Maline Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Καλημέρα, Θα αποκτήσω σύντομα δικό μου διαμέρισμα και σκέφτομαι τι δάπεδο να προτιμήσω. Μου αρέσει το laminate που προσδίδει μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο, αλλά οι κριτικές που διάβασα στο ίντερνετ είναι αμφιλεγόμενες και δεν ξέρω τι ισχύει τελικά. Είναι βλαβερό; Είναι ανθεκτικό; Μπορεί να μπει και στην κουζίνα; Για το παρκέ τι ισχύει; Είναι εύκολη η συντήρηση; Θα αρχίζει να τρίζει και να ξεβάφει το χρώμα του σε μερικά χρόνια; Ποια τα αρνητικά του; Το πλακάκι μήπως είναι η πιο πρακτική λύση; Ό,τι και να επιλέξω, θα ήθελα να επενδυθεί όλο το σπίτι, δηλ. παντού laminate ή παντού παρκέ (εκτός από το μπάνιο) ή παντού πλακάκι. Ευχαριστώ.
Lautrec Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Laminate δεν θα σύστηνα. Εχουν προστασία ενάντια στις κρούσεις και τις γρατζουνιές, αλλά δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα άλλα που αναφέρεις, ειδικά αν μιλάμε για μικρού πάχους. Επίσης οι κλειδώσεις τους είναι ευαίσθητες χαλάνε μετά απο χρόνια και δημιουργούν μικρά κενά. Και θέλουν απο κάτω να έχεις ήδη μια στιβαρή και εντελώς λεία επιφάνια (πχ μάρμακο ή πλακάκι), αλλίως χαλάνε. Αν το πάτωμα του διαμερίσματος έχει κάποια μικρή ανοιμοιογένεια για τον οποιοδήποτε λόγο, θα στρεσσάρεται η κλείδωση του laminate στο σημείο αυτό και εν τέλει θα χαλάσει. Ό,τι και να επιλέξω, θα ήθελα να επενδυθεί όλο το σπίτι, δηλ. παντού laminate ή παντού παρκέ (εκτός από το μπάνιο) ή παντού πλακάκι. Αν βάλεις σε όλο το σπίτι, για τα laminate θα πρέπει να αφήσεις κενά ανάμεσα στα δωμάτια 1
NikosKallithea Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Το κοστος για τις επιλογες που αναφέρεις το εχεις σκεφτει? 2
Maline Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για το παρκέ τι εμπειρίες υπάρχουν; Να αναφέρω ότι στο σπίτι έχει μπει πλακάκι από τον εργολάβο, αλλά θέλουμε να μεταφέρουμε ένα σώμα καλοριφέρ προκειμένου να κερδίσουμε χώρο στη μια πλευρά του τοίχου στο σαλόνι και αφού θα σπάσουμε που θα σπάσουμε το πάτωμα, λέμε να το αλλάξουμε κιόλας προς το καλύτερο. Το παρκέ αξίζει; Είναι λίγο ακριβό, ναι, αλλά μια φορά (ελπίζω) να γίνει αυτή η δουλειά.
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 έχω laminate, απο τις τρεις επιλογές νομίζω η πιο αδυναμη. Πάντως ό,τι και να διαλέξεις, να προσέξεις να το μονώσεις καλά.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Τα παρκετα ειναι οτι καλυτερο για ενα σπιτι, ηχομόνωση, θερμομόνωση, αντοχή, επισκευάζονται, τρίβονται(στο μέλλον) αλλα κοστίζουν και εχουν και διαφορά στα πάχη, το πλακάκι που εχεις τωτα, να ειναι και παλιο, το πολυ να ειναι 1 πόντος, τα παρκέτα ειναι 2 πόντοι συν κολλες, μονωτικά υποστρώματα, αστάρια, πας παραπάνω απο στου 3 πόντους, με οτι αυτο σημαίνει για ενα σπίτι, πόρτες μάρμαρα, κυρία είσοδος, μπαλκονόπορτες κπλ Εκτός αν βρεις καλλιτέχνη μάστορα και σου κατεβάσει το υπάρχων δάπεδο, δουλείες με φούντες
DrNick Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Το laminate είναι πολύ καλή επιλογή σε μια ανακαίνιση. Όμως, όσο καλό τύπο και αν πάρεις, συνεχίζει να είναι ευαίσθητο σε χτυπήματα, γρατζουνιές και κυρίως νερό.
saleit Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Έχουμε παρκέ στο πατρικό εδώ και 40 περίπου χρόνια. Γνήσιο χειροποίητο ξύλινο πάτωμα. Είναι πολύ τέλειο. Βέβαια θέλει και πολύ προσοχή. Στην αρχή θέλει καλό τρίψιμο, και μετά άριστο βερνίκωμα. Αλλά νομίζω, τώρα βγαίνουν έτοιμα σε κομμάτια, συναρμολογουμενα.Στο δικό μου έχω μάρμαρο. Κλάσεις ανώτερο. Καθαρίζει πανεύκολα. Δείχνει πιο όμορφο το σπίτι. Πιο φωτεινό.Το laminate, δεν έχω ιδέα τι είναι.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 laminate είναι η χειρότερη επιλογή, αλλά η φθηνότερη Διαλέξεις και παίρνεις !!!
efo355 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εγώ στο σπίτι έβαλα πλακάκι απομιμιση ξύλου ( πριν 2 χρόνια) χωρίς να αφήσω κενά για αρμο. Σε κάθε δωμάτιο εχουμε αφήσει ένα κενό στο κούφωμα για τις διαστολές όπου έχει μπροστά μία βέργα Inox για να καλύψει το κενό και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ωραίο. Σε όλο το σπίτι έχω το ίδιο πλακάκι. Αυτά που βάζουν άλλο πλακακι στο μπάνιο ποτέ δεν τα κατάλαβα. 2
mariariw22 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Είπα να μην ανοίξω νέο θέμα (με το ίδιο ζήτημα) που με απασχολεί και μένα. Το καλοκαίρι με το καλό θα φτιάξω το σπίτι μου, που αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ παλιό πλακάκι. Διαβάζοντας όσα γράψατε, έρχομαι να σας ρωτήσω. Το έτος 2021 προτείνετε λαμινέιτ; Ξεκίνησα με αυτήν την επιθυμία την οργάνωση της αλλαγής, που πρόκειται να κάνω, αλλά αναρωτιέμαι αν ισχύουν ακόμα όσα μειονεκτήματα έχετε αναφέρει για αυτό ή με τα χρόνια υπάρχει κάποιου είδους εκσυγχρονισμός. Ήθελα γενικά ένα σπίτι "ζεστό" από άποψη διακόσμησης για αυτό και μου φάνηκε ωραία ιδέα. Φυσικά με ενδιαφέρει και το οικονομικό της υπόθεσης. Θα περιμένω τις απαντήσεις, μήπως και καταλήξω κάπου.
mary Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 11 ώρες πριν, mariariw22 είπε Καλησπέρα σε όλους. Είπα να μην ανοίξω νέο θέμα (με το ίδιο ζήτημα) που με απασχολεί και μένα. Το καλοκαίρι με το καλό θα φτιάξω το σπίτι μου, που αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ παλιό πλακάκι. Διαβάζοντας όσα γράψατε, έρχομαι να σας ρωτήσω. Το έτος 2021 προτείνετε λαμινέιτ; Ξεκίνησα με αυτήν την επιθυμία την οργάνωση της αλλαγής, που πρόκειται να κάνω, αλλά αναρωτιέμαι αν ισχύουν ακόμα όσα μειονεκτήματα έχετε αναφέρει για αυτό ή με τα χρόνια υπάρχει κάποιου είδους εκσυγχρονισμός. Ήθελα γενικά ένα σπίτι "ζεστό" από άποψη διακόσμησης για αυτό και μου φάνηκε ωραία ιδέα. Φυσικά με ενδιαφέρει και το οικονομικό της υπόθεσης. Θα περιμένω τις απαντήσεις, μήπως και καταλήξω κάπου. Δεν βρίσκομαι Ελλάδα για να γνωρίζω καλά την αγορά των laminates αλλά έχει δύο μήνες που ξεκίνησα να δουλεύω σε εταιρεία με αυτό το αντικείμενο. Θα σου πω την γνώμη μου πάνω σε 5-6 μάρκες που φέρνουμε. Αν καταλήξεις να πάρεις διάλεξε πάχος 12mm και μάρκα kronotex, krono-κάτι γενικά ή quickstep. Αυτές οι εταιρείες είναι οι πιο ποιοτικές. Θεωρώ ότι έχουν εξελιχθεί πολύ σε σχέση με τόσα χρόνια πριν. Προσωπική γνώμη αν έφτιαχνα σπίτι τώρα στην Ελλάδα: θα έβαζα σε δωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία laminates με ξύλο και μπάνιο κουζίνα το κλασσικο πλακάκι. Στο σαλόνι ειδικά θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό. Ανάλογα με το χρώμα των επίπλων σου διάλεξε πιο σκούρα ή ανοιχτόχρωμα "ξύλα" 1 1
mariariw22 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 16 λεπτά πριν, mary είπε Δεν βρίσκομαι Ελλάδα για να γνωρίζω καλά την αγορά των laminates αλλά έχει δύο μήνες που ξεκίνησα να δουλεύω σε εταιρεία με αυτό το αντικείμενο. Θα σου πω την γνώμη μου πάνω σε 5-6 μάρκες που φέρνουμε. Αν καταλήξεις να πάρεις διάλεξε πάχος 12mm και μάρκα kronotex, krono-κάτι γενικά ή quickstep. Αυτές οι εταιρείες είναι οι πιο ποιοτικές. Θεωρώ ότι έχουν εξελιχθεί πολύ σε σχέση με τόσα χρόνια πριν. Προσωπική γνώμη αν έφτιαχνα σπίτι τώρα στην Ελλάδα: θα έβαζα σε δωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία laminates με ξύλο και μπάνιο κουζίνα το κλασσικο πλακάκι. Στο σαλόνι ειδικά θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό. Ανάλογα με το χρώμα των επίπλων σου διάλεξε πιο σκούρα ή ανοιχτόχρωμα "ξύλα" Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Είσαι πολύ κατατοπιστική! Επειδή σαλόνι κουζίνα θα είναι σχετικά κοντά, τύπου ενιαίος χώρος, είναι λάθος να βάλω λαμινειτ και στην κουζίνα πιστεύεις;
mary Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, mariariw22 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Είσαι πολύ κατατοπιστική! Επειδή σαλόνι κουζίνα θα είναι σχετικά κοντά, τύπου ενιαίος χώρος, είναι λάθος να βάλω λαμινειτ και στην κουζίνα πιστεύεις; Δεν θα έλεγα λάθος. Απλά επειδή ο χωρίς της κουζίνας είναι πολυσυχναστος με νερά, σχεδόν καθημερινά κάτι θα πέσει και θα λερωσει, εμπιστεύομαι πιο πολύ το πλακάκι. Μπορείς να κάνεις το εξής. Στο διαμέρισμα που μένω τώρα είναι έτσι ανοιχτός ενιαίος χωρος σαλόνι κουζίνα. Στο σαλόνι και διάδρομο έχει laminate και στη κουζίνα πλακάκι. Εκεί που "συναντιουνται " πλακάκι + ξύλο έχει ενωμα όπως αυτό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα