Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

@logistoulisμιας και βλέπω κατέχεις το αντικείμενο, αν είμαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία όμως κάθε χρόνο επεκτείνεται, δικαιούμαι την 1 παραπάνω μέρα άδειας που παίρνεις μετά από κάποια χρόνια ή όχι?

οι συμβάσεις ορισμένου δεν μπορεί να είναι απεριόριστες, από ένα σημείο κι έπειτα γίνονται αυτοδικαίως αορίστου με όλα όσα αυτό συνεπάγεται

https://ergatika.gr/2012/09/post-symbasis-orismenoy-xronoy-metatropi-aoristoy/comment-page-1/

• Thanks 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορούν να γίνουν απεριόριστες ανανεώσεις.

• Αν οι ανανεώσεις δικαιολογούνται από έναν αντικειμενικό λόγο

Προφανώς πάνω σ αυτό πατούν στην περίπτωση μου αν και δε ξέρω πώς το δικαιολογούν. Πάντως είμαι πάνω από 5 χρόνια με σύμβαση που ανανεώνεται μια φορά το χρόνο και έχει ισχύ 12 μήνες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Μπορούν να γίνουν απεριόριστες ανανεώσεις.

• Αν οι ανανεώσεις δικαιολογούνται από έναν αντικειμενικό λόγο

Προφανώς πάνω σ αυτό πατούν στην περίπτωση μου αν και δε ξέρω πώς το δικαιολογούν. Πάντως είμαι πάνω από 5 χρόνια με σύμβαση που ανανεώνεται μια φορά το χρόνο και έχει ισχύ 12 μήνες. 

είναι αρκετά πιθανό να μην μπορούν να το δικαιολογήσουν και να το κάνουν ΕΤΣΙ για να γλιτώνουν αποζημιώσεις (εποχική δουλειά κάνετε, ή μοιράζεις φυλλάδια ξερωγώ..; ) 

έχει τύχει σε γνωστό μου σε αντίστοιχη φάση μόλις δεν του ανανέωσαν να πάει να ζητήσει αποζήμιωση και την πήρε κανονικά, γιατί αν το τραβούσε θα πλήρωναν κι άλλα 

απλά το κάνουν και όποιος μασήσει (που οι περισσότεροι μασάνε) 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

είναι αρκετά πιθανό να μην μπορούν να το δικαιολογήσουν και να το κάνουν ΕΤΣΙ για να γλιτώνουν αποζημιώσεις (εποχική δουλειά κάνετε, ή μοιράζεις φυλλάδια ξερωγώ..; ) 

έχει τύχει σε γνωστό μου σε αντίστοιχη φάση μόλις δεν του ανανέωσαν να πάει να ζητήσει αποζήμιωση και την πήρε κανονικά, γιατί αν το τραβούσε θα πλήρωναν κι άλλα 

απλά το κάνουν και όποιος μασήσει (που οι περισσότεροι μασάνε) 

Όχι ρε τι φυλλάδια, σε εταιρεία στο Βενιζέλος δουλεύω σοβαρή υποτίθεται. Λέγοντας σοβαρή εννοώ ότι δε νομίζω να το κάνουν έτσι όπως λέμε, δηλαδή παράνομα, είναι πολύ μεγάλη εταιρεία.

Και για αποζημίωση την ίδια απορία έχω, είμαι εδώ πάνω από 10 χρόνια σκέψου, αλλά αποζημίωση αν τύχει να πάρω ποτέ παίρνω με βάση την τελευταία σύμβαση ορισμένου χρόνου που μου χουν κάνει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Όχι ρε τι φυλλάδια, σε εταιρεία στο Βενιζέλος δουλεύω σοβαρή υποτίθεται. Λέγοντας σοβαρή εννοώ ότι δε νομίζω να το κάνουν έτσι όπως λέμε, δηλαδή παράνομα, είναι πολύ μεγάλη εταιρεία.

Και για αποζημίωση την ίδια απορία έχω, είμαι εδώ πάνω από 10 χρόνια σκέψου, αλλά αποζημίωση αν τύχει να πάρω ποτέ παίρνω με βάση την τελευταία σύμβαση ορισμένου χρόνου που μου χουν κάνει?

ρώτα στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας να δούμε τι θα σου πουν 

επίσης δεν είπε κανείς ότι δεν μπορεί να γίνονται αμέτρητες ορισμένου, μια χαρά μπορούν , φυσικά και δεν μπορεί να στο απαγορέψει κανείς

το αν αυτές θεωρούνται αορίστου όταν φτάσουμε στο δια ταύτα είναι το θέμα 

επίσης αυτά με τις αορίστου κυρίως σε μεγάλες εταιρείες τα ακούω , εμείς δεν καθόμαστε να ασχολούμαστε με τέτοιες πίπες  , έχεις 12 μήνες να δεις αν σου κάνει ο άλλος όπου μπορείς να τον διώξεις ανά πάσα στιγμή χωρίς αποζημίωση, οπότε αν δεν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο όπως πχ κάνας υπάλληλος σε σεζόν εγώ προσωπικά δεν κάθομαι να κάνω ορισμένου έτσι για τη φάση (έχω κάνει δηλαδή και ανούσιες, αλλά προτιμώ να τους πείσω για το αντίθετο όταν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος) 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
10 ώρες πριν, GeorgiaVa είπε

Καλησπέρα και από μένα! Ήμουν σε μια εταιρεί από 13/4/2018 μέχρι 10/4/2019. Παραιτήθηκα με οικειοθελή αποχώρηση! Δικαιούμουν 6 μέρες άδεια τις οποίες δεν έλαβα. Έχω διαβάσει ότι δικαιούμαι να λάβω τις αποδοχές για τις άδειες που δεν πηρα και μάλιστα σε μεικτές αποδοχές συν επίδομα αδείας. Ήθελα να ρωτήσω πότε τα λαμβάνω αυτά ή μαλλον μέχρι πότε έχει το δικαίωμα ο εργοδότης να τα καταβάλλει; Διάβασα ότι πρέπει να καταβληθούν τη στιγμή της αποχώρησης που δεν συνέβη παρά το ότι ενημέρωσα ότι δικαιούμαι 6 μέρες και μου παν στο λογοιστήριο οτι θα μου τα έβαζαν μαζί με τη μισθοδοσία τη τελευταια. 

Εννοειται οτι τις πληρωνεσαι, αλλα το ποτε θα σου τα βαλουν ειναι αλλη υποθεση.Απλα μην υπογραψεις καποιο χαρτι οτι δεν σου χρωστανε ή δεν εχουν καμια οικονομικη υποχρεωση απεναντι σου πριν παρεις μεχρι κ την τελευταια δεκαρα που δικαιουσαι.

1 ώρα πριν, SakafliaC είπε

@logistoulisμιας και βλέπω κατέχεις το αντικείμενο, αν είμαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία όμως κάθε χρόνο επεκτείνεται, δικαιούμαι την 1 παραπάνω μέρα άδειας που παίρνεις μετά από κάποια χρόνια ή όχι?

Δεν παιζει ρολο το ειδος της συμβασης αλλα το ποσα χρονια εργαζεσαι για τον εργοδοτη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chsam είπε

Δεν παιζει ρολο το ειδος της συμβασης αλλα το ποσα χρονια εργαζεσαι για τον εργοδοτη.

Γύρω στα 12..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Γύρω στα 12..

Εισαι 12 χρονια και σε εχουν με ετησιες;;;Τι να πει κανεις....

• Κατά το πρώτο  ημερολογιακό έτος που προσελήφθη ο εργαζόμενος ο εργοδότης υποχρεούται να του χορηγήσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου αναλογία των ημερών αδείας που δικαιούται, σύμφωνα με τον χρόνο απασχόλησης. Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται βάσει 20 εργασίμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται επί πέντε μέρες την εβδομάδα και 24 εργασίμων ημερών για όσους εργάζονται έξι μέρες την εβδομάδα.
  • Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσεις δωδεκάμηνη εργασία, δικαιούται άδεια 21 ημερών επί πενθήμερης απασχόλησης και 25 ημερών επί εξαήμερης απασχόλησης.
  • Για το τρίτο και τα επόμενα εργασιακά έτη ο εργαζόμενος δικαιούται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους την κανονική ετήσια άδειά του με αποδοχές, δηλαδή 22 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 26 ημέρες για εξαήμερη.

Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 5 ημέρες την εβδομάδα και 30 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 6 μέρες την εβδομάδα.

Μετά την συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη οι εργαζόμενοι δικαιούνται μία επιπλέον ημέρα αδείας, δηλαδή 26 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 31 μέρες  για εξαήμερη εργασία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 5 ημέρες την εβδομάδα και 30 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 6 μέρες την εβδομάδα.

Είμαι πάνω από 10 έτη, απλά όχι με σύμβαση αορίστου χρόνου, υποθέτω γι αυτό παίρνω ακόμη 22 αντί 25.

Επεξ/σία από SakafliaC
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 5 ημέρες την εβδομάδα και 30 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 6 μέρες την εβδομάδα.

Είμαι πάνω από 1ο έτη, απλά όχι με σύμβαση αορίστου χρόνου, υποθέτω γι αυτό παίρνω ακόμη 22 αντί 25.

Μα δεν αναφερεται πουθενα οτι παιζει ρολο το ειδος συμβασης, ισα ισα λιγο πιο πανω λεει:"Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου,"

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους και καλες γιορτες να εχουμε, ειμαι σε μια εταιρεία εδω και 3 χρόνια αλλα σκοπευω να παραιτηθω στα μεσα γεναρη του 2020, εκτος απο ολη την αδεια του νέου έτους δίκαιουμαι και ολο το επιδομα αδειας η καποιο ποσοστό; επαναλαμβανω θα παραιτηθω 18 γενάρη. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StratosV7 είπε

Καλησπέρα σε ολους και καλες γιορτες να εχουμε, ειμαι σε μια εταιρεία εδω και 3 χρόνια αλλα σκοπευω να παραιτηθω στα μεσα γεναρη του 2020, εκτος απο ολη την αδεια του νέου έτους δίκαιουμαι και ολο το επιδομα αδειας η καποιο ποσοστό; επαναλαμβανω θα παραιτηθω 18 γενάρη. 

Θα πάρεις αποζημίωση για όλη την άδεια και χωρίς κρατήσεις. ΕΑ όχι, μια μικρή αναλογία από το Δώρο Πάσχα = 0,5 του μισθού/0,5 μήνα(ή όσο μείνεις)/4μήνες

Δημοσ.
Στις 21/12/2019 στις 10:42 ΜΜ, Patrick147 είπε

Θα πάρεις αποζημίωση για όλη την άδεια και χωρίς κρατήσεις. ΕΑ όχι, μια μικρή αναλογία από το Δώρο Πάσχα = 0,5 του μισθού/0,5 μήνα(ή όσο μείνεις)/4μήνες

Μια ερώτηση από εμένα σε αυτό. Όταν λες χωρίς κρατήσεις εννοείς χωρίς εισφορές ΙΚΑ και χωρίς φορολογία εισοδήματος;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Gianniz είπε

Μια ερώτηση από εμένα σε αυτό. Όταν λες χωρίς κρατήσεις εννοείς χωρίς εισφορές ΙΚΑ και χωρίς φορολογία εισοδήματος;

Ναι, θα πάρεις την ονομαστική αμοιβή σου, δηλαδή όσο είναι τα μεικτά για την μη ληφθείσα άδεια, χωρίς ΙΚΑ και ΦΜΥ.

https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/21307-ασφαλιστικεσ-εισφορεσ-σε-mη-ληφθεισα-αδεια/

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα. Αν και παλιό το άρθρο θα αναφέρω την περίπτωση μου και αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει. Δούλευα σε μια εταιρεία για δύο χρόνια και παραιτήθηκα τον προηγούμενο μήνα στις 19. Ο εργοδότης μου είπε πως 7 του μήνα χθες δηλαδή που γίνεται η εξόφληση για το προσωπικό εκτός από τις μερες εργασίας που είχα θα με πλήρωναν και τις μέρες άδειας που είχα και δεν πήρα καθώς και το επίδομα αδείας. Το δώρο Πάσχα μου είπε θα μπει μεγάλη Τετάρτη. Χθες όμως πήρα μόνο την εξόφληση ότι μεροκάματο είχα κάνει δεν με πλήρωσε τις μέρες άδειας μου και θέλω να ρωτήσω έχει αυτό το δικαίωμα? Να μου πληρώσει ότι μέρες είχα άδεια και δεν είχα πάρει οπότε θέλει ενώ έχω παραιτηθεί? Και επίσης επίδομα αδείας θα πρέπει να πάρω και αν ναι και αυτό το βαζει οπότε θέλει? Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...