Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη σου δινουν οταν φευγεις οικιοθελώς και τις αδειες χωρια απο το επιδομα αδειας;

Ακομα μια φορα αποδεικνύεται οτι σε κοροϊδεύουν, νομιζεις οτι σε δωσανε αυτα που δικαιούσαι αλλα παλι δεν σου λενε ολη την αληθεια. Δεν πειράζει ομως, υγεια πανω απ ολα.

Υ.Γ: εμαθα οτι αλλα εκατσε και ειπε στους υπαλληλους για μενα, εδωσε αλλο λογο απο αυτον που εφυγα πραγματικα, αλλά με πηρε ενας απο τους υπαλληλους να μάθει τι κανω, ας ελπισω καλοπροαίρετα. Μου ειπε ρε συ πριν απο σενα δεν άντεξε κανεις πανω απο δυο μηνες, εσυ άντεξες περίπου ενα χρονο(παρα 15μερες) μετα απο σενα ηρθανε αλλα τρια ατομα, μεσα σε δυο, τρεις μερες φυγανε ολοι δεν μπορεσαν την πίεση. Του απαντησα αυτο που μου χανε πει, αφου μπορουσαν να τα κάνουν μονοι τους τι αλλαξε; καλα αυτα ετσι τα λένε, αν ερθεις να δεις τι γίνεται θα πάθεις πλακα. Δεν πρόκειται του απάντησα, δεν χαλαω την ηρεμια μου για κανεναν πλεον

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφού άλλαξες ημερολογιακό έτος στον ίδιο εργοδότη, για το 2017 δικαιούσαι κανονικά όλη την άδεια.

Το υπόλοιπο σου , θα το πληρωθείς σχεδόν μεικτά (αφαιρούνται κάτι ψιλά) με την αποχώρηση σου.

Δλδ δες το μικτό μισθό σου, και υπολόγισε αναλογικά τις μέρες που σου αναλογούν στο μεικτό

πχ. κάνε ΜΕΙΚΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ / 22 Χ 15 . Κάπου εκεί είναι τα λεφτά που θα πάρεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το παραπάνω ισχύει αν οι 15 μέρες υπόλοιπο που αναφέρεις αφορούν εργάσιμες.
Αν αφορούν ημερολογιακές τότε ως αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας θα πάρει μισό μεικτό μισθό (15/30)

Το επίδομα αδείας επίσης θα το πάρεις μεικτό
Δλδ ΜΕΙΚΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ / 2

Δημοσ.

Εγω πηρα αντι για 473€ περιπου 207€(μισθο) μου εδωσε και 167€ επιδομα αδειας. Για αδειες που λες πιο πανω δεν μου δωσανε τιποτα. Μου χρωστανε βεβαια ως τις 22/12/17 ενα μερος του δωρου Χριστουγέννων. Απο τις 1/10/16 ως την μερα που εφυγα 15/5/17 δεν πηρα ουτε μια μερα αδεια

Παλι μου την φερανε αλλα χαρισμα τους. Δεν πρόκειται να ξανασχοληθω με ατομα που με το παιζουν φραγκατοι και κανουν σαν τρελοι αν τους κουνησεις ενα 20€ ή γλιτωσουν απο σενα 100€.

Λυπηθηκαν να μου κανουν αυξηση απο 473€ σε κατι παραπανω εστω και 150€ εφοσον εκανα πανω απο 4+ωρες υπερωρια την μερα. Εφυγα και αλλαξανε τρια ατομα στην θεση που ημουνα κανεις δεν αντεχει

Δημοσ.

κοίτα ή θα δηλώσουν ότι τη πήρες στην κατάσταση αδειών όταν έρθει η ώρα, ή αν το πάμε ακόμα πιο μακριά θα δηλώσουν ότι δε τη πήρες, θα το περάσουν την αποζημίωση ως έξοδο στα βιβλία τους και θα είναι εικονικό έξοδο πρακτικά 

βέβαια τώρα που άλλαξε ο νόμος και όλοι οι μισθοί πρέπει να περνάνε υποχρεωτικά από τράπεζα αυτό καλύτερα να μην το κάνουν, αλλά όσο ίσχυαν τα λεφτά στο χέρι μπορούσαν άνετα

δεν απαιτούταν κάποιο αποδεικτικό για τις αποδοχές, η υπογραφή στην απόδειξη του μισθού δεν είναι υποχρεωτική άλλωστε μόνο εάν θέλει τη ζητάει ο εργοδότης για να είναι καλυμμένος και ακόμα και να τη ζητούσε έλεγχος δεν είχε το δικαίωμα του έριχνες άκυρο αν επέμενε και του έκανες και θέμα στον προϊστάμενό του.

πλέον με υποχρεωτική τράπεζα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα 

Δημοσ.

Εγω παλια επαιρνα στο χεριτον μισθο, εδω και 7μηνες μου τα βαζανε στην τραπεζα. Παντα υπεγραφα χαρτι μισθοδοσιας.

Αρα δεν μπορουν να πουν πήρε αδεια μετα της 15/5/17 αφου δεν ειμαι εκει και υπέγραψα απολυση. Ας κανουν οτι θελουν. Το πολυ πολυ να βρεθουν στην δυσκολη θεση να μου βαλουν δωρακι, ειδικά αν μου γυρισει το μυαλο και παρω την επιθεωρηση. Ολο μαμουνιες, τους δειχνεις εμπιστοσύνη σε π@δ@νε, τους τα λες οπως ειναι θυμωνουν. Μετα σε πιανουν βλακα, δεν πειραζει, δεν θα κατσω να το τραβηξω περα για 200/250€, με χρωστανε, δεν τους χρωσταω, οταν θα με συναντανε εγω θα τους χαμογελαω και αυτοι θα νομίζουν πως δεν ξερω οτι με φερθηκαν χειροτερα και απο γυφτους

Δημοσ.

οι γύφτοι δε μασάνε σου λέω

μάλιστα από ένα σημείο κι έπειτα φτιάχνουν ένα δικό τους κόσμο στο μυαλό τους όπου αυτοί σου φέρθηκαν σπαθί, αλλά ήσουν αχάριστος ρε φίλε

επίσης αρκετοί απλά δε μασάνε, σε πακετώνουν όσο τους παίρνει και θεωρούν ότι αυτό είναι just bussiness, άμα τους τρέξεις και αναγκαστούν να σκάσουν κάνα φράγκο απλά το κάνουν.. ρίσκαραν και έχασαν (αλλά λίγο, συνήθως όποιος ακολουθεί τέτοιες τακτικές δεν χάνει και ιδιαίτερα) 

• Like 1
Δημοσ.

Αφού άλλαξες ημερολογιακό έτος στον ίδιο εργοδότη, για το 2017 δικαιούσαι κανονικά όλη την άδεια.

Το υπόλοιπο σου , θα το πληρωθείς σχεδόν μεικτά (αφαιρούνται κάτι ψιλά) με την αποχώρηση σου.

Δλδ δες το μικτό μισθό σου, και υπολόγισε αναλογικά τις μέρες που σου αναλογούν στο μεικτό

πχ. κάνε ΜΕΙΚΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ / 22 Χ 15 . Κάπου εκεί είναι τα λεφτά που θα πάρεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το παραπάνω ισχύει αν οι 15 μέρες υπόλοιπο που αναφέρεις αφορούν εργάσιμες.

Αν αφορούν ημερολογιακές τότε ως αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας θα πάρει μισό μεικτό μισθό (15/30)

Το επίδομα αδείας επίσης θα το πάρεις μεικτό

Δλδ ΜΕΙΚΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ / 2

Αν διαβασεις το νομο που παεθεσε ο @logistoylis παραπάνω, θα δεις ότι δε δικαιούμαι ολες τις μερες άδεια. Το 15 ειναι το νούμερο που μου απομένει απο τις 21 που δικαιουμαι ολο το 2017. Δλδ εχω παρει 6 άδειες απο το 2017. 

Δημοσ.

Αν διαβασεις το νομο που παεθεσε ο @logistoylis παραπάνω, θα δεις ότι δε δικαιούμαι ολες τις μερες άδεια. Το 15 ειναι το νούμερο που μου απομένει απο τις 21 που δικαιουμαι ολο το 2017. Δλδ εχω παρει 6 άδειες απο το 2017. 

Δε νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό.

Για το 17 δικαιούσαι 22 μέρες (αν δουλεύεις πενθήμερο) μείον αυτές που έχεις πάρει μέσα στο 17, φυσικά.

Αν είχες προσληφθεί εντός του 17 η συνολική άδεια σου θα ήταν μήνες που δούλεψες Χ συντελεστής ημερών ανά μήνα (νομίζω τον ανέφερε πιο πίσω κάποιος φίλος).

Μείον την άδεια που έχεις πάρει μέσα στο έτος ήδη.

Αν σου χρωστούσαν άδεια του 16, την οποία πήρες μέσα στο 17, ΔΕΝ την αφαιρείς από την αποζημίωση αδείας.

Κανονικά , άδεια που δεν την παίρνεις μέσα στο έτος που τη δικαιούσαι, αποζημιώνεται (μεικτά) με 100% προσαύξηση , και δεν μεταφέρεται.

Αλλά αν ο εργοδότης κάνει το κορόιδο, πρέπει να πας επιθεώρηση εργασίας και αν δεν υπάρξει συμβιβασμός κι εκεί, να του κάνεις μήνυση για να τα πάρεις (κάτι που δεν συμφέρει με αμοιβές δικηγόρων κλπ. , εκτός αν έχεις δικηγόρο που θα στα κάνει τσάμπα, αλλά και πάλι πρέπει να πληρώσεις παράβολα - μεγαρόσημα κλπ., τα οποία αν κερδίσεις θα στα επιδικάσει το δικαστήριο να τα πάρεις από το χαμένο εντόκως).

• Like 1
Δημοσ.

Για να μη μείνει λάθος εντύπωση, ας διευκρινίσω ότι για να δικαιούται κάποιος ολόκληρη την άδεια του και κατά συνέπεια ολόκληρη την αποζημίωση σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του έτους, θα πρέπει να διανύει το τρίτο ημερολογιακό έτος εργασίας (ή μετά το τρίτο).

Τα δύο πρώτα ημερολογιακά, δικαιούται αναλογία.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, σήμερα θα πάω στο λογιστή να εξοφληθώ και να υπογράψω τα χαρτιά της οικειοθελούς αποχώρησης. Με την άδεια όλα καλά τη βρήκαμε την άκρη, τώρα πάμε στα δώρα. Δικαιούμαι την εξόφληση του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων σήμερα ή ανάλογες τελικές ημερομηνίες καταβολής(καλοκαίρι και Χριστούγεννα αντίστοιχα).

Ευχαριστώ και πάλι.

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα! Ήμουν σε μια εταιρεί από 13/4/2018 μέχρι 10/4/2019. Παραιτήθηκα με οικειοθελή αποχώρηση! Δικαιούμουν 6 μέρες άδεια τις οποίες δεν έλαβα. Έχω διαβάσει ότι δικαιούμαι να λάβω τις αποδοχές για τις άδειες που δεν πηρα και μάλιστα σε μεικτές αποδοχές συν επίδομα αδείας. Ήθελα να ρωτήσω πότε τα λαμβάνω αυτά ή μαλλον μέχρι πότε έχει το δικαίωμα ο εργοδότης να τα καταβάλλει; Διάβασα ότι πρέπει να καταβληθούν τη στιγμή της αποχώρησης που δεν συνέβη παρά το ότι ενημέρωσα ότι δικαιούμαι 6 μέρες και μου παν στο λογοιστήριο οτι θα μου τα έβαζαν μαζί με τη μισθοδοσία τη τελευταια. 

Δημοσ.

@logistoulisμιας και βλέπω κατέχεις το αντικείμενο, αν είμαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία όμως κάθε χρόνο επεκτείνεται, δικαιούμαι την 1 παραπάνω μέρα άδειας που παίρνεις μετά από κάποια χρόνια ή όχι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...