίσεις όλα αυτά μέσα με μια τυπική ημέρα, θα τρομάξεις από το πόσα θα μαζευτούν. Κι εγώ πολλές φορές ενώ τα βλέπω, δεν κάνω/λέω τίποτα, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω πως έτσι δεν θα αλλάξει κάτι... Μόνο που το δικό μου παράδειγμα επιρρεαζει την ζωή μας πολύ περισσότερο από τον ασυνειδητο που ρυπαίνει. Καθαρους δρόμους και πλατείες έχει πχ. η πιονγκ γιανγκ και η Τεχεράνη, αλλού είναι η διαφορά με τα κράτη της δυτικής Ευρώπης
Menelaos83 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ολο αυτο π αναφερθηκε στο αρχικο ποστ σημαινει απλα παντελης ελλειψη παιδειας, κατι το οποιο συναναταμε πολυ συχνα στην χωρα μας. Το τι οδηγησε εκει ειναι συζητηση π θα παρει καιρο να εξηγησουμε,οπως και το τι μπορει να γινει ωστε να αλλαξουμε προς το καλυτερο.Ας κατσει ο καθενας αρχικα να σκεφτει,με το οποιο μυαλο διαθετει,τι μπορει ο ιδιος να κανει ωστε να δωσει το καλο παραδειγμα και στους υπολοιπους...
Fulgore Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δεν πειραζει θα τους μαζεψουν τα διαφορα talent show να γινουν οι μελλοντικοι τραγουδιστες
randomcat Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Οι Γερμανοί είναι τρομεροί βρωμιάρηδες και μπίχλες.Απλά το κράτος τους έχει τα λεφτά να επιδιωρθώνει,και η αστυνόμευση είναι μεγαλύτερη.Η Ελλάδα δεν έχει αυτό το προνόμιο. Damn right. Έτσι ακριβώς είναι.
isay Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ο άνθρωπος είναι "ζώο", αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ και αυτός ειναι ο λόγος της καφρίλας. Οι λύσεις που αντιμετωπίζουν δραστικά το φαινόμενο ειναι τρεις, παιδεία, αποκατάσταση και εκτελεστική εξουσία. Παιδεία : Εκπαίδευση του τρόπου σκέψης ώστε να γίνει κατανοητό οτι πρέπει ζουμε σε κοινωνία και οχι παρταλοκουτάκι. Στην Ελλάδα αυτό δεν υφίσταται. Αποκατάσταση : Συνεργεία καθαριότητας και αποκατάστασης ζημιών σε γρηγορο χρόνο. Δεν υφίσταται, δεν υπάρχουν χρήματα. Εκτελεστική Εξουσία : Αστυνομία και δικαστήρια που να λειτουργουν αποτελεσματικά και τάχιστα, με βαριές ποινές και ανελέητο πήδηγμα αν κάνεις "μαγκιές". Πέταξες αποτσίγαρο ή σκουπίδι κάτω; 200 ευρω. Εγραψες σε τοίχο ταγκιά; 500 ευρω στον κηδεμόνα. Διπλοπάρκαρες (δυο λεπτά μωρέ να παρω κατι απο το μαγαζί) : 1500 ευρω. Δεν εκανες καλή ασφαλτόστρωση του δρόμου; Αφαιρεση άδειας για 5 χρόνια και 10ετη αποκλεισμό απο διαγωνισμους. Εβαλες τελάρο για να καβατζώσεις το δρόμο μπροστά στο σπίτι/μαγαζί σου; 1000 ευρω. Εισπράτεις φπα χωρίς να το αποδίδεις; κλείσιμο επιχείρησης για 2 μήνες. Για έννοιες όπως παραβίαση στοπ ή κοκκινου δε γράφω τη γνώμη μου γιατί θα ακουστώ υπερβολικός. Πρακτικά δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει εκτελεστική εξουσία. Αν εστω δυο απο τις 3 παραπάνω λύσεις υπάρχουν και λειτουργουν, τοτε το topic δεν θα υπήρχε 1
Hellaslover Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Αυτο που στο τρενο δε περιμενουν να βγεις το κανουν κ οι κινεζοι/ασιατες παντως, αλλα οι μεγαλης ηλικιας οχι οι νεοι.
kr0m Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Η ανεργια και η γενικη κατασταση στην χωρα μονο εκτος θεματος δεν ειναι. Αρκετοι που βλέπεις με τετοιες συμπεριφορες το εχουν παρει αποφαση οτι μελλον στην Ελλαδα δεν υπαρχει, και κοιτανε να καλο περασουν οπως μπορουν και φυσικα να ναι καλα ο γονιος που πληρωνει. Αλλοι επισης δεν εχουν βλεψεις γιατι ουτε οι γονεις τους εχουν καποια αναλογη δουλεια για να τους βοηθησουν μετα,και αλλοι θα πατησουν στις διαφορες γνωριμιες/βυσματα. Τα αλλα 2 που απαριθμησα παραπανω απο οτι φαινεται δεν τα καταλαβες αλλα οταν μεγαλωσεις θα τα καταλαβεις καλυτερα. Το πρωτο κομματι μου παντως εξακολουθει να παραμενει το ιδιο,κατι που εν μερη θα ειχες διαπιστωσει και απο τις αλλες απαντησεις τις οποιες βλεπω προσπερασες. To ότι δεν απαντάω σε κάτι, πάει να πεί πως δεν διαφωνώ και σε κάτι...γι αυτό προσπερνάω (φυσικά όμως λαμβάνω υπ'όψιν το τι γράφεις). Δε συνεχίζω άλλο, διότι θα χάσουμε την μπάλα.
web_assasin Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 ναι, εσύ είσαι. Τιποτα απο αυτά που ανεφερες δεν σε επιρρεάζει άμεσα, απλά ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι. Σε λίγο θα μας πεις πως σε ενοχλεί ότι η γειτονισσα έχει γκομενο καγκουρα που την φερνει στο σπιτι με παπι χαρακτηριστικο παραδειγμα βλαβης. εισαι ακριβως αυτος που περιγραφει ο φιλος μας. εχω τους ιδιους προβληματισμους με τον TS. οσο δεν κανουμε κατι,αυτα τα πιθηκια θα συνεχισουν να φερονται ετσι. δυστυχως,οπως λενε και οι κινεζοι σοφοι φιλοι μας,το καρφι που προεξεχει τρωει τη σφυρια. εγω προσπαθω να κανω την αλλαγη οσο μπορω,αλλα δυστυχως ο λαος μας δεν αλλαζει με τποτ. μακαρι να αφανιστουμε. 1
suffocater Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Καταρχήν Τs,αφού εισαι σε αυτή τη "μεριά",ετοιμάσου για καμποση,καθημερινή απογοήτευση.Δε θα σταματήσει ποτέ να σε ενοχλεί,απλά θα αρχισεις να τα συνηθίζεις.Για μένα,να μιλάς όπου βλεπεις αδικία και ζωα.Κάνε όμως τον εξής διαχωρισμο:Το αν ο αλλος θελει να την πίνει ολη μέρα,καταλαβαινω οτι μπορει να σε προβληματίζει,αλλά ειναι δικαιώμα του το πως θα χειριστεί τη ζωή του,οπότε μην αναλώνεσαι ιδιαίτερα σε αυτά που δε σου πεφτει λόγος.Μερικοί γενικοι κανόνες.Διαβασε το αν θες,θεωρώ θα σου αρέσει.http://www.goodreads.com/book/show/503150.Letters_to_a_Young_Contrarian 2
kr0m Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Καταρχήν Τs,αφού εισαι σε αυτή τη "μεριά",ετοιμάσου για καμποση,καθημερινή απογοήτευση. Δε θα σταματήσει ποτέ να σε ενοχλεί,απλά θα αρχισεις να τα συνηθίζεις. Για μένα,να μιλάς όπου βλεπεις αδικία και ζωα. Κάνε όμως τον εξής διαχωρισμο: Το αν ο αλλος θελει να την πίνει ολη μέρα,καταλαβαινω οτι μπορει να σε προβληματίζει,αλλά ειναι δικαιώμα του το πως θα χειριστεί τη ζωή του,οπότε μην αναλώνεσαι ιδιαίτερα σε αυτά που δε σου πεφτει λόγος. Μερικοί γενικοι κανόνες. Διαβασε το αν θες,θεωρώ θα σου αρέσει. http://www.goodreads.com/book/show/503150.Letters_to_a_Young_Contrarian θα το κοιτάξω, ευχαριστώ! Όσο για το να μιλάω, αρκετές φορές δεν το κάνω διότι καταλήγω να βρίσκομαι ένας εναντίον πολλών! υπάρχουν βέβαια και άλλες φορές που περαστικοί με έχουν υποστηρίξει ή και που εγώ έχω υποστηρίξει αγνώστους, αλλά και πάλι είναι λιγότερες απ'ότι έχω βγεί εγώ ο "παράξενος"
web_assasin Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 εγω παντως δε μπορω να το συνηθισω με τποτ ολο αυτο. με χαλαει πολυ να βλεπω τα καμωματα αυτου του λαου. μακαρι εσενα να μη σε χαλαει τοσο οσο θα μεγαλωνεις. και εγω μια ζωη ο περιεργος ημουν και θα ειμαι.. εχω μαθει ομως να διαλεγω τις μαχες μου.. αδες προσφατη συζητηση στο μπλα μπλα,οταν καποιος ρωτησε ποσο κοστιζει να ανοιξει ενα μπουκαλι σε καποιο κλαμπ. εκει να δεις τι εγινε,ευτυχως δεν ηταν ολοι καθυστερημενοι,αλλα η πλειοψηφια ηταν.. καμια ελπιδα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα