Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το σύστημα που έχω (παραθέτω φώτο από speccy). Δεν ξέρω αν παίρνει αναβάθμιση σε κάτι. Σκεφτόμουν να πάρω έναν SSD. Η χρήση του υπολογιστή είναι 70% γράψιμο σε word και το υπόλοιπο 30% ιντερνετ, ερασιτεχνική επεξεργασία φωτογραφίας (photoshop), coreldraw και ερασιτεχνικό βιντεο. Το ότι έχω ακόμα XP είναι γιατί έχει μέσα κάποια προγράμματα που δεν τρέχουν σε win7 ή 10.

Αν δεν παίρνει αναβάθμιση σας παρακαλώ να μου προτείνετε ένα σύστημα για αυτές τις δουλειές.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 500 - 700 ευρώ

ii) Tη χρήση του υπολογιστή office - photoshop - corel draw - ερασιτεχνικό video editing

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: office - photoshop - corel draw - ερασιτεχνικό video editing

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Έχω οθόνη 19'' αλλά θέλω να πάω σε μεγαλύτερη.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι πληκτρολόγιο (δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε μηχανικό) και ποντίκι.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Επειδή είμαι από επαρχία δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Δεν έχω πρόβλημα γιατί το σύστημα θα το στήσω με ένα φίλο μου. Αν πετύχουμε καλή τιμή με συναρμολόγηση στο μαγαζί δεν έχω αντίρρηση.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Αν πετύχουμε καλή τιμή με συναρμολόγηση στο μαγαζί δεν έχω αντίρρηση.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω win10 (με αυτά που διαβάζω περί παρακολούθησης). Αν γίνεται και είναι σωστό για το σύστημα θα προτιμούσα win7. Κάτι διάβασα εδώ για αγορά κλειδιού αν γίνεται δεν έχω αντίρρηση.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Δε νομίζω ότι χρειάζεται θέλω το σύστημα να κρατήσει αρκετό καιρό όπως αυτό που έχω.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Κανένα

Σας ευχαριστώ

post-443280-0-87654900-1494943663_thumb.jpg

post-443280-0-77595200-1494943666_thumb.jpg

post-443280-0-22716000-1494943669_thumb.jpg

post-443280-0-77134700-1494943671_thumb.jpg

post-443280-0-92825500-1494943674_thumb.jpg

Δημοσ.

Χωρίς να έχω συγκεκριμένη πρόταση (θα σου κάνουν άλλοι πολλές) το πιο απλό σύγχρονο σύστημα με SSD θα είναι αρκετά καλύτερο από το δικό σου. Γνώμη μου είναι να πάρεις μια καλή οθόνη, κατα προτίμηση τουλάχιστον 1920x1080 (= fullHD) IPS!

Το κυριότερο πρόβλημά σου είναι τα προγράμματα που χρησιμοποιείς σε Windows XP, όπως καταλαβαίνεις σε νέο σύστημα πας τουλάχιστον σε Windows 7. Νομίζω για την "παρακολούθηση" των Windows 10 υπάρχουν λύσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Πες μας κουτί , τροφοδοτικό, σκληρούς δισκους, ψυκτρες dvd (αν είναι sata)

Μια λογική σύνθεση κρατώντας τα παραπανω είναι

Amd r5 1600 6cores/12threads, 19mb cache

Asrock ab350m pro 4

G. Skill 16gb ddr4 3000mhz

Samsung 960 evo m2 nvme

Dell se2416h (24", ips)

Κρατάς κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, κουτί και σκληρό)

Με αυτό το σύστημα ξανά για αναβάθμιση σε μία 5 εστία και αν .

Αν θες να αλλάξεις και κάρτα γραφικών με νέα, απλά βάζεις έναν φτηνότερο sata 3 ssd και βάζεις μια μικρή κάρτα των 50-60€ .

Δημοσ.

Στάσου να σου απαντήσει τουλάχιστον για κουτί και τροφοδοτικό! Αν το τροφοδοτικό του έχει την ηλικία του συστήματός του και έχει κάποιο απλό κουτί της εποχής (με θέση για έναν 8αρη ανεμιστήρα, και αν); Έχει αξία η σύνθεσή σου, και μάλιστα σε συνδυασμό με την 8600GT του;

Για 70% Word, 30% ίντερνετ;

Χώρια που ανέφερε:

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Κανένα
Δημοσ.

Αν είναι τόσο παλιό όσο δείχνει το σύστημα (9 ετών τουλάχιστον φαντάζομαι)  θες και τροφοδοτικό πριν πάρεις οτιδήποτε. Τα προγράμματα που χρησιμοποιείς και δεν τρέχουν σε win 7 ποια είναι; Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποια παρόμοια και καλύτερα. Εναλλακτικά βάζεις win 7/10 και virtual machine με xp. Επίσης και η κάρτα δεν νομίζω να μπορεί να προσφέρει αν του βάλεις καινούρια προγράμματα photoshop/video editing. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O υπολογιστής που βλέπετε στην υπογραφή μου τρέχει με ένα thermaltake toughpower 750watt του 2007.

Τρέχει επάνω της μία hd6970, 16gb ddr3, 4x hdd, 3χ ssd, 2x pci και ο FX8350 στα 4.9-4.7ghz ...

Κουτιά της εποχής εκείνης, βαστούσαν πολύ πιο ενεργοβορους επεξεργαστές από τους σημερινούς.

Έχω ακόμα Antec hundred nine, thermaltake bach vx, sarkoon value εκείνο με τον πλαϊνό 250αρη...

Λέτε να μην μπορεί να τροφοδοτήσει έναν 1600 με μικρή καρτουλα rx550 που καταναλώνουν το 1/4 από το δικό μου με κάποιο αντίστοιχης ποιότητας τροφοδοτικό ?

Ορίστε και ολοκληρωμένη πρόταση με κάρτα γραφικών.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ κάρτα θα άλλαζα για αυτό και έβαλα την 550.

post-239659-0-01654500-1494950428_thumb.png

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

O υπολογιστής που βλέπετε στην υπογραφή μου τρέχει με ένα thermaltake toughpower 750watt του 2007.

Τρέχει επάνω της μία hd6970, 16gb ddr3, 4x hdd, 3χ ssd, 2x pci και ο FX8350 στα 4.9-4.7ghz ...

Κουτιά της εποχής εκείνης, βαστούσαν πολύ πιο ενεργοβορους επεξεργαστές από τους σημερινούς.

Έχω ακόμα Antec hundred nine, thermaltake bach vx, sarkoon value εκείνο με τον πλαϊνό 250αρη...

Λέτε να μην μπορεί να τροφοδοτήσει έναν 1600 με μικρή καρτουλα rx550 που καταναλώνουν το 1/4 από το δικό μου με κάποιο αντίστοιχης ποιότητας τροφοδοτικό ?

Ορίστε και ολοκληρωμένη πρόταση με κάρτα γραφικών.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ κάρτα θα άλλαζα για αυτό και έβαλα την 550.

Δεν γνωρίζουμε όμως το τροφοδοτικό που έχει. Μην προτρέχουμε. Το ότι εσύ έχεις 10 χρόνια ένα τροφοδοτικό το οποίο όμως ήταν πολύ καλό την εποχή εκείνη δεν σημαίνει τίποτα. Γενικά δεν είμαι της άποψης να χρησιμοποιούμε τόσο παλιό εξοπλισμό σε καινούριο σύστημα. Η φθορά όλα αυτά τα χρόνια είναι μεγάλη σε πυκνωτές κτλ. 

RX550 δεν αξίζει τα λεφτά της καθόλου. Καλύτερα σε RΧ460/GTX1050 να πάει.

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Πράγματι το μηχάνημα είναι σχεδόν 10ετίας όμως έχει βγει παλληκάρι.

Έχουμε και λέμε τροφοδοτικό Thermaltake TR-2 550 P ATX 12V 2.0

Σκληροί δίσκοι 320 wd sata II και 500 wd sata III

Κουτί Thermaltake  bach vx

Αν θέλετε θα ανεβάσω φωτο το κουτί και το τροφοδοτικό.

Τα προγράμματα είναι κάποια λογιστικά και για εργολάβους τα οποία τα είχα πληρώσει κάποτε και ακόμα δουλεύουν σε XP και δεν ξέρω αν τα εγκαταστήσω σε νέο μηχάνημα με win7 ή win10 θα τρέχουν και τα χρειάζεται η γυναίκα μου.

Βέβαια ζητάω δύο πράγματα ξεχωριστά αν μπορώ να κρατήσω το μηχάνημα με κάποιες αλλαγές με λίγα χρήματα (γιατί δεν περισσεύουν), αλλά και αν μπορώ να στήσω ένα νέο για πιο αποδοτική δουλειά.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Άλλο τροφοδοτικό τα παλιά TR2 ήταν .....

Θα σου φτιάξω και συνθέσεις με τροφοδοτικό και με χαμηλότερο κόστος και διαλέγεις.

Το κουτί το έχω και εγώ και είναι πολύ καλό και πάνω απ όλα αθόρυβο.

Αν θες ένα σύστημα που να αντέξει για χρόνια, ο R5 1600 είναι μονόδρομος αυτή την στιγμή, παρέα με 16gb ram και ssd

Δημοσ.

Τα προγράμματα είναι κάποια λογιστικά και για εργολάβους τα οποία τα είχα πληρώσει κάποτε και ακόμα δουλεύουν σε XP και δεν ξέρω αν τα εγκαταστήσω σε νέο μηχάνημα με win7 ή win10 θα τρέχουν και τα χρειάζεται η γυναίκα μου.

Βέβαια ζητάω δύο πράγματα ξεχωριστά αν μπορώ να κρατήσω το μηχάνημα με κάποιες αλλαγές με λίγα χρήματα (γιατί δεν περισσεύουν), αλλά και αν μπορώ να στήσω ένα νέο για πιο αποδοτική δουλειά.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Mιας και θα χρησιμοποιησεις  windows xp προτεινω ΜΟΝΟ αναβαθμιση στο υπαρχον...

CASE: To κρατας

PSU:  το κρατας μεχρι να σε αφησει, εχει πιστοποιησεις να μην παρει κατι αλλο αφου πεθανει

MOBO: την κρατας

CPU: αλλαγη με ενα xeon x5482

RAM:βαζεις αλλες 2χ2gb

SSD:https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

GPU:https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=10553461%2C10297571%2C10521312%2C10263026%2C10401962

Συνολο 250 ευρω και εχεις μια καλη αναβαθμιση στο υπαρχον.

επισης παρε και μια οθονη οπως προτεινε παραπανω ο adtakhs

• Like 4
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

γ μενα αν θες βαλε ενα χ5460 ενα τροφοδοτικο οπως αυτο 

http://www.skroutz.gr/s/4306951/EVGA-430W-Power-Supply-80-PLUS.html?keyphrase=evga+430

εναν ssd g το λειτουργικό   http://www.skroutz.gr/s/9172814/Transcend-SSD220S-120GB.html

και 2*2 ραμ ddr2 kai eisai τέλειος 

Δημοσ.

Mιας και θα χρησιμοποιησεις  windows xp προτεινω ΜΟΝΟ αναβαθμιση στο υπαρχον...

CASE: To κρατας

PSU:  το κρατας μεχρι να σε αφησει, εχει πιστοποιησεις να μην παρει κατι αλλο αφου πεθανει

MOBO: την κρατας

CPU: αλλαγη με ενα xeon x5482

RAM:βαζεις αλλες 2χ2gb

SSD:https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

GPU:https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=10553461%2C10297571%2C10521312%2C10263026%2C10401962

Συνολο 250 ευρω και εχεις μια καλη αναβαθμιση στο υπαρχον.

επισης παρε και μια οθονη οπως προτεινε παραπανω ο adtakhs

Θεωρώ κακή κίνηση την παραπάνω.

Πχ. SSD σύγχρονος σε SATA II μητρική.

Επένδυση σε DDR2 μνήμες.

Και ο επεξεργαστής, μπορεί για τότε να ήταν καλός, σήμερα όμως..... με FSB-άτο CPU δεν νομίζω να τραβάς πολυ κουπί.

πειραγμένο bios.

Μέσα στο όλο σκεπτικό βάζω και την έλλειψη εγγυήσεων στην πλατφόρμα και την έλλειψη ανταλλακτικών νέων σε περίπτωση που γίνει κάτι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...