Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχει η προυποθεση να προσλαμβανεται καποιος καθηγητης για μαθημα σε ολες τις χωρες. Ειναι εφικτο και με ψηφιακα μεσα οπως και γινεται.

Το οτι δεν πας σχολειο δεν παει να πει οτι εχεις στοχους να γινεις σκουπιδιαρης, ψαξτο.

Θα το πω ωμά: αν η οικογένειά σου έχει λεφτά, είσαι στην καλύτερη περίπτωση παραπλανημένος. Αν όχι, ηλίθιος. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις ιδέα από διδασκαλία από την απέναντι πλευρά.

• Like 2
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και οπως παντα ερχεται η γενικη τσουβαλιοποιηση, φταινε οι καθηγητες,φταιει το συστημα και στο τελος φταιει το ξερο μας το κεφαλι ,αν ο καθενας εκανε την αυτοκριτικη του τοτε το σχολειο θα διεκπαιρωνε τον λογο υπαρξης του που ειναι η μεταδοση γνωσης και η προσθηκη ελπιδας για εργασια βαση των γνωσεων που αποκομιζε κανεις.τωρα εκτος και εαν ζω σε παραλληλο συμπαν το σχολειο μεταφερει παθογενειες της κοινωνιας οποτε και δεν επιτελει το εργο του.Οπως ειπα ξεκιναμε με κριτικη του εγω και μετα του εμεις και του αυτοι στο τελος.....

Δημοσ.

Θα το πω ωμά: αν η οικογένειά σου έχει λεφτά, είσαι στην καλύτερη περίπτωση παραπλανημένος. Αν όχι, ηλίθιος. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις ιδέα από διδασκαλία από την απέναντι πλευρά.

Θα παραβλεψω τον ερισμο, δεν τα πηγα ποτε καλα με αυτον ουτε με τους εξυπνακηδες.

Δεν λειτουργει η σπιτικη διδασκαλια σε ολο το πλανητη οπως της ΗΠΑ, ουτε σαν συστημα ουτε σαν εφαρμογη ουτε καν σαν θεωρια. Και επειδη στην Ελλαδα ειναι κατι παρα πολυ προσφατο, υπαρχουν ευτυχως πολυ καλα παραδειγματα που πανε εναντια σε ολο το σαπιο θεσμο του σχολειου, με την ελπιδα σε λιγα χρονια να υπαρξει κατι που θα βαλει γερες βασεις ωστε να υπαρξει κατι επισημο και στην Ελλαδα.

Το αν εχω ιδεα για το λαμπρο υπαρχων εκπεδευτικο συστημα, με τους αφθαρτους δημοσιους υπαλληλους, τα σχεδον υποχρεωτικα φροντηστηρια και ιδιαιτερα, ειναι κατι που το γνωριζω και ο ιδιος και διαφοροι δικοι μου, εκπαιδευτευτικοι και σχετιζομενοι. Οποτε για ηλιθιους κτλ κοιτας στον πλησιεστερο καθρεπτη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί πάνε προς το χειρότερο? Ελάχιστες δαπάνες για την παιδεία, ανύπαρκτη αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, ύπαρξη φροντιστηρίων και αλλαγή νοοτροπίας των γονέων.

• Like 5
Δημοσ.

Θα παραβλεψω τον ερισμο, δεν τα πηγα ποτε καλα με αυτον ουτε με τους εξυπνακηδες.

Δεν λειτουργει η σπιτικη διδασκαλια σε ολο το πλανητη οπως της ΗΠΑ, ουτε σαν συστημα ουτε σαν εφαρμογη ουτε καν σαν θεωρια. Και επειδη στην Ελλαδα ειναι κατι παρα πολυ προσφατο, υπαρχουν ευτυχως πολυ καλα παραδειγματα που πανε εναντια σε ολο το σαπιο θεσμο του σχολειου, με την ελπιδα σε λιγα χρονια να υπαρξει κατι που θα βαλει γερες βασεις ωστε να υπαρξει κατι επισημο και στην Ελλαδα.

Το αν εχω ιδεα για το λαμπρο υπαρχων εκπεδευτικο συστημα, με τους αφθαρτους δημοσιους υπαλληλους, τα σχεδον υποχρεωτικα φροντηστηρια και ιδιαιτερα, ειναι κατι που το γνωριζω και ο ιδιος και διαφοροι δικοι μου, εκπαιδευτευτικοι και σχετιζομενοι. Οποτε για ηλιθιους κτλ κοιτας στον πλησιεστερο καθρεπτη.

Γλυκέ μου, καταλαβαίνεις ότι η διδασκαλία έχει σα σκοπό όχι μόνο τη μετάδοση γνώσεων αλλά και τη διαπαιδαγώγηση, και την κοινωνικοποίηση του ατόμου, και την προετοιμασία για την ένταξή του στην κοινωνία ως ενήλικα; Σε ένα σχολείο, με τα μύρια όσα προβλήματα, τουλάχιστον θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει σ' αυτό (οι "καλοί" δάσκαλοι). Δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι καλοί για να πάρεις αυτό που πρέπει.

Στη σπιτική διδασκαλία ποιός ακριβώς θα το κάνει αυτό, που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από παιδαγωγική και από "αφηρημένους" στόχους; Ποιός ακριβώς θα το κάνει αυτό που απαιτεί πάρα μα πάρα πολύ χρόνο, και μάλιστα εφόσον δεν είναι amortized μεταξύ πάρα πολλών μαθητών το χρονικό κόστος ανά κεφάλι ξεφεύγει; Οι επαγγελματίες που θα πληρώνονται γι' αυτή τη δουλειά; Ποιός θα τους πληρώνει; Και τι γίνεται με όποιον δεν έχει να πληρώσει;

Ποιός μίλησε για ΗΠΑ;

Εκτός από να κράζεις για σάπια σχολεία και δημόσιους υπαλλήλους, υποχρεωτικά φροντιστήρια (τι σχέση έχει αυτό με την κουβέντα? η σπιτική διδασκαλία τι ακριβώς είναι αν όχι εν μέρει υποχρεωτικό φροντιστήριο?), αναγνωρίζεις κάτι θετικό στα σχολεία όπως υφίστανται σήμερα; Αν ναι, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις πώς θα μεταφερθεί αυτό στη σπιτική διδασκαλία. Αν όχι.... facepalm. 

Το ότι δεν έχεις ιδέα ως διδάσκων είναι φανερό, μπορεί βέβαια να νομίζεις ότι επειδή έχεις θείο καθηγητή Λυκείου είσαι αρμόδιος να μιλάς για το πώς πρέπει γίνονται αυτά τα πράγματα αλλά δεν πάει ακριβώς έτσι.

Αλλά πάνω απ' όλα, παρόλο που δεν έχεις το θάρρος να το παραδεχτείς: είναι φανερό ότι εσύ προσωπικά έχεις την άνεση να πληρώσεις εκπαιδευτές στο σπίτι. Κάποια πρόταση για εκείνους που δεν έχουν υπάρχει; Πώς θα λειτουργεί γι' αυτούς το σύστημα;

Και τέλος: δεν είμαι κατά της σπιτικής διδασκαλίας, κάθε άλλο. Αλλά το συνδυασμό με την κατάργηση της δημόσιας δευτεροβάθμιας που φαίνεται να ζητωκραυγάζεις, πού τον έχεις δει στον πλανήτη να λειτουργεί;

• Like 6
Δημοσ.

Δυστυχως η εκπαιδευση τελικα δεν ειναι καθολου δωρεαν στην Ελλαδα. Οταν ο μαθητης αναγκαζεται να παει φροντιστηριο για να μπορεσει να ανταγωνιστει τον διπλανο του που παει τοτε μονο δωρεαν δεν ειναι. Και ολο αυτο συμβαινει φυσικα λογω της αδιαφοριας των καθηγητων και του υποβιβασμου του σχολειου απο ολη την κοινωνια γιατι ολοι το εχουν απαξιοισει και το φερνουν σε 2η μοιρ σε αντιθεση με το φροντιστηριο. 

Προσωπικα πιστευω εκτος των αιτιων που αναφερθηκαν παραπανω, παραγοντα παιζει και η οικονομικη κριση. Οταν ο καθηγητης εχει καθε τρεις και λιγο περικοπες και τα λεφτα που παιρνει ειναι ξεφτιλα για το εργο που προσφερει τοτε ξενερωνει. Και οταν θα δει οτι και οι μαθητες δεν πολυ τρελενονται για μαθημα θα πει αντε και @!$!# που θα κατσω να ασχοληθω με τα παιδια. Οποτε καθονται και αραζουν και αφηνουν τα παιδια να τα ξυνουν. Επισης φταιει και η ιδια η κοινωνια που επιτρεπει στο σχολειο να ειναι ενα μπουρδελο και αναζητει ευκολες λυσεις , οπως ειναι το φροντιστηριο. Αν ολοι οι γονεις και μαθητες διαμαρτυρονταν να αλλαξει κατι τοτε θα αλλαζε το συστημα αργα ή γρηγορα . Αλλα δυστυχως επαναπαυονται και λενε ας στερηθω κατι να στειλω το παιδι στο φροντιστηριο και ασε τις επομενες γενιες να πολεμησουν για την βελτιωση του συστηματος.

• Like 2
Δημοσ.

Γλυκέ μου, καταλαβαίνεις ότι η διδασκαλία έχει σα σκοπό όχι μόνο τη μετάδοση γνώσεων αλλά και τη διαπαιδαγώγηση, και την κοινωνικοποίηση του ατόμου, και την προετοιμασία για την ένταξή του στην κοινωνία ως ενήλικα; Σε ένα σχολείο, με τα μύρια όσα προβλήματα, τουλάχιστον θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει σ' αυτό (οι "καλοί" δάσκαλοι). Δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι καλοί για να πάρεις αυτό που πρέπει.

Στη σπιτική διδασκαλία ποιός ακριβώς θα το κάνει αυτό, που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από παιδαγωγική και από "αφηρημένους" στόχους; Ποιός ακριβώς θα το κάνει αυτό που απαιτεί πάρα μα πάρα πολύ χρόνο, και μάλιστα εφόσον δεν είναι amortized μεταξύ πάρα πολλών μαθητών το χρονικό κόστος ανά κεφάλι ξεφεύγει; Οι επαγγελματίες που θα πληρώνονται γι' αυτή τη δουλειά; Ποιός θα τους πληρώνει; Και τι γίνεται με όποιον δεν έχει να πληρώσει;

Ποιός μίλησε για ΗΠΑ;

Εκτός από να κράζεις για σάπια σχολεία και δημόσιους υπαλλήλους, υποχρεωτικά φροντιστήρια (τι σχέση έχει αυτό με την κουβέντα? η σπιτική διδασκαλία τι ακριβώς είναι αν όχι εν μέρει υποχρεωτικό φροντιστήριο?), αναγνωρίζεις κάτι θετικό στα σχολεία όπως υφίστανται σήμερα; Αν ναι, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις πώς θα μεταφερθεί αυτό στη σπιτική διδασκαλία. Αν όχι.... facepalm. 

Το ότι δεν έχεις ιδέα ως διδάσκων είναι φανερό, μπορεί βέβαια να νομίζεις ότι επειδή έχεις θείο καθηγητή Λυκείου είσαι αρμόδιος να μιλάς για το πώς πρέπει γίνονται αυτά τα πράγματα αλλά δεν πάει ακριβώς έτσι.

Αλλά πάνω απ' όλα, παρόλο που δεν έχεις το θάρρος να το παραδεχτείς: είναι φανερό ότι εσύ προσωπικά έχεις την άνεση να πληρώσεις εκπαιδευτές στο σπίτι. Κάποια πρόταση για εκείνους που δεν έχουν υπάρχει; Πώς θα λειτουργεί γι' αυτούς το σύστημα;

Και τέλος: δεν είμαι κατά της σπιτικής διδασκαλίας, κάθε άλλο. Αλλά το συνδυασμό με την κατάργηση της δημόσιας δευτεροβάθμιας που φαίνεται να ζητωκραυγάζεις, πού τον έχεις δει στον πλανήτη να λειτουργεί;

Δεν ειμαι ο γλυκος σου.

Το σχολειο αλλιως ειναι στα χαρτια και αλλιως ειναι στη πραξη. Τωρα το τι διαπαιδαγωγηση υφισταται απο την στιγμη που πρακτικα ειναι σχεδον ανεξελεγκτοι οι καθηγητες, μιας και οι ψυχοδιαγνωστικες αξιολογησεις γινοντε μια στο καποτε, οπου στη καλυτερη περιπτωση εφαρμοζεται σε πολυ σοβαρες περιπτωσεις, ειτε εχουν τυπικο ελεγχο ρουτινας. Οπως στο δημοσιο γενικοτερα.

Και δεν ξερω που πηγες εσυ σχολειο, σε οσα πηγα εγω οι περισσοτεροι ηταν κομπλεξικοι ανθρωποι, και θυμαμαι πραγματικα ελαχιστους με καλες αναμνησεις.

Η σπιτικη διδασκαλια οπως ειπα, αλλαζει με την χωρα. Εκει στη Γερμανια πχ απαγορευεται αυστηρα, παρα μονο με ελαχιστες εξαιρεσεις, κυριως λογους υγειας. Παρακατω τωρα. Σε βορειες κυριως χωρες, υπαρχει η δυνατοτητα να γινει η σπιτικη διδασκαλια διαδικτυακα. Οπου και ο συγκεκριμενος τροπος, ειναι αυτος που κερδιζει εδαφος χρονο με το χρονο. Υπαρχει μεν η επιλογη να γινεται μαθημα απο τους ιδιους τους γονεις, εφοσων τηρουντε καποιες προυποθεσεις, αλλα δεν ειναι ουτε η μονη επιλογη, ουτε η πιο διαδεδομενη.

Μιλας για χρηματα, επαγγελματιες κτλ, μοντελο των ΗΠΑ. Στο διαχωριζω λοιπον.

Τι σχεση εχει με την κουβεντα στο οτι πληρωνω με πολυ βαρια φορολογια μαλιστα, το αποτυχημενο δημοσιο εκπαιδευτικο συστημα, οπου αποδεδειγμενα μεταξυ ολων αυτων ειναι και ανεπαρκτες, μιας και η συντριπτική πλειοψηφια των μαθητων καταφευγει και σε φροντηστηρια/ιδιαιτερα μαθηματα, προκειμενου να γινει δουλεια. Ε τοσοι αποφοιτοι εκπαιδευτικοι υπαρχουν, καπως πρεπει να δικαιολογηθουν οι τοσες θεσεις.

Αν αναγνωριζω κατι θετικο στα συγχρονα σχολεια; Δυσκολευομαι. Βοηθησε με εσυ, η τηλεγνωση σου μπορει να ριξει λιγο φως στο προβλημα.

Φαποχαστουκι λοιπον που τα δημοσια λαμπρα σχολεια μας δεν εχουν βιβλια, και πολλα απο αυτα που εχουν ειναι ειτε κακως γραμμενα, ειτε εξυπηρετουν ακομα χειροτερα συμφεροντα, προβληματικες υποδομες απο κτηρια, και ποσα αλλα. Δεν χρειαζεται να μπει στην εξισωση τι καλοπαιδα ειναι σε αυτα τα σχολεια, δεν ειναι ολοι ετσι αλλωστε.

Το οτι δεν εχεις εσυ ιδεα φαινεται, κουβεντα να γινεται ομως. Λοιπον για να ξερεις, ολα αυτα περαν του οτι τα ειδα και εγω ως μαθητης, αλλα το βλεπω και απο ανηψια μου τωρα, ειναι κατι εχω συζητηση εις βαθος με πολλους δικους μου, συγγενεις και φιλους εκπαιδευτικους, μεχρι και ατομα απο το υπουργειο. Το προβλημα στην εκπαιδευση ειναι σε ολα τα επιπεδα.

Θαρρος της αποψης και της γνωμης εχω, λεφτα δεν εχω να πληρωνω στο σπιτι, αλλα ουτε και θελω να συντηρω ολη αυτη την κατασταση ως φορολογουμενος. Σιγουρα οχι διχως καποια εναλλακτικη οπως η σπιτικη διδασκαλια.

Μια γρηγορη ερευνα με λεξη κλειδι "homeschooling" στο google μας δειχνει πως εχει διαρκως αυξητικη πορεια παγκοσμιως, οπου τα οφειλη της ειναι αναγνωρισμενα και υπερτερουν του κλασικου σχολειου. Παρακατω τωρα, οι καλυτερες χωρες για σπιτικη διδασκαλια θεωρουντε οι Σκανδιναβικές και ο Καναδας. Ειδικα η Νορβηγια θεωρειται πρωτοπόρος σε αυτο.

Παρεπιπτωντος, μιλησα και μιλαω για την επιλογη του να εχει κανεις το δικαιωμα να αρνηθει το παιδι του να παει σε σχολειο, και να εχει την επιλογη της σπιτικης διδασκαλιας. Οχι για την καταργηση της δημοσιας δευτεροβαθμιας. Ειλικρινα δεν δακρυζα κιολας αν τελικως συνεβαινε κατι τετοιο, αλλα ειναι σχεδον κατεστραμμενη χωρις να χρειαστει να απαγορευτει. Θα υπαρχει σε λιγα χρονια η σπιτικη διδασκαλια, και το δημοσιο σχολειο θα αποτελειωθεί.

Δημοσ.

Υπομονη μεχρι να γινει επιλογη και στην Ελλαδα η σπιτικη διδασκαλια. Προς το παρων επιτρεπεται μονο κατω απο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες.

Σιγα σιγα ο αχρηστος θεσμος του σχολειου θα καταργηθει και αυτος.

Όπως σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο που έχει καταργηθεί;

Δημοσ.

Δυστυχως η εκπαιδευση τελικα δεν ειναι καθολου δωρεαν στην Ελλαδα. Οταν ο μαθητης αναγκαζεται να παει φροντιστηριο για να μπορεσει να ανταγωνιστει τον διπλανο του

Ο ρόλος του σχολείου δεν είναι όμως μόνο να γράψεις πανελλήνιες. Μπορεί να ισχύει αυτό που λες κατά τόπους (προσωπικά έμαθα φυσική από τον καθηγητή του σχολείου), αλλά καταργώντας τα δημόσια σχολεία πονάει χέρι κόψει κεφάλι.

Δημοσ.

Πως θα αλλάξει; Κοίτα να δεις για να αλλάξει πρέπει να ξηλωθεί ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα (το χειρότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη στατιστικά) και να ξαναχτιστεί ώστε να προσφέρει γνώσεις και θέληση για εκπαίδευση όχι απλά να είναι ένα "σχολείο" για παπαγάλους.

Ακόμα και ο μαθητής του 19 που τα έπαιρνε όλα παπαγαλία 5 χρόνια μετά το τέλος του Λυκείου θα τα έχει ξεχάσει όλα.

Και εγώ στο σχολείο ήμουν μέτριος προς κακός μαθητής. Απλά τα είχα παρατήσει, δεν με ενδιέφερε και τις γνώσεις που έχω μαζέψει σήμερα τις έχω καθαρά επειδή γούσταρα και έψαχνα μόνος μου.

Όσο για τις ποινές συμφωνώ ότι δεν εφαρμόζονται και θα έπρεπε να είναι σκληρές.

Το ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι μπουρδέλο δεν σε δικαιολογεί να έρχεσαι με άδεια (ή χωρίς) τσάντα και 20 λεπτά μετά αφού έχει αρχίσει το μάθημα (το οποίο διαρκεί και 40 λεπτά όλο και όλο) και με ένα υφάκι ότι μας κάνεις και χάρη, πάρε καμιά 3ημερη αποβολή να στρώσεις χαρακτήρα.

Και επίσης σχετικά με την βαβούρα των γονιών προς τους καθηγητές ποτέ δεν την κατάλαβα πραγματικά. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον άχρηστος σαν γονιός για να τα βάζεις με τον καθηγητή επειδή ο γιος σου είχε κινητό μέσα στην τάξη ή επειδή δεν διάβασε και πήρε χαμηλό βαθμό.

Ο ρόλος του σχολείου δεν είναι όμως μόνο να γράψεις πανελλήνιες. Μπορεί να ισχύει αυτό που λες κατά τόπους (προσωπικά έμαθα φυσική από τον καθηγητή του σχολείου), αλλά καταργώντας τα δημόσια σχολεία πονάει χέρι κόψει κεφάλι.

Στην Ελλάδα αυτός είναι ο ρόλος του σχολείου, δεν ξέρω πως τα έχετε εσείς στο Βερολίνο αλλά εδώ έτσι είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο που έχει καταργηθεί;

Δεν γνωριζω χωρες που να εχει καταργηθει η αντιστοιχη δευτεροβαθμια εκπαιδευση τους, ουτε μιλησα για κατι τετοιο. Στην νομιμη επιλογη της σπιτικης διδασκαλιας μιλησα, κατι που δεν υφισταται πληρως στην Ελλαδα.

Dont feed the Trolls :)

Μια ερωτηση για την προηγουμενη σου καταχωρηση. Μιλας για την Ελλαδα η για την Κυπρο; Γιατι τα πραγματα εδω δεν εχουν καμια σχεση με εκει, αρα η εξισωση τους θα ηταν ακυρη.

Δημοσ.

Το σχολειο αλλιως ειναι στα χαρτια και αλλιως ειναι στη πραξη. Τωρα το τι διαπαιδαγωγηση υφισταται απο την στιγμη που πρακτικα ειναι σχεδον ανεξελεγκτοι οι καθηγητες, μιας και οι ψυχοδιαγνωστικες αξιολογησεις γινοντε μια στο καποτε, οπου στη καλυτερη περιπτωση εφαρμοζεται σε πολυ σοβαρες περιπτωσεις, ειτε εχουν τυπικο ελεγχο ρουτινας. Οπως στο δημοσιο γενικοτερα.

Και δεν ξερω που πηγες εσυ σχολειο, σε οσα πηγα εγω οι περισσοτεροι ηταν κομπλεξικοι ανθρωποι, και θυμαμαι πραγματικα ελαχιστους με καλες αναμνησεις.

Ψάχνω να βρώ έστω και ένα βάσιμο επιχείρημα υπέρ της κατάργησης των δημόσιων σχολείων... ψάχνω... ψάχνω....

TL;DR εσένα δε σου άρεσε και έχεις στραβώσει άρα δεν κάνει καλό σε κανέναν και ούτε χρειάζεται. Makes sense.

Τι σχεση εχει με την κουβεντα στο οτι πληρωνω με πολυ βαρια φορολογια μαλιστα, το αποτυχημενο δημοσιο εκπαιδευτικο συστημα, οπου αποδεδειγμενα μεταξυ ολων αυτων ειναι και ανεπαρκτες, μιας και η συντριπτική πλειοψηφια των μαθητων καταφευγει και σε φροντηστηρια/ιδιαιτερα μαθηματα, προκειμενου να γινει δουλεια. Ε τοσοι αποφοιτοι εκπαιδευτικοι υπαρχουν, καπως πρεπει να δικαιολογηθουν οι τοσες θεσεις.

Αν αναγνωριζω κατι θετικο στα συγχρονα σχολεια; Δυσκολευομαι. Βοηθησε με εσυ, η τηλεγνωση σου μπορει να ριξει λιγο φως στο προβλημα.

Φαποχαστουκι λοιπον που τα δημοσια λαμπρα σχολεια μας δεν εχουν βιβλια, και πολλα απο αυτα που εχουν ειναι ειτε κακως γραμμενα, ειτε εξυπηρετουν ακομα χειροτερα συμφεροντα, προβληματικες υποδομες απο κτηρια, και ποσα αλλα. Δεν χρειαζεται να μπει στην εξισωση τι καλοπαιδα ειναι σε αυτα τα σχολεια, δεν ειναι ολοι ετσι αλλωστε.

Δεν πρόκειται να λέω κάθε φορά ότι καλή φάση, πες μας και για τα παιδικά σου χρόνια να σε γνωρίσουμε καλύτερα αλλά αυτά δεν είναι επιχειρήματα για την κατάργηση των σχολείων, γιατί δε θα πω τίποτα άλλο.

Θες να σε πάρω λίγο από το χεράκι μπας και καταφέρεις να αρθρώσεις επιχείρημα; Πληρώνεις τα δημόσια λες, άρα να τα καταργήσουμε και τι; Με τα λεφτά αυτά να κάνουμε homeschooling; Αν πιστεύεις ότι μιλάμε για την ίδια τάξη μεγέθους κόστους είσαι σε άλλο σύμπαν.

Αν δεν αναγνωρίζεις τίποτα θετικό στα σχολεία, δηλαδή τα αντικαθιστούσαμε αύριο με κάτι άλλο και όλα καλά, σόρι αλλά είσαι η τρολ ή τελείως ηλίθιος.

Βέβαια για να είμαι δίκαιος δε νομίζω πως είσαι κάτι από τα παραπάνω. Απλά φαίνεται πως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ προσωπικής ιδέας και επιχειρήματος.

Το οτι δεν εχεις εσυ ιδεα φαινεται, κουβεντα να γινεται ομως. Λοιπον για να ξερεις, ολα αυτα περαν του οτι τα ειδα και εγω ως μαθητης, αλλα το βλεπω και απο ανηψια μου τωρα, ειναι κατι εχω συζητηση εις βαθος με πολλους δικους μου, συγγενεις και φιλους εκπαιδευτικους, μεχρι και ατομα απο το υπουργειο. Το προβλημα στην εκπαιδευση ειναι σε ολα τα επιπεδα.

Δεδομένου ότι έχω ασχοληθεί να ξεστραφωθώ λίγο περι παιδαγωγίας, και ότι έχω κάτι παλιά mail από φοιτητές όπου π.χ. ένας μου γράφει πως παρόλο που τον έκοψα θα πάρει το μάθημα και του χρόνου αν το κάνω εγώ, και ότι έχω δύο παιδιά η ανατροφή των οποίων είναι από τις σημαντικότερες έγνοιες μου, ίσως και να κάνεις λάθος.

Εσύ τι ιδέα έχεις αλήθεια εκτός από θείο καθηγητή και κράξιμο στο insomnia? Συζήτηση σε βάθος με επιχειρήματα όπως μας δείχνεις εδώ πώς γίνεται, ή κι εκεί λέει ο καθένας τα δικά του και ο απέναντι κουνάει είτε το κεφάλι είτε τη γροθιά;

Θαρρος της αποψης και της γνωμης εχω, λεφτα δεν εχω να πληρωνω στο σπιτι, αλλα ουτε και θελω να συντηρω ολη αυτη την κατασταση ως φορολογουμενος. Σιγουρα οχι διχως καποια εναλλακτικη οπως η σπιτικη διδασκαλια.

Αν δεν έχεις λεφτά και είσαι υπέρ της κατάργησης των δημόσιων σχολείων, σόρι αλλά είσαι ηλίθιος. Χρήσιμος ηλίθιος.

Μια γρηγορη ερευνα με λεξη κλειδι "homeschooling" στο google μας δειχνει πως εχει διαρκως αυξητικη πορεια παγκοσμιως, οπου τα οφειλη της ειναι αναγνωρισμενα και υπερτερουν του κλασικου σχολειου. Παρακατω τωρα, οι καλυτερες χωρες για σπιτικη διδασκαλια θεωρουντε οι Σκανδιναβικές και ο Καναδας. Ειδικα η Νορβηγια θεωρειται πρωτοπόρος σε αυτο.

Παρεπιπτωντος, μιλησα και μιλαω για την επιλογη του να εχει κανεις το δικαιωμα να αρνηθει το παιδι του να παει σε σχολειο, και να εχει την επιλογη της σπιτικης διδασκαλιας. Οχι για την καταργηση της δημοσιας δευτεροβαθμιας. Ειλικρινα δεν δακρυζα κιολας αν τελικως συνεβαινε κατι τετοιο, αλλα ειναι σχεδον κατεστραμμενη χωρις να χρειαστει να απαγορευτει. Θα υπαρχει σε λιγα χρονια η σπιτικη διδασκαλια, και το δημοσιο σχολειο θα αποτελειωθεί.

Τώρα να κάνω τον κόπο να εξηγήσω ότι αυτά δεν είναι επιχειρήματα υπέρ της κατάργησης των σχολείων, θα καταλάβεις άραγε;

Έχει αυξητική πορεία, so fucking what? Και ο αριθμός των ιδιοκτητών Ferrari έχει αυξητική πορεία, άρα θα έχουμε κοινωνικό ώφελος αν πάρουμε όλοι από μία;

Δημοσ.

Δεν γνωριζω χωρες που να εχει καταργηθει η αντιστοιχη δευτεροβαθμια εκπαιδευση τους, ουτε μιλησα για κατι τετοιο. Στην νομιμη επιλογη της σπιτικης διδασκαλιας μιλησα, κατι που δεν υφισταται πληρως στην Ελλαδα.

Μια ερωτηση για την προηγουμενη σου καταχωρηση. Μιλας για την Ελλαδα η για την Κυπρο; Γιατι τα πραγματα εδω δεν εχουν καμια σχεση με εκει, αρα η εξισωση τους θα ηταν ακυρη.

ζωντας το ελληνικο πανεπιστημιο θα ελεγα οτι μπορω να εχω αποψη γενικα για το εκπαιδευτικο συστημα ,ως νοοτροπια και τα ελληνικα και τα κυπριακα σχολεια πασχουν απο την ιδια παθογενεια. οσο και εαν πιστευεις οτι δεν εχουν καμια σχεση εαν δεις την νοοτροπια εδω στα σχολεια και στην ελλαδα θα εντοπισεις πολλα κοινα σημεια, ως παρολιγον εκπαιδευτικος εννοω αυτο που ειπα οτι ολα ξεκινουν απο την αντιμετωπιση ολων μας  απεναντι στον καθενα γυρω μας και οδηγουν στην συνεχιση της νοσηροτητας τοσο στο εκπαιδευτικο συστημα οσο και στη νοοτροπια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...