Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου,θα σου πω τη δικη μου ιστορια οσων αφορα τη θητεια μου στο ναυτικο ΧΩΡΙΣ ΒΥΣΜA.

το χαρτι μου ηρθε εξ αρχης για ναυτικο,ειχα δηλωσει κιολας επειδη εμενα σε παραθαλλασιο μερος.

για κακη μου τυχη στο ναυτικο μπαινουν ΤΑ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΒΥΣΜΑΤΑ.

Οταν λοιπον σε καθε σειρα μπαινουν 1000 τετοια βυσματα,καπως πρεπει να βγουν οι αγγαρειες/σκοπιες/υπηρεσιες.

Ετσι βαζουν και 300 κακομοιρηδες που ειδαν οτι δεν κινησαν κανενα νημα για να βολευτουν.

Αυτοι λοιπον οι καψεροι,χωρις να εχουν κανεναν να τους βοηθησει εκει μεσα,παλευουν καθε μερα μεχρι και την τελευταια τους,με σκοπιες και αγγαρειες.

Ετσι  ημουν και εγω εκει μεσα και παλευα με τα σκατα ( εξηγω παρακατω ) μεχρι και τη στιγμη που πηρα την αδεια απολυσεως.

Με εσωσε οτι βρεθηκα σε ενα γραφειο λογω πτυχιου Η/Υ με καλους ανθρωπους,οποτε βοηθουσαμε ο ενας τον αλλο.
Κατι αυτο,κατι και ο χαρακτηρας μου ,την εβγαλα ας πουμε ζαχαρη,με δικο μου μερος να κοιμαμαι,δικη μου τουαλετα,κλειδια για το γραφειο με τηλεοραση/pc/ψυγειο.

Αν εξαιρεσεις οτι ειχα καθε μερα δυο τετραωρες υπηρεσιες στην κεντρικη πυλη επειδη ολο και καποιο βυσμα φροντιζε να απαλλαγει απο τα καθηκοντα του,περασα καλα.

Πολλοι ομως δεν ηταν τοσο τυχεροι και τρεχαν απο εδω και απο εκει κανοντας οτι αγγαρεια δε γουσταραν να κανουν τα βυσματα.

Αυτη ειναι η εμπειρια μου απο τη θητεια μου στο Πολεμικο Ναυτικο.

Γνωμη μου,αν δεν εχεις βυσμα να σε βοηθησει,δηλωσε και παρακαλα να σε πανε στρατο ξηρας.

Δημοσ.

Εαν εισαι απο Αθηνα και  μπορεις να εισαι αεροπορια , να πας στο πενταγωνο

Μονο φανταρος να μην πας εκει μεσα.

Πηγα για 5 μερες , σαν ΣΜΤΗΣ για μια δουλεια απ την μοναδα μου και απλα τα παιδια εκει δεν κανουν τιποτα.

5-7 μερες να κοιμασαι μεσα τον μηνα, τις αλλες μερες θα ξυπνας απ τις 6 και 7 θα εισαι στο υπουργειο.

Δημοσ.

Συγγνώμη για το off topic, δεν θα αναφερόμουν αλλά επειδή το βλέπω και καθιερώνεται(ακόμα και επισήμως μέσω των ΜΜΕ...): Το κτήριο των γενικών επιτελείων των ΗΠΑ λέγεται "πεντάγωνο" επειδή έχει αυτό το σχήμα.

Αν είναι να λέμε το δικό μας κάπως διαφορετικά απο "ΥΕΘΑ", "ΓΕΣ", "ΓΕΝ", "ΓΕΑ" ή "κτίριο γενικών επιτελείων", ας το λέμε "Σύμπλεγμα ορθογώνιων παραλληλεπίπεδων"...

Δημοσ.

αεροπορια και ξερο ψωμι , οι καλυτεροι ανθρωποι!, δεν εχεις ακουσει οτι οι αεροποροι ειναι τα καλυτερα παιδια; αεροπορια δακγωτο , μπορεις να μπαινοβγαινεις συχνα , να ερθεις κοντα στο σπιτι σου , και που δεν εχει ο στρατος ξηρας και το ναυτικο. σιγουρα για το μπαινοβγαινεις εχει να κανει καθαρα απο την μοναδα , αλλα η αεροπορια ειναι η μονη που σε στελνει μετα την βασικη εκπαιδευση κοντα στο σπιτι σου , εχω τελειωσει εδω και 2 χρονια και αυτο καταλαβα.

Δημοσ.

Φιλε μου,θα σου πω τη δικη μου ιστορια οσων αφορα τη θητεια μου στο ναυτικο ΧΩΡΙΣ ΒΥΣΜA.

το χαρτι μου ηρθε εξ αρχης για ναυτικο,ειχα δηλωσει κιολας επειδη εμενα σε παραθαλλασιο μερος.

για κακη μου τυχη στο ναυτικο μπαινουν ΤΑ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΒΥΣΜΑΤΑ.

Οταν λοιπον σε καθε σειρα μπαινουν 1000 τετοια βυσματα,καπως πρεπει να βγουν οι αγγαρειες/σκοπιες/υπηρεσιες.

Ετσι βαζουν και 300 κακομοιρηδες που ειδαν οτι δεν κινησαν κανενα νημα για να βολευτουν.

Αυτοι λοιπον οι καψεροι,χωρις να εχουν κανεναν να τους βοηθησει εκει μεσα,παλευουν καθε μερα μεχρι και την τελευταια τους,με σκοπιες και αγγαρειες.

Ετσι  ημουν και εγω εκει μεσα και παλευα με τα σκατα ( εξηγω παρακατω ) μεχρι και τη στιγμη που πηρα την αδεια απολυσεως.

Παρόμοια εμπειρία. μόνο που εγώ τερμάτισα σε ενα φυλάκιο στην Κάρπαθο. 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Καλησπέρα, το Νοέμβριο πρόκειται να μπω στο ναυτικό. Δεν έχω κάποιον γνωστό για να μπω σε κάποια καλή θέση κι αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν πιστεύετε ότι αξίζει να μείνω κάπου Αττική ή να πάω σε κάποιο νησί που ίσως είναι καλύτερα από θέμα αδειών. Έχω ακούσει ότι είναι 20-10 γενικά. Μπορεί κάποιος να μου πει αν ισχύει ακόμα και σε ποια νησιά έχω καλές πιθανότητες να πάω χωρίς μέσο? Να προσθέσω ότι πιθανό να είμαι Ι4 για λόγους υγείας οπότε μάλλον δεν πάω σε καράβι.

Δημοσ.

Έχοντας υπηρετήσει αεροπορία δίχως ίχνος βύσματος, θα σου πρότεινα να μείνεις μακρυά από περιοχές που συγκεντρώνονται τα βύσματα. Οπότε μακρυά από την Αττική. Πήγαινε σε κάποιο νησί να επωφεληθείς της μειωμένης θητείας. Στην Λήμνο εμείς κάναμε ζωάρα. Κάναμε μια κοινή υπηρεσία με τα φανταράκια από την βάση του ναυτικού. Η αλήθεια είναι πως είχαν πήξει στις υπηρεσίες καθώς ήταν λίγα τα άτομα. Είχαν ωστόσο οικογενειακό κλίμα και αυτοδιαχείριση της μονάδας οπότε ήταν ικανοποιημένοι.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, vaas93 είπε

Έχοντας υπηρετήσει αεροπορία δίχως ίχνος βύσματος, θα σου πρότεινα να μείνεις μακρυά από περιοχές που συγκεντρώνονται τα βύσματα. Οπότε μακρυά από την Αττική. Πήγαινε σε κάποιο νησί να επωφεληθείς της μειωμένης θητείας. Στην Λήμνο εμείς κάναμε ζωάρα. Κάναμε μια κοινή υπηρεσία με τα φανταράκια από την βάση του ναυτικού. Η αλήθεια είναι πως είχαν πήξει στις υπηρεσίες καθώς ήταν λίγα τα άτομα. Είχαν ωστόσο οικογενειακό κλίμα και αυτοδιαχείριση της μονάδας οπότε ήταν ικανοποιημένοι.

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, ότι αν είμαι κάπου Αττική θα είναι χειρότερα ειδικά σε μια εσσο όπως του Νοέμβρη που πάνε τόσοι πολλοί. Ξέρεις αν ισχύει στα νησιά το 20-10 με τις άδειες?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...