Tiramolas Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι λέει ο νόμος σχετικά με το πόσο % παραπάνω πληρώνετε η κάθε ώρα υπερωρίας; Ρωτάω γιατί ρωτήθηκα και εγώ αλλά με τόσα νέα μέτρα που ψηφίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, δεν ξέρω πια αν τα σχετικά άρθρα που έχω διαβάσει ισχύουν ακόμα. Ο λόγος που ρωτάω είναι διότι μια φίλη μου δουλεύει σε ταβέρνα σε τουριστική περιοχή 13-14 ώρες την ημέρα κάθε μέρα, και την πληρώνει με 3,5 την ώρα σταθερά βάζοντάς της ένσημα ημιαπασχόλησης. Το ξέρει ότι ο τύπος την εκμεταλλεύεται αλλά θα ήθελε να ξέρει πιό είναι το νόμιμο κανονικά. Για την ιστορία, ο τύπος φυσικά σαν γνήσιος εργοδότης κρατάει και όλα τους τα tips.
Πανος999 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Να επεμβω λιγο στο θεμα τν tips..Πως αφηνεις τν εργοδοτη να παιρνει τα tips σου/σας;Πας στο τραπεζι,πληρωνουνε λογαριασμο 21 ευρω για 20,50..50 λεπτα στν τσεπη..Πως φτανει στν εργοδοτη αυτο το 50 λεπτο;
Tiramolas Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνετε, για μια φίλη μου ρωτάω, αλλά υποθέτω πως θα τα βάζουν κάπου όλοι μαζί οι σερβιτόροι όπως γίνετε σχεδόν παντού. Τώρα ακριβώς τι και γιατί δεν ξέρω. Πάντως είναι κάτι που οι "παλιοί" το έχουν αποδεχθεί οπότε όλοι χορεύουν σε αυτό το ρυθμό.
forgotten Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 ειθιστε σε πολιτισμενες χωρες τα τιπ να τα παιρνει το γκαρσονι στην ελλαδιτσα μαλλον η απληστια κτυπαει κοκκινο ,ας κοιταξει και αλλου λοιπον μην βρει κανενα λογικο....
Tiramolas Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Τώρα μόλις προέκυψε και άλλο θέμα...της είπε σήμερα ότι αυτή (ως υπάλληλος) χρωστάει 600 ευρώ για τα ένσημά της και να πάει να τα πληρώσει... ρε παιδιά υπάρχει τέτοια περίπτωση;;; ακούγονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά εγώ τόσα χρόνια που έχω δουλέψει σε τόσες δουλειές ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα...μήπως ισχύει κάτι τέτοιο σε τέτοιες δουλειές;;
piiii Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Τώρα μόλις προέκυψε και άλλο θέμα...της είπε σήμερα ότι αυτή (ως υπάλληλος) χρωστάει 600 ευρώ για τα ένσημά της και να πάει να τα πληρώσει... ρε παιδιά υπάρχει τέτοια περίπτωση;;; ακούγονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά εγώ τόσα χρόνια που έχω δουλέψει σε τόσες δουλειές ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα...μήπως ισχύει κάτι τέτοιο σε τέτοιες δουλειές;; Μιλάμε για καλό λαμόγιο λοιπόν. Τι πάει να πεί χρωστάει τα ένσημα, ελεύθερος επαγγελματίας είναι; Τα λεφτά των ενσήμων τα παρακρατεί ο εργοδότης απο τον μισθό(εξού και μικτός)+ αυτά που υποτίθεται ότι βάζει και αυτός απο την τσέπη του. Βρώμα η δουλειά....
Ghost_Rider Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 εμ για αυτο εγω δε ξαναδουλευω στην εστιαση γενικοτερα τετοιες γελοιοτητες τις βιωσα με το τσουβαλι να μη σε πληρωνει να τον κυνηγας και χιλιες 2 ηλιθιοτητες
jimskeet2002 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δεν περναει μια βολτα απο ην επιθεωρηση εργασιας? Και θα του βγαλουν αυτοι ενα κουστουμακι σπεσιαλ. Μπορει να διεκδικησει τα νομιμα απο τη μερα που επιασε δουλεια και δεν της εχει δωσει ο εργοδοτης 2
logistoulis Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Αναρωτιέσαι για υπερωρίες και λες ότι της ζητάει να πληρώσει το ΙΚΑ μόνη της; Δεν της λες να ψάξει αλλού γιατί με αυτόν τον τύπο δε θα βγάλει άκρη. Επίσης με 3.5 ευρώ την ώρα και ημιαπαχοληση 600 ευρώ το μήνα ΙΚΑ δε βγαίνουν με τίποτα, ούτε 200αρι δε θα βγαίνουν
Tiramolas Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Ρώτησα για να μάθω, το να ψάξει για αλλού της το λέω εδώ καιρό! Αλλά....χέσε μέσα...!!!
tsioulak Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Στην χασαποταβερνα του Ανεστη στην Περαια δουλευει η φιλη σου;
Tiramolas Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Κρήτη δουλεύει... σε έναν πολύ "βαρύ και ασήκωτο" τύπο που χτίζει ενοικιαζόμενα συνεχώς αλλά τον πνίγει το δίκιο για το πόσα πληρώνει κάθε φορά που κάποιος του κάνει κουβέντα για λίγο πιο δίκαιη αμοιβή. Δόξα το Θεό δεν έπεσα ποτέ στην ζωή μου σε τέτοιον εργοδότη...
zio10 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Να πληρωθεί και να σηκωθεί να φύγει. Σε μία μέρα το πολύ θα έχει βρει άλλη δουλειά και δύσκολα να είναι χειρότερη! Φεύγοντας μπορεί να κάνει και καμιά καταγγελία, αν και δεν ξέρω αν έχει νόημα να ασχοληθεί.
paylidis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δεν περναει μια βολτα απο ην επιθεωρηση εργασιας? Και θα του βγαλουν αυτοι ενα κουστουμακι σπεσιαλ. Μπορει να διεκδικησει τα νομιμα απο τη μερα που επιασε δουλεια και δεν της εχει δωσει ο εργοδοτης To αυτό, επιθεωρηση+ΙΚΑ... ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΗΣ... Ε ρε ντου και ξύλο που θέλουν μερικοί...
tsioulak Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Να πληρωθεί και να σηκωθεί να φύγει. Σε μία μέρα το πολύ θα έχει βρει άλλη δουλειά και δύσκολα να είναι χειρότερη! Φεύγοντας μπορεί να κάνει και καμιά καταγγελία, αν και δεν ξέρω αν έχει νόημα να ασχοληθεί. Καλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρει ξανα δουλεια, αλλα συμφωνω μαζι σου, να φυγει (αν μπορει επιβιωσει οικονομικα) και ναι να προσπαθησει να στειλει την επιθεωρηση εργασιας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα