Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum!

Μετα απο πολυ διαβασμα εδω και γενικοτερα στο διαδικτυο αποφασισα να στεισω το δικο μου site χρησιμοποιωντας wordpress!

Για να δωσω μια εικονα, θα ειναι ενα συνδρομητικο site με βαση κυριως την Ελλαδα αλλα με στοχο σχετικα αμεσα και το εξωτερικο, ως αναφορα τους επισκεπτες.

Επομενως με τα καταλληλα plugins θα εχουμε προσβαση σε οσους εχουν συνδρομη για να δουν το περιεχομενο και αντιστοιχα να κανουν τις πληρωμες.

Σε αυτο το σημειο ειναι που το χανω για το hosting. Διαβαζω πολλα πραγματα συνεχως αλλα εχω χαςει την ουσια για το τι πρεπει να μου παρεχει ενα σωστο hosting περα απ το back up που το θεωρω απαραιτητο.

Συμφωνα με αυτα που σας περιεγραψα που πρεπει να προσανατολιστω;

Ποσο δυσκολο ειναι να στηθει ενα τετοιο site απο καποιον αρχαριο;

Το "SEO των φτωχων", τι προβλεπει;

Δημοσ.

Η lock area for members λειτουργία δεν έχει να κάνει με το Hosting. Αυτό που θα ζητήσεις είναι η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα του server, το ελάχιστο δυνατό downtime και θα σε συμβούλευα λειτουργικό Plesk για το Wordpress με δυνατότητα ειδοποίησης και αυτόματης ενημέρωσης για updates θέματος, πρόσθετων και WP Version. 

Τώρα όλα αυτά είναι σε άμεση συνάρτηση με τον όγκο του site. Αν μιλάμε για ένα site με σχετικά μεγάλες απαιτήσεις καλό θα ήταν ένα VPS με δυνατότητα πολλαπλών backups. Η Geo IP είναι κάτι που καθορίζει το μέλλον του site σε ότι αφορά το SEO. Αν το  target group είναι Ελλάδα, χρειάζεσαι Ελληνική ip.

Ευτυχώς το Wordpress που επέλεξες διαθέτει την υψηλότερη αρχιτεκτονική SEO, όπως και το κορυφαίο plugin το SEO By Yoast το οποίο θα είναι η πυξίδα σου για ένα επιτυχημένο SEO. Το σχετικό διάβασμα και ο πειραμτισμόςθα είναι πάντα απαραίτητο γιατί οι αλλαγές του αλγόριθμου της Google είναι συχνές και σημαντικές.

Για εμένα αν καταλάβεις πως σκέπτεται η Google όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους σιγά σιγά. Σιγά σιγά για να καταλάβεις τι σημαίνει, για να φέρω το site μου (Link.png Site: Websitepro ) στην πρώτη σελίδα της Google, με τις λέξεις κλειδιά (υποστήριξη wordpress, αναβάθμιση ιστοσελίδας, wordpress ιστοσελίδες, ιστοσελίδα τιμές, ιστοσελίδες wordpress) μου πήρε περίπου 1,5 χρόνο σε έναν τεράστιο ανταγωνισμό όπως καταλαβαίνεις. Οπότε διάβασμα, σωστά εργαλεία, υποδομή, υπομονή και επιμονή είναι τα συστατικά του SEO.

Δημοσ.

Εγω κολλησα λιγο στην ερωτηση σου: Ποσο δυσκολο ειναι να στηθει ενα τετοιο site απο καποιον αρχαριο;

Τι γνωσεις εχεις μεχρι στιγμης; Ναι ειναι δυσκολο να στησεις μια σελιδα γιατι αυτο που θελεις δεν ειναι παρουσιαστικη σελιδα. Ειναι κατι το οποιο θελεις να αποφερει ενα εισοδημα. Αν δε το κανει ενα team που ειναι ειδικευμενο σε αυτο, τοτε (περα απο την εμπειρια) ειναι αδικος κοπος. Πρεπει να εχεις ευρειες γνωσεις πανω στο SEO, στην προωθηση ιστοσελιδας και αλλα χιλια δυο περα απο τον προγραμματισμο.

Ναι σαφως και ειναι υποθεση 10 λεπτων να στησεις μια WordPress σελιδα με ενα ετοιμο theme, απο μονη της ομως δε θα σου φερει κερδος. Ειναι οπως ενα φυσικο καταστημα - θελει τρεξιμο και κυριως πολυετης γνωσεις πανω στο χωρο για να καταφερεις αυτο που θελεις.

Και τον Νο1 προγραμματιστη να παρεις και να σου φτιαξει τη σελιδα, πως θα προσελκυσεις κοσμο; Πως θα μετατρεψεις τους επισκεπτες σε πελατες; Γνωριζεις για AdWords; A/B Testing; Remarketing; H απλα λες ελα μωρε ποσο δυσκολο μπορει να ειναι;

Το hosting ειναι το τελευταιο πραγμα που πρεπει να σε απασχολει αυτη τη στιγμη(*). Αν ηταν τοσο ευκολο να κανεις αυτο που αλλοι ποσοι θελουνε, δε θα υπηρχανε σχεδιαστικα γραφεια και εταιρειες marketing.

* Το support προσωπικα ειναι ΠΑΝΤΑ προτεραιοτητα σε μια εταιρεια που σου παρεχει hosting.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά αυτό που είπε ο Dominotrix!

Μπορεί να μην φαίνεται αλλά ίσως πολύ μεγαλύτερο ρόλο ακόμα και από την υλοποίηση παίζει το marketing!

Δημοσ.

@Websitepro Ως αναφορα τις απαιτησεις δεν θα ειναι απαιτητικο. Λιγα και λιτα, χωρις πολλα media φορτωμενο.

Θεωρητικα ενα συνδρομητικο site με καθημερινες αναρτησεις σαν blog και προσβαση σε αυτες μονο απο αυτους που εχουν την συνδρομη.

Το SEO καταλαβαινω πως πρεπει να εχει ελληνικη ip για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα αλλα σε περιπτωση που εχεις ενα καλο pick στην ελληνικη αγορα μπορεις να κοιταξεις και προς εξωτερικο;

@dominotrix Σαφως και καταλαβαινω οτι μια εξειδικευμενη ομαδα που ασχολειται εξ ολοκληρου με αυτο θα εχει πολλα και πιο συντομα αποτελεσματα απο εναν ανθρωπο που ξεκιναει κατι τωρα και εχει ελαχιστες γνωσεις στο κομματι αυτο. Γνωριζω περι adwords και πονταρω στον μικρο ανταγωνισμο, οπως θεωρω εξαιρετικο περιβαλλον marketing το facebook και το twitter. Επισης γνωριζω οτι σε αυτη τη φαση δεν μπορω να καλυψω οικονομικα μια ομαδα για την συγκεκριμενη δουλεια οποτε ας πουμε οτι εχω χρονο για πεταμα και πολυ ορεξη να μαθω πραγματα (οπως ειπες και συ, για την εμπειρια) πραγμα που θα βοηθησει εστω και μελλοντικα σε μια συζητηση με μια τετοια ομαδα. •συμφωνω και γω για το support.

Παιδιά αυτό που είπε ο Dominotrix!

Μπορεί να μην φαίνεται αλλά ίσως πολύ μεγαλύτερο ρόλο ακόμα και από την υλοποίηση παίζει το marketing!

Υπαρχει καλυτερο εργαλειο απο facebook και twitter?

Δημοσ.

Aυτό με την ελληνική IP για το SEO δεν ισχύει. Σκέψου τις υπηρεσίες που παρέχουν CDN, π.χ. το cloudflare που είναι και δωρεάν και το χρησιμοποιούν αρκετοί ή το akamai που το χρησιμοποιούν μεγάλα ελληνικά ειδησεογραφικά sites, που έχουν servers σε διαφορετικές χώρες και οι επισκέπτες τραβάνε τα δεδομένα από τον πιο κοντινό. Η Google θα βλέπει IP που δεν είναι δηλωμένη στην Ελλάδα.

Την Google την νοιάζει το περιεχόμενο της σελίδας σου, εάν είναι στα ελληνικά θα σε ανεβάσει πιο ψηλά στις αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών, εάν το έχεις στα Γερμανικά τότε στους Γερμανούς και πάει λέγοντας.

Στην σχεδόν αδύνατη περίπτωση που δεν μπορεί να καταλάβει η Google την γλώσσα που έχεις το περιεχόμενο, τότε θα κοιτάξει την κατάληξη του domain. Εάν και τότε δεν μπορεί να καταλήξει σε πιο κοινό απευθύνεσαι τότε θα κοιτάξει την IP του server.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά, μύθος η σύνδεση IP με το seo ή τουλάχιστον δεν έχω δει καμιά τρελή διαφορά στην κατάταξη όταν ο server έχει Ελληνική IP. Από την άλλη πότε δεν είσαι σίγουρος αν αύριο η Google αποφασίσει να δώσει περισσότερο βάρος στο local seo μέσω τοπικής IP.

Τα υπόλοιπα νομίζω τα κάλυψε ο Websitepro παραπάνω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συνδρομητικό site στην Ελλάδα = 100% συνταγή αποτυχίας.

Δημοσ.

Συνδρομητικό site στην Ελλάδα = 100% συνταγή αποτυχίας.

μην το λες! Ή οκ να συμφωνησω οτι γενικοτερα δεν τσουλαει αλλα αμα στηθει κατι σωστο εχω δει και σωστα αποτελεσματα και γνικοτερα θεωρω ειναι ολα θεμα marketing.

Σωστά, μύθος η σύνδεση IP με το seo ή τουλάχιστον δεν έχω δει καμιά τρελή διαφορά στην κατάταξη όταν ο server έχει Ελληνική IP. Από την άλλη πότε δεν είσαι σίγουρος αν αύριο η Google αποφασίσει να δώσει περισσότερο βάρος στο local seo μέσω τοπικής IP.

Τα υπόλοιπα νομίζω τα κάλυψε ο Websitepro παραπάνω.

Χαιρομαι που σιγα σιγα το ποστ αρχιζει και μαζευει κοσμο τον οποιο εχω διαβασει εδω στο φορουμ και δινω respect. Το ιδιο ισχυει και για τον cyber!

Κοιταω για ελληνικο hosting? η cretaforce ειναι στα προτυπα που εθεσε ο Websitepro?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα πως θα στηθεί κάτι σωστό όταν δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις; Δεν είναι παίξε γέλασε ένα συνδρομητικό site. Και σίγουρα δεν είναι στη λογική κουμπώνω διαφορετικά plugins. Υπάρχουν πεντακόσια πράγματα που δεν φαίνονται. Πώς θα διαχειρίζεσαι τις πληρωμές. Πώς θα διαχειρίζεσαι το fraud detection. Τι γίνεται με την ασφάλεια. Μπορεί κάποιος που δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό να στήσει ένα ασφαλές site; Ούτε μια στο εκατομμύριο.

Εγώ στη θέση σου θα έβρισκα κάποιον που έχει τις τεχνικές γνώσεις και θα του έλεγα να το στήσουμε 50%-50%. Και από τη στιγμή που το περιεχόμενο το βάζεις εσύ δεν κινδυνεύεις να σου κλέψουν και την ιδέα. Αλλιώς κάτσε και μάθε php, τουλάχιστον τα βασικά. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν σου προτείνω να στήσεις κάτι τέτοιο με wordpress κοπτοραπτική χωρίς να καταλαβαίνεις τι κάνεις.

Δημοσ.

Κοιταω για ελληνικο hosting? η cretaforce ειναι στα προτυπα που εθεσε ο Websitepro?

Το εχω πει παρα πολλες φορες, χωρις να κανω διαφημιση επιτηδες ή να εχω καποιο κερδος. Απλα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με τη συγκεκριμενη εταιρεια και το αναφερω. Cretaforce ειναι οτι καλυτερο. Ποτε δεν ειχα downtimes και οποτε χρειαστηκα κατι ειχα αμεση απαντηση!

• Like 1
Δημοσ.

Το εχω πει παρα πολλες φορες, χωρις να κανω διαφημιση επιτηδες ή να εχω καποιο κερδος. Απλα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με τη συγκεκριμενη εταιρεια και το αναφερω. Cretaforce ειναι οτι καλυτερο. Ποτε δεν ειχα downtimes και οποτε χρειαστηκα κατι ειχα αμεση απαντηση!

Eυχαριστώ για τη σύσταση :-)

Εάν θέλεις δες κάποιες πληροφορίες στο http://www.insomnia.gr/topic/645875-wordpress-hosting/?p=55735073 για το setup που έχουμε.

Δημοσ.

Βρε παιδιά, δεν αντέχω θα το πω. Το design ιστοσελίδας της cretaforce δεν είναι λίγο '90. Τα resource και οι πληροφορίες δε με το σταγονόμετρο. Πραγματικά θα αγόραζα μόνο από τα καλά λόγια που διαβάζω εδώ, γιατί αν ήταν να με πείσουν από την ιστοσελίδα ..... με τίποτα!

Δημοσ.

Ναι η σελίδα είναι αρκετά παλιά (εάν θυμάμαι καλά γύρω στα 7 έτη) και θα αντικατασταθεί σύντομα με νέα. Στην ουσία η νέα σελίδα είναι ήδη έτοιμη και περιμένουμε να ολοκληρωθεί και ο πίνακας διαχείρισης για τις υπηρεσίες, παραγγελίες, ανανεώσεις, κλπ. Η εφαρμογή για το πίνακα διαχείρισης είναι custom (ώστε να μπορούμε να την παραμετροποιήσουμε όπως θέλουμε) μιας και με τις έτοιμες εφαρμογές που υπάρχουν (π.χ. hostbill, whmcs) θα είμασταν αναγκασμένοι να προσαρμόσουμε τον τρόπο που δουλεύουμε ως επιχείρηση, στον τρόπο που είναι στημένη η κάθε εφαρμογή.

Μόλις βγει online η αρχική έκδοση του πίνακα διαχείρισης θα συνεχιστούν οι εργασίες για να βγουν και επόμενες εκδόσεις με επιπλέον λειτουργίες. Επίσης η εφαρμογή θα στηρίζεται πάνω σε API, οπότε μελλοντικά θα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε modules για τα υπόλοιπα γνωστά συστήματα όπως το whmcs ή και να μπορεί και κάποιος που ξέρει να γράφει κώδικα να φτιάξει δικιές του εφαρμογές που να χρησιμοποιούν την δικιά μας υποδομή (π.χ. managed wordpress hosting).

Από το 2003 μέχρι και σήμερα νέοι πελάτες έρχονται κατά 95% από συστάσεις ευχαριστημένων πελατών μας, που μας συστήνουν σε φίλους και γνωστούς τους. Μέσα σε αυτά τα 14 έτη, δεν πρέπει να έχουμε πληρώσει περισσότερο από 150 ευρώ σε διαφημίσεις (adsense / facebook) και αυτό πειραματικά ούτε έχουμε ασχοληθεί με το SEO, μιας και ο ρυθμός που έρχονται νέοι πελάτες (σπάνια φεύγει κάποιος που είναι ήδη πελάτης εκτός και εάν έκλεισε την επιχείρηση του ή δεν χρειάζεται άλλο hosting), παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση, είναι πολύ ικανοποιητικός και μέχρι να οργανωθούμε καλύτερα με το νέο site, δεν θέλω να αυξηθεί ξαφνικά αυτός ο ρυθμός ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε και τους τωρινούς μας πελάτες και τους νέους που έρχονται όσο το δυνατόν καλύτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...