Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να φύγει η "ασπρίλα" που έχει δημιουργηθεί σοτν σκελετό οράσεως απο τον ιδρώτα? Το υλικό του σκελετού είναι λογικά πλαστικό και οσοι θα έχουν τέτοιο είδος σκελετού θα καταλάβουν αμέσως τι εννοώ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γυαλίσει πάλι και να είναι σαν καινούργιος?

Το πρόβλημα εντωπίζεται κυρίως στο σημείο του αυτιού μέχρι την φαβορίτα, δοκίμασα χτες να τους βάλω καστορέλαιο και τα άφησα όλο το βράδυ έτσι, αν και θα έλεγα οτι βελτιώθηκε λίγο ακόμα είναι αρκετά εμφανής η ασπρίλα.

Δημοσ.

Είχα κάτι παρόμοιο σε κοκάλινο σκελετό. Ήταν σαν εξτρά layer από ιδρώτα και φαινόταν σαν πολλές μαζεμένες φυσαλίδες. Παίζει να ήταν επειδή τα έπλενα συνεχώς. Ο μόνος τρόπος ήταν να ξύσω τον σκελετό αλλά τελικά άλλαξα γυαλιά.

Δημοσ.

Επειδή από υλικό σε υλικό διαφέρει, καλύτερα ρώτα σε έναν οπτικό.
Έχουν περάσει σκελετοί και σκελετοί από τα  -χέρια- μάτια μου . Ιδανικοί είναι οι τιτανίου, τους έχω 10 χρόνια τα τελευταία 8 κάθονταν και τους χρησιμοποίησα τώρα πάλι. Φοράω γυαλιά από τα 6 και φτάνω 30.

Λογικά, με οινόπνευμα θα καθαρίσουν, και με τρίψιμο. Δοκίμασε αρχικά με σαπουνόνερο. 

Δημοσ.

Είχα το ίδιο θέμα σε κοκκάλινο σκελετό. Έχω την εντύπωση πως είχα προσπαθήσει να τα καθαρίσω με οινόπνευμα/ τρίψιμο/ σαπούνια κλπ αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά και σε μια περίπτωση νομίζω τα έκανα και χειρότερα :shock: .

Τελικά, όταν είχα πάει να αγοράσω άλλα γυαλιά, μου πρότεινε ο οπτικός να μου τα καθαρίσει. Ουσιαστικά, από ότι κατάλαβα τα "τρόχισε" αφαιρώντας έτσι μια λεπτή στρώση από το σκελετό. Προφανώς δεν το αντιλαμβάνεσαι οπτικά αλλά μόνο με την αφή σε 1-2 σημεία.

Το μεγαλύτερο μέρος είναι σαν καινούργιο πλέον. Μόνο σε ένα μικρό σημείο (που προηγούμενως ήταν από τα χειρότερα σημεία) φαίνονται πολύ πιο αχνά οι φουσκαλίτσες όταν τα παρατηρείς από πάρα πολύ μικρη απόσταση.

Επειδή πήρα παράλληλα καινούργια γυαλιά, μου το έκανε "δώρο" το καθάρισμα ο οπτικός οπότε δεν γνωρίζω αν και πόσο κοστίζει. Υποθέτω όμως, πως ειδικά αν έχεις κανένα γνωστό ή πέσεις σε φιλικό οπτικό θα κοστίζει ελάχιστα ή θα στο κάνει τζάμπα.

Δημοσ.

Update

Ρώτησα και σε κανα 2 οπτικά και μου είπαν δεν γίνεται τίποτα και στράβωσα. Πήρα λοιπόν πανόβουρτσα, την έβαλα σε ένα δράπανο και το έπιασα στην μέγγενη και ρύθμισα να δουλεύει σε χαμηλές στροφές. Έβαλα λίγη κρέμα γυαλίσματος αυτοκινήτου στην πανόβουρτσα και λίγη στα γυαλιά και ξεκίνησα να τα "βουρτσίζω" σιγά σιγά. 

Το αποτέλεσμα είναι ίσως καλύτερο και απο καινούργια, μιας και έκατσα με πάρα πολύ λεπτομέρεια να τα φτιάξω. Τα γυαλιά είναι 1 χρόνου και αρκετά ακριβά, γιαυτό ήθελα ντε και καλά να τα γυαλίσω.

Συμπέρασμα είναι οτι ΓΙΝΕΤΑΙ δουλειά και πολύ καλή μάλιστα

Δημοσ.

Update

Ρώτησα και σε κανα 2 οπτικά και μου είπαν δεν γίνεται τίποτα και στράβωσα. Πήρα λοιπόν πανόβουρτσα, την έβαλα σε ένα δράπανο και το έπιασα στην μέγγενη και ρύθμισα να δουλεύει σε χαμηλές στροφές. Έβαλα λίγη κρέμα γυαλίσματος αυτοκινήτου στην πανόβουρτσα και λίγη στα γυαλιά και ξεκίνησα να τα "βουρτσίζω" σιγά σιγά. 

Το αποτέλεσμα είναι ίσως καλύτερο και απο καινούργια, μιας και έκατσα με πάρα πολύ λεπτομέρεια να τα φτιάξω. Τα γυαλιά είναι 1 χρόνου και αρκετά ακριβά, γιαυτό ήθελα ντε και καλά να τα γυαλίσω.

Συμπέρασμα είναι οτι ΓΙΝΕΤΑΙ δουλειά και πολύ καλή μάλιστα

:-D  :-D  :-D  Ωραίος!!!! Μπορεί απλά να μην ήθελαν να ασχοληθούν! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...