Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω άμα κάποιος μπορεί να δουλέψει και να βγάλει λεφτά ξέρωντας photoshop. Είτε να δουλέψει σε εταιρεία για περιοδικά κλπ είτε από το σπίτι του κάνοντας δουλείες και να τις πουλάει στο ίντερνετ. Όλα αυτά τα ρωτάω επειδή έχω μια τρέλα με το photoshop και μου αρέσει αρκετά , οπότε οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη !!

Δημοσ.

Το Photoshop ειναι ενα εργαλειο για να φτιαξεις κατι. Αυτο το "κατι" μπορει να ειναι ειτε επεξεργασια φωτογραφιών, ειτε σχεδιασμος εντυπου/αφισας/καταλογου, αλλα ακομα και ιστοσελιδας. 

Με λιγα λογια, αν ξερεις απταιστα το Photoshop δε σε κανει αυτοματα ειδικο σε ενα profession μιας και το συγκεκριμενο προγραμμα το χρησιμοποιουνε σε πολλα επαγγελματα. Απο φωτογραφους γαμου μεχρι και web designers. Το θεμα σου ειναι να βρεις στην ουσια το επαγγελμα αυτο μεσα απο το οποιο θα κανεις την χρηση του Photoshop - οχι το αντιθετο.

Δεν παει: ξερω Photoshop αρα θα γινω Web Designer.

Ειναι: Ειμαι Web Designer αρα θα χρησιμοποιησω Photoshop (μαζι με αλλα 5 apps).

Τωρα, αν θελεις απλα να βγαλεις καποια χρηματα κανοντας αυτο που σου αρεσει (σε ερασιτεχνικο / freelance επιπεδο) μπορεις να σχεδιαζεις καποιες δουλειες απο τοπικα καταστηματα (δοκιμαζοντας ετσι τον εντυπο σχεδιασμο, αν και γι αυτο θα σου προτεινα το InDesign).

• Like 2
Δημοσ.

Μου αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με το design, έχω ασχοληθεί και με τον προγραμματισμό και ακόμα ασχολούμαι είτε με το android studio είτε με web design, αλλά πάντα παρατούσα projects επειδή κόλλαγα στο θέμα του backend που δεν μου αρέσει και τόσο. Οπότε σκέφτηκα αφού το έχω με το photoshop να κάνω τίποτα με αυτό. Το InDesign δεν το ξέρω σαν πρόγραμμα αλλά θα του ρίξω μια ματιά. 

Εγώ τώρα είμαι σε μια φάση που δεν ξέρω τι θα κάνω με το μέλλον μου και αν αυτά που μου αρέσουν να ασχολούμαι τελικά δεν μου φέρουν χρήματα.

Δημοσ.

Για να το ξεκαθαρίσουμε:
Το να ξέρεις το X ή Y πρόγραμμα... δεν σε κάνει γραφίστα/designer.
Το print design και το web design το διέπουν κάποιοι κανόνες..
Αυτά είναι που πρέπει να ξέρει κάποιος και όχι τα προγράμματα.

Αρχές του design

Θεωρία χρωμάτων
Τυπογραφία

... είναι μερικά από αυτά πρέπει να ξέρει κάποιος αν θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα, χωρίς να βλάπει τους πελάτες του.

Τέλος για να απαντήσω στο ερώτημα του TP.
Ναι, μπορείς να πιάσεις δουλειά αλλά θέλει να έχεις μια ιδέα ή ακόμη καλύτερα να κατανοείς όλα τα παραπάνω.
Σίγουρα θα σου χρειαστούν και άλλα προγράμματα όπως το inDesign ή το Illustrator αλλά δεν τα θεωρώ εμπόδια ή δύσκολα στο να τα μάθεις.
Η θεωρία είναι αυτή που λείπει.
Αυτό βλέπω στις περισσότερες δουλειές συναδέλφων.

Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα, είναι εξάσκηση και διάβασμα.
Πρακτική σε κάποια εταιρεία για να αποκτήσεις γνώσεις και εμπειρία.

Δημοσ.

Αν σου αρεσει το design και γνωριζεις απο προγραμματισμο, μπορεις να τα συνδιασεις και να γινεις front-end dev. Οσο για το backend νομιζω μπορεις ανετα να αρκεστεις σε ενα ετοιμο CMS οπως το WordPress. Με σκετο Photoshop για να πεις οτι θα εχεις ενα σταθερο εισοδημα λιγο δυσκολα.

Δημοσ.

Αν σου αρεσει το design και γνωριζεις απο προγραμματισμο, μπορεις να τα συνδιασεις και να γινεις front-end dev. Οσο για το backend νομιζω μπορεις ανετα να αρκεστεις σε ενα ετοιμο CMS οπως το WordPress. Με σκετο Photoshop για να πεις οτι θα εχεις ενα σταθερο εισοδημα λιγο δυσκολα.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, ακριβώς ότι είπες, να αρκεστώ στο front-end , απλά το όνειρο μου ήταν να γίνω full stack developer αλλά δεν το έχω με το backend. Γενικά μου αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με design.

Δημοσ.

Μα δε σου απαγορευει κανεις να γινεις full stack. Κατι τετοιο δεν θα συμβει μεσα σε μερικους μηνες. Πρεπει να ξερεις με τι εχεις να κανεις και κυριως τον τροπο που θα γινεις full stack. Πρεπει να εχεις πολυ επιμονη και υπομονη σε αυτο που κανεις αλλιως θα μαθεις 10 πραγματα μετρια αντι να εισαι σε 2-3 τελειος.

Baby steps θελει. Ξεκινα με αυτο που σου αρεσει οπως λες το design και αργοτερα προχωρας και ενα βημα μπροστα. Αν skipαρεις σταδια απο τον ενθουσιασμο σου θα εισαι ελλειπης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...