totem_lost Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Πέρα των γραφικών δηλώσεων του γνωστού δήθεν 'ιερού τέρατος' της τέχνης, έχω παρατηρήσει ότι μια μερίδα Ελλήνων κρυφά ή φανερά όντως ενστερνίζεται αυτή την άποψη. Εγώ προσωπικά που ζω κοντά στην μία δεκαετία σε χώρα της βόρειας Ευρώπης αντιμετωπίζω δυο αντίθετες αντιδράσεις από τους συμπατριώτες μου που ζουν στη χώρα: αυτούς που αρχίζουν τα 'καλά έκανες' και 'τι να έκανες σε αυτό του μπουρδ@@λο' και αυτούς που κρυφόξενερώνουν και το πάνε στο 'ναι αλλά τι ζωή κάνετε εκεί', 'σαν την Ελλάδα δεν έχει πουθενά' κοκ. Ποια η γνώμη σας; Πως νιώθετε για όσους διάλεξαν την 'εύκολη λύση' και εγκατέλειψαν την Ελλάδα στα δύσκολα;
HALF EVIL Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Όπου αρέσει σε σένα. Μην έχεις τέτοιου είδους προβλήματα. 1
Zerg13 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Πέρα των γραφικών δηλώσεων του γνωστού δήθεν 'ιερού τέρατος' της τέχνης, έχω παρατηρήσει ότι μια μερίδα Ελλήνων κρυφά ή φανερά όντως ενστερνίζεται αυτή την άποψη. Εγώ προσωπικά που ζω κοντά στην μία δεκαετία σε χώρα της βόρειας Ευρώπης αντιμετωπίζω δυο αντίθετες αντιδράσεις από τους συμπατριώτες μου που ζουν στη χώρα: αυτούς που αρχίζουν τα 'καλά έκανες' και 'τι να έκανες σε αυτό του μπουρδ@@λο' και αυτούς που κρυφόξενερώνουν και το πάνε στο 'ναι αλλά τι ζωή κάνετε εκεί', 'σαν την Ελλάδα δεν έχει πουθενά' κοκ. Ποια η γνώμη σας; Πως νιώθετε για όσους διάλεξαν την 'εύκολη λύση' και εγκατέλειψαν την Ελλάδα στα δύσκολα; H λύση είναι να πέσουμε στον γκρεμό όλοι μαζί; ή όσοι μπορούμε να σωθούμε; Μογγολικη λύση->όλοι στο γκρεμό. Είμαι εγώ μαο μαο, θα κατασταφείς μαζί μου. Καλό και δημοκρατικό. Κατσε εκει σε κανα coffee shop και μην σε απασχολούν οι καθυστερημένοι.
green gordon Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Πολυ καλα εκανες κ εφυγες. Αν καθοσουν θα σου εδινε κανεις απο αυτους που κραζουν αξιοπρεπη δουλεια? 2
bluesattack Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Τρολιες και οι μεν και οι δε .Καλες για να γελαμε,να ξεδινουμε ιντερνικα, αλλα μεχρι εκει.
kalogeros Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Όσοι έφυγαν, σίγουρα δεν είναι προδότες. Από πότε το να αναζητάς κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου και την οικογένεια σου χωρίς να βλάπτεις κανέναν είναι προδοσία; Από εκεί και πέρα, θα σου πω το εξής. Όσοι σου απαντάνε "καλά έκανες που έφυγες" σε ζηλεύουν φανερά, όσοι σου απαντάνε "ναι αλλά τι ζωή κάνετε εκεί" σε ζηλεύουν κρυφά και θα ήθελαν να είναι στη θέση σου αλλά δεν θέλουν ή φοβούνται να το παραδεχθούν και όσοι σου λένε "σαν την Ελλάδα δεν έχει πουθενά" είναι κλασσικοί κομπλεξικοί νεοέλληνες που πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου γιατί είναι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Ειλικρινά, τον τελυταίο καιρό μου έχει περάσει πολλές φορές να φύγω από το τριμπούρδελο που ζούμε, παρόλο που και η σύζυγός μου και εγώ έχουμε δουλειές με ικανοποιητικές απολαβές, αλλά διστάζω να πάρω την απόφαση. Καμιά μέρα θα πάρω ανάποδες στροφές και θα φύγω τρέχοντας. 2
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν κατάλαβα γιατί να θεωρείται "προδοσία" του να αναζητάς την τύχη σου αλλού όταν το ίδιο σου το σπίτι (= χώρα) το κάνει παραπάνω από εμφανές ότι -δε σε θέλει-. Σιγά μην κάνω υποδείξεις στον κόσμο που έκανε πραγματικά το μεγάλο βήμα να ξεβολευτεί και να πάει παρακάτω για να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους ζωής του σε ένα κλίμα που δεν είναι εχθρικό. Ειδικά τώρα που Ελλάδα έχει πάρει την μεγάλη κάτω βόλτα και η καταστροφή είναι δεδομένη σίγουρα δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν που θέλει να φύγει είτε με πρόγραμμα είτε άρον άρον.
m32s Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Έχει υπάρξει ξανά συζήτηση στο φόρουμ για σχετικό θέμα. Ασφαλώς και δεν είναι προδότης κάποιος που είναι ελεύθερος άνθρωπος. Η έννοια της προδοσίας μου θυμίζει την έννοια της χώρας-φυλακής που κρατά ανθρώπους σε αιχμαλωσία. Γιατί να είναι προδότης δηλαδή; Επειδή δεν χρεώνει το κράτος με την παρουσία του; Που δεν χρησιμοποιεί τις ανταποδοτικές υπηρεσίες και πρόνοιες του κράτους; Η όλη κουβέντα δείχνει τον ηθικό εξευτελισμό της κοινωνίας μας. Υποκρύπτει μια απέλπιδα προσπάθεια να απενοχοποιηθούν τα κακώς κείμενα. Ότι και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, οι ενοχές δεν είναι δικές μας, είναι κάποιων άλλων. Και με αυτά τα μυαλά, μέλλον δεν υπάρχει.
YourTrueLegend Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Ενας ενας αποκαλυπτουν το ποιον τους ολοι αυτοι οι "λαμπροι καλλιτεχνες"... Η μια ειπε οτι την παραπληγια στον Σοιμπλε την προκαλεσε η κακοψυχια του, ο αλλος οτι ειναι προδοτες αυτοι που κοιταν να φυγουν απο το κρατιδιο-εκτρωμα απο το οποιο αυτος πλουτισε τις εποχες των παχιων αγελαδων με λεφτα δανεικα κλπ. Συνεχιστε να μιλατε εσεις "των τεχνων και των γραμματων"... Ανοιξτε κι αλλο το στομα σας, κουνηστε κι αλλο το δαχτυλο στον κοσμακη που δεν "βολευτηκε" επι παχιων αγελαδων σαν εσας, μπας και ξυπνησουν και οι τελευταιοι και πανε να ζησουν σαν ανθρωποι σε καμια χωρα διχως αυστραλοπιθηκους με αποψη.
xgol Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Όλος αυτός ο συρφετός του "life-style" και της ψευτοδιανοουμενίστικης γκλαμουριάς που εισήχθη στην Ελλάδα επί Κωστόπουλου, ευδοκίμησε επι δεκαετίες. Ας τα λουστούμε τώρα. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Ότι εσείς περιμένατε Κομμουνιστή να πει σωστό πράγμα; 3
moure Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Όσοι έφυγαν, σίγουρα δεν είναι προδότες. Από πότε το να αναζητάς κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου και την οικογένεια σου χωρίς να βλάπτεις κανέναν είναι προδοσία; Από εκεί και πέρα, θα σου πω το εξής. Όσοι σου απαντάνε "καλά έκανες που έφυγες" σε ζηλεύουν φανερά, όσοι σου απαντάνε "ναι αλλά τι ζωή κάνετε εκεί" σε ζηλεύουν κρυφά και θα ήθελαν να είναι στη θέση σου αλλά δεν θέλουν ή φοβούνται να το παραδεχθούν και όσοι σου λένε "σαν την Ελλάδα δεν έχει πουθενά" είναι κλασσικοί κομπλεξικοί νεοέλληνες που πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου γιατί είναι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Ειλικρινά, τον τελυταίο καιρό μου έχει περάσει πολλές φορές να φύγω από το τριμπούρδελο που ζούμε, παρόλο που και η σύζυγός μου και εγώ έχουμε δουλειές με ικανοποιητικές απολαβές, αλλά διστάζω να πάρω την απόφαση. Καμιά μέρα θα πάρω ανάποδες στροφές και θα φύγω τρέχοντας. Υπερβολικά αυτά που γράφεις.Δεν υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι σε αυτή τη χώρα που ζουν καλά και δεν θα ήθελαν να φύγουν,όλοι ζηλεύουν όσους έφυγαν έξω?
Gtr34 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Τέτοιες απόψεις έχουν οι βολεμένοι,οι ζηλόφθονοι και οι ανιστόρητοι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις