ikaruga24 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Αν μου έλεγαν πως αναγκαστικά πρέπει να πάω σε ΙΕΚ ίσως πήγαινα για ρεσεψιονίστ ή τουριστικός πράκτορας. 1) Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 2) Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού 'Η φοροτεχνικός: 3) Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικού Γραφείου Φαντάζομαι πως οι περισσότερες ειδικότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό έχουν ζήτηση. Φοροτεχνικός γιατί είναι office job και αν κάνεις μια πελατεία θα τους κανονίζεις κάθε χρόνο τις φορολογικές δηλώσεις κλπ. Συφμωνώ με αυτό. Κοιτάς για τουριστικά/εστίαση/εξυπηρέτηση σε ΙΕΚ. Μάγειρας και λοιπά πρακτικά επαγγέλματα και θα έχεις δουλειά σίγουρα. Τώρα τι λεφτά θα παίρνεις και τι περιβάλλον εργασίας θα βρεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αλλά το ότι θα δουλέψεις είναι σίγουρο. Είναι απαραίτητη γλώσσα φυσικά τουλάχιστον τα καλά αγγλικά και αν έχεις και άλλες γλώσσες ακόμα καλύτερα. Πόσο ξεφτίλα πάντως, να ξέρει κάποιος να μιλά τόσες γλώσσες (όπως ένας φίλος μου που μιλάει 5 γλώσσες μεταξύ αυτών Γερμανικά, Ρώσικα και Γαλλικά) και να πληρώνεται μόνο 1000 ευρώ μισθό για 7,5 μήνες εποχιακή δουλειά χωρίς κανένα ρεπό. Σταθερά 7 μέρες με 11 ώρες τη μέρα. 1
xgol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Γνωστος μου με καμια προηγούμενη εμπειρια / γνωστο ή σχετικες σπουδες, βρηκε δουλειά σε μεγαλο ξενοδοχείο σαν ρεσεψιονιστ, απλα στελνοντας βιογραφικα. Προφανως και ο τουρισμος εχει χρήματα και ειναι σωστο να κανει κατι κανεις προς αυτη την κατευθυνση. 1
blade-17 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δηλαδή του προτείνεις κάτι ... που εχει καταργηθεί σαν ειδικότητα. Μάλιστα. Η πιστοποιηση που πήρες τι έγραφε; Μάλλον δεν κατάλαβες την φράση <<θα σου πρότεινα...αλλά τώρα πια ΔΕΝ υπάρχει στα ΙΕΚ>>.
apostol1s Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Φιλε στα καράβια ειναι ολο το χρήμα.Μηχανικος η καπετάνιος και μπαρκο στο εξωτερικό.Μιλαμε για 10.000ευρο το μήνα.Πρεπει να σπουδάσεις ομως 4 χρονια.αλλα μιλαμε για χαλαρές σπουδές,όπου οι περισσότεροι φοιτητές δεν ξέρουν να γράφουν ουτε το ονομα τους.Δικος μου ανθρωπος που κανει αυτη τη δουλεια βγαζει 70.000πετροδολαρια το 7μηνο,ενω εγω που σπούδασα Πολυτεχνείο πεινάω και δεν φτάνω ουτε τα 1000ευρο.Ομως πανω απο 50.000 εύρο εχει βαρύ φόρο,αλλα υπαρχει τρόπος να αποφύγεις την φορολογία.
JohnTehGreek Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Τα 10.000€ στα καράβια δεν παίζουν σήμερα, θέλει πολλά χρόνια για να τα πάρεις. Έχουν πέσει τα λεφτά αφού μετά την κρίση όλοι τρέξανε στα καράβια. Βέβαια πάλι έχει σχετικά καλά λεφτά. αλλά η δουλειά δύσκολη και ίσως δεν αξίζει.
apostol1s Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Ποια λεφτα εχουν πεσει;μιλαω για πετροδολάρια φιλε,οχι σε καράβια για Ελλάδα και σε νησάκια. Και για ποια χρονια μιλάς;29 χρονων ειναι ο αδερφός μου και 27 ο ξάδερφος μου. Τα λεφτα οχι μονο δεν πέσανε αλλα αυξήθηκαν.ο φόρος ειναι βαρύς αλλα υπαρχει τρόπος και τον αποφεύγουν.μιλαω για εξωτερικό, Σαουδικη Αραβια η Βραζιλία.και μάλιστα τους παρακαλάνε οι εταιρίες.μιλαω για το ανώτερο πλήρωμα που ειναι 6 Έλληνες,οι υπολοιποι φιλιπινεζοι περνούν 800πετροδολαρια. Η δουλεια ειναι σχετικα δυσκολη.το βασικότερο ειναι να εχεις στην ΕΛΛΑΔΑ ανθρωπο σωστο (οικογένεια-γυναικα) για να σου κρατάει η να επενδύει τα χρηματα.
isay Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Μάλλον δεν κατάλαβες την φράση <<θα σου πρότεινα...αλλά τώρα πια ΔΕΝ υπάρχει στα ΙΕΚ>>. Μια χαρά καταλαβα αλλά συνεχλιζω να απορώ γιατί του προτείνεις κάτι σαν ΤΩΡΙΝΗ λύση, ενω έχει καταργηθεί
blade-17 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μια χαρά καταλαβα αλλά συνεχλιζω να απορώ γιατί του προτείνεις κάτι σαν ΤΩΡΙΝΗ λύση, ενω έχει καταργηθεί καλά άστο!!! ????????????
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Blade 17 Έχει αντικατασταθεί από το "Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου" αλλά πλέον οι πίνακες του εβπ έχουν κορεστεί. Υπήρξαν πολλοί απόφοιτοι τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Tzini_Gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Τα 10.000€ στα καράβια δεν παίζουν σήμερα, θέλει πολλά χρόνια για να τα πάρεις. Έχουν πέσει τα λεφτά αφού μετά την κρίση όλοι τρέξανε στα καράβια. Βέβαια πάλι έχει σχετικά καλά λεφτά. αλλά η δουλειά δύσκολη και ίσως δεν αξίζει. το 10χιλιαρο μια χαρα παιζει αλλα για να το παρεις πρεπει να σαι master chief engineer για να πας στα 9-12 χιλιαρικα Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε πως έχουμε δύο άτομα που μόλις έχουνε τελειώσει με τις σπουδές τους και έχει έρθει η ώρα για να βγούνε στην αγορά εργασίας. Ο ένας με πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ (χωρίς μεταπτυχιακό) και ο άλλος με πτυχίο Μαγειρικής-Chef από ΙΕΚ ή από κάποια άλλη ιδιωτική σχολή. Ποιος πιστεύετε ότι θα έχει καλύτερη αποκατάσταση; Στην Ελλάδα του 2017 πάντα! αυτος που θα κοστισει στον εργοδοτη λιγοτερα εξοδα πληρωμης και μεγαλυτερη παραγωγικοτητα.. πιστευω ημουν σαφης Φιλε στα καράβια ειναι ολο το χρήμα.Μηχανικος η καπετάνιος και μπαρκο στο εξωτερικό.Μιλαμε για 10.000ευρο το μήνα.Πρεπει να σπουδάσεις ομως 4 χρονια.αλλα μιλαμε για χαλαρές σπουδές,όπου οι περισσότεροι φοιτητές δεν ξέρουν να γράφουν ουτε το ονομα τους.Δικος μου ανθρωπος που κανει αυτη τη δουλεια βγαζει 70.000πετροδολαρια το 7μηνο,ενω εγω που σπούδασα Πολυτεχνείο πεινάω και δεν φτάνω ουτε τα 1000ευρο.Ομως πανω απο 50.000 εύρο εχει βαρύ φόρο,αλλα υπαρχει τρόπος να αποφύγεις την φορολογία. οπως ειπα και παραπανω, για να φτασεις το 10χιλιαρο πρεπει να χεις βαθμο...χαλαρες σπουδες τουλαχιστον στην αεν ασπροπυργου ΔΕΝ ειναι..το οτι παιρνεις 1χιλιαρικο και εισαι απο πολυτεχνειο ισως πρεπει να σκεφτεις το ενδεχομενο αναζητησης εργασιας σε αλλη εταιρεια η επειχηρηση με minimum μισθο 1000 ευρω
Ghost_Rider Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 ενα εχω να πω να τελειωνουμε με το θεατρο του παραλογου τα πτυχια τους απλουστατα χρησιμευουν ως χαρτι τουαλετας Thank me later
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα