Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το παρακάτω UPS και το πρόβλμα που έχω μαζί του είναι πως ξαφνικά μου απενεργοποιεί το PC και την οθόνη. Κάθομαι το βράδυ με ανοιχτό φως να παίξω κανά παιχνίδι, να δω κανα βιντεάκι στο Youtube και ξαφνικά σφυρίζει το UPS όπως όταν πέφτει το ρεύμα και μου κλείνει το PC. Μετά δεν στέλνει και ρεύμα, πρέπει να κάνω επανεκίννηση το UPS ώστε να μπορέσω να ανοίξω τον υπολογιστή. Όταν το κάνει αυτό, ούτε το φως τρεμοπαίζει, ούτε το ρούτερ κλείνει (που δεν το έχω πάνω στο UPS), ούτε τίποτα. Θέλω να πω πως δεν έχει πέσει καν το ρεύμα απλώς κλείνει το UPS. Όπως θα παρατηρήσετε το UPS είναι μικρό για τον υπολογιστή μου αλλά όχι και τόσο ώστε να μην το κρατήσει για 1 λεπτό σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα (δεν μιλάω για full load, ιντερνετ φάση).[Μπαταρίες του έχω αλλάξει πριν ένα χρόνο. Λέτε να έχει κάποιο θέμα η ασφάλεια του; Λέτε απλά να τα έπαιξε; Είναι παλιό δεν λέω, καμιά 5-6 χρόνια το έχω. Μήπως να το αποσυνδέσω, να βάλω οθόνη και PC στο πολύπριζό και το UPS να το βάψω μπλε;

Το UPS:http://www.trust.com/en/product/17938-oxxtron-800va-ups

(Το σύστημα της υπογραφής μου)

Δημοσ.

δοκιμασε για αρχη να βαλεις μονο το πισι στο Ups μήπως παραφορτώνεται.

Σε παρόμοια περιπτωση μου το εκανε με χαλασμενη μπαταρια (ο ενας χρόνος δε λεει κατι, χαλανε για πλακα αυτες)..

Δημοσ.

800VA δεν ειναι πολλά για το συστημα σου μηπως το εχεις κανει overload? Τσεκαρε αυτο πρωτα, ριξε το ρευμα manual και δες αν κραταει κανονικα 1-2 λεπτα οσο λες. Επισης δεν ξερω και αν ειναι θεμα simulated sinewave μερικα PSU δεν παιζουν καλα με αυτο και μπορει να γινει αυτο που λες, random shut downs.

Δημοσ.

Να ξερεις οτι τα περισσοτερα κινεζικα ups (οι κινεζοι εχουν ουσιαστικα 2-3 σχηματικα επωνυμων παραλλαγμενα σε 100 μορφες...) παρα το γεγονος οτι στη φαση που υπαρχει διαθεσιμο ρευμα δικτυου τα ρελε του σε συνδεεουν απευθειας με το καθαρως ημιτονικο ρευμα της πριζας παντα χρειαζονται φορτισμενες και καλες μπαταριες για να λειτουργησουν. Ο λογος ειναι οτι η γραμμη ροης ειναι BAT24V--->(ελεγχος φορτισης-καταστασης μπαταριας)--->Lm7812(παραγει 12V)--->lm7805(παραγει 5V για μικροελεγκτη και ολοκληρωμενα πλακετας)...Το ρευμα δικτυου της πριζας δεν παιζει ρολο. Ολες τις χαμηλες τασης το ups τις παιρνει απο την μπαταρια του ακομα και αν υπαρχει ρευμα στην πριζα.

Οποτε αν το συστημα δει χαμηλη ταση μπαταριας (κατω απο 12.5V), αργη φορτιση, αδικαιολογητη πτωση τασης μπαταριας αποτομα χωρις φορτιο (τα ελεγχει ολα η cpu) κλεινει τελειως το ups και το βαζει σε fail mode και απαιτει την επανεκιννηση που κανεις για να σε αφησει να το ξανανοιξεις.

Καποια στιγμη ακομα και μετα απο επανεκιννηση θα ειναι τοσο χαλια η μπαταρια που θα κλεινει αμεσως μολις πατας το κουμπι του η δε θα ανοιγει καθολου πλεον γιατι η μπαταρια του δεν θα εχει τη δυναμη ουτε να τροφοδοτησει τα 5V για τη cpu.

Με λιγα λογια μαλλον μπαταρια εσωτερικη οξεος-μολυβδου πεθαινει. Για βγαλε το UPS απο την πριζα με τον υπολογιστη ή καποιο αξιολογο φορτιο εκει γυρω στα 300-400w συνδεμενο. Αν οι μπαταριες σου πεθαινουν μαλλον σε λιγοτερο απο ενα λεπτο θα κλεισει το UPS. Αν κρατησει το προβλεπομενο χρονο τοτε δε φταινε οι εσωτερικες μπαταριες και κατι αλλο κλεινει το ups, στιγμιαια υπερφορτωση ή εσωτερικη ζημια στην πλακετα.

Δημοσ.

Αν βγάλω την οθόνη από το ups και έχω το pc σε idle mode θα πετύχω το 400-Watt ώστε να μπορέσω να το δοκιμάσω;

Δημοσ.

Sorry που άργησα, το δοκίμάσα με και χωρίς την οθόνη, ούτε δευτερόλεπτο δεν το κράτησε το PC.

Δημοσ.

Sorry που άργησα, το δοκίμάσα με και χωρίς την οθόνη, ούτε δευτερόλεπτο δεν το κράτησε το PC.

Βλεπω οτι παιρνει μια μπαταρια 12V οποτε παροπλισε το, μην το πεταξεις και περιμενε βρεις καποια μπαταρια προσφορα.

Οι μπαταριες  οξεος μολυβδου 7-8 αμπερωριων (τετοιες εχουν συνηθως τα ups) παιζουν στην αγορα απο 18-25 ευρω ενω το γνωστο μαγαζι που βγαζει προσφορες καθε κυριακη βγαζει ενα μοντελο σε προσφορα πολυ συχνα εκει στα 12-14 ευρω. (και εγω περιμενω για να αγορασω 2 κομματια για το ups μου)

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί η προσφορά να βγει μετά από μήνες. Εχει ένα σωρό ηλεκτρονικά καταστήματα που μπορεί να ψάξει για καλύτερες τιμές.

Ανοιξε το καλύτερα το Ups, να δεις αν έχει κάποιο θέμα η μπαταρία.

Δημοσ.

Εχω 2 ups της accupower 2000va συνδεμενα σε pc και tv τα οποια ειναι σε διαφορετικες φασεις ρευματος..πολλες φορες το βραδυ 2-3 ανοιγει το avr το οποιο ανοιγει και αν η μητερα μου δουλεψει κουζινα απροφητηρα μαζι αυτο γινεται 7/10 φορες. τι μπορει να φταιει? οταν ανοιγει το  avr μου δινει 250v input και 215 output

Δημοσ.

Επειδή την προηγούμενη φορά το πήγα σε μαγαζί το UPS να μου αλλάξουν την μπαταρία, μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να κοιτάξω (χαρακτηρηστικα, διαστάσεις, κατασκευαστής) και ακόμα καλύτερα να μου πείτε ποια να πάρω.

Δημοσ.

Επειδή την προηγούμενη φορά το πήγα σε μαγαζί το UPS να μου αλλάξουν την μπαταρία, μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να κοιτάξω (χαρακτηρηστικα, διαστάσεις, κατασκευαστής) και ακόμα καλύτερα να μου πείτε ποια να πάρω.

9 στα 10 ups παιρνουν την ''μπαταρια ups'' αν ψαξεις στο σκρουτζ. Μια αν ειναι 12βολτα ή 2 σε σειρα αν ειναι 24βολτα. 

Γενικα αυτες οι μπαταριες ειναι βαριες και δε συμφερει να τις παρεις με μεταφορικα, αλλα υπαρχουν σχεδον σε ολα τα καταστηματα που πουλανε μπαταριες πχ αυτοκινητων σκαφων κτλ.

Δημοσ.

9 στα 10 ups παιρνουν την ''μπαταρια ups'' αν ψαξεις στο σκρουτζ. Μια αν ειναι 12βολτα ή 2 σε σειρα αν ειναι 24βολτα. 

Γενικα αυτες οι μπαταριες ειναι βαριες και δε συμφερει να τις παρεις με μεταφορικα, αλλα υπαρχουν σχεδον σε ολα τα καταστηματα που πουλανε μπαταριες πχ αυτοκινητων σκαφων κτλ.

2 μπαταρίες πήρα από Δήσιο και έχω τη εντύπωση είτε πλήρωσα 3 ευρώ είτε καθόλου. Το θυμάμαι πολύ καλά και μου έκανε εντύπωση και μάλιστα την επόμενη ήταν στο σπίτι μου σε άψογη συσκευασία. Και μιλάμε για επαρχία έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...