Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από elegoo έχω πάρει τα περισσότερα εγώ και θέμα είχα μόνο με το διάφανο pla σε όλα τα άλλα είμαι ευχαριστημένος.
Βγάζει συχνά και προσφορές ανάλογα τα τεμάχια που θα πάρεις. 

• Like 2
  • Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

ότι έχετε για πέταμα να έρθω να τα μαζεψω

Ότι έχετε για πέταμα παίρνω και ξύλινα είδη παίρνω και σιδερικα είδη παίρνω. Ο παλιατζής όλα τα παλιά μαζεύω 😂

• Haha 3
Δημοσ.
8 hours ago, TechWeirdo said:

Ότι έχετε για πέταμα παίρνω και ξύλινα είδη παίρνω και σιδερικα είδη παίρνω. Ο παλιατζής όλα τα παλιά μαζεύω 😂

πριν μερικά χρόνια είχα πάρει από ένα φίλο 6 καρούλια που τα είχε βγάλει άχρηστα και 'γώ έκανα τις καλύτερες εκτυπωσεις

απλά τα νήματα δεν είναι όλα ίδια ...σίγουρα υπάρχουν και καλά και χαμηλής ποιότητας...όμως όλα θέλουν ειδική μεταχείριση όταν τυπώνουμε ..λίγοι βαθμοί πάνω η κάτω η το ποσοστό ψύξης μπορούν να δώσουν άλλο αποτελεσμα

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/7/2025 στις 9:15 ΜΜ, teodor_ch είπε

Να μου πείτε παρακαλώ 2-3 εταιρίες/καταστήματα απο όπου αγοράζετε filament και είστε ευχαριστημένοι?

Έχω δοκιμάσει polyterra και bambulab PLA basic και μου φαίνονται τα ίδια προς το παρόν. Περιμένω και τα sunlu αλλά χρειάζομαι TPU και PETG. 

Έχω σταμπάρει και το Polymaker™ HT-PLA – Polymaker US και περιμένω να το βρώ διαθέσιμο για να τυπώσω αντικείμενα για το αμάξι.

10 ατομα να ρωτήσεις 10 γνώμες θα πάρεις. Αυτο κυριως γιατι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και πιθανώς ενας να έχει σωστο setup και αλλος όχι. 
Στην θεση σου δεν θα πηγαινα all in. Θα δοκιμαζα λιγο απο όλους. 
Χρησιμοποιώ SUNLU και Bambu LAB. Στο παρελθόν Real Filament και Esun. Ποτε δεν είχα θέμα και ποτε δεν ηρθε στα χέρια μου καρουλι το οποιο να είναι για πέταμα.

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν ήξερα καν τις εταιρίες για αυτό ζήτησα γνώμες. 

Στο polyterra έχω ένα θέμα πάντως με τις default ρυθμίσεις του bambustudio. 

Σε κάποιες περιπτώσεις ξεχωρίζουν τα layers. Δεν το έχω ψάξει. Σιγά σιγά μαθαίνω.

Δε νομίζω να είναι θέμα υγρασίας γιατί 2 μέρες μετά άνοιξα και τα Pla της bambu εκτός αν είχε περισσότερη υγρασία απο το εργοστάσιο ή ήταν πολύ καιρό στο κατάστημα που τα πήρα.

Σήμερα παρέλαβα τα sunlu (s4 & pla) και θα τα στεγνώσω και θα κάνω και τις δοκιμές μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/3/2025 στις 8:45 ΠΜ, tuxpower είπε

Καλημέρα στην ομάδα,

Για όσους τους ενδιαφέρει έφτιαξα ενα απλό και γρήγορο εργαλείο για την εκτίμηση του κόστους μιας 3D εκτύπωσης, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως:

Filament Cost (per Kg)

Filament Used (per grams)

Electricity Cost (per kWh)

Print Time (hours)

επίσης:

Profit Margin – Περιλαμβάνει το επιθυμητό κέρδος στο τελικό κόστος.
Labor Cost – Υπολογίζει το κόστος εργασίας ανά ώρα εκτύπωσης.
Machine Wear – Συμπεριλαμβάνει φθορά του εκτυπωτή για μεγαλύτερη ακρίβεια.
Δυναμική προσαρμογή – Οι τιμές αλλάζουν άμεσα με βάση τις εισαγόμενες παραμέτρους.

Δοκιμάστε το: theo79.github.io
Δείτε τον κώδικα: 3DPrint-Cost-Estimator

Δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας!

Μικρό update για όσους το είχατε δοκιμάσει:

Πρόσθεσα μερικά νέα features στο εργαλείο:

**Συμβουλές (Tips)**: Με βάση τις τιμές που βάζετε, εμφανίζονται προτάσεις (π.χ. αν βάλετε υπερβολικά μεγάλο profit margin, θα σας το επισημάνει).

**Όνομα Project + Ημερομηνία**: Κάθε υπολογισμός μπορεί να έχει τίτλο και αποθηκεύεται με timestamp.

**Εξαγωγή σε PDF**: Μπορείτε να κατεβάσετε αναλυτική αναφορά κόστους σε PDF για αρχειοθέτηση ή αποστολή σε πελάτες.

Λειτουργεί όπως πάντα χωρίς login, πλήρως offline.

Δοκιμή: https://theo79.github.io/

Κώδικας: https://github.com/theo79/3DPrint-Cost-Estimator

Αν έχετε ιδέες για επόμενα features ή βρείτε κάποιο bug, ευπρόσδεκτα!

**Product Hunt launch**: https://www.producthunt.com/products/3d-print-cost-estimator?launch=3d-print-cost-estimator

βοηθάει πολύ αν κάνετε ένα upvote ή σχόλιο. thanks !

Επεξ/σία από tuxpower
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Καταρχας, δηλώνω άσχετος για το θέμα της 3d εκτύπωσης, αλλά χρειάζομαι βοήθεια.

Έφτιαξα ένα STL για θήκη κινητού (vivo x200 pro) μαζί με την βάση quad lock, για στήριξη σε μοτοσυκλέτα. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Τι υλικό να ζητήσω για να έχω την καλύτερη δυνατή εκτύπωση αλλά και ανθεκτικότητα;

2. Ποιο κατάστημα εκτυπώνει ποιότητα και οικονομία στα δυτικά προάστια (Αττική);

3. Υπάρχει κανείς που αν του στείλω το STL να το δει και να με ενημερώσει αν το έχω φτιάξει σωστά ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί;

Ευχαριστώ πολύ για τις τυχόν απαντήσεις.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός θα σου έλεγα να το τυπώσεις σε PLA και να δείς αν ταιριάζει (θα μπαίνει - αν μπαίνει δύσκολα το κινητό). Νομίζω για τέτοιες δουλειές είναι το TPU. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ynte1980 είπε

Καλημέρα σας.

Έφτιαξα ένα STL για θήκη κινητού (vivo x200 pro) μαζί με την βάση quad lock, για στήριξη σε μοτοσυκλέτα. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Τι υλικό να ζητήσω για να έχω την καλύτερη δυνατή εκτύπωση αλλά και ανθεκτικότητα;

2. Ποιο κατάστημα εκτυπώνει ποιότητα και οικονομία στα δυτικά προάστια (Αττική);

3. Υπάρχει κανείς που αν του στείλω το STL να το δει και να με ενημερώσει αν το έχω φτιάξει σωστά ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί;

Αρχικά θα σου προτεινα να εγκαταλήψεις το επιχείρημα. Ακόμα και αν εχεις πετύχει τις ανοχές ωστε η θηκη να μπαινο-βγαίνει σωστα, να κουμπωνει κτλ. Το κυριο προβλημα είναι οτι πάντα θα έχεις θέμα με δυνάμεις κάθετες στον Ζ αξονα. H γεωμετρία μιας θηκης (γωνίες 90 για να αγκαλιασουν το κινητο) κάνει σχεδον σιγουρο οτι θα έχεις αυτες τις αδυναμίες. Ειτε στη θηκη είτε στο κουμπωμα. Τωρα τα παραπανω σε συνδυασμό με το οτι προκειται για χρηση σε μοτοσυκλέτα για εμενα κανουν απαγορευτική τη χρήση 3d printing. Υπάρχει μεγάλος κινδυνος να χασεις το κινητό. 1000 φορες να πας σε έτοιμη ακριβή θήκη. 

Τωρα αν θες να προχωρήσεις, ASA ή ABS για χρήση σε εξωτερικό χωρο και αντοχές. Αν δεν μπορεις να τυπώσεις τέτοια υλικά τότε PETG. To ASA και ΑΒS παραγουν βλαβερά αερια κατα την εκτυπωση και μονο σε συγκεκριμένους εκτυπωτές με enclosure και φίλτρα τυπωνουν. 
EDIT : μετα ειδα οτι θα τα δώσεις έξω για εκτύπωση. Με αυτο κατα νου, ASA ή ΑΒS μόνο. 
Λάβε υποψη οτι μπορει να μην πετύχεις με την πρώτη τις διαστάσεις και να ειναι σφιχτά ή χαλαρά τα κουμπωματα. Θα προσπαθησω να σου γλιτώσω χρόνο και θα σου πω οτι οι τιμες που θα πάρεις θα είναι συμβατές με έτοιμη λύση αν τα λαβεις ολα υποψην. 

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Grfoxz said:

Αρχικά θα σου προτεινα να εγκαταλήψεις το επιχείρημα. Ακόμα και αν εχεις πετύχει τις ανοχές ωστε η θηκη να μπαινο-βγαίνει σωστα, να κουμπωνει κτλ. Το κυριο προβλημα είναι οτι πάντα θα έχεις θέμα με δυνάμεις κάθετες στον Ζ αξονα. H γεωμετρία μιας θηκης (γωνίες 90 για να αγκαλιασουν το κινητο) κάνει σχεδον σιγουρο οτι θα έχεις αυτες τις αδυναμίες. Ειτε στη θηκη είτε στο κουμπωμα. Τωρα τα παραπανω σε συνδυασμό με το οτι προκειται για χρηση σε μοτοσυκλέτα για εμενα κανουν απαγορευτική τη χρήση 3d printing. Υπάρχει μεγάλος κινδυνος να χασεις το κινητό. 1000 φορες να πας σε έτοιμη ακριβή θήκη. 

Τωρα αν θες να προχωρήσεις, ASA ή ABS για χρήση σε εξωτερικό χωρο και αντοχές. Αν δεν μπορεις να τυπώσεις τέτοια υλικά τότε PETG. To ASA και ΑΒS παραγουν βλαβερά αερια κατα την εκτυπωση και μονο σε συγκεκριμένους εκτυπωτές με enclosure και φίλτρα τυπωνουν. 

δυστυχώς για το συγκεκριμένο κινητό δεν υπάρχει θήκη έτοιμη με τη βάση της quad lock. κατεβαίνω τι λες για το θέμα των ανοχών αλλά έλεγα να κάνω μια προσπάθεια.

Για εκτύπωση σε ASA & ABS γνωρίζετε κάποιο κατάστημα που μπορεί να με εξυπηρετήσει; φαντάζομαι για τουλάχιστον 20 ευρώ κόστος εκτύπωσης;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ynte1980 είπε

δυστυχώς για το συγκεκριμένο κινητό δεν υπάρχει θήκη έτοιμη με τη βάση της quad lock. κατεβαίνω τι λες για το θέμα των ανοχών αλλά έλεγα να κάνω μια προσπάθεια.

Για εκτύπωση σε ASA & ABS γνωρίζετε κάποιο κατάστημα που μπορεί να με εξυπηρετήσει; φαντάζομαι για τουλάχιστον 20 ευρώ κόστος εκτύπωσης;

Δεν θα εκπλαγώ αν είναι παραπάνω. Πριν χρονια (2018) είχα παρει προσφορά για ενα grip για Nintendo 3ds (~2.5 ωρες εκτυπωση PLA). 45 euro. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/8/2025 στις 2:27 ΜΜ, ynte1980 είπε

Δοκίμασε στο Print3d.gr που έχει online calculator και ζητά μια προσφορά. Στο στέλνουν χωρίς μεταφορικά από Θεσσαλονίκη. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/8/2025 στις 11:35 ΠΜ, ynte1980 είπε

Καλημέρα σας.

Καλημέρα!

Στείλε μου αν θέλεις το αρχείο να στην εκτυπώσω εγώ σε ABS (που έχω τώρα επάνω στους εκτυπωτές, μαύρο χρώμα) και να στην στείλω με BoxNow. Αν βγει καλή μπορώ να στην εκτυπώσω και σε ASA αλλά τέλος του μήνα που θα επιστρέψω από διακοπές. 

• Thanks 1
Δημοσ.
30 minutes ago, gkatsogr said:

Καλημέρα!

Στείλε μου αν θέλεις το αρχείο να στην εκτυπώσω εγώ σε ABS (που έχω τώρα επάνω στους εκτυπωτές, μαύρο χρώμα) και να στην στείλω με BoxNow. Αν βγει καλή μπορώ να στην εκτυπώσω και σε ASA αλλά τέλος του μήνα που θα επιστρέψω από διακοπές. 

Καλημέρα!.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια όλα τα παιδιά.

Στέλνω DM φίλε μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...