tanasen01 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Από τη στιγμή που μπορεί να δουλέψει τα προγράμματα μέσω VMware με winXP δεν βλέπω το λόγο να μην πάει σε νέα πλατφόρμα αν διαθέτει ο ts 700€. Αν όμως το σκέφτεται δεν είναι άσχημη η λύση του xeon+ram+ssd+gpu. CPU: αλλαγη με ενα xeon x5482 Η μητρική πρέπει να είναι η ver.2.1 για να υποστηρίξει με overclock 1600mhz fsb. Οπότε μάλλον οι X5460-Ε5450 θα ταιριάζουν καλύτερα χωρίς να μπλέκει και με overclocking. Επένδυση σε DDR2 μνήμες. Μεγάλη επένδυση τα 20€. Ssd εννοείται να μπει στο υπάρχον σύστημα και θα δει μεγάλη διαφορά έστω κ σε sata2. Θα μπορούσε να μπει κάποιος φθηνότερος και μεταχειρισμένος γιατί όχι; 1
Kostas.karras Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Θεωρώ κακή κίνηση την παραπάνω. Πχ. SSD σύγχρονος σε SATA II μητρική. Επένδυση σε DDR2 μνήμες. Και ο επεξεργαστής, μπορεί για τότε να ήταν καλός, σήμερα όμως..... με FSB-άτο CPU δεν νομίζω να τραβάς πολυ κουπί. πειραγμένο bios. Μέσα στο όλο σκεπτικό βάζω και την έλλειψη εγγυήσεων στην πλατφόρμα και την έλλειψη ανταλλακτικών νέων σε περίπτωση που γίνει κάτι. Καταρχήν ssd μπορεί να είναι σε ssd 2 μητρική αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα από οποιονδήποτε μηχανικό συν ότι θα μείνει και για το μελλοντικό του σύστημα ο δίσκος και η καρτα γραφικων επίσης. Ddr2 μνήμες με 25 ευρώ δεν το λες κακή κίνηση, και στην μεταπωληση δεν θα έχει καμία διαφοροποίηση. Απο την στιγμή που θα δουλεψει με Windows xp ο επεξεργαστής θα είναι επαρκής και με το παραπάνω στην χρήση του. Γενικά ζήτησε αναβάθμιση στην ίδια πλατφόρμα και του έδωσα μια άπταιστη πρόταση. Από τη στιγμή που μπορεί να δουλέψει τα προγράμματα μέσω VMware με winXP δεν βλέπω το λόγο να μην πάει σε νέα πλατφόρμα αν διαθέτει ο ts 700€. Αν όμως το σκέφτεται δεν είναι άσχημη η λύση του xeon+ram+ssd+gpu. Η μητρική πρέπει να είναι η ver.2.1 για να υποστηρίξει με overclock 1600mhz fsb. Οπότε μάλλον οι X5460-Ε5450 θα ταιριάζουν καλύτερα χωρίς να μπλέκει και με overclocking. Μεγάλη επένδυση τα 10€. Ssd εννοείται να μπει στο υπάρχον σύστημα και θα δει μεγάλη διαφορά έστω κ σε sata2. Θα μπορούσε να μπει κάποιος φθηνότερος και μεταχειρισμένος γιατί όχι; Οκ, ναι δεν το τσέκαρα ακριβώς, απλώς είδα βάση Chipset ότι σίγουρα παίρνει XEON. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην επικοινωνία με τον πωλητή μιας και ο πωλητής ο συγκεκριμένος δεν είναι τυχαίος, ξέρει να του προτείνει και φυσικά θα τον ρωτήσει τι σύστημα έχει. Ssd καλύτερα καινούργιο μιας και θα του μείνει. 5 χρόνια εγγύηση. 1
Millennium Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Θεωρώ κακή κίνηση την παραπάνω. Πχ. SSD σύγχρονος σε SATA II μητρική. Επένδυση σε DDR2 μνήμες. Και ο επεξεργαστής, μπορεί για τότε να ήταν καλός, σήμερα όμως..... με FSB-άτο CPU δεν νομίζω να τραβάς πολυ κουπί. πειραγμένο bios. Μέσα στο όλο σκεπτικό βάζω και την έλλειψη εγγυήσεων στην πλατφόρμα και την έλλειψη ανταλλακτικών νέων σε περίπτωση που γίνει κάτι. +1 SUNTOP θες και αλλαγη τροφοδοτικου,τα περισσοτερα απο αυτα που εχεις ειναι για αλλαγη.Αν δινεις 700 που λες πας σε ολοκληρωμενο καινουριο συστημα.Τους σκληρους τους εχεις ελεγξει; Οπως και να χει χρειαζεσαι αλλη οθονη παντως.Ξεχωρισε ενα ποσο που δεν θα πειραξεις για να το διαθεσεις για αυτην.
cabdik Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΝ παραμεινει στα ΧΡ 32bit, και εχοντας ηδη 4gb RAM, τι να την κανει την επιπλεον μνημη? να γεμισει τα σλοτ, χωρις να λειτουργουν....??????? φιλε SUNTOP, ξεκινα τις αναβαθμισεις απο τα περιφερειακα κομματια, τα οποια και σε νεο συστημα να καταληξεις τελικα, ΔΕΝ θα τα ξαναλλαξεις..!! 1 SSD οπωσδηποτε. 2 ΟΘΟΝΗ, απορω πως δουλευεις ακομα σε τετοια αναλυση.....!!!! 3 ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ....!!! και ψαξε οπωσδηποτε, αν μπορεις να βαλεις εναν XEON στην μητρικη σου (ειναι και φθηνοτεροι απο Quad). αν μπαινει, δεν θελεις τιποτα αλλο...!! αν δεν σε καλυπτουν αυτα, τοτε πας σε νεο συστημα, αναγκαστικα..! ΥΓ. αν σε παιρνει και μια αλλαγη τροφοδοτικου, καλη ειναι. μετα απο τοσα χρονια.............!!! 3
SUNTOP Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Γεια σας και πάλι. Να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα. Η αρχική ερώτηση που έκανα είναι αν παίρνει αναβάθμιση ο υπάρχων υπολογιστής ή να πάρω έναν νέο για να τον έχω κάποια χρόνια. Ερώτηση: Αξίζει να βάλω στο υπάρχων σύστημα ssd για το λειτουργικό και προγράμματα (win7 σκέφτομαι να κάνω dual boot με win xp), κάρτα γραφικών, μνήμη και φυσικά οθόνη (το ξέρω εδώ και καιρό ότι πρέπει να την αλλάξω) ή να φτιάξω ένα νέο σύστημα με καινούργια όλα; Άρα θέλω δύο προτάσεις. Μία για το υπάρχων σύστημα και μία για νέο με όλα καινούργια στην τιμή μεταξύ 500 - 700 ευρώ. Προτάσεις λοιπόν, με νέο ή το ίδιο σύστημα. Και στις δύο προτάσεις οποσδήποτε οθόνη. Και πάλι σας ευχαριστώ.
tanasen01 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Επειδή σε αυτό το μπάτζετ δεν χωράει και η οθόνη σε αυτά που ζητάς πας αναγκαστικά σε αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος όπως προτάθηκε παραπάνω από τον kosta. Οθόνη τουλάχιστον σε κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/8108760/Dell-SE2416H.html
SUNTOP Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δώστε μου και προτάσεις με αυτά τα χρήματα. Και αγορά οθόνης συν 150 - 170 ευρώ Κάτι τέτοιο ας ποέμε είναι καλή επιλογή; http://www.e-shop.gr/othoni-lg-23mp68vq-p23-led-full-hd-black-p-PER.155877 Ευχαριστώ
tanasen01 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Από digital-master που έχει και προσφορά με καινούριο pc δωρεάν τα win10pro με έναν κωδικό αν μπεις στο site τους. Κάνουν κ δωρεάν συναρμολόγηση και δεν χρεώνουν τα μεταφορικά. Αλλά δεν ξέρω από διαθεσιμότητες πώς πάνε, μπορεί να περιμένεις αρκετά... και gpu τη φθηνότερη 1050ti http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=DB26CB71-447A-4FC6-B214-4E37C013BC85 Βγαίνουν 720€ Οθόνη αυτή που σου πρότεινα παραπάνω. Και η LG καλή είναι. 1
Kostas.karras Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δώστε μου και προτάσεις με αυτά τα χρήματα. Και αγορά οθόνης συν 150 - 170 ευρώ Κάτι τέτοιο ας ποέμε είναι καλή επιλογή; http://www.e-shop.gr/othoni-lg-23mp68vq-p23-led-full-hd-black-p-PER.155877 Ευχαριστώ Κρατα την προταση του tanasen για νεο συστημα και κανε μια μικροαναβαθμιση για το υπαρχον συστημα σου. ssd:https://www.skroutz.gr/s/11442198/TeamGroup-L5-Lite-60GB.html +εναν hdd απο τους παλιους σου για αποθηκη gpu:https://www.skroutz.gr/s/8453840/Gigabyte-GeForce-GT730-1GB-GV-N730D5OC-1GI.html η καμια μεταχειρισμενη gtx 750ti. cpu: xeon x5450/60 Με 150 περιπου max δηλαδη. 1
Millennium Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δώστε μου και προτάσεις με αυτά τα χρήματα. Και αγορά οθόνης συν 150 - 170 ευρώ Κάτι τέτοιο ας ποέμε είναι καλή επιλογή; http://www.e-shop.gr/othoni-lg-23mp68vq-p23-led-full-hd-black-p-PER.155877 Ευχαριστώ Δες τη τελευταια προταση του tanasen.Καλη ειναι η οθονη,τη βρισκεις και φθηνοτερα. Κατα τη προσωπικη μου γνωμη αν δινεις τα χρηματα που πες πουλας αυτα που εχεις και προσθετεις χρηματα στο budget για καλυτερο καινουριο. Γενικα δεν θα επενδυα πανω στη παλια πλατφορμα εχοντας χρηματα γιατι σε συγκριση με το καινουριο χανεις σε επιδοσεις,θερμοκρασιες,προτυπα και σε εγγυησεις.Εχει και τα χρονακια της η μητρικη και κανεις δε σου εγγυαται οτι δε θα σε αφησει ξεκρεμαστο αφου κανεις αγορες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα