kosmasdel Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Btw όταν ήταν πιο χαμηλός ο ΦΠΑ και οι συντελεστές φορολογίας πιο χαμηλοί οι επαγγελματίες πάντα κόβανε αποδείξεις.....#not Ο καθένας παθαίνει αυτά που αξίζει. Και αυτή η χώρα τα αξίζει όλα.- 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Ξέρεις τι είναι να έχεις δώσει (όχι εγώ ) χρήματα υπολογισμένα πως θα παίρνεις 2500 σύνταξη επειδή δούλευες σαν το σκυλί. Και τώρα σου λέει πάρε 1200 και πολλά σου είναι. Δεν ξερω που ζεις, αλλά πάμε από το κακό στο χειρότερο και δεν φταίνε οι αποδείξεις. Δυστυχώς το ασφαλιστικό μας έιναι αναδιανομητικό. Τα χρήματα που έδωσε πήγαν σε τότε συνταξιούχους και τα χρήματα που δίνουν οι τωρινοί εργαζόμενοι πάνε στην δικιά του. Επειδή όμως έχουμε αρκετούς συνταξιούχους αλλά όχι τόσους εργαζόμενους όσους χρειάζονται για να συντηρούν τις συντάξεις που λες, αναγκαστικά αυξάνονται οι φόροι για να κάνει επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία το κράτος. Εξαιτίας των αυξημένων φόρων φοροδιαφεύγουν ή κλείνουν επιχειρήσεις ή φεύγουν εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μαζεύονται ακόμα λιγότερες εισφορές (λόγω άνεργων ή Ελλήνων που φεύγουν εξωτερικό ή μειωμένων μισθών) για να πληρώνονται οι τωρινοί συνταξιούχοι. Εν το μεταξύ αυξάνονται συνέχεια οι συνταξιούχοι (άσε που για να βρουν λεφτά να δώσουν τους αναγκάζουν 2-3 χρόνια αναμονής για σύνταξη). Αναπόφευκτο είναι να κόβονται οι συντάξεις μιας και το σύστημά μας δεν είναι κεφαλαιοποιητικό. Όπως είπα και σε προηγούμενο post, ενώ ο μέσος όρος επιχορήγησης στην ΕΕ είναι 2.5-3% του ΑΕΠ, σε μας έχει φτάσει 10-11%.
logistoulis Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Βέβαια έχει φτάσει σε τέτοιο ποσοστό γιατί το ΑΕΠ μας έχει πέσει στα τάρταρα 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Βέβαια έχει φτάσει σε τέτοιο ποσοστό γιατί το ΑΕΠ μας έχει πέσει στα τάρταρα Γι' αυτό πρέπει να εγκαταλείψουμε το αναδιανομητικό σύστημα και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ο καθένας θα παίρνει σύνταξη από τα χρήματα που βάζει, δεν θα εξαρτάται από άλλους εργαζομένους κι οι φόροι δεν θα γαμάνε την οικονομία. Οι άλλες χώρες που είχαν μνημόνια δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα για αυτό "ξεμπέρδεψαν", εμείς 7 χρόνια μετά τρίβουμε στο Βιλαμπάχο... 3
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Εντελώς ανταποδοτικο σύστημα δεν υπάρχει, συνήθως έχουν μία βασική σύνταξη που είναι ίδια για όλους και πληρώνουν υποχρεωτικά κρατήσεις και μία δεύτερη που είναι ανταποδοτικη που είναι εθελοντική. Δεν ξέρω αν αλλάξουμε σε τέτοιο σύστημα ότι θα είναι πιο βιώσιμο, και σε αυτή την περίπτωση κάποιοι πρέπει να δουλεύουν και να πληρώνουν εισφορές και αυτό είναι το πρόβλημα μας.
logistoulis Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Γι' αυτό πρέπει να εγκαταλείψουμε το αναδιανομητικό σύστημα και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ο καθένας θα παίρνει σύνταξη από τα χρήματα που βάζει, δεν θα εξαρτάται από άλλους εργαζομένους κι οι φόροι δεν θα γαμάνε την οικονομία. Οι άλλες χώρες που είχαν μνημόνια δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα για αυτό "ξεμπέρδεψαν", εμείς 7 χρόνια μετά τρίβουμε στο Βιλαμπάχο... δε διαφωνώ με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ή με το λιγότερο αναδιανεμητικό αν θες (εκ των πραγμάτων όλες οι δημόσιες ασφάλειες το έχουν αυτό ) και προς τα κει έχει πάει το πράγμα έτσι κι αλλιώς ειδικά για τους νεότερους όμως μην παραβλέπουμε και το πόσο λάθος είναι πολλά από τα μέτρα που παίρνονται και πόσο έχουν πλήξει τον ιδιωτικό τομέα που παράγει πλούτο χωρίς να υπάρχει λόγος. το να μου λες μείωσε το δημόσιο αλλά να αυξάνεις τους συνταξιούχους και αυτό να το θεωρείς για κάποιο λόγο επιτυχία (γιατί αν και μειώθηκαν οι συντάξεις, αυξήθηκαν οι συνταξιούχοι άρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο) και παράλληλα να πηδάς τον ιδιωτικό τομέα και να μειώνεται το αεπ άρα το ποσοστό επιδότησης (που μοιραία θα υπάρχει δε γίνεται να μην υπάρχει) αυξάνεται δεν είναι όλο το φταίξιμο δικό μας και επίσης μην ξεχνάμε ότι και κάποιοι άνθρωποι όντως δούλεψαν και πλήρωσαν υπέρογκες εισφορές για να πάρουν στη συνέχεια ένα @@ και να αναδιανεμηθούν οι εισφορές τους ή να φαγωθούν επίσης υπάρχει και το θέμα της υπογεννητικότητας, υπάρχει το θέμα της μαύρης εργασίας που επιβάλλεται στον εργάζομενο πολλές φορές, υπάρχει και το θέμα της μείωσης μισθών ή ποσοστών εισφορών που υπόσχονται ή κάνουν πολλές φορές οι κυβερνήσεις για να κερδίσουν ψηφαλάκια και να χαϊδέψουν αυτιά. με αυτές τις συνθήκες φυσικά και δε μπορεί να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό και ποτέ δε θα είναι ούτε για να σου βγάζει 150 ευρώ σύνταξη επειδή υπάρχει μια ανωνυμία στο internet (καλώς βέβαια) και δεν ξέρουμε τι και πώς κάνει ο καθένας και η οικογένειά του ας κρατάμε μικρό καλάθι πριν κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Εντελώς ανταποδοτικο σύστημα δεν υπάρχει, συνήθως έχουν μία βασική σύνταξη που είναι ίδια για όλους και πληρώνουν υποχρεωτικά κρατήσεις και μία δεύτερη που είναι ανταποδοτικη που είναι εθελοντική. Δεν ξέρω αν αλλάξουμε σε τέτοιο σύστημα ότι θα είναι πιο βιώσιμο, και σε αυτή την περίπτωση κάποιοι πρέπει να δουλεύουν και να πληρώνουν εισφορές και αυτό είναι το πρόβλημα μας. Ακόμα κι αυτό που λες είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την τωρινή κατάσταση. Έγραψα και πιο πάνω 2.5-3% VS 10-11% του ΑΕΠ o μέσος όρος επιχορηγήσεων στην ΕΕ vs Ελλάδας. όμως μην παραβλέπουμε και το πόσο λάθος είναι πολλά από τα μέτρα που παίρνονται και πόσο έχουν πλήξει τον ιδιωτικό τομέα που παράγει πλούτο χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν νομίζω ότι διαφώνησα σε κάποιο post μου με αυτό. το να μου λες μείωσε το δημόσιο αλλά να αυξάνεις τους συνταξιούχους και αυτό να το θεωρείς για κάποιο λόγο επιτυχία (γιατί αν και μειώθηκαν οι συντάξεις, αυξήθηκαν οι συνταξιούχοι άρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο) και παράλληλα να πηδάς τον ιδιωτικό τομέα και να μειώνεται το αεπ άρα το ποσοστό επιδότησης (που μοιραία θα υπάρχει δε γίνεται να μην υπάρχει) αυξάνεται Δεν μίλησα κάπου για μείωση του δημοσίου. δεν είναι όλο το φταίξιμο δικό μας και επίσης μην ξεχνάμε ότι και κάποιοι άνθρωποι όντως δούλεψαν και πλήρωσαν υπέρογκες εισφορές για να πάρουν στη συνέχεια ένα @@ και να αναδιανεμηθούν οι εισφορές τους ή να φαγωθούν Ούτε οι άλλοι που πληρώνουν φόρους για να δίνονται οι συντάξεις ευθύνονται. Να θυμήσω ότι το "κορυφαίο" μας ασφαλιστικό σύστημα υπολόγιζε κάποτε συντάξεις (δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα ή μέχρι πότε το έκανε) βάση του τελευταίου μισθού που έπαιρνες κι όχι βάση μέσο όρου όλων των ετών? Δεν μας νοιάζει που θα βρισκόντουσαν τα λεφτά, αυτό ίσχυε, αυτό μας βόλευε, αυτό θέλαμε!
logistoulis Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 ναι αυτά ήταν τραγικά λάθη δε διαφωνώ (και γενικά δε διαφωνώ μαζί σου απλά σου λέω να δεις τη γενικότερη εικόνα) μάλιστα η δικαιολογία νομίζω ήταν ότι επειδή δεν ήταν μηχανογραφημένα θα ήταν πολλή δουλειά να ψαχτεί αναλυτικά τι έκανες σε όλο τον εργασιακό σου βίο για αυτό έπαιρναν τα καλύτερα από τα τελευταία τάδε χρόνια προφανώς και αυτά είναι καραγκιοζιές, αντιλαμβάνομαι πλήρως πως λειτουργεί ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και πώς θα έπρεπε να λειτουργεί
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Όταν όμως το 2001 με τον Γιαννίτση πήγε να γίνει κάτι, κατέβηκε όλη η Ελλάδα στους δρόμους, τώρα ας το λουστεί όλη η Ελλάδα κι είναι ακόμα η αρχή...
logistoulis Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 ε το 2001 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, πόσοι έβλεπαν γενικά τι θα γινόταν τα επόμενα χρόνια όχι μόνο στη δική μας περίπτωση το ότι καλό θα ήταν να είχε συμμαζευτεί η κατάσταση είναι βέβαιο, μόνο και μόνο από την υπογεννητικότητα θα είχαμε θέμα και όλα τα υπόλοιπα καλά να ήταν (πράγμα που συμβαίνει και σε άλλες χώρες εξάλλου) , απλά βλέποντας τα μέτρα που παίρνονται αυτά τα χρόνια δε βλέπω κανενός είδους συμμάζεμα από τη στιγμή που η οικονομία μας διαρκώς συρρικνώνεται και πρακτικά δεν υπάρχουν μέτρα ανάπτυξης (και το να ανοίγουν κυριακή τα μαγαζιά ή να πουλάνε ασπιρίνες τα φαρμακεία ή να δουλεύει κάποιος 4 ώρες για 250 ευρώ όχι δεν είναι μέτρα ανάπτυξης) με άλλες χώρες δεν κάνω σύγκριση γιατί το πρόβλημά τους ήταν άλλης φύσης και συγκρίσεις με χώρες σαν τη κύπρο ή την ιρλανδία που είναι πλυντήρια-φορολογικοί παράδεισοι δεν έχει νόημα να κάνουμε μακάρι να ήμασταν κι εμείς, αλλά αυτό δε πρόκειται να γινόταν ποτέ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Αφού ακόμα δεν βγαίνουμε, πραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα δεν υπάρχουν ακόμα και τώρα. Καθυστερούν 2-3 χρόνια να δώσουν συντάξεις (άσε τα εφαπαξ), επιστροφές ΦΠΑ/φόρων και χρέη προς ιδιώτες (χρέη προς ΔΕΗ/ΟΑΣΑ κτλπ) γενικότερα επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, ακόμα και μετά από τόσους φόρους.
ZauZ Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Το να υποστηρίζει κάποιος ότι καλύτερα 3 επιχειρήσεις νόμιμες παρά 10 που σε κάποιο βαθμό φοροδιαφεύγουν με ξεπερνάει. Εκτός και αν η αυτόματη συνεπαγωγή είναι ότι αυτές οι 3 νόμιμες 100% επιχειρήσεις θα απασχολούν και θα πληρώνουν το προσωπικό των υπολοίπων 10. Εκεί πάω πάσο και είμαι μαζί με τον τύπο που το είπε. Σε διαφορετική περίπτωση απλά δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω. Έχει αποδειχθεί και ιστορικά πολλές φορές ότι τα ολιγοπώλιά ποτέ δεν έδωσαν μακροπρόθεσμα θετικό αποτέλεσμα. Διάβασα από κάποιους ότι αν ο μαγαζάτορας δεν αποδώσει ΦΠΑ, ΦΟΡΟΥΣ, ΙΚΑ, ΣΙΚΑ , ΜΙΚΑ το χρήμα «Εξαφανίζεται από την αγορά». Τι είναι το χρήμα για να εξαφανιστεί από την αγορά ; Αστερόσκονη ; Αυτός ο οποίος θα φοροδιαφύγει ή θα πληρωθεί μαύρα για μια εργασία που έκανε δεν κινεί το χρήμα αυτό στην αγορά ; Δεν αγοράζει ; Δεν ξοδεύει ; Μας ενδιαφέρει η ουσία του πράγματος ή όχι ; Προσωπικά με ενδιαφέρει για το αν στο τέλος της ημέρας το παιδί μου θα έχει ένα πιάτο φαγητό και όχι αν στο τέλος της ημέρας το κράτος θα έχει εισπράξει φπα, φόρους, προκαταβολές, ένφια, εφκα, τέλη κ.τ.λ. Μη μου πει κανείς για ανταποδοτικότητα γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο αστείο της γενιάς μας (30s). Δεν υπάρχει πουθενά. Τουλάχιστον οι δικές μου εμπειρίες αυτό δείχνουν. Όσο για αυτόν που λέει με ελαφρά τη καρδία να κλείσει το μαγαζάκι της γειτονιάς που ένας θεός ξέρει από πόσα κύματα έχει περάσει για να μείνει ανοικτό επειδή πλέον , στο σήμερα, στη σημερινή κατάσταση παλεύει με κάθε τρόπο για να παραμείνει ανοικτό για να υπάρχει έστω αυτό το πιάτο φαγητό στο τραπέζι ειλικρινά δε ξέρω τι να πω. Θα υποθέσω απλά ότι δεν έχει τη παραμικρή εμπειρία από τη πραγματική αγορά και τη πραγματική κατάσταση. Όχι, δεν υποστηρίζω τη φοροδιαφυγή αλλά για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία θα πρέπει κατά τη γνώμη μου 1. Οι φόροι να είναι ανταποδοτικοί 2. Ο επιχειρηματίας να έχει ένα ΣΤΑΘΕΡΟ φορολογικό καθεστώς για τουλάχιστον 10-15 χρόνια 3. Να κυβερνήσουν κάποια μέρα άνθρωποι που έχουν δουλέψει πραγματικά στη ζωή τους και έχουν ιδρώσει. Άνθρωποι που ξέρουν τη πραγματική αγορά και τη πραγματική οικονομία. 3
logistoulis Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Αφού ακόμα δεν βγαίνουμε, πραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα δεν υπάρχουν ακόμα και τώρα. Καθυστερούν 2-3 χρόνια να δώσουν συντάξεις (άσε τα εφαπαξ), επιστροφές ΦΠΑ/φόρων και χρέη προς ιδιώτες (χρέη προς ΔΕΗ/ΟΑΣΑ κτλπ) γενικότερα επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, ακόμα και μετά από τόσους φόρους. μα δε γίνεται να υπάρξουν λεφτά με τόσους φόρους και τέτοια πλεονάσματα όπως και δεν γίνεται να ζεις στην ελλάδα με τον living wage (που σύντομα θα έχει και αυτός μισό μισθό φόρο) τα μέτρα αυτά είναι στην ουσία ανεφάρμοστα και αποτυχημένα και στα 300 ευρώ να πάνε όλες τις συντάξεις πάλι δε θα βγαίνει ξέρεις πολλές οικονομίες να έχουν πρωτογενή πλεονάσματα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 μα δε γίνεται να υπάρξουν λεφτά με τόσους φόρους και τέτοια πλεονάσματα Δεν γίνεται να υπάρξουν χαμηλότεροι φόροι όμως με τέτοιο ασφαλιστικό... ξέρεις πολλές οικονομίες να έχουν πρωτογενή πλεονάσματα; Δεν έχω ψάξει κιόλας. Θυμάμαι πάντως άρθρα που έδειχναν ότι το 2000-2002 είχαμε εμείς...
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Ακόμα κι αυτό που λες είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την τωρινή κατάσταση. Έγραψα και πιο πάνω 2.5-3% VS 10-11% του ΑΕΠ o μέσος όρος επιχορηγήσεων στην ΕΕ vs Ελλάδας. 2.5 - 3%, αλλά έχουν ανεργία 4-5%, όχι 25-30% που έχουμε στην Ελλάδα. Ό,τι σύστημα και να έχεις, με τόση ανεργία θα αποτύχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα