greekbusters Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Καλημέρα . Δυστυχώς πέσαμε θύματα κλοπής στο μαγαζί μου και γι'αυτό θα ήθελα να βάλω μια κάμερα. Δεν γνωρίζω πολύ από αυτά και θα ήθελα μια συμβουλή του τι να αγοράσω. Θέλω λοιπόν μια κάμερα (ip camera λέγονται?) Η οποία να καταγράφει και αποθηκεύει τα βίντεο αλλά και να βλέπω μέσω εφαρμογής στο κινητό live εικόνα. Τι θα μου προτείνατε μιας και δεν γνωρίζω τπτ περί του θέματος; Ps1. Συγγνώμη αν η ερώτηση μου είναι σε λάθος υποκατηγορία Ps2. Προσοχή σε Μπουρνάζι και τριγύρω περιοχές, κυκλοφορεί ζευγάρι γύφτων - ρομά με μαύρο bmw αμάξι κλεφτών. Μόνο χτες έβγαλαν τρελό μεροκάματο μιας και εκτός από το δικό μου λήστεψαν και άλλα μαγαζιά
mclein Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 σε ολα τα δυτικα προαστια εχει γινει τεραστιο πανηγυρι το τελευταιο 3μηνο - 4μηνο. το περιεργο ειναι οτι τα στεκια τους που γινεται η καταμετρηση στα λαφυρα ειναι γνωστα... επισης, το χειροτερο ειναι οτι σημερα τους πιανουν και μεθαυριο ειναι παλι εξω... μονο ρολλα + συναγερμος. με την καμερα δε θα κερδισεις τιποτα + δε θα σε βοηθησει ακομη και να τους δεις ! σορρυ για το οφτοπικ. 2
kfyros Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 θα χρειαστείς κάμερα και καταγραφικόη κάμερα από μόνη της ,το πολύ να παίρνει sd-card και να μπορεί να αποθηκεύσει κάποια λεπτά video ή φωτογραφίες από τον ανιχνευτή κίνησης. (κάποια μοντέλα). το καταγραφικό είναι ξεχωριστή συσκευή. Για όσα δεν περιλαμβάνουν δίσκο, πρέπει να τον αγοράσεις ξεχωριστά (ή να βάλεις κάποιον που έχει). Ρίξε καμιά ματιά κι εδώ, www.novatron.grγενικά έχω μείνει ευχαριστημένος, δεν είμαι επαγγελματίας, ερασιτεχνικά το αναφέρω. 1
vasilk Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Ότι έγραψε και ο @mclein πιο πάνω. Ελάχιστα συμβάλλει η κάμερα στην αποτροπή κλοπής. Η κάμερα είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και μόνο αναπληρωματικά σε άλλα συστήματα ασφαλείας. Για αρχή βλέπεις από μπορούν να μπουν (πόρτες, παράθυρα) και το ασφαλίσεις ανάλογα, πόρτα ασφαλείας, ρολά, σιδεριές κτλ. Μετά συνεχίζεις με ένα κανονικό σύστημα συναγερμού με παγίδες, αισθητήρες, σειρήνα κτλ. Αφού κάνεις αυτά και υπάρχει ακόμα προϋπολογισμός για την ασφάλεια τότε ψάχνεις και για κάμερες και καταγραφικό.
sphinxgr Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Όπως τα έγραψαν οι απο πάνω. Αρχικά επενδύεις σε τρόπους να μην σε κλέψουν (κλειδαριά, ρολά κλπ) Στη συνέχεια να τους αποτρέψεις αν σε κλέψουν (συναγερμός με ειδοποίηση σε security ή και στο κινητό σου) Για μετά την κλοπή εφόσον γίνει, βάζεις κάμερα και ασφάλεια κλοπής. Για το σημείο της κάμερας (που είναι και η τελευταία κίνηση), μπορείς να πάρεις με 50€ μια Vstarcam που κάταγράφει και βλέπεις με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων μέσω Cloud και μπορείς να τη σετάρεις μόνος σου σε 5 λεπτά. Ή πας σε πιο καλή λύση με καταγραφικό με σκληρό δίσκο, κατά προτίμηση πάνω σε UPS και συνδεδεμένες κάποιες κάμερες σε αυτό που να βλέπεις μέσα έξω στο μαγαζί live απο το κινητό σου. Εδώ το κόστος πάει απο 200€ και ανεβαίνει ανάλογα με το τι θες. Προσωπικά θα έκανα (όπως έχω ήδη κάνει) τα πάντα μιας και θεωρώ δεδομένο πως αν δεν κάνεις κάτι, θα έρθει σύντομα η ώρα σου και θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια. Μοναδικός αντίλογος που συνήθως ακούγεται είναι, "αν θέλουν να σε κλέψουν, θα σε κλέψουν" και εκεί η συζήτηση τελειώνει λόγω έλλειψης αντίληψης και κριτικής σκέψης... 3
greekbusters Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά , με κατατοπισατε, μιας και το έψαξα κιόλας. Δεν ήξερα πως η κάμερα θέλει χωριστά το καταγραφικο γιατί νόμιζα γράφει η ίδια. Στην περιοχή εκτός από γύφτους πάσχουμε και από πρεζακια που είναι γνωστές φάτσες και γι'αυτό θέλω το καταγραφικό. (Δεν έθεσα σωστά το αρχικό η μου ποστ.Δυστυχώς δεν ήταν ότι μου έσπασαν το μαγαζί. Αλλά καθώς εγώ φεύγω σε μερεμετια και τοποθετήσεις καμμιά φορά αφηνω μητέρα ή αδερφό στο μαγαζί. Και κάπως έτσι μια κυρία με το μπλα μπλα λήστεψε το ταμείο καθώς της μιλούσε. Πράγμα που δεν θα ξανά κάνω γτ είναι επικίνδυνο τελικά) 1
sphinxgr Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Αν η κάμερα διαθέτει υποδοχή SD γράφει σε κάρτα. Αλλιώς παίρνεις καταγραφικό. Να μια δοκιμασμένη, φθηνή, που κάνει τη δουλειά της και είναι σίγουρα καλύτερη απο το τίποτα. http://www.skroutz.gr/s/6559494/Vstarcam-C7824WIP.html http://www.ebay.com/itm/Vstarcam-C7824WIP-HD-Wireless-IP-Camera-IR-Cut-Night-Vision-Audio-Cam-EU-PLUG-/282119882569
Diskimpex Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Σε καρτα εχεις περιορισμο χρονου .Εκτος αν ρυθμιζεις ποιοτητα
Leon90 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Όπως τα έγραψαν οι απο πάνω. Αρχικά επενδύεις σε τρόπους να μην σε κλέψουν (κλειδαριά, ρολά κλπ) Στη συνέχεια να τους αποτρέψεις αν σε κλέψουν (συναγερμός με ειδοποίηση σε security ή και στο κινητό σου) Για μετά την κλοπή εφόσον γίνει, βάζεις κάμερα και ασφάλεια κλοπής. Για το σημείο της κάμερας (που είναι και η τελευταία κίνηση), μπορείς να πάρεις με 50€ μια Vstarcam που κάταγράφει και βλέπεις με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων μέσω Cloud και μπορείς να τη σετάρεις μόνος σου σε 5 λεπτά. Ή πας σε πιο καλή λύση με καταγραφικό με σκληρό δίσκο, κατά προτίμηση πάνω σε UPS και συνδεδεμένες κάποιες κάμερες σε αυτό που να βλέπεις μέσα έξω στο μαγαζί live απο το κινητό σου. Εδώ το κόστος πάει απο 200€ και ανεβαίνει ανάλογα με το τι θες. Προσωπικά θα έκανα (όπως έχω ήδη κάνει) τα πάντα μιας και θεωρώ δεδομένο πως αν δεν κάνεις κάτι, θα έρθει σύντομα η ώρα σου και θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια. Μοναδικός αντίλογος που συνήθως ακούγεται είναι, "αν θέλουν να σε κλέψουν, θα σε κλέψουν" και εκεί η συζήτηση τελειώνει λόγω έλλειψης αντίληψης και κριτικής σκέψης... Εφόσον είσαι καλά καλυμμένος με συστήματα ασφαλέιας (ρολλά, τζάμια ασφαλείας, συναγερμό, κάμερες) οι πιθανότητες για κλοπή μειώνονται αρκετά. Σίγουρα δεν θα είσαι εύκολος στόχος τουλάχιστον απο τους "ερασιτέχνες". Θα χρειαστεί δηλαδή οργανωμένη δουλειά για να γίνει κάτι. Ο φίλος όμως τελικά λέει ότι μια γυναίκα έπιασε κουβέντα με την μητέρα του και έτσι της απέσπασε χρήματα απο τα ταμείο χωρίς να το καταλάβει η ίδια. Άρα ΉΘΕΛΑΝ βρήκαν την ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να την κλέψουν αφού είδαν ότι ήταν μια γυναίκα (ανυποψίαστη και μεγαλύτερης ηλικίας) μόνη της στο μαγαζί. Αν ήταν κάποιος/α άλλος/η πιο υποψιασμένος\η στο μαγαζί , θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το συμβάν.
saleit Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Θα πρότεινα να βάλεις δύο κάμερες για αρχή. Μια έξω και μια μέσα. Αν γίνεται, και με nightvision. Τώρα, καλύτερα να μην έχουν sd κάμερες, τις σπάνε και τις παίρνουν, αλλά εξωτερικό χώρο αποθήκευσης, (+αν γίνεται και αποθήκευση σε κάποιον λογαριασμό cloud) .το χώρο καταγραφής εικόνας/ καταγραφικό, κρύψε το καλά.Ρολά τα ανοίγουν για πλάκα. Καλύτερα συναγερμό.
greekbusters Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις παιδιά. Θα τις έχω όλες υπόψη μου μιας και τις επόμενες μέρες θα προβώ σε αγορά κάποιας κάμερας , σίγουρα με νυχτερινή λήψη 1
agamoi-thytai Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Να ξέρεις πως ακόμη κι αν καταγράψεις την κλοπή/απάτη δεν θα ασχοληθεί κάνεις μαζί σου. Λυπάμαι αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα. 2
saleit Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Να ξέρεις πως ακόμη κι αν καταγράψεις την κλοπή/απάτη δεν θα ασχοληθεί κάνεις μαζί σου. Λυπάμαι αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς ναι..../ Αλλά μπορείς να ανεβάσεις το βίντεο της κλοπής στο ίντερνετ, π.χ. γιουτουμπ. Παίζει πολύ αυτό. Κυρίως στο εξωτερικό. Επομένως, αν διασταυρωθούν 2- 3 επιπλέον κλοπές από τον ίδιο, θα κινηθεί κάποιος λίγο παραπάνω..
agamoi-thytai Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Ανέβασε το και θα φας μια ωραία μήνυση/αγωγή γιατί απλα του το επιτρέπει ο νόμος. 1
saleit Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Ανέβασε το και θα φας μια ωραία μήνυση/αγωγή γιατί απλα του το επιτρέπει ο νόμος. αααα έτσι πάει;;; Αν ψάξεις γεμάτο είναι το νετ από βίντεο κλεφτών... Και [ποιος θα σε μηνύσει ο κλέφτης; Άρα τον βρήκες! Τέλος πάντων, η λύση είναι 1) συναγερμός, 2)κάμερες, 3) ρολά, 4) να μην μένουν χρήματα μέσα στο μαγαζί, εκτεθειμένα πράγματα αξίας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα