Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

m32s,ισχύει, στο νομικό κόσμο η συγκεκριμένη λέξη έχει άλλη διάσταση και μου έγινε κατανοητή από τις απαντήσεις σας.

Κατά τη γνώμη μου όλες οι διαστάσεις μιας λεξης έχουν σημασία ειδικά όταν χρησιμοποιείται στον ποινικό κώδικα, και η συγκεκριμένη ζέχνει λίγο.

basket, κατάλαβα τι λες, αλλά όπως σου είπα διαφωνώ στο 2ρο σκέλος

Η ηθική κατασκευάζεται (και από) πάνω προς τα κάτω.

όλοι οι άνθρωποι έχουμε φραγμούς

κι ας μην υποκρινόμαστε για τους φραγμούς των άλλων

όσο μπορεί να ζέχνει η ηθική των άλλων, μπορεί για τους άλλους να ζέχνει η δική μας

αν μπορεί άνωθεν να επιβάλλεται η ηθική,

θα μπορούσε να επιβάλλεται όχι μόνο προς τη μία κατεύθυνση αλλά και προς την άλλη

η έννοια της ηθικής δεν κατασκευάζεται για τους ανθρώπους άνωθεν,

κατασκευάζεται από τους ίδιους τους ανθρώπους ως κοινά και ελάχιστα αποδεκτό μέτρο

και σχετίζεται με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες

πάντα θα υπάρχουν συμπεριφορές που θα παρεκκλίνουν από το μέτρο,

δε σημαίνει όμως ότι είναι οι κοινωνικά αποδκετές και εύλογες

Δημοσ.

Οι ίδιοι οι απλοί άνθρωποι που αναφέρεις δεν είναι ατομικότητες που πέφτουν από τα δέντρα και δεν υπάρχουν σε κοινωνικό κενό, εκεί κολλάει το ότι υπερκαθοριζονται από θεσμούς της κοινωνίας στην οποία ανήκουν (από τα "πανω" που προανεφερα). Φυσικά εκτός από κοινωνικα οντα ειμαστε και ατομικοτητες και αναπαράγουμε την ή αντιστεκομαστε στην κυρίαρχη ηθικη αναλόγως ο καθένας τι κουβαλάει και πού θέλει να πάει η κοινωνία στην οποία ανήκει . Σε μια οπισθοδρομικη χωρα πχ αφγανιστάν, με αυταρχικό πολίτευμα, θα βρεις πιο πολλή ομοιομορφία και συναινεση στο τι είναι ηθικα κατακριτέο και τι όχι. Ο νόμος σε κάποιες χωρες λέει ομοφυλοφιλία ίσον ανωμαλία και αυτό είναι καθοριστικό για το τι συμβαίνει και στο εσωτερικό αυτών των κοινωνιών.

Το "μέτρο" οπως το αναφερεις είναι για μένα μια λέξη χωρίς σαφές περιεχόμενο, ένας υποκειμενισμος.

Κρίμα που νομίζεις από την αρχή της συζήτησης ότι έχω καμία πρεμουρα να υποστηρίξω τα κωλαδικα και τους σουίνγκερς . Δεν είναι αυτό το point μου.

Δημοσ.

Επιμένω σ' αυτό που σου είπα παραπάνω .

Και δεν αναφέρθηκα πουθενά στο ότι μπορεί να έχεις καμία πρεμουρα να υποστηρίξεις τα κωλαδικα και τους σουίνγκερς. 

Πάντα θα υπάρχουν σε μια ελεύθερη κοινωνία διαφοροποιήσεις από το μέτρο.

Λχ

τί γνώμη έχεις για την αιμομιξία ή την πολυγαμία;

Πάντα η δική μας ηθική θα ταυτίζεται και θα διαφοροποιείται κατά περίπτωση με το κοινό μέτρο.

Ας μην συνωμοσιολογούμε εκεί όμως που δεν ταυτιζόμαστε με το κοινά αποδεκτό.

Το κοινά αποδεκτό υπάρχει επειδή εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Δημοσ.

Καμιά συνωμοσιολογία, δεν είσαι δίκαιος τώρα.

Το μέτρο είναι υποκειμενικό λέμε :P αλλά για το δικό μου ορισμό του μετρου, ο παλαιο-ηθικισμός Ακολασία δεν θα έπρεπε ως λεξη να βρίσκεται στον ποινικό κώδικα της κοινωνίας που θέλω να ζω.

Edit η αιμομιξία δεν είναι απλό θέμα ας μην το ανοίξουμε , η πολυγαμια όμως αν στον ποινικό κώδικα αναφερόταν ως "αμαρτωλος και κατάπτυστος σεξουαλικός βίος" και διωκοταν, θα έφτιαχνα βαλιτσες συντομα.

Δημοσ.

Το θεμα είναι εισπρακτικό.

Και όταν λέω εισπρακτικό , εννοώ ότι ο ιδιοκτήτης τα χάλασε με τους μπάτσους , στο τι τσακώναν για να το βουλώνουν.

Εκατοντάδες μασατζίδικα δουλεουν σαν ινστιτουτα , αλλα είναι μπουρδέλα. Τα σκάνε χοντρά απλα , και έχουν προστασία.

(Παιδια μια μέρα έψαχνα πραγματικά ινστιτουτο γιατί εχω αυχενικό , και δεν έβρισκα κανένα που να μην είναι μπουρδελο , είναι τραγικό.....τελικά βρήκα :P  )

Δηλαδη επαιρνες τηλεφωνο να ρωτησεις για ραντεβου και σου λεγαν τι περιλαμβανει ο καταλογος του... πραγματικου μενου?

Δημοσ.

Καμιά συνωμοσιολογία, δεν είσαι δίκαιος τώρα.

Το μέτρο είναι υποκειμενικό λέμε  :P αλλά για το δικό μου ορισμό του μετρου, ο παλαιο-ηθικισμός Ακολασία δεν θα έπρεπε ως λεξη να βρίσκεται στον ποινικό κώδικα της κοινωνίας που θέλω να ζω.

Edit η αιμομιξία δεν είναι απλό θέμα ας μην το ανοίξουμε , η πολυγαμια όμως αν στον ποινικό κώδικα αναφερόταν ως "αμαρτωλος και κατάπτυστος σεξουαλικός βίος" και διωκοταν, θα έφτιαχνα βαλιτσες συντομα.

Μη ξαναγυρνάμε στη συζήτηση για την ερμηνεία των λέξεων.

Νόμιζα ότι τα λύσαμε.

Όσο για τον παλαιο-ηθικισμό που λες,

με την οπτική που βλέπεις εσύ τα πράγματα,

τα ορίζεις.

Για τον άλλο, είναι ο δικός σου παλαιο-ηθικισμός.

Το δικό σου μέτρο πάντα θα είναι αλλιώτικο

και πάντα θα υπάρχουν άλλοι που θα χαρακτηρίζουν τη δική σου οπτική.

Εσένα μπορεί να μη σου αρέσει η αιμομιξία, 

αλλά για τον άλλο μπορεί να πρόκειται για το δικό σου παλαιο-ηθικισμό.

Κι αν ποτέ θα σου αρέσει η πολυγαμία,

πάλι θα βρεθεί κάποιος που θα μιλήσει με αυτή τη λέξη για σένα.

Εντελώς αγνές μπορούν να είναι οι απόψεις, κανείς δε συνωμοσιολογεί απαραίτητα.

Δημοσ.

Δεν καταλαβες...

Αυτο είναι swingers club.

http://www.protothema.gr/greece/article/683812/kameres-mandues-kai-maskes-salos-ston-peiraia-gia-to-swingers-club-/

Οταν βγαζεις λεφτά απο το σεξ , ακομα και απο το σεξ των άλλων , πρεπει να είσαι νόμιμος.

Και με την εφορία , και με το υγειονομικό , και με το τι δηλώνεις.

Η παρτούζα δεν απαγορευεται , το να βγαζεις λεφτα απο μια παρτουζα απαγορευεται.

Εκτός ότι είναι προσβολή στην δημοσια αιδώ (ας τα πούνε καλύτερα οι νομικοί του φόρουμ).

Αν δηλώνεις απλά ότι έχεις μπαρ , και πίσω έχεις δωματιάκια που τα ζευγαράκια κανουν swing , τότε είσαι παράνομος.

Είναι σαν να έχω στριπτητζάδικο , και στα πριβε να πεφτουν πίπες. Εχω δηλώσει τα κορίτσια ως χορευτριες , και όχι ως πόρνες, και τον χώρο ώς μπαρ , όχι ως πορνείο.

Και μετά λέμε είμαστε ελεύθεροι πολίτες ακόμη και στην παρτούζα  ρολόι θέλει να μας βάλει το κράτος :P

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί γιατι δεν διάβασα όλες τις καρτέλες (ακόμη :P ) πάντως ότι νά'ναι 10 νά'ναι και της παρασκευής το γάλά για καμιά σοβαρή δουλειά να βρούνε κανέναν διαρρήκτη η να μπαγλαρώσουν κανέναν χονδρέμπορο πρέζας πουθενά για τέτοιες βλακειούλες πρώτη η "ΕΛ""ΑΣ"

swingers club ήταν δηλαδή δεν πλήρωνες για σεξ... απλά είσαι εσύ με την γυναίκα σου και βρίσκεις κάποιον άλλον με την γυναίκα του και γουστάρετε να ανταλλάξετε συντρόφους η να κάνετε ομαδικό σεξ κτλ... o ιδιοκτήτης του club εκτελούσε χρέη "airbnb" δηλαδή απλά διέθετε τον χώρο προκειμένω τα ζευγάρια να μην το κάνουν σπίτι τους (για ανωνυμία και για να μην ακούγονται φωνές στην γειτονιά υποθέτω)

• Like 2
Δημοσ.

Μη ξαναγυρνάμε στη συζήτηση για την ερμηνεία των λέξεων.

Νόμιζα ότι τα λύσαμε.

Όσο για τον παλαιο-ηθικισμό που λες,

με την οπτική που βλέπεις εσύ τα πράγματα,

τα ορίζεις.

Για τον άλλο, είναι ο δικός σου παλαιο-ηθικισμός.

Το δικό σου μέτρο πάντα θα είναι αλλιώτικο

και πάντα θα υπάρχουν άλλοι που θα χαρακτηρίζουν τη δική σου οπτική.

Εσένα μπορεί να μη σου αρέσει η αιμομιξία, 

αλλά για τον άλλο μπορεί να πρόκειται για το δικό σου παλαιο-ηθικισμό.

Κι αν ποτέ θα σου αρέσει η πολυγαμία,

πάλι θα βρεθεί κάποιος που θα μιλήσει με αυτή τη λέξη για σένα.

Εντελώς αγνές μπορούν να είναι οι απόψεις, κανείς δε συνωμοσιολογεί απαραίτητα.

χμ, ίσως έπρεπε να βάλω τη λέξη Ηθικολογία αντί ηθικισμού, θα ήταν πιο σωστή

και να συνοψίσω στο ότι

Από τη νομοθεσία ενός κοσμικού κράτους δεν θέλω να βλέπω ηθικολογικό προσδιορισμό των αδικημάτων, αλλά ηθικά ουδέτερο.

Αν ο ιδιοκτήτης του κωλάδικου δεν είχε άδειες για να πηδιούνται οι σουίνγκερς στα πίσω δωμάτια, ας κατονομαστεί το αδίκημα κάπως περιγραφικά σε σχέση με την άδεια χρήσης και την παράνομη εκπόρνευση, αλλά να το κατονομάζεις -ως κράτος- το αδίκημα Ακολασία, ή ΣόδομακαιΓόμορρα, εστιάζεις στο αμαρτωλό του θέματος (άρα ηθικολογία) . Στο επίκεντρο επομένως μπαίνει όχι ο ιδιοκτήτης και οι παρατυπίες του αλλά λοιδωρείται ηθικά η δραστηριότητα (των σουίνγκερς εν προκειμένω) καθεαυτή.

σόρρυ αν επαναλαμβάνομαι είμαι σε μια αναμονή ιατρείου και η συγκέντρωσή μου παραπαίει, over and out προς το παρόν

Και μετά λέμε είμαστε ελεύθεροι πολίτες ακόμη και στην παρτούζα  ρολόι θέλει να μας βάλει το κράτος :P

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί γιατι δεν διάβασα όλες τις καρτέλες (ακόμη :P ) πάντως ότι νά'ναι 10 νά'ναι και της παρασκευής το γάλά για καμιά σοβαρή δουλειά να βρούνε κανέναν διαρρήκτη η να μπαγλαρώσουν κανέναν χονδρέμπορο πρέζας πουθενά για τέτοιες βλακειούλες πρώτη η "ΕΛ""ΑΣ"

swingers club ήταν δηλαδή δεν πλήρωνες για σεξ... απλά είσαι εσύ με την γυναίκα σου και βρίσκεις κάποιον άλλον με την γυναίκα του και γουστάρετε να ανταλλάξετε συντρόφους η να κάνετε ομαδικό σεξ κτλ... o ιδιοκτήτης του club εκτελούσε χρέη airbnb δηλαδή απλά διέθετε τον χώρο προκειμένω τα ζευγάρια να μην το κάνουν σπίτι τους (για ανωνυμία και για να μην ακούγονται φωνές στην γειτονιά υποθέτω)

αν εισέπραττε απο τους επισκέπτες και δεν ειχε άδεια για αυτή την υπηρεσία, ναι υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

και να συνοψίσω στο ότι

Από τη νομοθεσία ενός κοσμικού κράτους δεν θέλω να βλέπω ηθικολογικό προσδιορισμό των αδικημάτων, αλλά ηθικά ουδέτερο.

Αν ο ιδιοκτήτης του κωλάδικου δεν είχε άδειες για να πηδιούνται οι σουίνγκερς στα πίσω δωμάτια, ας κατονομαστεί το αδίκημα κάπως περιγραφικά σε σχέση με την άδεια χρήσης και την παράνομη εκπόρνευση, αλλά να το κατονομάζεις -ως κράτος- το αδίκημα Ακολασία, ή ΣόδομακαιΓόμορρα, εστιάζεις στο αμαρτωλό του θέματος (άρα ηθικολογία) . Στο επίκεντρο επομένως μπαίνει όχι ο ιδιοκτήτης και οι παρατυπίες του αλλά λοιδωρείται ηθικά η δραστηριότητα (των σουίνγκερς εν προκειμένω) καθεαυτή.

σόρρυ αν επαναλαμβάνομαι είμαι σε μια αναμονή ιατρείου και η συγκέντρωσή μου παραπαίει, over and out προς το παρόν

αν εισέπραττε απο τους επισκέπτες και δεν ειχε άδεια για αυτή την υπηρεσία, ναι υπάρχει πρόβλημα.

Γιατι τα ξενοδοχεία (ή οι aribnbάδες ) έχουν άδεια για σεξ; Γιατί είμαι βέβαιος ότι πολλές φορές οι πελάτες που κλείνουν δωμάτιο κάνουν και σεξ μέσα ακόμη και στα πολυτελή ξενοδοχεία για να μην πω ειδικά εκει...  επειδή δηλαδή πηδιούνται ο κόσμος μέσα τι σημασία έχει δεν υπάρχει κανένας επαγγελματίας απλά παραχωρείται χώρος εκδηλώσεων.. εν προκειμένω οι εκδηλώσεις δεν έχουν νταούλια και ζουρνάδες ούτε χορούς (όχι απαραίτητα τουλάχιστον) απλά πολίτες που θέλουν να κάνουν σεξ αναμεταξύ τους.

Ξανά... εγώ νοικιάζω το σπίτι μου μέσω airbnb ποια η διαφορά; γιατι να πρέπει να βγάλω ειδική άδεια για σεξ;

Επειδή οι πελάτες μου   (πχ ισπανοι τουρίστες) απλά "παίζει" (κατα 99%) να κάνουν σεξ χωρίς να μου το πούνε κατάμουτρα ενώ οι δικοί του το έχουν φως φανάρι τον σκοπό τους;

Απλά έχουμε συνηθίσει στην ελλάδα να σκύβουμε και να μας τον περνάνε γιαυτό μας φαίνεται περίεργο αν δεν πρέπει να βγάλουμε άδεια να πάρουμε την ευχή του παπά και να πληρώσουμε χαράτσι για να κάνουμε κάτι... ο ορισμός του γιαούρη

Δημοσ.

και να συνοψίσω στο ότι

πάλι όμως μπλέκεις την ετυμολογία των λέξεων με τον υποκειμενισμό σου

η νομική επιστήμη δεν απευθύνεται σε μια επιφανειακή ανάγνωση

όσο για την έννοια της ηθικής,

είμαι σίγουρος ότι πέφτεις στην παγίδα την οποία καταγγέλλεις

η ηθική σου συγκρότηση σου επιβάλλει να μην αποδέχεσαι την αιμομξία

και όμως για κάποιον άλλο με διαφορετική ηθική υπόσταση, είσαι πουριτανός και οπισθοδρομικός

τί γνώμη έχεις για τη μορφή μιας 'οικογενειας'

που απαρτίζεται από πολλούς πατεράδες-πολλές μανάδες

και αμφότεροι αναπτύσσουν ετεροφυλοφιλικές ερωτικές επαφές και κάνουν παιδιά

σε ένα κοινόβιο που διατηρεί κατά τα λοιπά οικογενειακούς δεσμούς;

ποσο ηθικολόγος είσαι σε σχέση με τον αιμομίκτη;

αυτά μπορείς να αναλογιστείς για να καταλάβεις πως η ηθική σου είναι το ίδιο σχετική με την ηθική των άλλων που καταγγέλλεις

• Super Moderators
Δημοσ.

LOL εχω παει στο nirvana παλια, δεν ηξερα τι φαση, προσφατα εγινε?? :P

Οπα παιδιά να οργανωθούμε joke?

Δημοσ.

Δηλαδη επαιρνες τηλεφωνο να ρωτησεις για ραντεβου και σου λεγαν τι περιλαμβανει ο καταλογος του... πραγματικου μενου?

Οχι , έπαιρνα τηλέφωνο και τους ρώταγα για το αυχενικο και τι θεραπεια μπορουμε να κανουμε....και μου λεγανε...ξερετε ,

εμεις εδω δεν.....καλυτερα να παρετε καπου αλλου.

Σε 1 που πήρα μου απαντησε μια κυρια και μου ειπε : " Ναι μωρο μου , ελα να τα φτιαξουμε ολα..."

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...