Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας κάνω και εγώ μία ανάλυση καφενείου. Το ασφαλιστικό επηρεάζεται από τις συντάξεις που δίνει (που έχουν μειωθεί), από το πως επενδύονται τα αποθεματικά του (που έχουν κουρευτεί), από τις εισφορές του (τα ποσοστά εισφορών έχουν αυξηθεί, αλλά έχει αυξηθεί η ανεργία και έχουν μειωθεί οι μισθοί). Αυτές είναι οι παράμετροι που μπορώ να σκεφτώ. Η μία γενική λύση θα ήταν ιδιωτική ασφάλιση για όλους και όσο πάρει ο κάθε ένας. Η άλλη λύση θα ήταν περικοπές στις συντάξεις. Υπάρχει και μία άλλη λύση που βασίζεται στη μείωση των φόρων, στο εκσυγχρονισμό του δημοσίου, στην αύξηση της απασχόλησης και των μισθών. Δυστυχώς η τελευταία λύση προϋποθέτει μία ρύθμιση του χρέους κάτι με το οποίο δε συμφωνούμε ούτε εμείς ούτε οι δανειστές.

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εννοείται καλά κάνουν και δε κόβουν αποδείξεις. πλάκα κάνετε;

εγώ σε αρκετά καταστήματα ζητάω να μην κόψουν απόδειξη. το κακό είναι ότι αρκετοί αρνούνται. δε πειράζει....

έχει τύχει σε κατάστημα να μου αρνηθούν και μόλις πάω να φύγω να με γυρίζουν πίσω.

ο λόγος για τον οποίο αυτή η χώρα ποτέ δε θα προοδεύσει είναι ότι οι πολίτες της είναι πρόβατα και ζούνε μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά. δέχεστε τα πάντα και τα θεωρείτε φυσιολογικά.

αν βγει αύριο νόμος και λέει ότι πρέπει να κάνετε κωλοτούμπες κάθε απόγευμα, όχι απλά θα κάνετε αλλά θα το θεωρείτε και φυσιολογικό (αφού το λέει ο νόμος εξάλλου) να κάνετε κωλοτούμπες.

και το χειρότερο; θα κατηγορείτε τους άλλους που δε δέχονται να κάνουν κωλοτούμπες.

τι μέλλον περιμένετε με τέτοιους ανθρώπους;

καθήστε λοιπόν να δουλεύετε σαν τα κορόιδα όλη μέρα (αν βρείτε δουλειά) και δώστε το 80% των κερδών σας στο κράτος.

δεν έχει σημασία αν δε μπορείτε να ζείτε. τουλάχιστον θα είστε νόμιμοι.

κι όταν έρθει η ώρα του φαγητού, βάλτε τη νομιμότητα στην κατσαρόλα να τη φάτε. με τη νομιμότητα θα πληρώσετε και τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

κι αν δε βγαίνετε... αυτοκτονήστε. γιατί έτσι μας τα παρουσιάζουν μερικοί.

θα επιστρέψω στο θέμα γιατί δεν έχω διαβάσει όλες τις απόψεις. αν δε κλειδωθεί......

• Like 3
Δημοσ.

Ετσι μπραβο, κανεις φορους, κανεις εισφορες, κανεις αποδειξεις, να τους δειξουμε, να δουνε τι θα παθουν (sic) 

• Like 6
Δημοσ.

Ετσι μπραβο, κανεις φορους, κανεις εισφορες, κανεις αποδειξεις, να τους δειξουμε, να δουνε τι θα παθουν (sic)

Και την ιδια ωρα, φταινε οι πολιτικοι, η Μερκελ και το ΔΝΤ.

Λογικη του μεσου Ελληνα, ιδια και απαραλλακτη μετα απο 3 μνημονια. Αναρωτιεται κανεις ποσα ακομα χρειαζεται να φαει στο κεφαλι για να αντιληφθει εστω τι πηγαινε λαθος τοσα χρονια... Και ποσα ακομα για να τα διορθωσει.

Αυτα που γραφονται σε αυτο το τοπικ παντως, οδηγουν στο ευκολο συμπερασμα οτι ο διψηφιος αριθμος μνημονιων δεν ειναι μακρια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης μην φύγετε μετανάστες σαν τους ριψασπίδες τους Σύριους...

• Like 4
Δημοσ.

Ok να υπάρχει σε ένα βαθμό αναδιανεμητικό, αλλά να πάει στο επίπεδο του μέσου όρου στην ΕΕ όσο αναφορά το ποσοστό του ΑΕΠ.

Αυτή τη στιγμή δλδ οι επιχορηγήσεις έχουν ξεπεράσει το 50% (στο 60 σχεδόν) των συνολικών δαπανών για συντάξεις. Δεν είναι βιώσιμο αυτό το πράγμα.

αν πάει σε ποσοστό 2-3% με 30% ανεργία θα μιλάμε για συντάξεις 100-200€ 

θα βλέπεις συνταξιούχους να πεθαινουν της πεινας, lol, και με τόση ανεργία οι συντάξεις δεν πάνε μόνο στους ίδιους αλλά σε όλη την οικογένεια, παιδιά, εγγόνια, κτλ. 

τουλάχιστον αν υπήρχε κανα σχέδιο για μειωση της ανεργίας, οκ, αλλά ούτε αυτό υπάρχει...

Δημοσ.

1) "Το να υποστηρίζει κάποιος ότι καλύτερα 3 επιχειρήσεις νόμιμες παρά 10 που σε κάποιο βαθμό φοροδιαφεύγουν με ξεπερνάει. Εκτός και αν η αυτόματη συνεπαγωγή είναι ότι αυτές οι 3 νόμιμες 100% επιχειρήσεις θα απασχολούν και θα πληρώνουν το προσωπικό των υπολοίπων 10."

2) "Αυτός ο οποίος θα φοροδιαφύγει ή θα πληρωθεί μαύρα για μια εργασία που έκανε δεν κινεί το χρήμα αυτό στην αγορά ; Δεν αγοράζει ; Δεν ξοδεύει ;"

Μας ενδιαφέρει η ουσία του πράγματος ή όχι ; 

Προσωπικά με ενδιαφέρει για το αν στο τέλος της ημέρας το παιδί μου θα έχει ένα πιάτο φαγητό και όχι αν στο τέλος της ημέρας το κράτος θα έχει εισπράξει φπα, φόρους, προκαταβολές, ένφια, εφκα, τέλη κ.τ.λ.

Μη μου πει κανείς για ανταποδοτικότητα γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο αστείο της γενιάς μας (30s). Δεν υπάρχει πουθενά. Τουλάχιστον οι δικές μου εμπειρίες αυτό δείχνουν. 

3) Όχι, δεν υποστηρίζω τη φοροδιαφυγή αλλά για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία θα πρέπει κατά τη γνώμη μου  

1. Οι φόροι να είναι ανταποδοτικοί 
2. Ο επιχειρηματίας να έχει ένα ΣΤΑΘΕΡΟ φορολογικό καθεστώς για τουλάχιστον 10-15 χρόνια
3. Να κυβερνήσουν κάποια μέρα άνθρωποι που έχουν δουλέψει πραγματικά στη ζωή τους και έχουν ιδρώσει. Άνθρωποι που ξέρουν τη πραγματική αγορά και τη πραγματική οικονομία. 

Για το πρώτο που λές με τις επιχηρήσεις , αυτό συζητάμε απο την αρχή του θέματος .... φοροδιέφευγαν και εισφοροδιέφευγαν τις καλές εποχές, τώρα θα σταματήσουν ;;

Όσα αφορά το δεύτερο σχολιό σου, η αγοραστική δύναμη του καθενός έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια , εκτός του ότι κάποιος που θα δουλεύει μαύρα δεν θα έχει Δημόσια ιατρική περίθαλψη και θα πρέπει να πληρώνει μετά ιδιωτικές ασφάλειες, εκτός ότι το κράτος δεν θα έχει έσοδα, τα 500 ευρώ που θα πέρνει ο εργαζόμενος δεν βοηθούν και πολύ την αγορά...

Το τρίτο που λές είναι το αυτονόητο, χρειάζονται σωστές μεταρρυθμίσεις και σωστά πρόσωπα στην κάθε θέση.

εννοείται καλά κάνουν και δε κόβουν αποδείξεις. πλάκα κάνετε;

εγώ σε αρκετά καταστήματα ζητάω να μην κόψουν απόδειξη. το κακό είναι ότι αρκετοί αρνούνται. δε πειράζει....

έχει τύχει σε κατάστημα να μου αρνηθούν και μόλις πάω να φύγω να με γυρίζουν πίσω.

ο λόγος για τον οποίο αυτή η χώρα ποτέ δε θα προοδεύσει είναι ότι οι πολίτες της είναι πρόβατα και ζούνε μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά. δέχεστε τα πάντα και τα θεωρείτε φυσιολογικά.

αν βγει αύριο νόμος και λέει ότι πρέπει να κάνετε κωλοτούμπες κάθε απόγευμα, όχι απλά θα κάνετε αλλά θα το θεωρείτε και φυσιολογικό (αφού το λέει ο νόμος εξάλλου) να κάνετε κωλοτούμπες.

και το χειρότερο; θα κατηγορείτε τους άλλους που δε δέχονται να κάνουν κωλοτούμπες.

τι μέλλον περιμένετε με τέτοιους ανθρώπους;

καθήστε λοιπόν να δουλεύετε σαν τα κορόιδα όλη μέρα (αν βρείτε δουλειά) και δώστε το 80% των κερδών σας στο κράτος.

δεν έχει σημασία αν δε μπορείτε να ζείτε. τουλάχιστον θα είστε νόμιμοι.

κι όταν έρθει η ώρα του φαγητού, βάλτε τη νομιμότητα στην κατσαρόλα να τη φάτε. με τη νομιμότητα θα πληρώσετε και τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

κι αν δε βγαίνετε... αυτοκτονήστε. γιατί έτσι μας τα παρουσιάζουν μερικοί.

θα επιστρέψω στο θέμα γιατί δεν έχω διαβάσει όλες τις απόψεις. αν δε κλειδωθεί......

Καλά ο "Μπάμιας" δεν λείπει ποτέ απο τέτοιες συζητήσεις ....

Όσοι δεν το θυμάστε είναι ο τύπος( πρώην επιχειρηματίας) που είχε ανοίξει ένα θέμα πρίν λίγο καιρό ρωτόντας αν θα υπάρξουν "ανοίγματα λογαριασμών"  γιατί έχει βγάλει κάποια χρήματα σε τράπεζα άλλης Ευρωπαικής χώρας λόγω του ότι χρωστάει ενα μεγαλούτσικο ποσό στο Ελληνικό δημόσιο.

Τέτοιους θέλουμε για να πάμε μπροστά....

Δημοσ.

Και την ιδια ωρα, φταινε οι πολιτικοι, η Μερκελ και το ΔΝΤ.

Λογικη του μεσου Ελληνα, ιδια και απαραλλακτη μετα απο 3 μνημονια. Αναρωτιεται κανεις ποσα ακομα χρειαζεται να φαει στο κεφαλι για να αντιληφθει εστω τι πηγαινε λαθος τοσα χρονια... Και ποσα ακομα για να τα διορθωσει.

Αυτα που γραφονται σε αυτο το τοπικ παντως, οδηγουν στο ευκολο συμπερασμα οτι ο διψηφιος αριθμος μνημονιων δεν ειναι μακρια.

Με τεραστια διαφορα απο το δευτερο,το πιο γραφικο ποστ στο φορουμ

Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει με ποια οικονομικη λογικη η αυξση του ΦΠΑ πχ απο 23% σε 24% θα αυξησει περισσοτερο τα εσοδα του κρατους απο μια μειωση του απο 23% πχ σε 15%?

• Like 1
Δημοσ.

Και απο ποτε η απασχοληση προσωπικου νομιμοποιει τον φοροφυγα; Και απο ποτε η ανοχη στην παρανομια καθοριζεται απο το ποσους εργοδοτει; Ελλαδα...

Και απο ποτε ο "φοβος" για ολιγοπωλιο νομιμοποιει τους φοροφυγαδες; Ελλαδα...

Ναι εξαφανιζεται το καθαρο χρημα απο την αγορα και αυξανεται το μαυρο. Αν δεν εισαι σε θεση να αντιληφθεις τι σημαινει αυτο πρωτα απ'ολα για τον απλο πολιτη και ποιους ευνοει η υπαρξη του, μην κανεις καν τετοιου τυπου ποστ.

Γιαυτο το λογο παρε ενα φρεσκο μνημονιο νο. 4 να 'χεις και ως γνησιος Ελληνας της μεταπολιτευσης συνεχισε να κοιτας την παρτη σου ακομα κι αν πρεπει να κλεψεις τον διπλα.

Ενα δακρυ κυλησε με αυτην την προσπαθεια νομιμοποιησης των φοροφυγαδων. Σταματα γιατι θα βαλω τα κλαματα .

Α, ιδεα μου ηταν.

Το 1 και το 2 ειναι τα μονα πραγματα στα οποια συμφωνω απο ολο σου το ποστ ΑΛΛΑ ουτε αυτα νομιμοποιουν ή δικαιολογουν τον στρατηγικο φοροφυγα-ΚΛΕΦΤΗ.

Αυτοι που αναφερεις στο 3 αναδεικνυονται και εκλεγονται απο εναν και μοναδικο: Τον λαο. Ειναι ο καθρεφτης του λαου, δρουν με τη λογικη του λαου, πουλανε οτι ψωνιζει ο λαος και κατ'αυτον τον τροπο τους εκλεγει ο λαος. Μοιρασμενες οι ευθυνες. Και για να στο αποδειξω:

Οσο δικαιολογεις τους φοροφυγαδες, τοσο δε θα βρεθει ουτε ενας πολιτικος να αναλαβει το κοστος της παταξης της φοροδιαφυγης, τοσο θα εχουν μαυρες τρυπες τα κρατικα ταμεια και τοσο θα αυξανονται οι φοροι και τοσο θα κλαιγεσαι οτι δεν υπαρχει ανταποδοτικοτητα. Απο τη στιγμη που ο πολιτικος που θα παει να παταξει τη φοροδιαφυγη θα βρει αντιμετωπους κατι τυπους σαν εσενα που ειστε και η πλειοψηφια. Αρα γιατι να το κανει;

Ερχεται λοιπον και σου λεει αυτα που θες να ακουσεις, περι σκισιματος μνημονιων, επιστροφης σε δραχμες και διαγραφη χρεους, τυπωματος ευρω κλπ, τον ψηφιζεις και μετα κλαιγεσαι οτι φταινε οι πολιτικοι για την καταντια σου.

TrueLegend είσαι λίγο εριστικός. Ελπίζω να μπορείς να το αντιληφθείς.

Άσε τα δάκρυα σου που κυλάνε, τα 4α μνημόνια και περί «φόβος» για ολιγοπώλιο και κοίτα να απαντάς τουλάχιστον με έστω κάποια τυπική επιχειρηματολογία. Αν δεν το θες, απλά μην απαντάς.

Το να τα χώνεις «στους γνήσιους Έλληνες της μεταπολίτευσης» ή να απευθύνεσαι προσωπικά σε εμένα ως «έλληνα της μεταπολίτευσης που κοιτάω τη πάρτη μου» ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το τι έχει να προσφέρει σε μια κουβέντα.

Αν από όλο το post μου εσύ κατάλαβες ότι νομιμοποιώ και επικροτώ τους φοροφυγάδες τότε πραγματικά ο τρόπος σκέψης σου είσαι εκπληκτικός. Ειλικρινά δεν ξέρω ούτε που ζεις, ούτε που δουλεύεις, ούτε πόσα βγάζεις αλλά βγες και κοίτα λίγο έξω στη πραγματική οικονομία το τι συμβαίνει.

Ας συνειδητοποιήσουμε πρώτα ότι αυτό που κάποτε μια μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων έκανε (το να φοροδιαφεύγει «στρατηγικά») πλέον έχει γίνει η μοναδική άμυνα μπας και επιβιώσουν.

Το ότι όλες οι κυβερνήσεις μας, διαχρονικά, αντί να πάρουν αυτή την τάση και να την «γυρίσουν» προς όφελος όλων πέτυχαν το να «αναγκάσουν» πλέον τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες στο να φοροδιαφύγουν (ακόμα περισσότερο;) γιατί το πιάτο φαγητό που κοροϊδεύεις κάποια μέρα ίσως μάθεις (και δεν στο εύχομαι) ότι δεν είναι για όλους δεδομένο.

Πρόσεξε για να μην παρεκτραπείς. Δεν το λέω εγώ αυτό.

Η αγορά εκεί έξω το λέει… 

• Like 2
Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει με ποια οικονομικη λογικη η αυξση του ΦΠΑ πχ απο 23% σε 24% θα αυξησει περισσοτερο τα εσοδα του κρατους απο μια μειωση του απο 23% πχ σε 15%?

η αγορά βρισκεται ούτως ή άλλως σε ύφεση, ο κόσμος καταναλώνει λιγότερο, το να μειώσεις το ΦΠΑ δεν θα αυξήσει την κατανάλωση, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να καλύψει τις 8 μονάδες εκπτωσης στο ΦΠΑ.

• Super Moderators
Δημοσ.

η αγορά βρισκεται ούτως ή άλλως σε ύφεση, ο κόσμος καταναλώνει λιγότερο, το να μειώσεις το ΦΠΑ δεν θα αυξήσει την κατανάλωση, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να καλύψει τις 8 μονάδες εκπτωσης στο ΦΠΑ.

Σιγά σιγά μόλις ο κόσμος πιάνει το αφορολόγητο μέσω κάρτας θα γυρνάει σε μετρητά κι αγορές χωρίς ΦΠΑ όπου μπορεί, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πεσμένα έσοδα σε σχέση με άλλες χρονιές που είχαμε χαμηλότερους συντελεστές.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εννοείς στην "αρχή της αλυσίδας" ενός προιόντος μέχρι να φτάσει στα χέρια μας? Δεν νομίζω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...