Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος συνδεσμολογιας για ήχο από Projector εκτός home cinema?

Η απόσταση προτζεκτορα - τοιχου είναι περίπου 4-4,5μ

Ο προτζεκτορας εχει απότι έχω δει μόνο την κλασσική έξοδο ήχου με το "καρφί"

Προς το παρον σε ενα μικρο στερεοφωνικο το στελνω με καλωδιο

Η πηγή είναι είτε

α. αποκωδικοποιητης για τηλεοραση. O αποκωδικοποιητης εχει μια scart και μια hdmi εξοδο, προς το παρον στέλνω το hdmi στον προτζεκτορα και περναει ήχο+εικονα

ειτε

β. laptop για περιεχομενο. Δοκίμασα από laptop να στείλω με Hdmi εικόνα στον προτζεκτορα και την εξοδο ήχου στο στερεοφωνικο, αλλα μου πέρναγε και τον ηχο απο το hdmi και όχι από την εξοδο του ηχου

Θα με κάλυπτε ακόμα και ενα woofer με 2 ηχεια για υπολογιστη, σοβαρα, αλλά όλα έχουν μικρό καλώδιο (λογικό, πάνω από 1-2 μετρα δεν χρειαζεται για υπολογιστη)

Δημοσ.

β. laptop για περιεχομενο. Δοκίμασα από laptop να στείλω με Hdmi εικόνα στον προτζεκτορα και την εξοδο ήχου στο στερεοφωνικο, αλλα μου πέρναγε και τον ηχο απο το hdmi και όχι από την εξοδο του ηχου

Aν επιλεξεις απο τις ρυθμισεις ηχου των win προεπιλογη την οπτικη / στερεοφωνικη ? 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Aν επιλεξεις απο τις ρυθμισεις ηχου των win προεπιλογη την οπτικη / στερεοφωνικη ?

Θα το δοκιμασω

Από την αλλη αυτο είναι όταν βλεπω από λαπτοπ

Πολλες φορές ομως θελω απλα να δω απο τηλεοπτικο καναλι, όπως χθες που είχε μπαλα. Δυστυχως το crypto που εχω για το σημα, εχει ενα hdmi και μετα SCART

Θα δουλευε αν εβγαζα την εικονα απο SCART προς τον προτζεκτορα και μετα με hdmi τον...ηχο? (πως αραγε? υπαρχουν ηχεια που παιρνουν Hdmi εισοδο?)

Δημοσ.

Εχει σκεφτει να παρεις ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια ως αντικατασταση του στερεοφωνικου; γιατι αν δεν βαλεις ενισχυτη δεν νομιζω μα υπαρχει αλλη λυση. Εκτος αν δεν καταλαβα τι ακριβως θες να κανεις.

Απο σκαρτ απ οσο ξερω βγαζεις και ηχο και εικονα με 3 rca (κιτρικο, κοκκινο, ασπρο).

Δημοσ.

@heavyrain

Τι ειναι τα ενεργα ηχεια?

Βασικα αυτο που θελω να κανω είναι να εχω εναν απλα υποφερτο ηχοα και αποτι φαινεται το να βγαινει ενα κλασσικο rca απο τον projector να καταληγει σε ηχεια δεν ειναι και το καλυτερο

Ειδικα οταν θελω να δω τηλεοπτικο περιοχομενο, ο Mpeg4 αποκωδικοποιητης εχει μονο μια εξοδο hdmi και scart, αρα δεν μπορει αυτος να στειλει ηχο στο ηχοσυστημα

Ειδα οτι ο προτζεκτορας δεν ειχε εισοδο scart οποτε τσαμπα μιλαμε, μονο HDMI, εισοδο-καρφί για εξοδο για τον ηχο και αλλο ενα εισοδο για τον ηχο και αρκετες VGA

Ενα αλλο σεναριο που σκεφτηκα είναι να παρω ενα media player και να στελνει αυτο τον ηχο

Δεν το ειχα ποτε σαν σεναριο γιατι βολευομουν με το λαπτοπ και την ανεση οτι δεν θα εχω ποτε θεμα με codecs

Τα media players Που παιζουν στην αγορα είναι ΟΚ? Οσο περναει ο καιρος δεν πιστευω να μην μπορουν να αναβαθμιζονται για να παιζουν τις νεες ταινιες

Δημοσ.

Ενεργα ηχεια ειναι ηχεια με ενσωματωμενο ενισχυτη. Σαν του pc φαντασου, αλλα με ποιοτικο ηχο. Σκρουτζ-αρε τα και θα σου βγαλει.

Μπορεις απ το scart να παρεις μονο τον ηχο και να τον στελνεις στις υποδοχες audio in L+R του συστηματος που χεις/θα παρεις, και την εικονα κανονικα με hdmi στο προτζεκτορα. Αυτο γινεται δεδομενου οτι ο αποκωδικοποιητης στελνει ταυτοχρονα σημα και στο hdmi και στο σκαρτ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...