Hellaslover Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Το πρωτο πραγμα ειναι να τα αποφευγουμε, αλλα αναφερομαι σε περιπτωσεις που ειναι δυσκολο (φιλοι, γνωστοι, απο τη δουλεια κτλ). Γενικευω το θεμα για να γραψει ο καθενας εμπειριες αλλα το δικο μου προβλημα ειναι με ενα φιλο που βλεπω αρκετα συχνα. Ειναι φιλος γιατι ειναι καλο παιδι και οτι θελω βοηθαει, αλλα απο την αλλη η παρεα του πολλες φορες κουραζει και πολλα πραγματα που λεει δε με ενδιαφερουν η το κανει τοσο μεγαλη κουβεντα που κατανταει βαρετο. Λογο του χαρακτηρα του απ οτι εχω καταλαβει δεν εχει παρεες και απο τη μια αισθανομαι ασχημα να τον κανω περα αλλα απο την αλλη οταν πουμε να παμε για καφε πχ θελω να παμε για καφε και μετα να γυρισω σπιτι μου, οχι να παμε στο α και β μερος μετα και να φαω ολη τη μερα.
mylo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Αν είναι φίλος απλά τον αποφεύγεις ή ξεκοβεις την παρέα μαζί του. Αν είναι συνάδελφος ή τον τρως στη μάπα και κάνεις υπομονή ή γραψαρχιδινη 1
Gigamestin Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Αν αυτο που κάνεις δεν το αισθάνεσαι καλύτερα να μην το κάνεις.Οι <<φιλίες>> πλεον εχουν παει σε αλλο επίπεδο.Οι περισσοτεροι θέλουν να τα κανονίσουν οποτε αυτους τους βολεύει γιατί έχουν και άλλη παρέα και δεν θέλουν να μείνουν 1 μερα σπίτι.Οσο για σενα είναι καλυτερο να εξηγησεις στον φιλο σου τι παιζει και ισως βρειτε μια λυση. 1
Hellaslover Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Και πως να του το εξηγησω; δε θελω να χαλασουν οι σχεσεις μας ουτε να παρεξηγηθει. Του χω πει κανα δυο φορες οτι κανει σα γκομενα (οταν με παιρνει τηλ 5-6 φορες) και οταν λεει "θα πω μαλακια τωρα" του λεω "αμα σου πω το ξερα θα με πιστεψεις;", αυτα ειναι οτι πιο χοντρο του χω πει. 1
futureshock Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Και πως να του το εξηγησω; δε θελω να χαλασουν οι σχεσεις μας ουτε να παρεξηγηθει. Του χω πει κανα δυο φορες οτι κανει σα γκομενα (οταν με παιρνει τηλ 5-6 φορες) και οταν λεει "θα πω μαλακια τωρα" του λεω "αμα σου πω το ξερα θα με πιστεψεις;", αυτα ειναι οτι πιο χοντρο του χω πει. οταν σε παιρνει 5-6 φορες τηλ. δε θα το σηκωνεις. Θα το σηκωσεις 1-2 φορες ή οσο θεωρεις εσυ αρκετο. Απο εκει και περα θα το κανει μερικες φορες και θα δει οτι δεν εχει αποτελεσμα. Οσο για οταν πεταει "μλκ*ες" λογικα εσυ του δινεις τροφη να συνεχισει την συζητηση. Αν παρεις βλεμμα "Βαριεμαι να ακουω τις σαχλαμαρες σου" και δεν μιλας καθολου αυτος συνεχιζει και λεει τα δικα του ;
Vapir Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Οπότε Κάνεις παρέα με κάποιον που δε γουστάρεις πραγματικά αλλα σε συμφέρει να τον έχεις φίλο γιατι "ειναι καλό παιδί και βοηθάει"Δεν αντέχεις τη συζήτηση μαζί του αφού μιλάει για πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν , άρα δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα. (αλλιώς θα μιλάγατε γιαυτά)Θες να προκαθορίζεις τις βόλτες σας στο "ένας καφές κ σπίτια μας"¨και σε χαλάει αν πχ σου πει πάμε μια βόλτα απ το χ μαγαζί να δω κάτι που με ενδιαφέρει η να ρίξει καμια ιδέα για ποτό κλπ (δεν εισαι υποχρεωμένος να πας όπως ειναι αυτονόητο). και όλοι οι απο κάτω τα παραβλέπουν αυτά και ασχολούνται με το πως θα τον αποφύγεις και όχι με το οτι έχεις παρεξηγήσει την έννοια φίλος.Φίλος δεν ειναι όποιος σου κάνει τις χάρες και κόβει και ράβει τα ενδιαφέροντα και τον χαρακτήρα του σύμφωνα με τα γούστα σου, θύμα ειναι . Αυτό που περιγράφεις είναι γνωστός που σε θεωρεί φίλο και ανταποκρίνεται αναλόγως αφού του έδωσες την εντύπωση οτι ειστε φίλοι . Για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο οι 4000 φίλοι στο facebook δεν ειναι φίλοι κ ας τους ξέρεις real life.Απο κει κ πέρα λογικό ειναι αυτό που λες και δίκιο έχεις σ αυτά που δεν αντέχεις , αλλα δεν καταλαβαίνω που ειναι το πρόβλημα για να πεις όχι σε όσα δε γουστάρεις , φοβάσαι οτι θα χάσεις ένα φίλο ή τη βοήθεια του όποτε τη χρειαστείς? 11
AtSixes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Του λες αυτά που γράφεις και αν δεν αλλάξει τότε τον ξεκοβεις. Αν σε βοηθάει όπως λες νομίζω ότι είναι άδικο να τον κάνεις πέρα χωρίς να μιλήσετε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Έλεγα να γράψω διάφορα και να πω προσωπικές εμπειρίες. Αλλά πραγματικά το θέμα αυτό είναι πολύ σύνθετο και δεν υπάρχει κάτι standar για το τι θα κάνεις και το πως θα συμπεριφερθείς σε ένα άτομο που σου δημιουργεί το οτιδήποτε πρόβλημα. Να πω την δική μου εμπειρία συνοπτικά με τον καλύτερό μου φίλο που είχαμε προβλήματα πριν 1-1.5 χρόνο περίπου. Βγαίναμε έξω κάθε 10-15ήμερο. Επειδή δεν πέρναγα καλά όταν βγαίναμε έξω και με στεναχωρούσαν διάφορα θέματα με την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του ο οποίος είχε αλλάξει και δεν ήταν οπως παλιά, το ανέχτηκα όσο πιο πολύ μπορούσα, λέω πρέπει να κάνω υπομονή γιατί όλοι έχουμε ελαττώματα, αλλά επειδή έφτασε ο κόμπος στο χτένι δεν άντεξα, και μετά από μια συμπεριφορά του φίλου μου που δεν μου άρεσε αντέδρασα και έγινε μικροτσακωμός όταν ήμασταν έξω, γύρισα στο σπίτι με ψυχολογία μπουρδέλο όπως και ορισμένες άλλες φορές βέβαια, λέω τέλος με αυτόν πλέον έχουν τελειώσει οριστικά όλα. Τις επόμενες μέρες όταν ηρέμισα και σκέφτηκα περισσότερο με την λογική, είπα οτι θα επικοινωνώ με αυτόν αραιά και που για να μιλάμε και να μην χαθούμε τελείως. Από τότε βγήκαμε έξω πολύ λιγότερες φορές κάθε 1.5-2 μήνες και μιλάμε στο τηλέφωνο πολύ λιγότερες φορές. Επεδίωξα κάποια επικοινωνία μέσω τηλεφώνου κυρίως αλλά δεν μπορούσα γιατί υπήρχαν προβλήματα και διάφορα περίεργα, εξαφανισμένος από το κινητό, στο σταθερό τον βρίσκεις πάντα αλλά πρέπει να ενοχλήσω τους γονείς του που το σηκώνουν πάντα αυτοί και έχουν και θέματα υγείας, δεν θέλω να ενοχλώ από το σταθερό, από fb μιλάγαμε που και που αλλά δεν γουστάρω να τα λέω όλα από εκεί. Όπως πάει το πράγμα παίζει κάποια στιγμή στο μέλλον να χαθούμε και τελείως. Αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας, ευτυχώς που έχω και άλλους φίλους και η ζωή συνεχίζεται. Τα παραπάνω ισχύουν για κάποιον που ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Τώρα αν αλλάξει το θέμα και το πάμε για συγγενή, γνωστό, γείτονα, συνάδελφο και εγώ δεν ξέρω τι. Είναι προφανές οτι δεν μπορεί να προτείνει κάποιος κάτι στανταρ. Με άλλα 2 άτομα που ήταν γνωστοί μου από την σχολή, επειδή μου την έσπαγαν κάτι παπάτζες που έλεγαν και γενικότερα ασκούσαν κριτική χωρίς λογικά επιχειρήματα και δεν έκαναν και καθόλου αυτοκριτική, απλά δεν τους ξαναπήρα τηλ. και δεν τους ξαναμίλησα στο fb. 2
Hellaslover Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Vapir, πηρες κατι που ειπα και το τοσο το κανες τοοοσο. Δεν τον εχω αναγκη ουτε τον εκμεταλευομαι. Απλα ειναι καλο παιδι,φιλοτιμο και οτι του χω ζητησει το χει κανει. Και γω του χω κανει πολλα και ετσι θεωρουμαι ο ενας τον αλλον καλο φιλο. Κοινα ενδιαφεροντα εχουμε, αλλα λεει και διαφορα αλλα που ειναι σαχλαμαρες και αυτο ειναι που κουραζει. Ασχολειτε και αναλυει λεπτομερειες τα οποια εμενα με κουραζουν και τα βρισκω ανουσια. Δεν ειναι παντα ετσι ουτε καθε φορα που βρισκομαστε, αλλα ξερω αν παμε καπου μακρυα με ταμαξι πχ θα τον πιασει η "μαλακια" και κανει το κεφαλι μου καζανι
ShitSouler123 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Το πιο σπαστικό άτομο ήταν η Vodafone. Με πήταν για μια προσφορά και τους λέω όχι...μετά με πέρναν συνέχια αλλά δε τους απαντούσα. Λέω θα σταματίσουν...μέχρι μετά από 20 φορές (μέσα σε 2-3 βδομάδες όλο αυτό) που τους πήρα πίσω τους λέω: Στ'αρχίδια μου η προσφορά. Δε θέλω να με ξαναπάρετε γιατί σας έχω χεσμένους. "ΟΚ όπως θέλετε" μου είπε αυτή στο τηλ και πάπαλα.
Hellaslover Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Απο το ονομα και μονο καταλαβαινεις οτι τετοια ατομα θα σε παιρνουν τηλ συνεχεια. Αλλα γιατι τους πηρες πισω; δε περιμενες να σε παρουν αλλη μια και να τους το κλεισεις στα μουτρα; να τους κανεις βρονταφον
Vapir Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Vapir, πηρες κατι που ειπα και το τοσο το κανες τοοοσο. Δεν τον εχω αναγκη ουτε τον εκμεταλευομαι. Απλα ειναι καλο παιδι,φιλοτιμο και οτι του χω ζητησει το χει κανει. Και γω του χω κανει πολλα και ετσι θεωρουμαι ο ενας τον αλλον καλο φιλο. Κοινα ενδιαφεροντα εχουμε, αλλα λεει και διαφορα αλλα που ειναι σαχλαμαρες και αυτο ειναι που κουραζει. Ασχολειτε και αναλυει λεπτομερειες τα οποια εμενα με κουραζουν και τα βρισκω ανουσια. Δεν ειναι παντα ετσι ουτε καθε φορα που βρισκομαστε, αλλα ξερω αν παμε καπου μακρυα με ταμαξι πχ θα τον πιασει η "μαλακια" και κανει το κεφαλι μου καζανι δεν σε κατηγόρησα ούτε ξέρω τι συμβαίνει αφού δεν σε ξέρω απλά σου είπα τι βγήκε απ το ποστ για τα υπόλοιπα ειναι απλό , βρίσκεις μια δικαιολογία και τα αποφεύγεις , αν δεν είναι ανώριμος σαν 15χρονο δεν θα έχει θέμα , αν ειναι ας ειναι , θα γλυτώσεις και απο τη μαλακία. Κοίτα μου έχει τύχει κ εμένα να κάνω παρέα με ανώριμο άτομο που άρχιζε τις παπάτζες τύπου Λήκειο και με κούραζε αλλα δεν το σκέφτηκα κ πολύ , απλά σταμάτησα να κάνω παρέα , χωρίς να του πω η να του δείξω κάτι , απλά αραίωσα. Γενικότερα με ενοχλητικούς δεν ασχολούμαι , τους αγνοώ και τους αποφεύγω , το να χαλάσω ακόμα και 5 λεπτά να ασχοληθώ με τέτοια άτομα το θεωρώ τρελή χασούρα χρόνου , προτιμώ να κοιτάζω το ταβάνι
teddy71 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Το πιο σπαστικό άτομο ήταν η Vodafone. Με πήταν για μια προσφορά και τους λέω όχι...μετά με πέρναν συνέχια αλλά δε τους απαντούσα. Λέω θα σταματίσουν...μέχρι μετά από 20 φορές (μέσα σε 2-3 βδομάδες όλο αυτό) που τους πήρα πίσω τους λέω: Στ'αρχίδια μου η προσφορά. Δε θέλω να με ξαναπάρετε γιατί σας έχω χεσμένους. "ΟΚ όπως θέλετε" μου είπε αυτή στο τηλ και πάπαλα. Σε εσενα μαλλον θα αναφερεται ο ts, δεν εξηγειται αλλιως!!! Να ρωταει ο αλλος για διαπροσωπικες σχεσεις και εσυ να απαντας αναφερομενος στις προωθητικες καμπανιες καποιας εταιρειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα