Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κάποια ερωτήματα. Όταν κάνουμε ένα οποιοδήποτε site σε έναν πελάτη ρωτάμε τι ακριβός χρειάζεται και του κάνουμε κάποια πρόταση. Άμα φτιάξω το Site πάνω σε οποιοδήποτε CMS, είναι κακό να αγοράσω έτοιμο Theme; Επίσης είναι καλό να του δείξω πρώτα το Theme και μετά να το αγοράσω το template;

 

Oπως καταλάβατε είμαι καινούργιος. Έχω είδη φτιάξει κάποια site σε γνωστούς μου μόνο τα οποία είναι πάνω στο WordPress και WooCommerce.

 

Αυτήν την στιγμή γνωρίζω HTML, CSS και τα βασικα του Bootstrap . Μαθαίνω JavaScript και ασχολούμαι λίγο με τα Static Sites. (Jekyll, Hugo). Τελείωσα φέτος το ΕΠΑΛ(δλδ τελειώνω, γράφω εξετασης αυτήν την στιγμή.  B))

 

Επίσης πειράζει να κάνω Self-Hosted τα Sites? Έχω έναν Self-Managed VPS.(Nginx+php-fpm, Exim4, Bind9, ClamAV, SpamAssassin, dovecot, vsftpd, MySQL, Redis, cron, CSF+GUI. Λέω να βάλω και Varnish.)

 

Έχω πολλά να μάθω ακόμα αλλά γενικός μου αρέσει. Είναι κάπως δύσκολο να πάρεις αποφασης με το τι να χρησιμοποιήσεις.... τουλάχιστον για έμενα, έχει πολλές γλώσσες γλώσσες προγραμματισμού ( Ειδικα Framework) και δεν μπορώ να αποφασίσω. Άμα μπορούσατε να με καθοδηγήσετε. Μακάρι να ήξερα κάποιον Web Developer αυτοπρόσωπος θα ήταν τεράστιο βοήθημα αλλά δυστυχώς δεν ξέρω οπότε ήρθα εδώ να ρωτήσω.  :-D

 

 

Ευχαριστώ για τo χρόνο σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλε varnish και αντι για mysql βαλε percona. Αν σε καποια sites εχεις ssl βαλε http2 στον nginx.

 

Frameworks: Angular, VueJS

Libraries: React

 

Για mobile εφαρμογες η Angular παει πακετο με NativeScript (και Ionic 3 αλλα σε webview), η React με React Native. Η Vue ειναι πισω ακομα στο mobile κομματι.

 

Αμα γουσταρεις backend τοτε οι επιλογες σου ειναι Laravel, Nodejs, Go lang, Java Spring

 

Κανε google vs μεταξυ τους να δεις τις διαφορες και μετα διαλεξε και κανε.

 

Για τα αλλα ας σου απαντησουν τα παιδια που εχουν επαφες με πελατες.

 

Δες οσα πιο πολλα μπορεις απο τα βιντεο αυτου του τυπου:

https://www.youtube.com/user/killerphp

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι κακό να δείξεις το θέμα στον πελάτη σου, τις δυνατότητες που έχει και την βασική δομή του. Επίσης καλό είναι να ξέρει την τιμή και να μην χρεώνεις εσύ κάποια τιμή για την αγορά του θέματος.Υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες που κάνουν μόνο αυτό.

Την κατασκευή θεμάτων. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι έχουν δουλέψει για εσένα όσον αφορά την αρχιτεκτονική και κάποια εικαστικά κομμάτια. Τίποτα δεν είναι έτοιμο. Επιλέγεις θέματα που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του πελάτη σου και στην συνέχεια το παραμετροποιείς και το διαμορφώνεις ανάλογα για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Το κλειδί είναι στην επιλογή του θέματος. Το θέμα που θα επιλέξεις πρέπει να έχει κάποια απο τα παρακάτω στοιχεία

 

  1. Να είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο χωρίς κανένα περιορισμό.
  2. Να έχει συχνά updates τουλάχιστο όποτε γίνετε update στο WP να ακολουθεί και ένα update στο θέμα. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κενά ασφάλειας και προσθέτει συνεχώς νέες λειτουργίες.
  3. Να δίνει από μόνο του πρόσθετα (plugin) τα οποία έχει δοκιμάσει ο κατασκευαστής.
  4. Να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών που το έχουν επιλέξει.
  5. Να διαθέτει πολλά demo layouts ώστε να γίνει στα χέρια σου πλαστελίνη.
  6. Το κυριότερο να είναι φιλικό στον τελικό χρήστη και να διαθέτει εκπαιδευτικά video.

Εγώ προσωπικά σου προτείνω για απλές ιστοσελίδες το Divi της Elegant https://www.elegantthemes.com/gallery/divi/

 

Για eshops το Flatsome 

  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ @Predatorkill @Websitepro.

 

@Predatorkill θα κοιτάξω Laravel, Nodejs, Go lang και Ruby, προφανώς 1-2 από όλα αυτά γιατί λογικά μετά είναι Overkill(νομιζω δλδ). Στο Σερβερ θα βάλω Varnish και θα κάνω και την αναβάθμιση σε http2.

 

Θα κοιτάξω και Angular διάβασα ότι έγινε Rewrite πρόσφατα οπότε θα έχει κάποια ωραία πράγματα.

Ευχαριστώ

 

@Websitepro

Ευχαριστώ για της συμβουλές, στα επόμενα Project θα δουλέψω με αυτές της εταιρίες.

Μήπως μπορείς να με συμβουλέψεις και στο κομμάτι με τα προϊόντα? Δλδ με της εικόνες. Μπορώ είτε να της βρίσκω απο άλλα Site και να της προσαρμόζω στο Photoshop άλλα άμα κάποια προϊόντα δεν υπάρχουν η εικόνες είναι χάλια τότε είναι καλό να πω κάποιον επαγγελματία για την εικόνα? Η μπορώ να βγάλω φωτογραφία με το κινητό και να της προσαρμόσω στο Photoshop? Επίσης γνωρίζεις πως μπορώ να φτιάχνω εγώ εικόνες σε φάση Cartoon? http://carpetserv.ancorathemes.com/wp-content/uploads/2017/02/Welcome.png

Δημοσ.

Αρη το http2 δουλευει μονο με ssl οποτε τσεκαρε προς lets encrypt που ειναι δωρεαν ή αγορασε απο καποιο CA. Βαλε τη τελευταια εκδοση του nginx εχουν βελτιωσει καποια πραγματα στο http2, υποψιν οτι θελει compile from source για να βαλεις το module (αν και νομιζω πια το εχει by default αλλα δε θυμαμαι).

 

Το πιο γρηγορο backend θα το πετυχεις με go lang, η ψαλιδα με ολα τα αλλα ειναι πολυ μεγαλη. Δες και το Phoenix Framework, χρησιμοποιει elixir και παει σφεντονα. Ruby μην πας, παροτι γιγαντες (github,airbnb) ειναι χτισμενα μ αυτη εχει αρχισει να μην εχει ζητηση σιγα σιγα απο οτι διαβαζω στο νετ.

 

Δες εδω για laravel:

http://www.youtube.com/playlist?list=PL55RiY5tL51oloSGk5XdO2MGjPqc0BxGV

 

Στο ιδιο καναλι θα βρεις angular 2.

 

Ενα απο τα καλυτερα μαθηματα angular:

https://www.udemy.com/the-complete-guide-to-angular-2/learn/v4/

 

Go lang:

https://www.udemy.com/learn-how-to-code/

 

Nodejs:

https://www.udemy.com/understand-nodejs/

https://www.udemy.com/the-complete-nodejs-developer-course-2/

  • Like 1
Δημοσ.

@Predatorkill

Έχω ήδη Let's Encrypt στον Σερβερ, χρησιμοποιήσει Nginx 1.13.0. Θα δω κάποια τουτοριαλ προτού κάνω το Upgrade.

 

Το struggle να επιλέξω ένα από αυτά  :confused:

Θα ψάξω Showcase για κάθε Lang και framework για να αποφασίσω από αυτά που μου είπες. 

Το Phoenix Framework το πέτυχα σήμερα το πρωί κατά λάθος, άλλα το άφησα γιατί έχοντας πιο πολλά μου είναι πιο δύσκολο να διαλέξω  :mellow:

 

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Ολα εξαρτώνται απο τις δυνατότητες που έχεις εσυ ο ίδιος σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα που θες να πετύχεις. Το photoshop είναι απαραίτητο καο επαγγελματιας παρεμβαίνει εφ οσον πληρώνετε απο τον πελάτη. Σε ενα απο τα τελευταία μου project αναγκαστικά σε συνεννόηση με τον πελάτη προσλαβαμε επαγγελματία για να τραβήξει video με drone. Σε πληροφορώ οτι άξιζε τα χρηματα 100% και το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογη. Αρα λοιπόν σύνθετες καταστάσεις απαιτουν έρευνα σκέψη για σωστές αποφάσεις. Εσυ θα το δεις κατα περίπτωση.

  • Like 1
Δημοσ.

Το Varnish δεν υποστηρίζει SSL. Έτσι και αλλιώς δεν σου χρειάζεται από τη στιγμή που έχεις Nginx και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δικιά του cache. Γενικά μην φορτώνεις τον server / vps με περιττά πράγματα και από άποψη κατανάλωσης πόρων και από άποψη χρόνου / κόστους συντήρησης τους.

Δημοσ.

@CyberCr33p Σκέφτομαι να αφαιρέσω το ClamAV. Το κοστος δεν εχω θεμα αυτην την στιγμη δεν πληρωνω πολλα. Τωρα σκεφτομουν για Apache+Nginx αντι Nginx+php-fpm που εχω, θα ηταν μια σωστη επιλογη η Οχι?


@Predatorkill

 

Θα κοιτάζω λίγο αυτό το διάστημα Go Lang, Phoenix Framework, Angular, Laravel και μολις τελειώσω της εξετασης θα κάθομαι  :-D  Οπότε θα διαλέξω ένα από όλα αυτά και θα ασχοληθώ πλήρως. 

 

Αν και Go Lang, Phoenix Framework, Angular, Laravel  είναι λίγο - πολύ για διαφορετική χρήση.... η Go Lang με το Phoenix από τι κατάλαβα μπορεις να κανεις τα ιδια πραγματα. δλδ Web Apps, Websites. Οπως και με Laravel. Angular ακομα δν κατάλαβα τι κάνει, μόνο ότι είναι Javascript Framework.  :X Αν και δεν κοιταξα τοσο πολυ οσο Go Lang, Phoenix και Laravel. Πάντως θα γίνουν Trends και είναι. Το Phoenix αρχιζει και τραβαει προσοχη η Go ηταν 2016 Trend.

 

Από πίσω ξέρω WordPress οπότε θα μπορώ να βγάζω κανένα μεροκάματο  B)

Δημοσ.

CyberCr33p γινεται αλλα πρεπει να κατσει μπροστα απο τη varnish ενας TLS proxy οπως ο hitch.

 

Η angular ειναι SPA, Single Page Application. Ο client κατεβαζει ενα πακετο js μαζι με css και γινονται ολα render στον browser. Goolge "spa application" να διαβασεις περαιτερω.

 

Δες το youhaveballs.gr, ειναι ενα dev domain μου, αυτο που θα δεις ειναι angular 4 με nodejs backend σαν rest api.

Δημοσ.

@Predatorkill Ευχαριστώ για το παράδειγμα, ξεκαθάρισε καλύτερα την λειτουργία της Angular. Επίσης πολύ ωραίο το Site και ωραίο Project!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...