fastnq2 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Εφόσον χρησιμοποιήσεις ίδια κεφάλαια για το υπολειπομενο της επιδότησης, οι προμηθευτές έχουν πάρε δώσε με εσένα πλέον? Η πληρώνονται απευθείας από το πρόγραμμα?
araxtos21 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Αν είναι κάποιος απο Βόρεια Προάστεια και κοντινές περιοχές που ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου (είμαι Ενεργειακός Επιθεωρητής και Πολ. Μηχανικός και επειδή δουλεύω σε κατασκευαστική υπάρχει δυνατότητα ανάληψης όλου του έργου, το οποίο είναι συζητήσιμο). Να πω επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευνοεί κυρίως τους ευάλωτους (ετήσιο εισόδημα <5.000 με επιδότηση 95%).
Ikucic9 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Στις 30/3/2025 στις 10:37 ΠΜ, fastnq2 είπε Εφόσον χρησιμοποιήσεις ίδια κεφάλαια για το υπολειπομενο της επιδότησης, οι προμηθευτές έχουν πάρε δώσε με εσένα πλέον? Η πληρώνονται απευθείας από το πρόγραμμα? Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πληρώνονται από το πρόγραμμα όμως δίνεις εσύ εντολή ώστε να αποδεσμευτούν τα χρήματα της επιχορήγησης . Αρχικά θα κατανείμεις το αρχικό 70% της προκαταβολής επιχορήγησης που θα λάβεις από το πρόγραμμα μετά την καταβολή των ίδιων κεφαλαίων από την πλευρά σου . 1
fastnq2 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πληρώνονται από το πρόγραμμα όμως δίνεις εσύ εντολή ώστε να αποδεσμευτούν τα χρήματα της επιχορήγησης . Αρχικά θα κατανείμεις το αρχικό 70% της προκαταβολής επιχορήγησης που θα λάβεις από το πρόγραμμα μετά την καταβολή των ίδιων κεφαλαίων από την πλευρά σου . Τι εννοεις θα κατανειμω? Θα λαβω χρηματα σε καποιον λογαριασμο και θα πρεπει να πληρωσω τους προμηθευτες? Η θα κανω καποια εξουσιοδοτηση να πανε τα λεφτα αυτοματα σε αυτους?
Ikucic9 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 1 ώρα πριν, fastnq2 είπε Τι εννοεις θα κατανειμω? Θα λαβω χρηματα σε καποιον λογαριασμο και θα πρεπει να πληρωσω τους προμηθευτες? Η θα κανω καποια εξουσιοδοτηση να πανε τα λεφτα αυτοματα σε αυτους? Το πρώτο . Είναι απλή διαδικασία 1
teodur Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου καλησπέρα. επιτελους μαζεψα τα χαρτια που ζητούσαν μετα απο αρνητικο έλεγχο και τους τα εστειλα. Ξερουμε ποσο χρόνο περιπου χρειάζεται για να απαντησουν;
Ikucic9 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 16 ώρες πριν, teodur είπε καλησπέρα. επιτελους μαζεψα τα χαρτια που ζητούσαν μετα απο αρνητικο έλεγχο και τους τα εστειλα. Ξερουμε ποσο χρόνο περιπου χρειάζεται για να απαντησουν; 1-3 μήνες 1
barbaraa Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Καλησπέρα σε όλους! Σκέφτομαι σοβαρά να ενταχθώ στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2025 για την ανακαίνιση μιας παλιάς εξοχική μονοκατοικίας περίπου 60 τ.μ. Η ιδιωτική συμμετοχή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με ίδια κεφάλαια, χωρίς δάνειο. Θα ήθελα τη γνώμη σας – αξίζει τελικά να μπει κανείς στο πρόγραμμα; Από όσους έχουν εμπειρία με προηγούμενους κύκλους του "Εξοικονομώ", υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά, τους χρόνους αναμονής ή τις εκταμιεύσεις; Ακούω ιστορίες για απίστευτες υπεριτιμολογήσεις, καθυστερήσεις κλπ. Θεωρείτε ότι τα οφέλη τελικά αξίζουν τον κόπο; Κάθε εμπειρία ή συμβουλή ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
fastnq2 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 17 λεπτά πριν, barbaraa είπε Καλησπέρα σε όλους! Σκέφτομαι σοβαρά να ενταχθώ στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2025 για την ανακαίνιση μιας παλιάς εξοχική μονοκατοικίας περίπου 60 τ.μ. Η ιδιωτική συμμετοχή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με ίδια κεφάλαια, χωρίς δάνειο. Θα ήθελα τη γνώμη σας – αξίζει τελικά να μπει κανείς στο πρόγραμμα; Από όσους έχουν εμπειρία με προηγούμενους κύκλους του "Εξοικονομώ", υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά, τους χρόνους αναμονής ή τις εκταμιεύσεις; Ακούω ιστορίες για απίστευτες υπεριτιμολογήσεις, καθυστερήσεις κλπ. Θεωρείτε ότι τα οφέλη τελικά αξίζουν τον κόπο; Κάθε εμπειρία ή συμβουλή ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Το πρόγραμμα απαιτεί να είναι κυρία κατοικία
barbaraa Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 11 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Το πρόγραμμα απαιτεί να είναι κυρία κατοικία Ναι, είναι πλέον κύρια κατοικία
dm_mlnk Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 1 ώρα πριν, barbaraa είπε Ακούω ιστορίες για απίστευτες υπεριτιμολογήσεις, καθυστερήσεις κλπ. Θεωρείτε ότι τα οφέλη τελικά αξίζουν τον κόπο; Ισχυουν οι υπορτιμολογησεις και οι καθυστερησεις αλλα και οτι τα πλεον καλα συνεργεια δεν αναλαμβανουν εργα με εξοικονομω. Αν τα οφελη αξιζουν τον κοπο το ξερεις εσυ και αν δεν το ξερεις θα το μαθεις οταν λαβεις τις προσφορες και τις συγκρινεις με προσφορες χωρις εξοικονομω. Αλλα για να εχεις μια απαντηση που ζητας αν εχεις χαμηλο ποσοστο επιδοτησης (~50%) και αναλογιστεις οτι το ΦΠΑ ειναι 24% συν την υπερημερια που βαζουν σχεδον ολα τα συνεργεια μεχρι να πληρωθουν μαλλον σου μενει κερδος η ταλαιπωρια και το αγχος.
barbaraa Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 3 λεπτά πριν, dm_mlnk είπε Ισχυουν οι υπορτιμολογησεις και οι καθυστερησεις αλλα και οτι τα πλεον καλα συνεργεια δεν αναλαμβανουν εργα με εξοικονομω. Αν τα οφελη αξιζουν τον κοπο το ξερεις εσυ και αν δεν το ξερεις θα το μαθεις οταν λαβεις τις προσφορες και τις συγκρινεις με προσφορες χωρις εξοικονομω. Αλλα για να εχεις μια απαντηση που ζητας αν εχεις χαμηλο ποσοστο επιδοτησης (~50%) και αναλογιστεις οτι το ΦΠΑ ειναι 24% συν την υπερημερια που βαζουν σχεδον ολα τα συνεργεια μεχρι να πληρωθουν μαλλον σου μενει κερδος η ταλαιπωρια και το αγχος. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα δικαιούμουν ποσοστό επιδότησης 50% και ενώ ακούγεται καλό, συμφωνώ, μαλλον δεν θα αξίζει το άγχος και την ταλαιπωρία, εφόσον οι τιμές θα είναι τσιμπημένες λόγω προγράμματος.
ALIEN-3- Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 9 λεπτά πριν, barbaraa είπε Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα δικαιούμουν ποσοστό επιδότησης 50% και ενώ ακούγεται καλό, συμφωνώ, μαλλον δεν θα αξίζει το άγχος και την ταλαιπωρία, εφόσον οι τιμές θα είναι τσιμπημένες λόγω προγράμματος. Εγώ το έχω μετανιώσει πάντως. Καλύτερα να τα έκανα μόνος μου σιγά σιγά. Φαντάσου ότι ακόμη δεν έχω ξεκινήσει εργασίες,περιμένω την υπαγωγή μου . Εξοικονομώ 2023 για νέους . θα γεράσω μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.... 1
Anastazio Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Ενας προυπολογισμος περιπου 25000 ευρω σε 87τμ μπορει να δικαιολογηθει απο το προγραμμα η θα φτασει καποιο νουμερο και επειτα θα πρεπει να συμπληρωσω εγω συν το ποσοστο της συμμετοχης μου?Ο συνολικος προυπολογισμος της επιδοτησης ποτε γινεται γνωστος?Εχω καταθεσει αιτηση εδω και κανα διμηνο και μου ζητηθηκε απο το μηχανικο να πληρωσω το πρωτο πεα. 1
dimitris_sal Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με τον οδηγό Αναφορά σε κείμενο 1.8 Ποιος είναι ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων; Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων με ΦΠΑ 24% ανά αίτηση Ωφελούμενου (για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα), δεν μπορεί να υπερβαίνει: α) το γινόμενο του 1,20 € επί το σύνολο της εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας (kWh) όπως προκύπτει από το Α΄ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, β) τις 35.000 € για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα. Συνεπώς, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός σε μία αίτηση θα είναι το κατώτερο από τα άνω δύο όρια. Έτσι για παράδειγμα για μια κατοικία, με δηλωμένη επιφάνεια στο Ε9 ίση με 100 m2, επιφάνεια που φαίνεται στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ίση με 100 m2, και με ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας ίση με 250kWh μετά τις προτεινόμενες παρεμβάσεις με βάση το Α ΠΕΑ ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων με ΦΠΑ είναι το ποσό των 30.000€. που είναι μικρότερο ποσό εκ των: α) το γινόμενο του 1,20€ επί το σύνολο της εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας (kWh) όπως προκύπτει από το Α’ Πιστοποιητικό ενεργειακής Απόδοσης, δηλαδή 250kWh/m2 x 100 m2 x 1,2€/kWh=30.000€ β) τις 35.000€ για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα. Επεξ/σία 7 Απριλίου από dimitris_sal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα