Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, totomis είπε

Καλησπέρα. Έχεις κάνει εμπειρία από bmcu σε bambu lab a1;

Παίζει σχετικά εύκολα ή δεν αξίζει τον κόπο;

Εχω τον Α1 εδω και 2 μηνες μεσα στο κουτι ακομα και ψιλο μετανιωσα που δεν πηρα το ams lite bundle που εβγαινε σχετικα φθηνα. Τωρα που εφτιαξα το δωματιο και θα τον στησω σκεφτομαι για ams lite. Το bmcu να φανταστω ειναι κατι παρομοιο ετσι? λιγο που το ειδα στο aliexpress διχνει να δουλευει καλα και τα reviews ειναι θετικα. 

bmcu aliexpress

Επεξ/σία από vaggos88
  • Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, totomis είπε

Καλησπέρα. Έχεις κάνει εμπειρία από bmcu σε bambu lab a1;

Παίζει σχετικά εύκολα ή δεν αξίζει τον κόπο;

Και εγώ στο γκρουπ των μετανιωμενων ειμαι.

Το είχα προσπαθήσει. Ήταν πολύ μπερδεύμενο διότι δεν έχει μόνο μια versions. Ακόμα και τα αρχεία που τυπώνεις πρέπει να είναι τα σωστά. Ευτυχώς το έψαξα πριν παραγγείλω γιατι δεν έβγαλα ακρη με το  un assembled.

Είχα καταλήξει ότι θα πάω σε pre assembled αλλά το έβρισκα πάνω από 100ευρα. Σίγουρα δεν είναι plug and play. Αν είσαι ατυχος θα ψάχνεσαι γιατί δεν πιάνει το filament ktl. 

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι θα μπορούσε κάλλιστα μια μέρα να αποφασίσει η bambu να τα κάνει ban με απέτρεψε.

Black Friday πλησιάζει, καινούργιο AMS έχει βγάλει η bambu, δεν μου φαίνεται απίθανο να πέσει λίγο η τιμή του lite. Θα περίμενα. 

Επεξ/σία από Grfoxz
Δημοσ.

Βρε παιδιά αξίζει όντως το AMS; Έχει πολύ μεγάλη φυρα υλικού (εάν δεν τυπώνεις αρκετά κομμάτια από το ίδιο σχέδιο ταυτόχρονα) και παράλληλα αυξάνει τον χρόνο εκτύπωσης 

Δημοσ.
16 minutes ago, Waterman said:

Βρε παιδιά αξίζει όντως το AMS; Έχει πολύ μεγάλη φυρα υλικού (εάν δεν τυπώνεις αρκετά κομμάτια από το ίδιο σχέδιο ταυτόχρονα) και παράλληλα αυξάνει τον χρόνο εκτύπωσης 

και φυρα εχει δυστυχως αρκετη και η πολυχρωμια καθυστερει επίσης πολυ.Βεβαια το αποτελεσμα ειναι πολύ καλο αλλα αυτα τα 2 με αποτρεπουν και εμενα να παω σε πολυχρωμια

Δημοσ.

Όλα γίνονται και χωρίς ams. Το αγοράζουμε για την ευκολία.

Η φύρα εφόσον έχουμε 1 nozzle είναι αναπόφευκτη. Υπάρχουν ρυθμίσεις για να τη μειώσετε πολύ. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Waterman είπε

το multi colour ανεβάζει σχετικά τη φυρα αλλά όχι τόσο όσο θα φανταζοσουν. Ανεβάζει όμως υπερβολικά τους χρόνους εκτύπωσης αν έχεις αλλαγές σε κάθε layer.

Δεν γίνονται όλα εύκολα χωρίς αυτό. Αλλαγή χρώματος χωρίς AMS θα κάνεις μόνο σε επίπεδο layer, όχι μέσα στο ίδιο το layer. Και αυτό αν είσαι εκεί να αλλάζει τα υλικά χειροκίνητα  

Προσωπικά το μετάνιωσα για την ευκολία που σου δίνει στην αλλαγή filament. Δηλαδή μπορείς να έχεις 4 χρώματα φορτωμένα και από εκτύπωση σε εκτύπωση να μην χρειάζεται να βάζεις βγάζεις κάθε φορά που θες άλλο χρώμα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Grfoxz είπε

το multi colour ανεβάζει σχετικά τη φυρα αλλά όχι τόσο όσο θα φανταζοσουν. Ανεβάζει όμως υπερβολικά τους χρόνους εκτύπωσης αν έχεις αλλαγές σε κάθε layer.

Τι εννοείς υπερβολικά; Γιατί βρίσκω 'λογικό' το να είναι διπλάσιος ο χρόνος εκτύπωσης αν έχεις 1 αλλαγή σε κάθε layer, 3πλάσιος αν έχεις 2 αλλαγές κτλ. Είναι πολύ παραπάνω; 

Ποιο σύστημα έχεις εσύ; Ρωτάω γιατί το ψήνω τελευταία για Α1 ή P1S combo.

Δημοσ.
16 hours ago, Zaknafein said:

Τι εννοείς υπερβολικά; Γιατί βρίσκω 'λογικό' το να είναι διπλάσιος ο χρόνος εκτύπωσης αν έχεις 1 αλλαγή σε κάθε layer, 3πλάσιος αν έχεις 2 αλλαγές κτλ. Είναι πολύ παραπάνω; 

ειναι παραπανω απο το διπλασιο 

Snapmaker U1 ο νέος παίκτης στην πολυχρωμία με 4 κεφαλές αντιστοιχο του Prusa Xl

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alldaynews είπε

Snapmaker U1 ο νέος παίκτης στην πολυχρωμία με 4 κεφαλές αντιστοιχο του Prusa Xl

Τον είδα αυτόν, δεν με έπεισε, συν ότι είναι kickstarter και έχω κ μια καχυποψία όταν οι "reviewers" έχουν και referral link που τους αφήνει ~30-40€ μαζί με το "review" τους.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Το διπλάσιο το θεωρώ προσωπικά υπερβολικα περισσότερο. Λογικό μεν. 

Έχω τον Α1 και γενικά θεωρώ το P1S με combo τον απόλυτο εκτυπωτή για τον χομπίστα. Αν έχεις το budget πάνε με κλειστά μάτια 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, Zaknafein said:

Τον είδα αυτόν, δεν με έπεισε, συν ότι είναι kickstarter και έχω κ μια καχυποψία όταν οι "reviewers" έχουν και referral link που τους αφήνει ~30-40€ μαζί με το "review" τους.

και εγω επισης καχυποπτος αλλα θα δειξει οταν βγει επισημα

• Like 1
Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα σας. Έχω μέρες που ψάχνομαι βλέπω βίντεο, διαβάζω reviews κλπ, για να μπω στο σπορ. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει το χόμπι, αλλά όσα βλέπω τα ευχαριστιέμαι και θα ήθελα να δοκιμάσω. Διαβάζω και εδώ μέσα για bambu a1, για a1 lite με το αυτόματο σύστημα για τα ρολά κλπ κλπ. Θα ήθελα την πρόταση σας για επιλογή εκτυπωτή λοιπόν. Έχω και μια μικρή που θα ήθελα να ευχαριστηθώ μαζί της τις εκτυπώσεις αν της φανεί ενδιαφέρον…ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά.

Δημοσ.

Καλή επιλογή ο Α1, ειδικά με το AMS. Γενικά για να ξεκινήσεις είναι καλή επιλογή οι bambu γιατί ειναι απροβλημάτιστοι, και έχουν σχετικά καλή τελική επιφάνεια (πριν να πέσετε να με φάτε, υπάρχουν πολυ καλύτεροι εκτυπωτές, δεν είναι ολοι ender). 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άποψη μου αγόρασε bambu a1 ακόμα και αν δεν σε ικανοποιήσει θα πουληθεί πολύ πιο εύκολα λόγω build volume.Όσο για το ams μπορείς να το πάρεις και αργότερα οπότε αν δεν παίζει κάποια καλή προσφορά δεν θα το κοιτούσα ειδικά για κάποιον που δεν ξέρει αν θα του αρέσει το hobby, σίγουρα μια πολύχρωμη εκτύπωση είναι πολύ ωραία αλλά θέλει αρκετό παραπάνω χρόνο και έχει και κάποια απώλεια υλικού από τις εναλλαγές των χρωμάτων.Εγώ ξαναμπήκα στην 3d εκτύπωση πριν 9 μήνες με ένα x1c και πλέον δουλεύω με 2χA1 καθημερινά και τον x1c για εκτυπώσεις asa και abs

Πλέον υπάρχει και αυτός https://eu.elegoo.com/products/centauri-carbon?srsltid=AfmBOoo7X72Yf4sgO9cmrFzY_nErkVmc1xF-iU3jl3qWeVbYgPn5v.9dB&irclickid=Rz60erUykxycUgOUAL0n7T3jUkpzgFwpHwkzzM0&utm_source=Impact&utm_medium=referral&irgwc=1&utm_campaign=123201&pn=TakeAds Networks&tpye=ONLINE_TRACKING_LINK έχω διαβάσει καλά review μέχρι στιγμής αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει ,θα είναι η επόμενη μου αγορά για να τον δοκιμάσω.

Επεξ/σία από solton57010
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...