Barbara1980 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Καλησπέρα Εργαζόμουν σε κάποια εταιρεία από 6/2012, κανονικά με ένσημα και απολύθηκα στις 4/5/2017. Πήγα και πήρα την απόλυση, μου πιστώθηκε την ίδια ημέρα η αποζημίωση και ξεκίνησα για τον ΟΑΕΔ της περιοχής την μεθεπόμενη ημέρα. Έδωσα την καταγγελία συμβάσεως, 3 χαρτιά από τον εργοδότη που αναφερόντουσαν τα ένσημα των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου, λογαριασμό Εθνικής και έφυγα. Με κάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ότι το ζήτημα μου είναι σε αναμονή ( ! ) και πρέπει να τους πάω τα ένσημα Απριλίου και των.. 4 ημερών του Μάη. Πήγα από το λογιστήριο της εταιρείας προχθές, πήρα τα ένσημα του Απρίλη και του Μάη όπως με ενημέρωσαν εμφανίζονται γύρω στις 10/6, οπότε και πρέπει να ξαναπάω από εκεί για να τα πάρω. Κατευθήνθηκα σήμερα στον ΟΑΕΔ, όπου και έδωσα τα ένσημα του 4ου αλλά ο κύριος του γραφείου ήταν τόσο.. απασχολημένος και αγενής που τα πήρε, όμως ενημερώθηκα ότι το θέμα είναι σε ΑΝΑΜΟΝΗ και πρέπει να του παω και του Μάη, ότι μου λένε βλακείες από το λογιστήριο και φαίνονται και κάτι τέτοια. Για να μην τσακωθώ, έφυγα - κάλεσα πάλι την εταιρεία και είπαν να τους καλέσω γύρω στις 10/6. Την ημέρα που έκανα την εγγραφή, μου έδωσαν ένα χαρτί Α4 το οποίο αναφέρει μαζί με τα στοιχεία μου έναν αριθμό ΑΜ ΟΑΕΔ και πως είμαι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ από 6/5/2017 έως 6/5/2017, όπου στο κάτω μέρος με την σφραγίδα της υπαλλήλου έχει σημείωση με στυλό ότι ισχύει για έναν μήνα. Τι γίνεται με το επίδομα σε αυτή την περίπτωση; Είμαι καλυμμένη και θα πιστωθεί κάποια στιγμή ή βρίσκομαι στον αέρα και θα αρχίσει να μετράει από όταν καταφέρω να πάρω εκείνο το .. πολυπόθητο χαρτί με τα ένσημα από τον εργοδότη για 4 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ημέρες;
lightspeed Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μην ανησυχείς απλά άφησες εκκρεμότητα. Εχεις περιθώριο 40 ημερών, αν καταθέσεις την βεβαίωση ενσήμων μόλις την πάρεις, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. 1
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Καλησπέρα Εργαζόμουν σε κάποια εταιρεία από 6/2012, κανονικά με ένσημα και απολύθηκα στις 4/5/2017. Πήγα και πήρα την απόλυση, μου πιστώθηκε την ίδια ημέρα η αποζημίωση και ξεκίνησα για τον ΟΑΕΔ της περιοχής την μεθεπόμενη ημέρα. Έδωσα την καταγγελία συμβάσεως, 3 χαρτιά από τον εργοδότη που αναφερόντουσαν τα ένσημα των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου, λογαριασμό Εθνικής και έφυγα. Με κάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ότι το ζήτημα μου είναι σε αναμονή ( ! ) και πρέπει να τους πάω τα ένσημα Απριλίου και των.. 4 ημερών του Μάη. Πήγα από το λογιστήριο της εταιρείας προχθές, πήρα τα ένσημα του Απρίλη και του Μάη όπως με ενημέρωσαν εμφανίζονται γύρω στις 10/6, οπότε και πρέπει να ξαναπάω από εκεί για να τα πάρω. Κατευθήνθηκα σήμερα στον ΟΑΕΔ, όπου και έδωσα τα ένσημα του 4ου αλλά ο κύριος του γραφείου ήταν τόσο.. απασχολημένος και αγενής που τα πήρε, όμως ενημερώθηκα ότι το θέμα είναι σε ΑΝΑΜΟΝΗ και πρέπει να του παω και του Μάη, ότι μου λένε βλακείες από το λογιστήριο και φαίνονται και κάτι τέτοια. Για να μην τσακωθώ, έφυγα - κάλεσα πάλι την εταιρεία και είπαν να τους καλέσω γύρω στις 10/6. Την ημέρα που έκανα την εγγραφή, μου έδωσαν ένα χαρτί Α4 το οποίο αναφέρει μαζί με τα στοιχεία μου έναν αριθμό ΑΜ ΟΑΕΔ και πως είμαι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ από 6/5/2017 έως 6/5/2017, όπου στο κάτω μέρος με την σφραγίδα της υπαλλήλου έχει σημείωση με στυλό ότι ισχύει για έναν μήνα. Τι γίνεται με το επίδομα σε αυτή την περίπτωση; Είμαι καλυμμένη και θα πιστωθεί κάποια στιγμή ή βρίσκομαι στον αέρα και θα αρχίσει να μετράει από όταν καταφέρω να πάρω εκείνο το .. πολυπόθητο χαρτί με τα ένσημα από τον εργοδότη για 4 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ημέρες; φίλε όταν απολύεσαι και πας στον οαεδ ο οαεδ βλέπει τα ένσημά σου όπως και το ΙΚΑ μέχρι ένα σημείο αυτή τη στιγμή πχ φαίνονται στο σύστημα τα ένσημα μέχρι και τον Φεβρουάριο αν λοιπόν εγώ σε απολύσω σήμερα για να πας στον ΟΑΕΔ και να επιδοτηθείς μαζί με την απόλυσή σου στο χέρι θα σου δώσω και τα ωραία χαρτάκια που λέγονται "βεβαιώσεις εργοδότη" τα οποία θα μοιάζουν με ΑΠΔ και εκεί σαν εργοδότης θα βεβαιώνω ότι τα ένσημά σου για τον Μάρτιο, Απρίλιο, Μαϊο μέχρι σήμερα (αν πούμε σε απέλυσα σήμερα) είναι αυτά και τα βεβαιώνω εγώ σαν εργοδότης αφού θα αργήσουν πολύ να φανούν στο σύστημα. σφραγίζω για λογαριασμό της επιχείρησης και στα δίνω μαζί με την απόλυση να πας στην ευχή του θεού και μετά εφόσον δικαιούσαι με βάση και αυτά ο οαεδ βγάζει απόφαση για επιδότηση. αυτές τις βεβαιώσεις σαν λογιστήριο τις τυπώνω και τις φτιάχνω όποτε μου γουστάρει είναι 2 λεπτά υπόθεση (γενικά η όλη απόλυση με όλα τα χαρτιά μπορεί να γίνει σε κάτω από 20' αν το πας σφαίρα, βάζω μέσα και τα σκαναρίσματα), αλλά στην απόλυση τις δίνω πάντα εκείνη την ώρα για να μη μου ξανάρχεται ο άλλος (και με πρήζει) οτιδήποτε άλλο εκτός αυτής της διαδικασίας είναι άρες μάρες κουκουνάρες, δεν διαβάζω καν το υπόλοιπο post (έχω στείλει 10αδες κόσμο στον οαεδ και κανείς δε μου ξανάρθε ποτέ πίσω εκεί τουλάχιστον έχω 100% επιτυχία)
Barbara1980 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μην ανησυχείς απλά άφησες εκκρεμότητα. Εχεις περιθώριο 40 ημερών, αν καταθέσεις την βεβαίωση ενσήμων μόλις την πάρεις, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αγχώθηκα μήπως και χάσω κάποιο μισθό-επίδομα, αυτό είναι όλο Βαρβάρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα