Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταιες 3 εβδομαδες εχω αγορασει έναν Creality Ender 3 coreXZ και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Μαζι με το Orca slicer εχω δουλεψει ηδη 4 κιλα PLA και δουλεψε από την πρωτη εκτυπωση χωρίς κανενα θεμα.

Βεβαια τον αγορασα οταν ηταν προσφορα στα 264 ευρω γιατι τωρα στα 310 ειναι λιγο φτηνοτερος από τον Α1μ που μαλλον δεν αξιζει τον κοπο να τον προτιμησει κανεις.

Θεματα υπαρχουν αλλα ειναι περισσοτερο θεμα του Slicer, κυρια με τα support.

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα. Εχω βαλει στο καλαθι τον Α1 και ειμαι έτοιμος για τον πρωτο μου 3D printer. Χρειαζομαι κατι αλλο για να ξεκινήσω? filament απο που να παρω? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vaggos88 είπε

Καλημερα. Εχω βαλει στο καλαθι τον Α1 και ειμαι έτοιμος για τον πρωτο μου 3D printer. Χρειαζομαι κατι αλλο για να ξεκινήσω? filament απο που να παρω? 

Θα προτεινα μαζι με τον εκτυπωτή να πάρεις απλο PLA basic και PETG απο το bambu store. Δεν είναι και το πιο φθηνό αλλα θα εχεις σχετικα εγγυημένη μέτρια προς καλη ποιότητα εκτύπωσης.
Στη συνέχεια αφου ξέρεις τα βασικά αγοράζεις ότι βρεις σε προσφορα ή σου αρέσει και πειραματίζεσαι.

ΥΓ, ειδικά τα απλά filament μην τα φοβηθείς, η μισή αρχοντία σε αυτο το χόμπι είναι το στοκ.

Επεξ/σία από Grfoxz
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grfoxz είπε

Θα προτεινα μαζι με τον εκτυπωτή να πάρεις απλο PLA basic και PETG απο το bambu store. Δεν είναι και το πιο φθηνό αλλα θα εχεις σχετικα εγγυημένη μέτρια προς καλη ποιότητα εκτύπωσης.
Στη συνέχεια αφου ξέρεις τα βασικά αγοράζεις ότι βρεις σε προσφορα ή σου αρέσει και πειραματίζεσαι.

ΥΓ, ειδικά τα απλά filament μην τα φοβηθείς, η μισή αρχοντία σε αυτο το χόμπι είναι το στοκ.

Πως σου φαινεται το καλαθι?

Μηπως να παρω λιγότερο filament απο bambu? ΠΧ 1 PLA + 1 PETG.

Screenshot_5.png

Δημοσ.

Screenshot_5.png

Εμένα πως να μου φανει?
Εσυ πληρώνεις. Εσυ ξέρεις τι θέλεις να τυπωσεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vaggos88 είπε

Screenshot_5.png

Όντας και εγώ αρχάριος.... ακόμα το παλεύω με τα προγράμματα και "παίζω" με έτοιμα σχέδια :)

Θα σου πω μην τα μπλέκεις με το "καλημέρα"!

Ξεκίνα με PLA...και ως ποσότητες αν η τσέπη σου αντέχει πάρε εξ αρχής από το επίσημο  Store αν όχι, τότε πάρε 1-2 και ξανά, εξάλλου πάνω κάτω ίδιες τιμές παίζουν και Ελλάδα.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αν δεν κάνω λάθος, το reusable spool δεν το χρειάζεσαι γιατί μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά από τα filament που θα τελειώσουν. Ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει καποιος απο φωτογραφια να μου πει αν αυτο (δες φωτο) ειναι PLA η PETG? Για αρχη θελω κατι τετοια να εκτυπωσω. Για διαφορες μαλακιουλες στο sim rig μου. 

Spoiler

viber_image_2025-05-19_15-47-21-288.jpgviber_image_2025-05-19_15-47-21-458.jpg

Επεξ/σία από vaggos88
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vaggos88 είπε

Μπορει καποιος απο φωτογραφια να μου πει αν αυτο (δες φωτο) ειναι PLA η PETG? Για αρχη θελω κατι τετοια να εκτυπωσω. Για διαφορες μαλακιουλες στο sim rig μου. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Που το είδες? Αν έχεις το σχέδιο, θα λέει εκεί τι υλικό είναι. 

Δημοσ.

Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν σε νοιαζει τι υλικό είναι. Μπορεις να τυπώσεις το μοντελο που θες με οτι υλικό θες.
Μόνο τα χαρακτηριστικά του υλικου θα αλλάξουν (αλλες θερμοκρασιες, αντοχές κτλ).

Reusable spools θα πάρεις μόνο αν αγοράζεις refills. Μπορεις να χρησιμοποιήσεις και τα spool απο αυτα που σου τελειώσανε. (πχ αγοράζεις ενα μαυρο με spool και ενα μαυρο refill). Στην αναγκη μπορεις να τυπώσεις και spool.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 hours ago, vaggos88 said:

Hide contents

απλο pla για τη χρηση που ειδα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vaggos88 είπε

I pulled the trigger. 

A1 + 2 PLA basic και μετα βλεπουμε.  

Θα σας ζαλισω συντομα.😄

Νομίζω είναι λίγα τα 2. Εγώ που μου ήρθε πριν 2 εβδομάδες, παρήγγειλα 9 για αρχή. 

Εκτός αν έχεις σκοπό να πάρεις άλλη μάρκα μετά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...