Lecter D Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα . Σιγά σιγά χρειάζομαι μια αναβάθμιση και είπα να ζητήσω μια βοήθεια . Χρήση : Τυπική / και καμιά φορά κανένα LOL .Έχω : Motherboard : ASUS P7H55-MCpu : Inter Core i5 650 , 1156 socket RAM : Μια 4g ddr3 ( corsair αν δεν με απατά η μνημη μου ) Gpu : Ati randeon HD 5870 Τροφοδοτικό : Είχα πάρει ενα της Coolermaster silencio 850w αν δεν κάνω λάθος (το κουτί είναι παλιό και με βίδες και είναι λίγο δύσκολο να το ανοίξω , αλλά σίγουρος οτι είναι 850 και CM αλλά το μοντέλο δεν θυμάμαι )Οθόνη : Σίγουρα θα αλλαχτεί μέσα στον χρόνο .Σκληρό δεν χρειάζομαι έχω crucial ssd 240g .Budget 300-400e , και λιγότερο αν με παίρνει ευχαρίστως ( χωρίς να υπολογίζεται η οθόνη ) . Ps : Λογικά και κουτί θέλω αλλά θα δω πόσα χρήματα θα χρειαστούν και σιγά σιγά θα το ρυθμίσω .
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Για τυπική χρήση και lol δεν βλέπω λόγο για αναβάθμιση!
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, θα προτείνω το τυπικό, φθηνή Η110 με Μ.2 σλοτ https://www.skroutz.gr/s/9187185/Asus-H110M-A-M-2.html, επεξεργαστή τον 4560, κάρτα γραφικών μια φθηνή 460/560/1050 ή αν θες την υπέρβαση μια palit GTX1050ti στα 140 ευρώ. Το τροφοδοτικό αν θες το πουλάς κανα 60άρι και παίρνεις ένα καλό καινούριο, το XFX 550TS έχει 5 χρόνια εγγύηση αν δεν κάνω λάθος. Μνήμη μια τυπική 8GB DDR4 ή αν κάνεις καθόλου render/image processing πάμε σε 16GB. 1
Millennium Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Ποιο ειναι το μοντελο της οθονης; Αν εχεις καμμια παλια ξεκινα απο κει. 1
Lecter D Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Ποιο ειναι το μοντελο της οθονης; Αν εχεις καμμια παλια ξεκινα απο κει.Η οθόνη είναι μια Asus 19' που είχε αγοραστεί πριν 8 χρόνια , περιμένω πως και πως να βρω την ευκαιρία να πάρω άλλη. Το τροφοδοτικό έχει ακόμα εγγύηση, αγοράστηκε πριν 3 χρόνια στα 110ε, για ποιο λόγο να γίνει αντικατάσταση; Όλο τ άλλο σύστημα θέλω να το αλλάξω. Mb και cpu.
Millennium Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Η οθόνη είναι μια Asus 19' που είχε αγοραστεί πριν 8 χρόνια , περιμένω πως και πως να βρω την ευκαιρία να πάρω άλλη. Οπως σου πα,η γνωμη μου ειναι να ξεκινησεις απο αυτην πριν απο οτιδηποτε αλλο..θα ξεκουρασεις και τα ματια σου και θα καθορισει και αλλες αλλαγες. 1
Lecter D Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Οπως σου πα,η γνωμη μου ειναι να ξεκινησεις απο αυτην πριν απο οτιδηποτε αλλο..θα ξεκουρασεις και τα ματια σου και θα καθορισει και αλλες αλλαγες. Ίσως να αγοραστούν και όλα μαζί, γύρω στα 200ε για οθόνη τα διαθέτω.. Αν υπάρχει καμία πρόταση θα ήμουν ευγνώμων.
Millennium Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Ίσως να αγοραστούν και όλα μαζί, γύρω στα 200ε για οθόνη τα διαθέτω.. Αν υπάρχει καμία πρόταση θα ήμουν ευγνώμων. https://www.skroutz.gr/s/11390081/LG-24MP68VQ.html ή https://www.skroutz.gr/s/11453299/Dell-S2418HN.html 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Λοιπόν έχεις αρκετές επιλογές πέραν της οικονομικότερης που σου πόσταρε ο sheo και η γνώμη μου είναι να καταφύγεις σε μία εξ αυτών άν θέλεις να μην ασχοληθείς βραχυπρόθεσμα με αναβάθμιση αλλα πολύ αργότερα όπως καλη ώρα με τον i5 650. Πρώτη Bάζεις intel i5 με μία b250 και 8gb ram μένοντας με τα ενσωματωμένα γραφικά και είσαι εντός budget. Δεύτερη Βάζεις ανεξάρτητη κάρτα γραφικών στο παραπάνω άν έχεις σκοπό να παίξεις κάτι πιο απαιτητικό απο το lol, διαφορετικά είναι αρκετά τα ενσωματωμένα με το παραπάνω. Τρίτη Να πάς σε ryzen r5 με μια b350 και 8gb ram και αναγκαστικά λόγω του οτι δεν υπάρχει igpu να προσθέσεις κάρτα γραφικών. Προσοχή στο μέγεθος μητρικής σε περίπτωση που πάς σε μικρό case. Για οθόνη δες και την hp 24es
vdeseris Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Υπάρχει και η οικονομική λύση βάζοντας έναν xeon x3450/3460 (i7 στην ουσία) και ακόμα 4 γιγα μνήμη. Κάρτα γραφικών και οθόνη ότι σου είπαν τα παιδιά και θα σου μείνουν και για επόμενο σύστημα. 2
billiboo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Λοιπόν έχεις αρκετές επιλογές πέραν της οικονομικότερης που σου πόσταρε ο sheo και η γνώμη μου είναι να καταφύγεις σε μία εξ αυτών άν θέλεις να μην ασχοληθείς βραχυπρόθεσμα με αναβάθμιση αλλα πολύ αργότερα όπως καλη ώρα με τον i5 650. Πρώτη Bάζεις intel i5 με μία b250 και 8gb ram μένοντας με τα ενσωματωμένα γραφικά και είσαι εντός budget. Δεύτερη Βάζεις ανεξάρτητη κάρτα γραφικών στο παραπάνω άν έχεις σκοπό να παίξεις κάτι πιο απαιτητικό απο το lol, διαφορετικά είναι αρκετά τα ενσωματωμένα με το παραπάνω. Τρίτη Να πάς σε ryzen r5 με μια b350 και 8gb ram και αναγκαστικά λόγω του οτι δεν υπάρχει igpu να προσθέσεις κάρτα γραφικών. Προσοχή στο μέγεθος μητρικής σε περίπτωση που πάς σε μικρό case. Για οθόνη δες και την hp 24es η θα μπορουσε να παρει ryzen και να βαλει την καρτα που εχει τωρα για λολ μια χαρα ειναι,
tanasen01 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δεν βλέπω το λόγο να χρειάζεται να ξοδευτείς ιδιαίτερα για να αναβαθμίσεις αυτό το σύστημα, για τη χρήση που κάνεις. Πάρε μια καινούρια οθόνη 23-24" FHD IPS και πρόσθεσε άλλα 4gb ram και αν θες και παραπάνω επεξεργαστική ισχύ κοίτα στο ebay για μτχ xeon X3460/3470 στα 40-55€ . Και στην πορεία αν θες να παίξεις κάποιο ΑΑΑ παιχνίδι βάζεις και μια gpu από αυτές που προτάθηκαν παραπάνω και έχεις ένα ικανό gaming σύστημα. 1
Lecter D Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Λοιπόν έχεις αρκετές επιλογές πέραν της οικονομικότερης που σου πόσταρε ο sheo και η γνώμη μου είναι να καταφύγεις σε μία εξ αυτών άν θέλεις να μην ασχοληθείς βραχυπρόθεσμα με αναβάθμιση αλλα πολύ αργότερα όπως καλη ώρα με τον i5 650. Πρώτη Bάζεις intel i5 με μία b250 και 8gb ram μένοντας με τα ενσωματωμένα γραφικά και είσαι εντός budget. Δεύτερη Βάζεις ανεξάρτητη κάρτα γραφικών στο παραπάνω άν έχεις σκοπό να παίξεις κάτι πιο απαιτητικό απο το lol, διαφορετικά είναι αρκετά τα ενσωματωμένα με το παραπάνω. Τρίτη Να πάς σε ryzen r5 με μια b350 και 8gb ram και αναγκαστικά λόγω του οτι δεν υπάρχει igpu να προσθέσεις κάρτα γραφικών. Προσοχή στο μέγεθος μητρικής σε περίπτωση που πάς σε μικρό case. Για οθόνη δες και την hp 24es Βασικά Θέλω να κάνω Update στα 3 κομμάτια του τίτλου mb/cpu/ram , απλά ξέχασα να το περάσω και στο ποστ ... Έγραψα το υπόλοιπο σύστημα για να υπάρχει μια εικόνα . Στο άλλο pc που έχω , παίζω με μια 4850 και σε medium γραφικά είμαι κομπλέ , ενω σε αυτο παίζω με very high στα 100 fps χωρίς πρόβλημα ( στο lol ολα αυτα ) Οποτε μου αρκει το gpu . Το προβλημα το εχω στο cpu που νιωθω οτι δεν τραβάει , με cpu usage σχεδόν μόνιμα στο 80% και να πηγαίνει και 99 χωρίς να κάνω κάτι τρελό . Η οθόνη πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ μιας και είμαι οπτικός τύπος , αλλά αξίζει ή καλύτερα να πάω στην Dell s2418HN ;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Βασικά Θέλω να κάνω Update στα 3 κομμάτια του τίτλου mb/cpu/ram , απλά ξέχασα να το περάσω και στο ποστ ... Έγραψα το υπόλοιπο σύστημα για να υπάρχει μια εικόνα . Στο άλλο pc που έχω , παίζω με μια 4850 και σε medium γραφικά είμαι κομπλέ , ενω σε αυτο παίζω με very high στα 100 fps χωρίς πρόβλημα ( στο lol ολα αυτα ) Οποτε μου αρκει το gpu . Το προβλημα το εχω στο cpu που νιωθω οτι δεν τραβάει , με cpu usage σχεδόν μόνιμα στο 80% και να πηγαίνει και 99 χωρίς να κάνω κάτι τρελό . Η οθόνη πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ μιας και είμαι οπτικός τύπος , αλλά αξίζει ή καλύτερα να πάω στην Dell s2418HN ; Η πρόταση της hp έγινε για να έχεις και μία πιο οικονομική καλή λύση και τα λεφτά της τα αξίζει. Άν βγαίνεις για την dell go for it είναι νεότερη με ένα χρόνο επιπλέον εγγύηση. Για την αναβάθμιση στη θέση σου ή θα έδινα το πολύ για μία 4α μνήμη ακόμη στο υπάρχον ή θα πήγαινα στον 1600 που τον θεωρώ απόλυτο vfm στα λεφτά του. Η επιλογή βέβαια είναι δική σου και τα παιδιά σου έδωσαν ένα σωρό εναλλακτικές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα