Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους φίλοι μου, σήμερα μου στείλαν μήνυμα απο DHL να τους καλέσω για μια αποστολή που είχα.

Έχω παραγγείλει 50 Fidget Spinner απο Aliexpress και τα εστειλαν με DHL ήταν η μόνη επιλογή και ηταν και δωρεαν.

Το ποσο που πλήρωσα ήταν 107,36 χωρίς μεταφορικά διότι είχε επιλογη με DHL αλλα τζαμπα.

Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν οτι δεν έχει φτάσει το δέμα ακομα απλα θελουν να ξερουν τι εχει μεσα, ποσα κομματια είναι, και την αξία τους για να μου πουν ποσο πρεπει να πληρωσω.

Τι τους λεω για να γλιτωσω κάτι; τι θα χρεωθω;

δεν ξερω και τι εχει γραψει ο κινεζος στο τιμολογιο επανω στο κουτι του στελνω μηνυμα και δεν μου απανταει.

Αμα τους πω οτι εχει 50 κομματια πλαστικα παιχνιδια και το καθενα εχει 30 λεπτα θα το πιστεψουν; η κανονικη αξια τους ειναι 1,5 το κομματι.

Τι μου προτεινετε να κανω;

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, αποστολή με courier σημαίνει σίγουρα τελωνείο και παραπανίσια έξοδα εκτελωνισμού.

Ανεξάρτητα του τι θα τους πεις, θα σου ζητήσουν απόδειξη κάρτας ή paypal για το ποσό εκτελωνισμού, θα σε χρεώσουν αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 60€), αποθήκευτρα και μικροέξοδα.

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρεωθείς περισσότερα απ' όσα σου κόστισε η αγορά τους. Αυτά τα κακά έχουν οι courier. 

Η αποστολή σου χαρακτηρίζεται ως "εμπορικού χαρακτήρα", συνεπώς το όριο για μη φορολόγηση είναι στα 22 ευρώ. Με 107,36 ευρώ ξεκάθαρα το περνάς. Συνεπώς, θα πληρώσεις ΦΠΑ συν έξοδα εκτελωνισμού. Φαντάζομαι συνολικά κάνα 100άρι θα σου ζητήσουν, εκτός και αν πας να το εκτελωνίσεις ο ίδιος, οπότε θα πληρώσεις μόνο ΦΠΑ, αλλά θα τρέχεις πάνω-κάτω σα το μηνιάτικο κατσίκι για κάποιες ώρες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

πρωτον πως μπορω να το εκτελωνήσω ο ίδιος;

Δευτερον αμα ο κινέζος εχει γράψει επανω 25 ευρω αυτοι θα ζητησουν την αποδειξη ετσι; και γιατι εμπορικου χαρακτήρα; αυτα ουσιαστικα ειναι παιχνιδια για παιδια με αυτισμο. Τι λετε να κανω; 

Ευχαριστω

Και δευτερον μπορω να το στειλω πισω ή τσαμπα η διαδικασια θα χασω τα λεφτα μου;

Δημοσ.

Ότι και να έχει γράψει ο πωλητής δεν τους ενδιαφέρει γιατί θα σου ζητήσουν αυτά που σου έγραψα.

Ο εκτελωνισμός γίνεται με διαδικασία που περιγράφεται στο akouseto αλλά αν γλυτώσεις την αμοιβή του εκτελωνιστή θα σου ζητήσουν να πληρώσεις τη διασάφηση που κοστίζει από 35€ και πάνω.

Για να επιστρέψει το δέμα πρέπει να συνεννοηθείς με τον πωλητή για να σου επιστρέψει τα χρήματα αφού το δέμα έφτασε κανονικά αλλά εσύ δεν θέλεις να πληρώσεις τα έξοδα εκτελωνισμού.

Δημοσ.

Σου ζητάνε το την χρεωση που εχει κάνει το Ali στην κάρτα σου, δεν μπορείς να τους πεις μια τιμή στην τύχη, εκτος αν αλλάξεις αυτα που λεει το Ali (με δική σου ευθύνη)

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ο πωλητης τελικα μου απαντησε και μου ειπε οτι εχει γραψει επανω στην κουτα οτι ειναι 35$. ΤΙ πρεπει να κανω λεω το ιδιο στην DHL στο τηλεφωνο η θα μου ζητησουν σιγουρα την αποδειξη που χρεωθηκε η καρτα και τσαμπα θα χρεωθω;

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε το post #6

Δεν ενδιαφέρει την DHL και την κάθε courier τι αξία δηλώνει στο δέμα ο πωλητής αλλά πόσα πλήρωσες είτε με κάρτα είτε με paypal.

Δημοσ.

Και να πας μόνος σου για εκτελωνισμό δεν θα γλυτώσεις πολλά, εγώ που πήγα μια φορά, μαζί με τα εισιτήρια μετρό + ταξί απο Αττική μέχρι το σπίτι γιατί ήταν μεγάλο δέμα γλύτωσα ~30€. Αν πας πάντως, να πας με λεωφορέίο ή αυτοκίνητο. Εγω νόμιζα οτι ήταν στο αεροδρόμιο αλλά οι αποθήκες είναι έξω 1-2 χιλιόμετρα μακριά. Ευτυχώς δεν πλήρωσα και τα λεωφορεία απο αεροδρόμιο-αποθήκη και πάλι πίσω γιατί ήταν 2-3 στάσεις και με βάλανε μέσα τζάμπα οι οδηγοί αλλιώς θα έδινα άλλο ένα 10ρικο.

Όμως έφαγα τόσες ώρες και ταλαιπωρία που αν το ήξερα θα τα έδινα να μου το φέρει στο σπίτι. Ίσως αν παζάρευα και λίγο την αμοιβή του εκτελωνιστή να γλύτωνα κάνα 10ρικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...