Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εαν ενα βρεφος γεννηθει με προβλημα υγειας κ τον πρωτο χρονο της ζωης του περναει δυσκολα.δλδ 2 εγχειρισεις ,η μια ανω των 4 ωρων,πονοι για μηνες,φαρμακα ,μολυνσεις κλπ.

ολα αυτα θα μπορουσαν κατα την ενήλικη ζωη του να του βγουν ως ψυχολογικα προβληματα π.χ. Κρισεις πανικου,καταθλιψη.αγοραφοβια κλπ?

Δημοσ.

Όποιος σου απαντήσει με τόσο γενικά στοιχεία που δίνεις και μάλιστα σε ιατρικό θέμα είναι ή άσχετος ή ανεύθυνος (το ξέρει δεν το ξέρει)

 

υγ προσωπικά είμαι άσχετος και το ξέρω :-)

  • Like 5
Δημοσ.

Δεν είμαι γιατρός, όμως δεδομένου ότι:

 

  • Η εγχείριση φαίνεται κατι φοβερό σε εσένα γιατί έχεις μέτρο σύγκρισης. Το μωρό δεν έχει και δεν ξέρει αν είναι κάτι φοβερό ή φυσιολογικό
  • Ο εγκέφαλος είναι ακόμα στη διαδικασία ανάπτυξης και οι πολύπλοκες σκέψεις που μπορεί να γίνονται απο εσένα δεν γίνονται και απο το μωρό.
  • Ουσιαστικά μιλάμε για συνολικά 6 ώρες εγχείρισης όπου το παιδί είναι ναρκωμένο. Σε συνδυασμό με την πρώτη παράγραφο και με (θεωρώ) δεδομένη την αμέριστη αγάπη που θα του δίνεται απο τους γονείς του, το υπαρκτό μέτρο σύγκρισης της αγάπης θα υπερκαλύπτει το κάθε τι άλλο δυσάρεστο (στα μάτια κάποιου που έχει μέτρο σύγκρισης)

 

Απο τα παραπάνω θεωρώ πως στο παιδί οι άσχημες στιγμές υγείας του πρώτου έτους, δεν θα παίξουν κανένα ρόλο στη διαμόρφωση του σχετικά με κρισεις πανικου, καταθλιψη. αγοραφοβια κλπ στο μέλλον

  • Like 1
Δημοσ.

απλα τωρα ειναι 21 χρονων κ παρουσιασε αυτα τα προβληματα,κ οι γονεις του μου ειπανε οτι τους ειπε καποιος οτι υπαρχει περιπτωση να ειναι απο αυτα που τραβηξε μικρο

Δημοσ.

Για ψυχολογικά προβλήματα κλπ δεν έχω ιδέα, είναι τελείως εκτός του αντικειμένου μου.

 

Αύριο που είχα διαβάσει πριν λίγους μήνες, ήταν μια ενδιαφέρουσα μελέτη από Αμερική. Η μελέτη λοιπόν έλεγε ότι όσα παιδιά είχαν υποβληθεί σε μεγάλες επεμβάσεις κατά τη νεογνική και βρεφική ηλικία παρουσίαζαν μεγαλύτερο κίνδυνο για μαθησιακές δυσκολίες κλπ. Ο κίνδυνος αυξανόταν σε τρεις επεμβάσεις και πάνω, ειδικά αν ήταν μεγάλες σε διάρκεια. Περισσότερα εδώ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2729550/

 

Η προσέγγιση ήταν ότι η έκθεση του νεογνικου και βρεφικού αναπτυσσόμενου εγκεφάλου σε αναισθητικά μπορεί να οδηγήσει σε ιστοπαθολογικες αλλοιώσεις. Αν δεν κάνω λάθος Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και σε πειραματόζωα. Είσαι σε εξέλιξη έρευνες για ασφαλέστερα αναισθητικά για τα παιδιά Και φυσικά όποια επέμβαση μπορεί να αναβληθεί για μετά τα 4-5 χωρίς κίνδυνο για τη ζωή η την ανάπτυξη του παιδιού, συνήθως αναβάλλεται.

  • Like 1
Δημοσ.

η εγχειρησεις που εκανε ηταν πριν 21 χρονια,οταν ηταν 3 μηνων

ειναι τα ιδια αναισθητικα τοτε με τωρα?

Δημοσ.

Η μελέτη ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, αλλά αν διαβάσεις, λέει για μαθησιακές δυσκολίες, Όχι για κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σύνδεση όπως την περιγράφεις.

Δημοσ.

Σε αυτο που λεει ο doctorkostis.

 

Ενα παιδι που θα χρειαστεί πολλες επεμβασεις σε νεογνικη και βρεφικη ηλικια ενδεχομενως να μπηκε σε αυτη την διαδικασια επειδη ειχε συγγενεις ανωμαλιες. Μπορεί επισης να αφορουσε και κατι επικτητο (πχ ατυχημα) αλλα αυτο δε μας απασχολει εδω.

 

Αν το πας ακομα πιο περα συγγενεις ανωμαλιες μπορει να ειναι μεμονωμενες ή στα πλαισια ενος συνδρομου (πραγματα που τρεχουν ταυτοχρονα). Κατι που δεν αφορα μονο το συστημα για το προβλημα του οποιου χειρουργηθηκε (πχ καρδιαγγειακο) αλλα και αλλα (πχ εγκεφαλο, νεφροι, πεπτικο, οτιδηποτε).

 

Οποτε δε μου κανει εκπληξη.

 

Βέβαια κρισεις πανικου ή αγοραφοβία μου ακουγονται αρκετά "επιπόλαια" (/συχνά) προβληματα. Αλλα σοβαρες ψυχιατρικες διαταραχες οπως αυτισμός, κατάθλιψη, ψυχωσεις κλπ θα μπορουσαν να ειναι στα ιδια πλαισια.

Δημοσ.

βαριας μορφης κρισεις πανικου,λιποθυμίες με εμετο ταυτοχρονα ,λιποθυμάει συνερχετε αποτομα κανει εμετο κ ξανα λιποθυμάει

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι ψιλομαλωσα με τον πατερα του.ειναι αδερφικος φιλος,γιατι εχει αλλη αποψη κ λυση απο αυτο που του ειπα

Δημοσ.

Ελπίζω το πρώτο που έκαναν να ήταν να πάνε στο νοσοκομείο, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να απορριφθεί το όποιο σωματικό αίτιο. Αν είναι 100% ψυχολογικής φύσεως, τότε άμεσα θα πρέπει να πάει σε ψυχολόγο/ψυχίατρο. Το επισημαίνω, καθώς άλλοι φοβούνται την οποιαδήποτε κοινωνική κατακραυγή, ή λένε να δώσουν χρόνο για να το ξεπεράσουν μόνοι τους, ή το οτιδήποτε.

 

Για μένα, καλώς ή κακώς, είναι κάτι που βιώνει αυτή τη στιγμή και δεν θα πρέπει να μείνουν στο τι έφταιξε, αλλά στον τρόπο που θα βρουν για να το ξεπεράσουν.

Δημοσ.

πηγανε σε ενα ιδιωτικο στην αθηνα κανανε τα παντα ,εγκεφαλογραφηματα,αξονικες  κλπ κ δεν βρηκανε τπτ

κ τους συνέστησαν να πανε σε ψυχιατρο ,δεν θα πανε λενε,θα πανε στο σιγουρο μερος ,στον πνευματικο τους στο αγιο ορος

οποτε μου την εδωσε

  • Like 1
Δημοσ.

Άμα είναι τόσο της εκκλησίας που για ψυχολογικά προβλήματα, η απάντηση τους είναι να τον πάνε στον πνευματικό στο Άγιο Όρος, πολύ περισσότερο πιθανό είναι τα ψυχολογικά αυτά του παιδιού να βγήκαν από το κόλλημα των γονιών με την εκκλησία, παρά από την εγχείριση που έκανε όταν ήταν 3 μηνών.

 

Δεν γνωρίζω ούτε ΕΝΑ άτομο που οι γονείς του να είναι φανατικοί της εκκλησίας και να μην παρουσίασε ΧΟΝΤΡΑ ψυχολογικά προβλήματα ως ενήλικας. Όλοι βγήκαν, το λιγότερο "περίεργοι". Και είναι φυσιολογικό, όταν απαγορεύεις ένα σωρό πράγματα σε ένα παιδί που βλέπει ότι για τα υπόλοιπα παιδιά είναι φυσιολογικά, όταν το τρομάζεις με ιστορίες για κόλαση και δαίμονες, όταν όταν όταν...

το περίεργο θα ήταν να μην επηρεαζόταν το μικρό.

 

Θα πει κάποιος φυσικά, ούτε τους ξέρεις τους ανθρώπους, μπορεί να είναι οι καλύτεροι και γλυκύτεροι άνθρωποι του κόσμου και να το λατρεύουν πραγματικά το παιδί τους, ούτε το δικό σου δείγμα με τους περίεργους αποδεικνύει κάτι. Δεκτό. Εγώ από τις δικές μου εμπειρίες και ακούγοντας αυτό με τον πνευματικό, αυτομάτως εκεί θα πήγαινε το μυαλό μου και όχι στην εγχείριση πριν από 21 χρόνια.

  • Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...