Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 hours ago, Sadako said:

Το πιάσαμε το highscore, 4η απορριπτική, ολόφρεσκες παρατηρήσεις...

οντως έσπασες το ρεκορ...

3 ειναι το σύνηθες, βέβαια με τις χρονικές αποστάσεις να αυξάνονται κατά περίπτωση.

Πραγματικα οι άνθρωποι ειναι ηλίθιοι. Καθε χρόνο λεω δε θα ασχοληθώ και κάθε χρόνο πιάνομαι μλκας. 

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Sadako είπε

Αν εννοείς πόσες παρατηρήσεις, 2.

Η μία αφορούσε μια σφραγίδα προμηθευτή που δεν φαινόταν καθαρά το ΑΦΜ (που προφανώς δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να το αναφέρουν σε προηγούμενη απορριπτική) και η άλλη ότι ο λογαριασμός ρεύματος που είχαμε καταθέσει είχε διαφορετική ημερομηνία (για λίγους μήνες) από την ημερομηνία στην ΥΔ μελλοντικής χρήσης του ακινήτου (που κι αυτό προφανώς δεν πείραζε τον προηγούμενο ελεγκτή). 

Ό,τι να ναι... 

Άρα μάλλον είναι οι τελευταίες παρατηρήσεις 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα και από εμένα,

Είμαι σε αναζήτηση μαστόρων για κέλυφος και αντλία θερμότητας. 

Όλοι οι μάστορες μου ζητάνε αίτηση υπαγωγής και σύνοψη εργασιων όπου περιέχει όλα τα ποσά. Είναι λογικό; 

Ο επιθεωρητής που το συζητήσαμε μου λέει θέλουν να δουν και τι λεφτά σου έχουν βγάλει οπότε να σου ζητήσουν ανάλογα παραπάνω αφού το παίρνω με επιδότηση 70%.

Λέω να μην συνεχίσω να τους λέω  αλλά να πω οι εργασίες είναι αυτές το σπίτι είναι εκεί μετρήστε και δώστε μου προσφορα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mpregos είπε

ζητάνε αίτηση υπαγωγής

Το κάνουν για να σου πούνε τιμή και να πάρουν όλο το ποσό. Συνέχισε την έρευνα αγοράς σου. Υπάρχουν και οι τίμιοι που σου λένε τιμή τετραγωνικού με ΦΠΑ οπότε έτσι ξέρεις καλύτερα τι θα δώσεις.

Υπολόγισε επίσης και τα μερεμετια που προκύπτουν από την τοποθέτηση θερμοπροσοψης όπως σοβατεπί, παντζούρια που πρέπει να βγούνε πιο έξω, φωτιστικά κτλ. Κάποιοι αναλαμβάνουν και αυτά μέσα στην τιμή. Βέβαια δεν είναι καν κανένα σοβαρό πόσο απλά καλό είναι να το ξέρεις. Στην περίπτωση μου πήρα αρκετές προσφορές και φαντάσου ότι τελικά αυτός που πήρα έφερε υλικά isomat και ήταν κατά 2000 πιο φθηνός. Όλα τα μερεμετια τα ανέλαβα εγώ όμως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρώτησα πόσο πάει το μέτρο η ταράτσα μου είπαν 2 μαγαζιά από την ίδια πόλη στα 50€ το μέτρο πάνω κάτω με ΦΠΑ.οι επιλογές στην επαρχία και σε χωριό ιδιαίτερα δεν είναι πολλές γιατί μετά μπαίνουν και η απόσταση αν πάρω συνεργείο από πιο μακρινή πόλη. Τεσπα αναζητώ και βλέπουμε

Επεξ/σία από mpregos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mpregos είπε

Ρώτησα πόσο πάει το μέτρο η ταράτσα μου είπαν 2 μαγαζιά από την ίδια πόλη στα 50€ το μέτρο πάνω κάτω με ΦΠΑ.οι επιλογές στην επαρχία και σε χωριό ιδιαίτερα δεν είναι πολλές γιατί μετά μπαίνουν και η απόσταση αν πάρω συνεργείο από πιο μακρινή πόλη. Τεσπα αναζητώ και βλέπουμε

Υποθέτω εννοείς μόνωση ταράτσας. Αν επιτρέπεται για τι υλικά είναι η πρόταση που σου έκαναν; 

Δημοσ.
9 hours ago, alexander098 said:

Υποθέτω εννοείς μόνωση ταράτσας. Αν επιτρέπεται για τι υλικά είναι η πρόταση που σου έκαναν; 

Δεν έχω πάρει ακόμα το email με την πρόταση αλλά οι τιμές είναι σε συζήτηση που έκανα μετά την αυτοψία, για να πάρω μια αίσθηση που κινούμαστε.απλα έχει και πολλες εργασίες εκτός προγράμματος. Επειδή όλοι πάνω κάτω στα ίδια είμαστε, οικίες αρκετά  παλιές με πλάκα από πάνω που έχουν σπάσει οι προσόψεις  κτλ κτλ. Να υπολογίζετε αρκετά έξτρα πάντως, όπως σοβατεπια,υδρορροές a/c μονάδες ξεστησιμο στήσιμο, προσοψεις μετώπες...ανοίγονται μέτωπα πολλαπλα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν 

για αντλια τα λεφτά που προβλέπει το πρόγραμμα είναι : 8500 χωρίς φπα

και ο τυπάς μου έκανε πρόταση η οποία  είναι μέσα στο budget με το κλειδί στο χέρι, GREE Versati IV GRS-CQ12Pd/NhG4-E αντλία θερμότητας monoblock

η οποία στο σκρουτζ για να πάρεις μια αίσθηση τιμής που βρισκόμαστε είναι στα 4,300 (με φπα) https://www.skroutz.gr/s/38476890/Gree-Versati-IV-GRS-CQ12PD-NHG4-E-Antlia-THermotitas-12kW-Monofasiki-60-C-Monoblock.html

αντε βρές άκρη εσύ

Επεξ/σία από mpregos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpregos είπε

Λοιπόν 

για αντλια τα λεφτά που προβλέπει το πρόγραμμα είναι : 8500 χωρίς φπα

και ο τυπάς μου έκανε πρόταση η οποία  είναι μέσα στο budget με το κλειδί στο χέρι, GREE Versati IV GRS-CQ12Pd/NhG4-E αντλία θερμότητας monoblock

η οποία στο σκρουτζ για να πάρεις μια αίσθηση τιμής που βρισκόμαστε είναι στα 4,300 (με φπα) https://www.skroutz.gr/s/38476890/Gree-Versati-IV-GRS-CQ12PD-NHG4-E-Antlia-THermotitas-12kW-Monofasiki-60-C-Monoblock.html

αντε βρές άκρη εσύ

Στη τιμή που έλαβες μάλλον περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση της αντλιας η οποία δεν ξέρω πόσο κοστολογείται. Εννοείται ότι ολοι έχουν βρει ευκαιρία με το εξοικονομώ και βαρανε αβερτα. Αν μπορείς πάρε προσφορές και από άλλους. 

Δημοσ.
1 hour ago, alexander098 said:

Στη τιμή που έλαβες μάλλον περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση της αντλιας η οποία δεν ξέρω πόσο κοστολογείται. Εννοείται ότι ολοι έχουν βρει ευκαιρία με το εξοικονομώ και βαρανε αβερτα. Αν μπορείς πάρε προσφορές και από άλλους. 

Μάλλον βαρανε αβερτα.δηλαδη θα βγάλουν από την εργασία έτσι και αλλιώς και θέλουν να βγάλουν on top επειδή το παίρνεις με επιδότηση.απο την μια σου λένε ότι το 30% αυτοί θα το πάρουν μετά από καιρό με την εξόφληση αλλά από την άλλη εγώ δεν θα ερχόμουν όμως να το κάνω.δηλαδη σου δίνω δουλειά αλλά...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpregos είπε

Μάλλον βαρανε αβερτα.δηλαδη θα βγάλουν από την εργασία έτσι και αλλιώς και θέλουν να βγάλουν on top επειδή το παίρνεις με επιδότηση.απο την μια σου λένε ότι το 30% αυτοί θα το πάρουν μετά από καιρό με την εξόφληση αλλά από την άλλη εγώ δεν θα ερχόμουν όμως να το κάνω.δηλαδη σου δίνω δουλειά αλλά...

Ας το δουμε πιο αναλυτικα.  Κόστος Αντλίας 4300 ευρώ + Κοστος Εγκαταστασης ~2500 ευρω = 6800 ευρώ.

Εχεις τρεις περιπτώσεις:

a) την βαζεις ιδιωτικά και σου κοστίζει 6800 ευρώ (και ισως κατι λιγοτερο αναλογα με το ΦΠΑ που θα κοπει για την εργασια)

b) την βάζεις με το πρόγραμμα με επιδοτηση 70% , σου κοστιζει 6800 - 70% = 2040 ευρώ (οπου θα πρεπει να βρεις συνεργειο-προμηθευτη μεσω εξοικονομω  και να στην προσφερει σε αυτο το κοστος - δυσκολο).

c) την βαζεις παλι με το πρόγραμμα αλλα στην προσφερομενη τιμη λογω εξοικονομω 8300-70% = 2490 ευρώ

Αν εξαιτασουμε τις δυο περιπτωσεις B-C ειναι μικρη η διαφορά στο κοστος αναμεταξυ τους (επιβαρυνση με την C κατα ~450 ευρώ)  συγκριτικα με αυτα που εξοικονομεις σε σχεση με την Α περιπτωση. (κέρδος ~4310).

Για καποιον ελευθερο επαγγελματία (προμηθευτή και τεχνικό) που θα δεσμευσει για καποιους μήνες την εργασια-κεφαλαιο-κερδος ,θα επομιστει το επιπλεον βαρος της χαρτουρας-διαδικασιας αλλα και το ρισκο να απενταχτει ο ωφελουμενος για την οποια στραβη προκυψει και ολα αυτα 490 ευρω που δεν την θεωρω και καμια  τεραστια επιβαρυνση συγκριτικα με αυτα που κερδιζεις.

Η πλειοψηφια των συνεργειων-προμηθευτων δε εχει την κουλτουρα οτι θελουν να σου καταχραστουν την επιδοτηση και να πλουτισουν απλα προσπαθουν να κανουν την δουλεια με ενα λελογισμενο ρισκο που να αξιζει αλλα και να συμφερει και τις δυο μεριες.

Τωρα αν πιστευεις οτι τους δινεις δουλεια επειδη υπαχθηκες στο εξοικονομω να σε ενημερωσω οτι δουλεια εχουν (και οι περισσοτεροι εχουν δουλειες που δεν προλαβαινουν)  και αν θελουν σε αναλαμβανουν. Επισης να εχεις υποψιν οτι τα καλα συνεργεια δεν ασχολουνται με αξοικονομω προγραμματα κλπ και ειναι αναρπαστοι.

Τα παραπανω τα γραφω απο προσωπικη εμπειρια μιας και εγω με το εξοικονομω-2023 ασχολουμαι σαν ωφελουμενος και το μονο που μπορεσα να κανω προς οφελος μου ηταν να παρω οσες περισσοτερες προσφορες μπορουσα ζητωντας συγκεκριμενα πραγματα ωστε να επιλεξω την καλυτερη δυνατη προσφορά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρετε κάνεις τι γίνεται με την αίτηση υπαγωγής για το  εξοικονομώ του 23

Ακόμη στο περίμενε είμαστε 

05 α είμαι 

Επεξ/σία από Se7en92
Δημοσ.

Καλησπερα ερωτηση για οσους γνωριζουν. 

Περασαν τα παιδια μετα απο λαθος συνενοηση απο δικης μου πλευρας στον τοιχο χαλαζιακο ασταρι για την μονωση αλλα σκεφτομουν τον συγκεκριμενο τοιχο να μην τον κανω μονωση για να μην χασω το σχεδιο που ειχε καθως ηταν σκαλιστος.

Υπαρχει περιπτωση να σωθει τωρα η παει για μονωση και κρυψιμο; 

παραθετω φωτογραφιες!

1000009909.jpg

1000009910 (1).jpg

1000009913 (1).jpg

1000009914 (1).jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilisgate13 είπε

Καλησπερα ερωτηση για οσους γνωριζουν. 

Περασαν τα παιδια μετα απο λαθος συνενοηση απο δικης μου πλευρας στον τοιχο χαλαζιακο ασταρι για την μονωση αλλα σκεφτομουν τον συγκεκριμενο τοιχο να μην τον κανω μονωση για να μην χασω το σχεδιο που ειχε καθως ηταν σκαλιστος.

Υπαρχει περιπτωση να σωθει τωρα η παει για μονωση και κρυψιμο; 

παραθετω φωτογραφιες!

Τι ακτιβώς σκέφτεσαι;

Εφόσον το σχέδιο υπάρχει εκεί, απλά πρέπει να το ξαναβάψεις.

Αν εννοείς να φύγει το αστάρι, το βλέπω μάλλον απίθανο

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι ακτιβώς σκέφτεσαι;

Εφόσον το σχέδιο υπάρχει εκεί, απλά πρέπει να το ξαναβάψεις.

Αν εννοείς να φύγει το αστάρι, το βλέπω μάλλον απίθανο

το σχεδιο εχει χαζομεινει απλα το χαλαζιακο ασταρι το εκανε τραχύ και σε ορισμενα σημεια το αλλοίωσε αρκετα . Σκεφτηκα και εγω οτι με βαψιμο θα ιεναι ενταξει αλλα φοβαμαι οτι απλα θα φαινεται τσαπατσουλικο και οχι οπως ηταν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...