YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 φορολογικα σιγουρα ειναι ΟΚ, αλλα τα μεγεθη ειναι ταιραστια... αλλες τιμες ο ενας αλλες ο αλλος , και το κυριοτερο αλλος ο ανταγωνισμος.. Δεν με απασχολει καθολου. ΔΕΝ προκειται ποτε μου να υποστηριξω την ευμαρεια ενος φοροφυγα, γιατι αν το κανω ειναι σαν να σκαβω το δικο μου λακο και του κρατους γενικοτερα. Γιατι να πληρωνω εγω τους φορους που δεν πληρωνει ο φοροφυγας; Και πολυ περισσοτερο, αν αυριο ανοιξω επιχειρηση, γιατι να πρεπει να ανταγωνιστω εναν που φοροδιαφευγει ενω εγω ειμαι κυριος σε ολες μου τις υποχρεωσεις; Με αλλους ορους θα παιζει ο καθενας; Λουκετο σε καθε μαγαζακι της γειτονιας που φοροδιαφευγει σε βαρος των καθως πρεπει επιχειρηματιων, ειτε αυτοι ειναι αλλα μαγαζακια της γειτονιας, ειτε πολυεθνικες. Δεν υπαρχει διακριση επ'αυτου. Η μονη διακριση σε αυτο το ζητημα ειναι φοροφυγαδες και μη φοροφυγαδες. Ε οι πρωτοι ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ, δεν θα τους ταιζω εγω με την υπερφορολογηση που εχω υποστει εξαιτιας τους. Και οι δουλειες των μπαταχτσηδων να πανε στους σωστους, ωστε να αυξησουν τα εσοδα τους αυτοι και κατ'επεκταση να αυξησει τα εσοδα του και το κρατος. Δεν χωραει καμια ιδεολογια πανω σε αυτο το θεμα. 2
opcorsa Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δεν με απασχολει καθολου. ΔΕΝ προκειται ποτε μου να υποστηριξω την ευμαρεια ενος φοροφυγα, γιατι αν το κανω ειναι σαν να σκαβω το δικο μου λακο και του κρατους γενικοτερα. Γιατι να πληρωνω εγω τους φορους που δεν πληρωνει ο φοροφυγας; Και πολυ περισσοτερο, αν αυριο ανοιξω επιχειρηση, γιατι να πρεπει να ανταγωνιστω εναν που φοροδιαφευγει ενω εγω ειμαι κυριος σε ολες μου τις υποχρεωσεις; Με αλλους ορους θα παιζει ο καθενας; Λουκετο σε καθε μαγαζακι της γειτονιας που φοροδιαφευγει σε βαρος των καθως πρεπει επιχειρηματιων, ειτε αυτοι ειναι αλλα μαγαζακια της γειτονιας, ειτε πολυεθνικες. Δεν υπαρχει διακριση επ'αυτου. Και οι δουλειες των μπαταχτσηδων να πανε στους σωστους, ωστε να αυξησουν τα εσοδα τους αυτοι και κατ'επεκταση να αυξησει τα εσοδα του και το κρατος. Δεν χωραει καμια ιδεολογια πανω σε αυτο το θεμα. αφου θεωρειτε οτι εχουμε κρατος και οχι προτεκτορατο οκ οπως θελετε... αφου νομιζετε οτι μας κυβερνανε πατριωτες και οτι το φοροδοτικο συστημα ειναι λογικο και καθως πρεπει δεν εχω να πω κατι παραπανω... αφου σας φαινεται λογικο απο τα 100 ευρω που περνει μια επιχειρηση τα 55-60 να πηγαινουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο κρατος (δεν μιλαω πχ για την βενζινη που θα βαλει ο ανθρωπος να κινηθει που εχει 40-50 % φορο ή το σουπερ μαρκετ κλπ) τοτε εγω παω πασο... ιδιωτικος υπαλληλος σε πολυεθνικη ειμαι δεν περνω το μερος κανενος, απλα η αληθεια να λεγεται 2
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Κανεις δεν ειπε κατι απο αυτα. Αυτο που λεμε ειναι πως ολα αυτα δεν αποτελουν δικαιολογιες για να φοροδιαφευγει ο καθε εξυπνακιας. Και σου επαναλαμβανω. Ενας απο τους λογους που ως μισθωτος τρως υπεροφορολογηση ειναι οτι πρεπει να πληρωσεις εσυ αυτα που δεν πληρωνουν αυτοι οι οποιοι εμεσως πλην σαφως τους δικαιολογεις που φοροδιαφευγουν. Εαν ολοι οι πολιτες+επιχειρησεις ηταν οκ στα φορολογικα, τοτε οι συντελεστες θα ηταν σιγουρα χαμηλοτεροι για ολους γιατι το κρατος θα ειχε περισσοτερα εσοδα και δε θα αναγκαζοταν να κανει οριζοντιες αυξησεις σε καθε φορολογικο συντελεστη. 1
SlickNick Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δεν με απασχολει καθολου. ΔΕΝ προκειται ποτε μου να υποστηριξω την ευμαρεια ενος φοροφυγα, γιατι αν το κανω ειναι σαν να σκαβω το δικο μου λακο και του κρατους γενικοτερα. Γιατι να πληρωνω εγω τους φορους που δεν πληρωνει ο φοροφυγας; Και πολυ περισσοτερο, αν αυριο ανοιξω επιχειρηση, γιατι να πρεπει να ανταγωνιστω εναν που φοροδιαφευγει ενω εγω ειμαι κυριος σε ολες μου τις υποχρεωσεις; Με αλλους ορους θα παιζει ο καθενας; Λουκετο σε καθε μαγαζακι της γειτονιας που φοροδιαφευγει σε βαρος των καθως πρεπει επιχειρηματιων, ειτε αυτοι ειναι αλλα μαγαζακια της γειτονιας, ειτε πολυεθνικες. Δεν υπαρχει διακριση επ'αυτου. Και οι δουλειες των μπαταχτσηδων να πανε στους σωστους, ωστε να αυξησουν τα εσοδα τους αυτοι και κατ'επεκταση να αυξησει τα εσοδα του και το κρατος. Δεν χωραει καμια ιδεολογια πανω σε αυτο το θεμα. Το ερώτημα είναι γιατί κάποιος που άνοιξε το μαγαζί του με διαφορετικούς όρους να είναι υποχρεωμένος να το κλείσει τώρα επειδή το κράτος αποφάσισε να τον σκίσει; Αν εσύ ανοίξεις την δική σου "τίμια" επιχείρηση αύριο, και μεθαύριο το κράτος αποφασίσει ότι θα πληρώνεις το 80% σε φόρους τι θα έχεις να πεις τότε; Θα το θεωρείς δίκαιο να βάλεις λουκέτο επειδή ο εκάστοτε πολιτικός άλλαξε έναν νόμο; Λειτουργείς με τη λογική ότι το νόμιμο είναι και δίκαιο, κάτι που δεν ισχύει. 4
opcorsa Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Κανεις δεν ειπε κατι απο αυτα. Αυτο που λεμε ειναι πως ολα αυτα δεν αποτελουν δικαιολογιες για να φοροδιαφευγει ο καθε εξυπνακιας. Και σου επαναλαμβανω. Ενας απο τους λογους που ως μισθωτος τρως υπεροφορολογηση ειναι οτι πρεπει να πληρωσεις εσυ αυτα που δεν πληρωνουν αυτοι οι οποιοι εμεσως πλην σαφως τους δικαιολογεις που φοροδιαφευγουν. Εαν ολοι οι πολιτες+επιχειρησεις ηταν οκ στα φορολογικα, τοτε οι συντελεστες θα ηταν σιγουρα χαμηλοτεροι για ολους γιατι το κρατος θα ειχε περισσοτερα εσοδα και δε θα αναγκαζοταν να κανει οριζοντιες αυξησεις σε καθε φορολογικο συντελεστη. θα ειχες δικαιο στην ιδεωδη πολιτεια του πλατωνα... αυτο που δεν εχετε καταλαβει-νομιζω- ειναι οτι τα κουκια δεν βγαινουν... δεν υπαρχει Ελλαδα πλεον... ολα αυτα γινονται για να παρουν -οσα μπορουν πισω- οι ευρωπαιοι "εταιροι"... καλοφαγωτο το 4ο μνημονιο λοιπον... Το ερώτημα είναι γιατί κάποιος που άνοιξε το μαγαζί του με διαφορετικούς όρους να είναι υποχρεωμένος να το κλείσει τώρα επειδή το κράτος αποφάσισε να τον σκίσει; Αν εσύ ανοίξεις την δική σου "τίμια" επιχείρηση αύριο, και μεθαύριο το κράτος αποφασίσει ότι θα πληρώνεις το 80% σε φόρους τι θα έχεις να πεις τότε; Θα το θεωρείς δίκαιο να βάλεις λουκέτο επειδή ο εκάστοτε πολιτικός άλλαξε έναν νόμο; Λειτουργείς με τη λογική ότι το νόμιμο είναι και δίκαιο, κάτι που δεν ισχύει. μα υπαρχει λυση εν ΕΛΛΑΔΙ ... !!!!!!!!!!ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ!!!!!!!! 1
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Το ερώτημα είναι γιατί κάποιος που άνοιξε το μαγαζί του με διαφορετικούς όρους να είναι υποχρεωμένος να το κλείσει τώρα επειδή το κράτος αποφάσισε να τον σκίσει; Αν εσύ ανοίξεις την δική σου "τίμια" επιχείρηση αύριο, και μεθαύριο το κράτος αποφασίσει ότι θα πληρώνεις το 80% σε φόρους τι θα έχεις να πεις τότε; Θα το θεωρείς δίκαιο να βάλεις λουκέτο επειδή ο εκάστοτε πολιτικός άλλαξε έναν νόμο; Λειτουργείς με τη λογική ότι το νόμιμο είναι και δίκαιο, κάτι που δεν ισχύει. Τα εχεις μπερδεψει. Δεν αποφασισε το κρατος να τον σκισει. Αυτος ηταν που εσκιζε το κρατος επι χρονια μη καταβαλλοντας φορους, ακομα κι οταν οι φοροι ηταν πολυ χαμηλοτεροι. Εσυ δηλαδη τι περιμενες οταν φοροδιαφευγουν οι παντες; Να τρεχουν τα ευρω του κρατους απο τα μπατζακια του ωστε να συνεχιζει να βασιλευει η φοροδιαφυγη του καθε μπουρτζοβλαχου που την ειδε δαιμονιος και φοροφυγας επιχειρηματιας; Εκτος αν θεωρεις οτι η φοροδιαφυγη ειναι σημερινο φαινομενο λογω της υπερφορολογησης... 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Επιπλεον αν δεν υπηρχε φοροδιαφυγη σε τετοιο μεγεθος, δε θα υπηρχε λογος για τοσο υψηλη φορολογηση στους λιγους σωστους που μεσω αυτης επωμιζονται και τα φορολογικα βαρη-φεσια των εξυπνακηδων . Δυστυχώς αν δεν υπήρχε φοροδιαφυγή θα λειτουργούσαν λιγότερες επιχειρήσεις, οπότε θα είχαμε περισσότερους άνεργους, οπότε λιγότερες εισφορές. Μετά το "καταπληκτικό" ασφαλιστικό μας θα ήθελε ακόμα μεγαλύτερες επιχορηγήσεις από τους φόρους με αποτέλεσμα να αυξάνονται κι άλλο αυτοί. Και πάμε άλλο ένα loop... Αν και πλέον δεν θα ήταν άσχημο αυτό που λες. Να μειωνόταν σημαντικά η φοροδιαφυγή, να έμπαιναν άπειρα λουκέτα και να κατέρρεε τελείως το ασφαλιστικό, μπας και το φτιάξουν επιτέλους... 2
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δυστυχώς αν δεν υπήρχε φοροδιαφυγή θα λειτουργούσαν λιγότερες επιχειρήσεις, οπότε θα είχαμε περισσότερους άνεργους, οπότε λιγότερες εισφορές κι έτσι το "καταπληκτικό" ασφαλιστικό μας θα θέλει ακόμα μεγαλύτερες επιχορηγήσεις από τους φόρους με αποτέλεσμα να αυξάνονται κι άλλο αυτοί. Και πάμε άλλο ένα loop... Για αυτο το υποθετικο loop που θα δημιουργουταν η λυση δεν ειναι η διατηρηση της φοροδιαφυγης. Στο εξωτερικο το ασφαλιστικο τα παει μια χαρα και με τη φοροδιαφυγη πολυ πιο περιορισμενη αποτι στην Ελλαδα. Ασε που ο στρατηγικος φοροφυγας εργοδοτης, συνηθως φοροδιαφευγει και στο ασφαλιστικο... Ξαναλεω. Προτιμω να στηθει η οικονομια με 5 υγιεις επιχειρησεις που εργοδοτουν 100 ατομα, με το χρημα να κανει τον κυκλο του, παρα 50 επιχειρησεις που εργοδοτουν 1000 ατομα αλλα φοροδιαφευγουν και εξαφανιζουν το χρημα απο την αγορα με αποτελεσμα οι υπολοιπες 5 να να καλουνται να καλυψουν την μαυρη τρυπα σε μονιμη βαση (και με λιγοτερες δουλειες-εσοδα λογω του ανισου ανταγωνισμου απο τους φοροφυγαδες). 1
opcorsa Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Τα εχεις μπερδεψει. Δεν αποφασισε το κρατος να τον σκισει. Αυτος ηταν που εσκιζε το κρατος επι χρονια μη καταβαλλοντας φορους, ακομα κι οταν οι φοροι ηταν πολυ χαμηλοτεροι. Εσυ δηλαδη τι περιμενες οταν φοροδιαφευγουν οι παντες; Να τρεχουν τα ευρω του κρατους απο τα μπατζακια του ωστε να συνεχιζει να βασιλευει η φοροδιαφυγη του καθε μπουρτζοβλαχου που την ειδε δαιμονιος και φοροφυγας επιχειρηματιας; Εκτος αν θεωρεις οτι η φοροδιαφυγη ειναι σημερινο φαινομενο λογω της υπερφορολογησης... σε αυτο συμφωνω 100%. 2 πραγματα που ξεχναμε ομως.. 1-> δεν ειχανε ολοι επιχειρηση απο το 1960 για να τρωνε με χρυσα κουταλια και πηρουνια... η πλειοψηφια που την βγαζει δεν την βγαζει καθε μηνα ειναι 15-20 χρονων, η οποιες επιχειρησεις "εκλεψαν" απο ελαχιστο εως καθολου-τηρουμενων των αναλογιων.. 2-> Δεν υπαρχει πλεον κρατος, εκτος απο το ονομα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Για αυτο το υποθετικο loop που θα δημιουργουταν η λυση δεν ειναι η διατηρηση της φοροδιαφυγης. Στο εξωτερικο το ασφαλιστικο τα παει μια χαρα και με τη φοροδιαφυγη πολυ πιο περιορισμενη αποτι στην Ελλαδα. Στο εξωτερικό που λες δεν έχουν το χάλι ασφαλιστικό που έχουμε εμείς. Όταν πχ στην ΕΕ ο μέσος όρος επιχορήγησης των ταμείων είναι 2.5-3% του ΑΕΠ και εδώ είναι 10-11%! Αν το ασφαλιστικό ήταν "βιώσιμο" και πηγαίναμε στο μέσο όρο της ΕΕ ξέρεις πόσους λιγότερους φόρους θα πληρώναμε? 2
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Στο εξωτερικό δεν έχουν το χάλι ασφαλιστικό που έχουμε εμείς. Όταν πχ στην ΕΕ ο μέσος όρος επιχορήγησης των ταμείων είναι 2.5-3% του ΑΕΠ και εδώ είναι 10-11%! Αν το ασφαλιστικό ήταν "βιώσιμο" και πηγαίναμε στο μέσο όρο της ΕΕ ξέρεις πόσους λιγότερους φόρους θα πληρώναμε? Συνεπως το προβλημα βιωσιμοτητας δεν σχετιζεται με το ποιος φοροδιαφευγει και ποιος οχι, αλλα απο την κακιστη δομη και διαχειριση του ασφαλιστικου μας συστηματος. Θελω να πω, με ενα λαθος (φοροδιαφυγη), δεν διορθωνεις αλλο λαθος (ασφαλιστικο), γιατι στο τελος καταληγεις και παλι εκει που ησουν. Σκοπος ειναι να βρεις τις αιτιες του καθε λαθους και να διορθωσεις και τα δυο. Ειναι μια αλλη συζητηση το ασφαλιστικο με λιγα λογια.
SlickNick Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Τα εχεις μπερδεψει. Δεν αποφασισε το κρατος να τον σκισει. Αυτος ηταν που εσκιζε το κρατος επι χρονια μη καταβαλλοντας φορους, ακομα κι οταν οι φοροι ηταν πολυ χαμηλοτεροι. Εσυ δηλαδη τι περιμενες οταν φοροδιαφευγουν οι παντες; Να τρεχουν τα ευρω του κρατους απο τα μπατζακια του ωστε να συνεχιζει να βασιλευει η φοροδιαφυγη; Το κράτος δεν είναι μία αβοήθητη οντότητα που κοιτάζει απελπισμένα τους "κακούς" υπηκόους της μην μπορώντας να κάνει τίποτα. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να εισπράττουν φόρους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Απλά τώρα που οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους πίσω, πάλι κάνει το πολιτικό σύστημα ότι μπορεί για να επιβιώσει ρίχνοντας το μπαλάκι στον μέσο Έλληνα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Συνεπως το προβλημα βιωσιμοτητας δεν σχετιζεται με το ποιος φοροδιαφευγει και ποιος οχι, αλλα απο την κακιστη δομη και διαχειριση του ασφαλιστικου μας συστηματος. Θελω να πω, με ενα λαθος (φοροδιαφυγη), δεν διορθωνεις αλλο λαθος (ασφαλιστικο), γιατι στο τελος καταληγεις και παλι εκει που ησουν. Σκοπος ειναι να βρεις τις αιτιες του καθε λαθους και να διορθωσεις και τα δυο. Ειναι μια αλλη συζητηση το ασφαλιστικο με λιγα λογια. Δεν υπερασπίζομαι την φοροδιαφυγή, απλά καταλαβαίνω γιατί υπάρχει (ή έχει αυξηθεί) τα τελευταία χρόνια. 2
logistoulis Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δεν με απασχολει καθολου. ΔΕΝ προκειται ποτε μου να υποστηριξω την ευμαρεια ενος φοροφυγα, γιατι αν το κανω ειναι σαν να σκαβω το δικο μου λακο και του κρατους γενικοτερα. Γιατι να πληρωνω εγω τους φορους που δεν πληρωνει ο φοροφυγας; Και πολυ περισσοτερο, αν αυριο ανοιξω επιχειρηση, γιατι να πρεπει να ανταγωνιστω εναν που φοροδιαφευγει ενω εγω ειμαι κυριος σε ολες μου τις υποχρεωσεις; Με αλλους ορους θα παιζει ο καθενας; Λουκετο σε καθε μαγαζακι της γειτονιας που φοροδιαφευγει σε βαρος των καθως πρεπει επιχειρηματιων, ειτε αυτοι ειναι αλλα μαγαζακια της γειτονιας, ειτε πολυεθνικες. Δεν υπαρχει διακριση επ'αυτου. Η μονη διακριση σε αυτο το ζητημα ειναι φοροφυγαδες και μη φοροφυγαδες. Ε οι πρωτοι ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ, δεν θα τους ταιζω εγω με την υπερφορολογηση που εχω υποστει εξαιτιας τους. Και οι δουλειες των μπαταχτσηδων να πανε στους σωστους, ωστε να αυξησουν τα εσοδα τους αυτοι και κατ'επεκταση να αυξησει τα εσοδα του και το κρατος. Δεν χωραει καμια ιδεολογια πανω σε αυτο το θεμα. Καλά είναι τεράστια κουβέντα όλα αυτά που δε καταλήγουν πουθενά (για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να εμβαθύνουμε), αλλά οι μεγάλες εταιρείες μη το θεωρείς δεδομένο ότι δεν φοροδιαφευγουν και καθόλου δεδομένο ότι δε φοροαποφευγουν και τα λεφτά τους δε φορολογούνται και τρώγονται αλλού πετώντας απλά μερικά ψίχουλα στους εδώ εργαζόμενους Το να υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις δεν είναι καθόλου κακό, αρκεί να τηρούνται αυτά που πρέπει Το ότι δεν τηρούνται πολλές φορές αυτά που πρέπει δε σημαίνει ότι η λύση είναι να κλείσουν οι μικροί και να μείνουμε μόνο με πολυεθνικές. Τουλάχιστον για τη δική μας χώρα
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Καλά είναι τεράστια κουβέντα όλα αυτά που δε καταλήγουν πουθενά (για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να εμβαθύνουμε), αλλά οι μεγάλες εταιρείες μη το θεωρείς δεδομένο ότι δεν φοροδιαφευγουν και καθόλου δεδομένο ότι δε φοροαποφευγουν και τα λεφτά τους δε φορολογούνται και τρώγονται αλλού πετώντας απλά μερικά ψίχουλα στους εδώ εργαζόμενους Το να υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις δεν είναι καθόλου κακό, αρκεί να τηρούνται αυτά που πρέπει Το ότι δεν τηρούνται πολλές φορές αυτά που πρέπει δε σημαίνει ότι η λύση είναι να κλείσουν οι μικροί και να μείνουμε μόνο με πολυεθνικές. Τουλάχιστον για τη δική μας χώρα Δεν ειπα πως οι μεγαλες επιχειρησεις δεν φοροδιαφευγουν/φοροαποφευγουν. Ισα-ισα. Αλλος το ειπε αυτο. Εγω ειπα, ειτε μικρη, ειτε μεσαια, ειτε μεγαλη επιχειρηση, αν φοροδιαφευγει λουκετο. Αν δεν φοροδιαφευγει 1000 χρονια να ζησει και να γινω και πελατης της με ολη μου τη χαρα. Αλλος εκανε αναγωγη των μη φοροφυγαδων σε zara κλπ και το κανεις κι εσυ στην τελευταια σου παραγραφο. Πιθανως επειδη βολευει ενα σκεπτικο ψευδοκοινωνικης ευαισθησιας που αναβει λαμπακια στον μεσο Ελληνα, οτι και καλα οι πολυεθνικες ειναι του διαβολου και δεν πρεπει να τις αφησουμε να διογκωθουν γιατι θα μας εκμεταλλευονται. Ειδαμε τοσα χρονια χωρις τις πολυεθνικες την ελληνικη επιχειρηματικοτητα που μας οδηγησε.... Αλλα σε καθε περιπτωση , θεωρω οτι υπαρχουν ενα σωρο μικρες επιχειρησεις που δε φοροδιαφευγουν και εχουν να ανταγωνιστουν τον καθε φοροφυγα κιολας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα