Θεkλα Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Διάβαζα κάπου ένα σχόλιο του Δ.Γιαννακόπουλου (Τράκη) που μιλούσε για συγκεριμενες κατηγορίες πληθυσμού, συκεκριμένα τα ορφανά του πατέρα, τους σουβλατζηδες, τους ΑΡΔ. Η φραση όλη παρακάτω. Ήξερα για μανάβη και βενζινά από survivor και έμαθα ποιοί είναι οι ΑΡΔ. Τα ορφανά και οι σουβλατζήδες ποιοι είναι; Ανάλογες φράσεις που σας προβληματίζουν; Γαύροι κυρίως, αλλά και… ορφανά του πατέρα, σουβλατζήδες, αρδ, βολεμένοι, οπαδοπαράγοντες και λοιποί μαζευτείτε όλοι μαζί, πάρτε φόρα κι ελάτε με την όπισθεν. Από τη wikipedia - ορισμός της αργκό. Είναι η συνθηματική γλώσσα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι άνθρωποι του υποκόσμου της Γαλλίας για να μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από άλλους. Σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη ο όρος αργκό προέρχεται από το γαλλικό «argot»<παλαιότ. «argoter» (ελλ. επαιτώ, ζητιανεύω). Η σημασία «ιδίωμα των περιθωριακών και αγυρτών» ερμηνεύεται από τη παρασύνδεση της λέξης με το παλαιότερο γαλλικό «hargoter» (λογομαχώ). Ο όρος επεκτάθηκε και σήμερα σημαίνει κάθε γλώσσα «κλειστή», συμβατική, που χρησιμοποιείται από διάφορες κοινωνικές ομάδες ανθρώπων. Ύστερα μάλιστα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθιερώθηκε και ως διεθνής όρος. Η αργκό αποτελείται από λέξεις και φράσεις της κοινής ομιλούμενης γλώσσας που έχουν όμως εντελώς διαφορετική σημασία, ή από λέξεις που διατηρούν την ίδια έννοια, είναι όμως παραφθαρμένες ή αυτοσχέδιες.
zio10 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Είναι κλειστό δικό τους, δεν σημαίνει κάτι γενικά αλλά μόνο για συγκεκριμένα πρόσωπα. Απόντα προς κάποιους δικούς τους είναι δηλαδή.
Speculoos Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Oι σουβλατζήδες προφανώς είναι οι γνωστοί βαζελοθαμώνες στα σουβλατζίδικα πέριξ του Χαλανδρίου. Δεν γνωρίζω τον μανάβη και τον βενζινά από το survivor πάντως τα διοικητικά του Παναθηναϊκού έχουν γίνει ριάλιτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις