Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πρέπει από τέλη Ιουνίου που τελειώνω τη σχολή μου πρέπει να ξεκινήσω αγγλικά για το lower (μιας και δεν το εχω και τα ειχα παρατησει παλιοτερα)...και για να μπω στο μεταπτυχιακο που θελω να κανω εδω στην Ελλαδα μου ειπαν οτι μου αφηνουν περιθωριο μεχρι τελη Σεπτέμβρη. Θεωρείται ότι Ιούλιο, Αυγουστο θα προλάβω να πάρω το lower? (μεχρι τελη Σεπτεμβρη δηλαδη  , να το έχω στα χερια μου και να το παραδωσω στο μεταπτυχιακο?) ή δεν προλαβαινω...εχω κανει αιτηση και δυστυχως δεν θελω να κοπω απο αυτο. ξερω οτι το αφησα τελευταια στιγμη αλλά δεν μπορούσα πιο πριν για διαφορους λογους που δεν εχουν νοημα τωρα... το επιπεδο μου παλιοτερα ηταν σχεδον Β2 και δεν το ειχα παρει (πριν 6-7 χρονια), τωρα μπορει να εχει πεσει βεβαια και πιο κατω, π.χ Β1. θεωρειται οτι εχω ελπιδες να το παρω σε 2 μηνες? εχω σκοπο να το παλεψω για να μην κοπω στο μεταπτυχιακο...επισης ποια πιστοποιηση προτεινετε? toeic και bulats (εχουν πιο αμεσα αποτελεσμματα απο οσο ξερω), και το toeic ειναι μονο  multiple choice (βεβαια δεν ακουγεται και ως ευκολο απο οτι εχω ακουσει)

Δημοσ.

Ρε φίλε τώρα το θυμήθηκες; Είναι δυνατόν να θες να μάθεις μία γλώσσα σε 2 μήνες; Μία γλώσσα που έχεις παρατήσει κιόλας, και πίστεψέ με, πιθανότατα ούτε Β1 είσαι μετά από τόσο καιρό χωρίς επαφή. 

Τι να σου πω, δεν ξέρω. Ψάξου, ρώτα καθηγητές, εμείς θα σου πούμε; Με μία φορά πχ δεν πρόκειται, αλλά πιο εντατικά ίσως. Έχε βέβαια υπόψη σου ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που διεξάγονται οι εξετάσεις, δεν θα δώσεις όποτε γουστάρεις. (και το καλοκαίρι λίγο χλωμό το βλέπω) Επίσης θέλει και ένα χ διάστημα για να διορθωθεί το γραπτό (στέλνεται Αγγλία σε μερικά πτυχία), να βγουν τα αποτελέσματα και να τυπωθεί το δίπλωμα... Δεν είναι τσαπατσοδουλειές.

Τώρα για πιστοποίηση, τις δύο που ανέφερες δεν τις έχω καν ακουστά. 

• Like 2
Δημοσ.

Αν βιαζεσαι δωσε BULATS, ειναι αστειο να πιασεις ενα Β2 και αναγνωριζεται απο τον ΑΣΕΠ. δεν εχει speaking/writing, μονο κατι επιλογες τυπου cgvr. Ειναι φτηνο και οτι πρεπει για οσους θελουν διπλωματακι τελευταιας στιγμης. Θυμαμαι πριν καποια χρονια ειχα B2, κι επειδη δεν προλαβαινα να δωσω για c2, πηγα εδωσα αυτη την παρωδια και εβγαλα C1(το ηθελα για προκηρυξη). μπορει να το παρεις. ψαξτο κι αν θες δοκιμασε το.

Δημοσ.

Κοίτα, να μάθεις την γλώσσα δεν παίζει,

Να προετοιμαστείς αποκλειστικά και μόνο για το τεστ νομίζω μπορείς να το κάνεις αλλά θέλει τρελό διάβασμα το καλοκαίρι.

Αν βέβαια τα έχεις ξεχάσει όλα και τα μοναδικά αγγλικά που ξέρεις σήμερα είναι το Hello και το καλημέρα τότε δεν σου δίνω και πολλές ελπίδες.

• Like 1
Δημοσ.

Ελπιζω αυτο το '87 στο nick να μην ειναι ετος γεννησης...

ΥΓ. Δεν προλαβαινεις να εχεις lower ως το Σεπτεμβρη, παρα το γεγονος οτι τα B2 πλεον τα μοιραζουν σαν διαφημιστικα φυλλαδια.

Δημοσ.

Δεν ειναι το θεμα να μαθω την γλωσσα αριστα σε 2 μηνες...αυτο που θελω ειναι να παρω την πιστοποίηση...

Υ.γ εκανα ενα τεστ που σου λεει το επιπεδο στα αγγλικα και με εβγαλε b1 παντως

Δημοσ.

και πως θα την παρεις σε 2 μηνες αν δε την ξερεις??

κυκλους κανεις με αυτα που λες

δεν εννοω να μην την ξερω..αλλά να εχω πιθανον καποια κενα που δεν θα επρεπε να εχω... Οπως ειπα και στην αρχη του θεματος, το ξερω οτι εκανα βλακεια και αργησα και το αφησα τελευταια στιγμη δυστυχως...αλλα τωρα υπαρχουν 2 λυσεις... Η μια ειναι οτι αφου με δεχτουν στο μεταπτυχιακο θα πρεπει να τους δωσω το πτυχιο μεχρι τελη σεπτεμβρη και η αλλη ειναι να μην παω στο μεταπτυχιακο και να κανω ενα χρονο αγγλικα...το θεμα ειναι οτι η δευτερη λυση ειναι καπως...δηλαδη να μην προσπαθησω το μεταπτυχιακο που το θελω και να παω μετα απο 1 χρονο και αφου εχω αγγλικα και αν με ξαναπάρουν...σιγουρα είναι λιγο το δίμηνο αλλά αφου ειμαι επιπεδου Β1 αυτη τη στιγμη, ποσο χρονο θελω για Β2? Οπως ειπα με νοιαζει να το παρω και να τους δειξω το χαρτι...δεν με νοιαζει να κανω ομιλια στην Αγγλια..μετα εχω το χρονο να τα εξασκησω και ετσι και αλλιως θελω να παω σε προφισιενσυ στο μελλον...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εξετάσεις δεν διεξάγονται μόνο Δεκέμβρη και Μάιο ή Ιούνιο;

Όχι.

Δημοσ.

Αν βιαζεσαι δωσε BULATS, ειναι αστειο να πιασεις ενα Β2 και αναγνωριζεται απο τον ΑΣΕΠ. δεν εχει speaking/writing, μονο κατι επιλογες τυπου cgvr. Ειναι φτηνο και οτι πρεπει για οσους θελουν διπλωματακι τελευταιας στιγμης. Θυμαμαι πριν καποια χρονια ειχα B2, κι επειδη δεν προλαβαινα να δωσω για c2, πηγα εδωσα αυτη την παρωδια και εβγαλα C1(το ηθελα για προκηρυξη). μπορει να το παρεις. ψαξτο κι αν θες δοκιμασε το.

Το BULATS για κάποιον που πράγματι δεν έχει το επιθυμητό επίπεδο, σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολο. Μην κρίνετε κάποιοι την δυσκολία απόκτησης πιστοποιητικού σε ένα κατώτερο επίπεδο από το επίπεδο που βρίσκεστε εσείς. Αν έχεις C1 προφανώς και σου φαίνεται εύκολο να βγάλεις Β2. Αν είσαι Β1 που γράφει ο άλλος, θέλει διάβασμα και προετοιμασία για να πιάσεις Β2. Το  ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για το TOEIC.

Ts, άσε τα τεστάκια μέσω ιντερνετ που τα κάνεις από την άνεση του υπολογιστή σου στο σπίτι και σε βγάζουν σε κάποιο επίπεδο. Προφανώς και δεν μιλάμε για εξέταση προσομοίωσης με τις κανονικές συνθήκες, που το πιθανότερο είναι αν πας απροετοίμαστος να μην προλάβεις ούτε να απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

ΥΓ. Δεν προλαβαινεις να εχεις lower ως το Σεπτεμβρη, παρα το γεγονος οτι τα B2 πλεον τα μοιραζουν σαν διαφημιστικα φυλλαδια.

To Cambridge και το Michigan δεν χαρίζονται σε κανέναν, και θα έλεγα και αρκετά άλλα πιστοποιητικά διεθνών φορέων πιστοποίησης ξένων γλωσσών. Τώρα κάτι ΤΙΕ συμφωνώ.

Δημοσ.

καλησπερα, για να μην ανοιγω άλλο θέμα, γραφω εδω. προκειται για μεταπτυχιακό και για μένα,αλλά εγώ θέλω τουλάχιστον επίπεδο c1 advanced. και έχω ένα χρόνο από τώρα. προλαβαίνω να πάω c1. το θεμα ειναι οτι το lower το ειχα παρει πριν 10 χρονια και δεν τα εξασκω τα αγγλικα και το νιωθω και ο ιδιος οτι εχω πεσει και θα μου λειπουν και λεξιλογιο και αλλα λαθη πιθανον. που σημαινει οτι θελω αρκετη δουλεια και για να θυμηθω αναπληρωσω τα παλια και για να φτασω και τουλαχιστον στο c1 advanced. θεωρείτε οτι θα προλάβω;

Δημοσ.

To Cambridge και το Michigan δεν χαρίζονται σε κανέναν, και θα έλεγα και αρκετά άλλα πιστοποιητικά διεθνών φορέων πιστοποίησης ξένων γλωσσών. Τώρα κάτι ΤΙΕ συμφωνώ.

Ειδικα το Michigan αυτη τη στιγμη παιζει να καταγραφει ποσοστα επιτυχιας στη χωρα μας ανω του 90%...

Η καναμε ως χωρα focus στα αγγλικα και το ριξαμε στο διαβασμα, ή απλα ο ανταγωνισμος που υπαρχει στο B2 των αγγλικων εχει κανει τους φορεις να βρισκουν τροπους να γινονται πιο "ελκυστικοι".

Αυτο που λες ισχυε μεχρι πριν 7-8 χρονια, πλεον μοιραζονται σαν φυλλαδια τα Β2 με αντιτιμο τη συμμετοχη στις εξετασεις (με το αντιστοιχο κοστος).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...