Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω μερικά site από τα οποία μπορώ να έχω σοβαρό εισόδημα εάν το εκμεταλλευτώ.

Εάν καταφέρω να κάνω lift τα limits (το spending limit ειδικότερα) από το paypal business account και ξοδεύω όλα τα χρήματα μέσω paypal, υπάρχει περίπτωση μπλεξίματος με την εφορία; 

Εάν αποφασίσω να κάνω έναρξη στην εφορία, μπορεί μια επιχείρηση να εκμεταλλεύεται πολλαπλά sites διαφορετικού περιεχομένου? Θα πρέπει να γραφτώ στο ΕΦΚΑ? Είμαι ήδη σε άλλο ταμείο από το οποίο δε μπορώ να φύγω. Έχω άτομα στα οποία μπορώ να φορτώσω τα site κατόπιν συνεννόησης, είναι εφικτό ατομική επιχείρηση (π.χ. μπαρ) να τρέχει και site?

Πριν λίγες μέρες πούλησα μερικά bitcoins στο localbitcoins και δέχτηκα στον προσωπικό μου λογαριασμό ένα μεγάλο ποσό από τη Νορβηγία. Θα πρέπει να δηλωθεί κάτι στην φορολογική δήλωση ή δικαιολογείται κάποιο ποσό (π.χ. στην Αγγλία είναι 14000 λίρες αν δε κάνω λάθος). Κάποιος μου είπε πως πρέπει να δηλώσω κέρδη από υπεραξία κεφαλαίου. Πώς ξέρει η εφορία ότι εγώ δε τα αγόρασα 3000 με cash και τα πούλησα με ζημιά;

Το ξέρω ότι πρέπει να βρω λογιστή που ασχολείται με αυτά, αλλά εάν κάποιος ξέρει κάτι θα μου έλυνε τα χέρια. 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

λογικα σκεπτομενος,στην χωρα που δεν ξερεις τι σου ξημερωνει αυριο,αν εχεις εσοδα συστηματικα απο ενος ειδους συναλλαγη,πρεπει να το δηλωνεις.περι εναρξεως κλπ,αστο.....το πόσο αγορασες,ή τι ζημιες ειχες,ΔΕΝ τους ενδιαφερει.για δαυτοςυ,ΕΙΣΑΙ κλεφτης,και για αυτο,θα φορολογησε βαση τεκμαρτων και οταν τα ξεπερνας,βαση των υψηλοτερων ποσων.το αλλο ταμειο ποιο ειναι?ολα εγιναν ενα, με μερικες εξαιρεσεις.εισαι στο δημοσιο???????

Δημοσ.
Πώς ξέρει η εφορία ότι εγώ δε τα αγόρασα 3000 με cash και τα πούλησα με ζημιά;

Δεν το ξέρει η εφορία, εσύ πρέπει να το αποδείξεις με τα αντίστοιχα τιμολόγια αγοράς και πώλησης που θα πρέπει να έχεις. Ισχύουν φυσικά και όλα όσα λέει ο απο πάνω.

Δημοσ.

Απο την στιγμή που θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με κάτι που σου αποφέρει εισόδημα οφείλεις να κάνεις έναρξη και όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Βασική παράμετρος που πρέπει να σκεφτείς είναι αν τα κέρδη σου αξίζουν πραγματικά την όλη διαδικασία,αν μιλάς για 1000€ την βδομάδα αξίζει,αν μιλάς για 1000€ το τρίμηνο άστο θα χάσεις και το σπίτι σου στο τέλος.

Ένας λογιστής επαγγελματίας λογιστής όμως όχι ο κυρ Τάκης που κάνει ΚΑΙ τον λογιστή θα σου λύσει κάθε πιθανή απορία και θα σου εξηγήσει και το κάθε βήμα που πρέπει να κάνεις.

Αν το αποφασίσεις τελικά και αφού συμβουλευτείς λογιστή υπάρχει πάντα και η επιλογή να ιδρύσεις εταιρία στην Βουλγαρία π.χ ώστε να φορολογείσαι με χαμηλότερο συντελεστή αλλά να δραστηριοποιείσαι στην Ελλάδα νόμιμα χωρίς άγχος.

Δημοσ.

Όλα τα ταμεία δεν έχουν γίνει πλέον ΕΦΚΑ; Εάν ναι τότε θα πληρώνεις 26,95% ΕΦΚΑ επί των κερδών και εισφορά αλληλεγγύης από 2 μέχρι 10% (ανάλογα τα κέρδη). Υπόψην ότι από του χρόνου ο υπολογισμός του ΕΦΚΑ θα γίνεται χωρίς να αφαιρούνται από τα κέρδη το ποσό αυτό, αλλά μόνο για το 2018 λένε ότι θα υπάρχει μια έκπτωση 20% για να μην εκτιναχτεί ξαφνικά το ποσό που δίνουμε για ΕΦΚΑ. Από το 2019 δεν θα ισχύει αυτή η έκπτωση.

Σχετικά με τη Βουλγαρία, ψάξε το, αλλά απ' ότι έχω ακούσει θα γίνουν έλεγχοι για εταιρίες που δηλώνουν εικονικά τόπο διαμονής Βουλγαρία και από τη στιγμή που θα είσαι εσύ ιδιοκτήτης στην επιχείρηση και προφανώς μένεις Ελλάδα (από τη στιγμή που δουλεύεις παράλληλα αλλού εντός Ελλάδας) πιστεύω είναι πολύ εύκολο να σε εντοπίσουν.

Σχετικά με το μπαρ μπορεί να προσθέσει επιπλέον κωδικούς ΚΑΔ στην εφορία και να παίρνει τα έσοδα, όπου αφού αφαιρέσει τις εισφορές και φόρες που επιβαρύνεται από τα πρόσθετα έσοδα που θα εμφανίζει να σου δίνει το ποσό. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θεωρείται όμως νόμιμο.

Γνώμη μου είναι να τα κάνεις όλα νόμιμα γιατί έχουν αγριέψει τα πράγματα με τους ελέγχους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...