Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα του insomnia!

Είμαι φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ τελειώνω το 2ο έτος και θα ήθελα να μάθω απο πολλόυς απο εσάς που φαντάζομαι έχετε πείρα στην αγορά εργασίας και ειδικότερα σε επαγγέλματα του τεχνολογικόυ τομέα, τί γίνεται με την επαγγελαμτική αποκατάσταση του μηχανικόυ πληροφορικής.

Ξέρω και βλέπω πως αυτή την εποχή ανοίγουν καθημερινές θέσεις εργασίας σε για web developer/designer (front και back end).

Τί γίνεται όμως με ειδικότιτες όπως αυτοματισμόυς, internet of things, ακόμα και ρομποτική?Υπάρχουν ελπίδες?

Δεν μιλώ ειδικότερα για Ελλάδα αλλα φαντάζομαι πρέπει να έχεις κάποια εμπειρία για να βρέις δουλειά στο εξοτερικό.

Η ιδέα του web developer δέν με χαλάει μιας και έχω γνώσεις html/css/javascript και έιναι και αυτό ένα δημιουργικό επάγγελμα και μπορέις να το μάθεις ακόμα και μόνος σου. Θα ήθελα όμως κάτι ποιό αληθινό και όχι το αποτέλεσμα της δουλειάς σου να έιναι μόνο ψηφιακό.

Επεξ/σία από Dynam0
Δημοσ.

Για αυτές τις ειδικότητες δεν ξέρω αλλά νομίζω σαν τεχνικός δικτύων υπάρχει ακόμα ψωμί. Το πτυχίο μαζί με κάνα certificate σε οπτικές ίνες και της cisco ανοίγουν δρόμο για να βρεις καλούτσικη δουλειά στην Ελλάδα 

Δημοσ.

Το σημαντικο σε πρωτη φαση ειναι να βρεις δουλεια.

Στη θεση σου, θα ξεκινουσα σιγα σιγα τωρα που θα τελειωνα και το 2ο ετος, να φτιαξω χαλαρα κανενα projectακι web dev με html/css/javascript το οποιο, αφου δε σε χαλαει κιολας, θα σου επιτρεψει να φτιαξεις σιγα σιγα  το πορτφολιο σου και να το ανεβασεις στο github. 

Αν ξεκινησεις να δουλευεις, μετα σιγα σιγα, θα ασχοληθεις και με πραγματα που σου αρεσουν. Ειδικοτερα γι αυτα που ρωτησες, δεν ειμαι σιγουρος για να σου απαντησω.

Για μενα, μεινε στον προγραμματισμο. Ο λογος ειναι οτι μπορεις να φτιαξεις κατι μονος σου που ισως να σου εξασφαλισει μια συνεντευξη, χωρις απαραιτητα να εχεις εργασιακη εμπειρια. Ακομα και για τεχνικος δικτυων να πας, εστω κι αν βγαλεις 
πχ κανενα ccna , θες προυπηρεσια συνηθως. (ή κανενα γνωστο να σε χωσει πουθενα). Κι αν πεις θα παω στο ΙΤ, ακομα κι αυτο, αρχιζει σιγα σιγα και εχει προαπαιτησεις, οπως πχ θα δεις αγγελιες να θελουν να ξερεις ισως καποια scripting γλωσσα, συχνα sql κλπ τετοια. Ισως αν το πιασεις απο κει, μετα να μεταπηδησεις πιο ευκολα στα δικτυα(....), αλλα και παλι ειναι να σου κατσει η πρωτη δουλεια.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Έχω σκοπό το καλοκάιρι να φτίαξω κανένα projectακι με την βοήθεια wordpress και να μάθω και κάποια frameworks άν και αυτό που θα ήθελα ήταν να μπορόυσα να δουλέψω σαν πρακτική σε μια μικρή εταιρία τώρα το καλοκάιρι έτσι ήσα για να μάθω πώς δουλέυουν εκει μέσα (χωρίς μισθο) δέν ξέρω όμως που μπορώ να βρώ.

Δημοσ.

Τί γίνεται όμως με ειδικότιτες όπως αυτοματισμόυς, internet of things, ακόμα και ρομποτική?Υπάρχουν ελπίδες?

Βεβαίως υπάρχουν, αλλά πρέπει να κοιτάξεις να χωθείς στον τομέα που σ' ενδιαφέρει για να κάνεις προϋπηρεσία.

Δημοσ.

ΙοΤ, SDN, Αυτοματισμοί, machine learning, big data, Τεχτητη νοημοσύνη εχουν ολο το μέλλον μπροστά τους στην Ελλάδα και έξω. Ορεξη να έχεις να ασχοληθείς και ξεφευγουν απο τα παραδοσιακά επαγγέλματα της πληροφορικής. 

Δημοσ.

Χάιρομαι που λέτε οτι υπάρχουν γιατι έιχα αρχίσει να απογοητέυομαι, μήπος ξέρετε τι προεργασία πρέπει να κάνω και που είναι εφηκτό να βρώ μια τέτεια δουλειά όταν τελειώσω τις σπουδές μου μιάς και τα μόνα επαγγέλματα που βλέπω να ζητάνε νέους σε αγγελέιες έιναι web design/develop και software engineer  :( 

Δημοσ.

Φίλε 0 ανεργία ! Μόλις μπεις και με τα χρόνια θα μπορείς εύκολα να αλλάζεις εταιρίες ... Βέβαια οι μισθοί ειναι μικροί για τις υπηρεσίες που προσφέρεις 9-10 ώρες εργασία σαν standby όλο το 24ωρο κτλ αλλα 800-900 ειναι αρχικός ... στείλε μου ενα πμ αν θες κατι εξειδικευμένο να ρωτήσεις

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...