Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

.

Η κύρια διαφορά είναι ότι το magical realism δεν ξεχωρίζει το εξωπραγματικό ή το μεταφυσικό από την πραγματικότητα και δεν προσπαθεί να το παρουσιάσει σαν Epic όπως το fantasy genre.

Στο Game of Thrones για παράδειγμα:

Η ύπαρξη των δράκων αρχικά και των White Walkers αργότερα αντιμετωπίζεται με αμφιβολία από τους κατοίκους του Westeros.

Αντίθετα π.χ το Black Mirror έχει πολλά επεισόδια με έντονους τόνους magical realism (National anthem, The entire history of you, Shut up and dance κλπ). Εάν το Nineteen-Eighty-Four γραφόταν σήμερα και όχι την δεκαετία του 40, θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί magical realism. Μια ταινία για τους Illuminati ή άλλα conspiracy theories θα μπορούσαν επίσης να είναι magical realism. 

1. το 1984 είναι ένα δυστοπικό έργο, πώς κολλάει εδώ δεν καταλαβαίνω..

2. άρα και οι κάτοικοι του westeros έχουν αυτή ακριβώς τη διαφωνία..αυτοί λένε ότι είναι fantasy και jon snow τους λέει magical realism...

Δημοσ.

δλδ εσύ το real world το εκλαμβάνεις απλά ως Λονδίνο, Παρίσι, Νιου Γιορκ, Βουδαπέστη;

Ενώ εσύ άκουσες magical, διάβασες και το σχόλιο κάποιου άσχετου στο ίντερνετ (έχει κάνει πολύ κακό με τους άσχετους το ίντερνετ) και το επαναλαμβάνεις.

Σου έδωσα ήδη χαρακτηριστικότατο παράδειγμα.

Σύγκρινε το 100 χρόνια μοναξιάς με το asoiaf.

Αν βρεις ομοιότητες, σφύρα μας κλέφτικα, το πρώτο είναι magical realism, το δεύτερο epic fantasy.

Δημοσ.

Ενώ εσύ άκουσες magical, διάβασες και το σχόλιο κάποιου άσχετου στο ίντερνετ (έχει κάνει πολύ κακό με τους άσχετους το ίντερνετ) και το επαναλαμβάνεις.

Σου έδωσα ήδη χαρακτηριστικότατο παράδειγμα.

Σύγκρινε το 100 χρόνια μοναξιάς με το asoiaf.

Αν βρεις ομοιότητες, σφύρα μας κλέφτικα, το πρώτο είναι magical realism, το δεύτερο epic fantasy.

δεν το διάβασα το σχόλιο σου..

ούτε το βιβλίο που λες το χω διαβάσει..

ούτε να σφυράω ξέρω..

Δημοσ.

δεν το διάβασα το σχόλιο σου..

ούτε το βιβλίο που λες το χω διαβάσει..

ούτε να σφυράω ξέρω..

Τότε σταμάτα να λες ό,τι να'ναι και να επαναλαμβάνεις το σχόλιο κάθε άσχετου.

Αν είχες διαβάσει 100 years of solitude δεν υπήρχε περίπτωση να γράψεις κάτι τόσο χαζό από μόνη σου, κάπου διάβασες σχόλιο ηλίθιου.

Το asoiaf έχει τόση σχέση με το magical realism, όση εγώ κι εσύ έχουμε με έναν αρειανό.

Δημοσ.

τώρα τι θέλεις να σου απαντήσω;πας καλά;ακόμα και δίκιο να χες νομίζεις ότι θα κάτσω και να το συζητήσω περαιτέρω μαζί σου; άντε στο χαμομήλι σου κι εγώ στο δικό μου.

Δημοσ.

τώρα τι θέλεις να σου απαντήσω;πας καλά;ακόμα και δίκιο να χες νομίζεις ότι θα κάτσω και να το συζητήσω περαιτέρω μαζί σου; άντε στο χαμομήλι σου κι εγώ στο δικό μου.

1ον, έχω δίκιο.

2ον, δεν σε είπα ηλίθια, είπα ότι έγραψες κάτι χαζό, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Από τη στιγμή που έχεις ακουστά το magical realism θα έπρεπε να γνωρίζεις το 100 years of solitude, ίσως το πιο διάσημο βιβλίο του genre. Αφού δεν το ξέρεις, κάνει μιάου μιάου στα κεραμίδια ότι επαναλαμβάνεις τα λόγια κάποιου άλλου, που για να πιστεύει ότι το asoiaf έχει ομοιότητες με το 100 years of solitude είναι ηλίθιος.

3ον, γιατί μυγιάστηκες;

Δημοσ.

1. το 1984 είναι ένα δυστοπικό έργο, πώς κολλάει εδώ δεν καταλαβαίνω..

2. άρα και οι κάτοικοι του westeros έχουν αυτή ακριβώς τη διαφωνία..αυτοί λένε ότι είναι fantasy και jon snow τους λέει magical realism...

1. Είπα αν γραφόταν σήμερα και αναφερόταν στο παρόν/ κοντινό μέλλον όπως το Black Mirror.

2. Μιλάμε για revelation όμως, κάτι που αυτόματα σπάει την συνοχή του magical realism. 

Δημοσ.

Το The World of Ice & Fire θα μου κάνει spoiler γιατί είμαι ακόμα στη 2η σεζον ;

Yπάρχει βιβλίο για τη Night's Watch;

Δημοσ.

Γιατί δεν είναι fantasy. Το είδος του είναι magical realism.

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό, διότι είμαι 99% σίγουρος ότι το Asoif είναι low fantasy.Ή τουλάχιστον ξεκινά ως τέτοιο μέχρι η μαγεία/περίεργα κάμουν την εμφάνιση τους.

Άλλα, όπως το American Gods, μπορούν να χαρακτηριστούν ως magical realism ή/και urban fantasy.

edit:@OP

Κάπου πήρε το μάτι μου compediums με τα γεγονότα και ιστορίες του κόσμου, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Γενικά η κοσμοπλασία του Μάρτιν δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Δημοσ.

Ο Μάρτιν έχει ένα κυρίως πλάνο στο μυαλό του αλλά γράφει αυθαίρετα, ιστορίες χωρίς συνοχή και αναλαμβάνουν άλλοι να ενώσουν τις τελείες και να προσαρμόσουν ότι υλικό έχει ώστε να στέκει και χρονικά. Συγκεκριμένα το βιβλίο "Ο κόσμος της φωτιάς και του πάγου" το έγραψαν κυρίως οι Έλιο M Γκαρσία και Λίντα Άντόνσον που είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να καλύψουν τα κενά.

Δημοσ.

Το The World of Ice & Fire θα μου κάνει spoiler γιατί είμαι ακόμα στη 2η σεζον ;

Κανείς ???????????

Δημοσ.

Στον Μαγικό Ρεαλισμό ανήκουν έργα συγγραφέων από την Λατινική Αμερική όπως:

- Εκατό Χρόνια Μοναξιά : Γκαμπριελ Γκαρσία Μάρκες

- Πέδρο Πάραμο : Χουαν Ρούλφο

- Μυθοπλασίες: Μπόρχες

Στοιχεία από μαγικό ρεαλισμό περιέχουν έργα όπως:

- Η Μύτη : Νικολάι Γκόγκολ

- Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα : Μ.Μπουλγκάκωφ

Επίσης υπάρχει και η μεταμοντέρνα λογοτεχνία με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού,

συγγραφέων όπως ο Γκυντερ Γκρας και η Ιζαμπέλ Αλιέντε

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανείς ???????????

Χαμηλές πιθανότητες να βρεις εδώ κάποιον που το έχει διαβάσει. Πιο πιθανό να το βρεις googlάροντάς το...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...